Az ajtók telepítése?

Az ókori időkben a struktúrákat feltalálták az otthoni bejáratra. Természetesen az ilyen csappantyúk megnyitása és bezárása volt a helyzet, de az alkatrészek találmánya, amely jelentősen megkönnyítette az ilyen struktúrákat, amelyeket az ilyen struktúrák mindenütt elkezdtek használni. A mai napig a bejárat és az Interroom ajtók meglehetősen kényelmesek, és ha kívánja, akkor telepítheti őket, miután tanulmányozhatja azokat a telepítési utasításokat, hanem az ajtószerkezetek jellemzőit is.

Sajátosságok

Annak érdekében, hogy az ajtók teljesítsék működését, és kényelmes életkörülményeket és biztonságosságát biztosítsák, amikor telepítené, bizonyos szabványokra kell támaszkodnia. A leggyakoribb a snip (építési szabványok és szabályok). Ezek a szabályozási dokumentumok leírják azokat a követelményeket és ajánlásokat, amelyeket be kell tartani az ajtószerkezetek beszerelésénél.

A múlt század 50-es éveiben kifejlesztett szabványok. Természetesen ebben az időben sokszor kifinomultak, és jelenleg egy kissé módosított formában érkeztek, de az alapvető követelmények ugyanolyan maradtak, és gyakorlatilag nem változott.

Ez a dokumentum meglehetősen terjedelmes, meg van írva benne. A különböző szabályok beépítése interroom és beviteli szerkezetek különböző modellek.

Vannak általános szabályok, amelyek mind a helyiségbe telepített ajtókra, mind a bemeneti struktúrákra vonatkoznak:

  • A belső ajtók telepítésekor meg kell őrizni a technológiai rést, amely 10-15 mm tartományban van. Az ajtó dobozának nagyobbnak kell lennie, mint a jobb, bal és 3 mm-es tetejű szárny. Az ajtó levél és a szexuális bevonat alsó része közötti résnek 10 mm-en belül kell lennie.
  • A Snop szerint az ajtókeret eltérése nem engedélyezett több mint 3 mm. Annak érdekében, hogy az ajtó kialakítását a lehető legnagyobb mértékben és gyorsabban helyezzük el, gyakran használják a keret formájában egy speciális csúszó mintát. Az oldalsó keret állványokat legalább két helyen kell csatlakoztatni, és körülbelül 1 méter távolságra kell lennie.
  • Az ajtó kialakításának felszerelése Szükséges, hogy a nyílás, ha a nyílás nem zavarja a közeli. Ezenkívül a zárt állapotban lévő szárnynak szorosan illeszkednie kell a dobozba. Ehhez a kontúr mindig elhelyezi a pecsét, amely végrehajtja az akadályt.

Hogyan készítsünk telepítést a saját kezével?

Bármely ajtó kialakítása különböző elemekből áll. Ez magában foglal egy dobozt, vászonot, platávot, doborokat (egyes esetekben) és szerelvények. Az ajtóvászonok egy anyagból vagy egy monolitikus szerkezetet jelenthetnek, vagy különböző töltőanyagokból állnak, amelyek speciális profilokkal vannak rögzítve.

A legegyszerűbb módja az ajtólap egy anyagból történő felszerelésének. De ha a profilokból származó designt szeretne telepíteni, akkor jobb, ha az összes anyagot egy helyen vásárolhatja meg annak érdekében, hogy ne szenvedjen a betakarító töltőanyagokkal és profilokkal.

A GOST szerint az ajtószerkezeteket számos paraméter jellemzi. Ezek közé tartozik a termék magassága és az ajtókeret, valamint a blokk és a ruha szélessége. Ezen túlmenően, a biztonsági ajtó szerkezet tekinthető a gyártótól függően anyagok és módszerek ajtó dekoráció, felhasznált anyagok gyártásához kiegészítők (zsanérok, kilincsek, szegélylécek).

Ha az ajtó fából készült, a GOST szerint vannak olyan paraméterek, amelyek nem zavartak. Először is, ez a fa nedvességtartalma, amely nem lehet több, mint 8%.

Annak érdekében, hogy az ajtó megfelelően telepítse az ajtót, függetlenül attól, hogy bemeneti vagy intelepedik, számos előkészítő munkát kell tartania. Először is, a telepítés helye elkészül. Ha ez egy út, és benne, az ajtó már telepítette ezt, akkor a régi design először történik. A folyamat a tartály és az ajtólap, és csak akkor az ajtókeret megtisztul. Annak érdekében, hogy a folyamat gyorsabban menjen, a doboz néhány helyen van írva, és a cement megtört, ha a dobozt cementálták.

Ha a panel-elemzést különböző okokból nem tartalmazza a tervekbe, telepítheti az ajtót és a régi dobozba. A legfontosabb dolog az, hogy válasszuk ki a megfelelő ajtólapot, platávokat és szerelvényeket, és helyesen készítsük el a szárnyat. Ebben a szobában ki kell nyitnia.

A szétszerelés után az ajtó által vázolta saját időszakát.

Rendszerint a lejtők összehangolódnak, de egyes szakértők tanácsát nem ajánlott az úgynevezett nedves berendezés elvégzésére, ha az ajtó kialakítása fa-chip anyagból készül. Ez az ajánlás vonatkozik, mindenekelőtt a belső ajtó vázlatának előkészítése.

Az ajtószerkezeteket nemcsak a lakás belsejében telepítheti, hanem külső, például a lépcsőházon is. Nagyon gyakran az apartmanházakban vannak nagy Tambura, amely több apartman, a tulajdonosok, amelyekben további ajtók vannak. Az ajtó felszerelése a folyosón, szabályként olyan szakemberekkel foglalkozik, akik nemcsak helyesen hajtják végre a telepítést, hanem egyetértenek ebben a cselekvésen minden esetben.

A bejárati ajtókra történő kölcsön elkészítésekor jelentős üresség alakulhat ki, amelyet a megoldáshoz ültetett téglákkal kell lezárni. A réseket cementhabarcsokkal zavarják, és a kiemelkedések eltávolításra kerülnek. Az ajtó alatt a régi házakban a küszöb területén egy faipari bár található, amely leggyakrabban törölni kell.

A keretházakban és lakásokban, ahol az üreges téglát használták az építkezéshez, meg kell erősíteni a nyílást Brusev segítségével, hogy elkerüljék mind a nagyon jól, mind a falak torzítását. Néha szükség van a nap szélességének csökkentésére, ez egy speciális sáv segítségével történik, amelyet be kell helyezni a nyílásba, és rögzíteni kell a falon a horgonycsavarok segítségével a rács oldalán zsanérok.

Általános szabályként az ajtókeretnek van egy kis szélessége Brusev, és telepítéskor gyakran nem lehet bezárni a nap teljes vastagságát, így a doboz jó. Ezek a doboz folytatása, és az egyszerű vagy teleszkópos modellek rögzítési módszerétől függően vannak elosztva. A teleszkópos opciók modernebbek és kényelmesebbek, mivel speciális hornyok segítségével csatlakoznak a dobozhoz és a platávhoz.

Ebben az esetben a készpénz beszerelése köröm nélkül történik, de a fordított oldalon nagyobb erőre van szükség, ragasztó.

Bizonyos helyzetekben az ajtó kialakításának teljes eltolódása nem szerepel a tulajdonos terveiben különböző okokból, de meg kell változtatnia a bejárati ajtó megjelenését. Ehhez vannak olyan különleges bélések, amelyek lehetővé teszik, hogy frissítse az ajtót a doboz szétszerelése nélkül. A mai napig különböző típusú panelek alkalmasak a telepítésre nemcsak az intermetre, hanem a lakás bejárati ajtóin is, egy magánház és még egy ház is.

Fontos szempontok

A telepítési helytől függően minden ajtó bejáratba és belsőépítőkre van osztva. Mind az, mind mások különböző anyagokból készülnek, és nem motoros vagy csúszó nyitó rendszerrel rendelkeznek. A telepítés során a tervezés, az anyagok és természetesen a telepítés helyét figyelembe veszik.

A bejárati ajtók leggyakrabban fémből készültek. Az acélszerkezetek telepítése saját árnyalatú, amelyet meg kell vizsgálni, hogy az eredmény nem csalódott a helyőrző. Az acélblokk kétféleképpen csatlakoztathatók a nyílásba. Az első esetben rögzítőelemeket használnak rögzítőként. A második kiviteli alaknál az ajtókeret rögzíthető egy horgonycsavart.

A szakértők szerint jobb használni mindkét módszert a megbízhatóbb rögzítéshez.

A bejárati ajtók gyakran kiegészítő fedéllel vannak felszerelve. Általános szabályok szerint a kettős tervek országos házakkal vannak felszerelve. Az egyik szárny állhat és csak szükség szerint nyitva maradhat. A szereléskor az ajtóvászonok a doboz mindkét oldalán lógnak. A helyhez kötött szárny rögzítése az internet alsó és tetején, a zárat fel van szerelve, és a lyuk az acélkeret felső és alsó területén fúrt.

A páncélozott bejárati ajtókhoz, azzal jellemezve, hogy a szárnyak szignifikáns súlya jellemzi, szabályok, tartósabb előadók, amelyek nincsenek deformáció hatálya alá tartoznak. Leggyakrabban egy rejtett hurok használatos. A számuk általában több mint két darab, és néhány példány a 4 előzményhez kapcsolódik.

A tambourous ajtók felszerelésének árnyalatai attól függnek, hogy a design. A fém ajtókhoz minden szempont egybeesik a fémszerkezetek felszerelésével. De néha a tambour készlet struktúrákban és más anyagokból. Leggyakrabban ezek az üveg vászon.

Üvegajtók felszerelése a doboz telepítése nélkül. A lógó hurkok a falon, mennyezeten vagy akár a padlón is rögzíthetők. Az üveg olyan anyagokra utal, amelyeket nem lehet helytelen méretben vágni. Ezenkívül az üvegfékeket nem lehet önállóan elvégezni, általában megrendelésre kerülnek.

Az üveget nagyon gyakran használják az alumínium szerkezetek betétként, amelynek felszerelése a szárny kinyitásának módjától függ. A swing csatolt szerkezetek esetében a telepítés nem sok más az acélajtók telepítésétől.

A csúszó opciók létezik szabályaik. Az ilyen struktúrákban lévő hajtások szabadon mozognak az útmutatók görgős mechanizmusával. Az ajtóvászonok száma 1 és 4 között változhat. A kétkezes struktúrák esetében leggyakrabban jellemző a kupak ajtóinak használatára, amely ellentétben a csúszó kialakítással, ahol a vászon ugyanazon az útmutató mentén jár, két útmutatóval rendelkezik, és minden vászon nemcsak a vonal mentén mozog, hanem lehet elérje az ellenkező oldalt.

A tolóajtók leggyakrabban a nagy szabadságú helyeken telepített automata struktúrákban használják. Az ilyen szerkezetek telepítésekor a mozgásérzékelőket mindig telepítik. Ezenkívül az ilyen rendszerek elektromechanikus zárral, vészhelyzeti újratölthető akkumulátorokkal és üzemeltetőkkel vannak felszerelve. Az ilyen struktúrák telepítése – A feladat összetett, ezért mindig szakmailag képzett emberek végzik.

A különböző reteszelő design egy összecsukható lehetőség. A design maga a vászon csuklópántja van. A telepített útmutatók mentén mozognak a görgők segítségével. A szélsőséges szárny a csuklópántok segítségével van rögzítve. A hajtogatási tervezés telepítése megegyezik a csúszó rendszerek telepítésével.

A szerelt belső ajtók felszerelése kis különbséggel rendelkezik a használt üst típusától függően. A PVC és az MDF lemezek műanyagszerkezeteihez nagyon pontosan meg kell mérni, mivel a ruhát helytelenül választják ki a dimenziókon, amely lehetetlen lesz később. A kialakítás telepítésekor a nyílásban mindig ellenőriznie kell a fogantyú működését és a zárat, valamint az ajtó diplomáját, amely illeszkedik a cipshöz és a küszöbértékhez.

Bizonyos esetekben az ajtók telepítéséhez az ajtóban meg kell növelnie az ajtót. Ez kész A szokásos ajtó felszereléséhez, a fürdőszobában 2 m magasságban van. Ezekben a szobákban küszöbérték van. Általában legalább 5 cm magassága van, ezért a szabványos magasságú termék nem illeszkedik a nyílásba. Ha nincs lehetőség a bizonyítás magasságának növelésére, akkor lerövidítheti az ajtószövetet, különösen akkor, ha fa tömbből készült, és festés alatt készül.

A rögzítés módszerei

A rögzítőelemek az ajtómodelltől függenek. A hurkokat a swing struktúrák rögzítésére használják. Segítségükkel az ajtólap függőleges helyzetben van felfüggesztve. A hurok egyik oldala csavarja be a szárnyat, és a másik a csavarokkal az ajtókerethez van csatlakoztatva. A fénytervezéshez elegendő két csuklópánt van, és keményebb, kézművesek, általában három hurkot használnak. A speciális lámpatestek nyitott hurkok rögzítéséhez nem szükséges, és a zárt fajokhoz használja a sablont.

Néha a vászon rögzítőinek a swing struktúrákban használt rugókban. Az egyik végén az ajtóra van rögzítve, a másik pedig a kereten. Leggyakrabban telepítve vannak a bejárati ajtók számára, hogy kizárják a nyitott szárnyak kockázatát. A rugó kinyitásakor megnyílik, és amint a szárny felszabadul, az ajtó visszatér az eredeti helyzetébe.

A csúszó rendszerekhez a görgők és a speciális profilok rögzítőként használják. A csúszó rendszer típusától függően a görgőkön lévő ruhadarabok mind egy útmutatóban is mozoghatnak, amelyet fentebb és két útmutatóval rögzítenek, ahol az alacsonyabb profil hozzáadódik.

Beállítás

Ön és segítség nélkül beállíthatja a belső ajtót.

Miután a vászon a hurokon van, szükség van a doboz és az ajtó közötti hézagok beállítása. Ehhez a sürgősség telepítve van, így a dobozok a teljes síkban a doboz részét képezték. Ellenőrzéskor kattintson az ajtó felső és alsó részére egyidejűleg, és lásd: “Nem játszik”.

Ellenőriznie kell az ajtószintet is. Ehhez az ajtó különböző szélességekre nyílik és értékeli. A helyesen telepített web nem változik a megadott pontból.

Szerelőkészletek

Az ajtó kialakításának elősegítése érdekében a telepítési folyamat során különböző eszközökből álló kész készletet használhatja. A szerelőkészlet segítségével minden új felhasználó helyesen telepíti az ajtót, és a legfontosabb – gyors.

A mai napig különböző késztermékek, amelyeket különböző típusú ajtókra terveztek. Segítségükkel elkerülheti a nap összehangolását. Az ajtókeret tökéletesen rögzül és mereven rögzítve van a 6 pontos nyílásban. Az eszközök használata lehetővé teszi, hogy pontosan állítsa be a réseket a doboz és az internet között. És egy másik fontos érvelés a készlet javára az ajtó kialakításának képessége, anélkül, hogy egy teljes habszárítást vár.

Szükséges eszközök

Az ajtó kialakításának felszerelése, bár a konyhában, legalábbis a WC-vel, kötelező eszközökre lesz szükség. Ezek közé tartozik az építési szint, csavarhúzó, kalapács. De egyes esetekben lehet egy malom- vagy őrlési vágó, hogy gondosan kezeljük az ajtólap szélét.

Mivel további eszköz gyakran áteresztő fűrészt igényel. Ezzel helyesen vághatja le a sávot a doboznak a séma szerint. A vágásokat közvetlen és bármely szögben tartják. Ezen kívül, a nyomkövető fűrész segítségével, a fa mellett vághatsz műanyagot és alumíniumot.

Dimenziók

Van egy táblázat, ahol az ajtóválaszték méretei vannak feltüntetve. Általában megfelelnek a nap bizonyos méretének.

Keretméret (cm-ben)

Az arc mérete (cm-ben)

Szélesség

Magasság

Szélesség

Magasság

55-60

200

63-72

205-210

70

77-82

80

87-92

90

97-102

2 * 60

130-tól

Munka sorrendje

Annak érdekében, hogy az ajtó megfelelően telepítse az ajtót, el kell készítenie az összes design elemet, nevezetesen a dobozt, a vászon, a mortise zárat, a fogantyúkat és lépésről lépésre.

Először egy ajtókeretet kell készítenie. Az ajtószalaggal megvásárolható, és teheti meg magad. A gyártási technológia egyszerű. Ehhez legalább három bárra lesz szüksége. Az egyikre szükség van, mint egy mért rack, a második sáv hurok, a harmadik pedig lánckerékként szolgál. Ha egy küszöbértékkel rendelkező dobozra van szüksége, akkor hozzá kell adnia egy másik fát. Az összeszerelt formában egy ilyen doboz egy téglalapra hasonlít.

Ahhoz, hogy megfelelően összeszedje a dobozt, el kell tüntetnie a rudakat a padlóra, és vágja le a méret szerint. A jelet két módon lehet elvégezni. Az első esetben a függőleges állványok és a szennyezés bár vannak szorítva egy 45 ° -os szögben, és a többi, alábbhagyott a megfelelő szögben.

Az elkészített doboz be van helyezve a nyílásba, és rögzíti (a ragasztott tapéta előre kell állnia). A nyílás és a doboz között behelyezték ékeket, hogy egy kis szakadékot hagyjanak. Jelölje be a négyzetet, amint azt szükségszerűen igazítsa.

A rögzítőhab használatával töltse ki az alulról felfelé a doboz és a fal közötti helyet, előzetesen ragasztott a dobozba. Ezután el kell készítenie egy vászon a lombkorona. Ehhez az oldal egyik oldalán vágja le a zárat, és egy másik hurkot, és tegye le a vászonot a habszárítás után.

Az Interroom ajtók telepítési technológiája a következő videóban látható.

Vélemény

A lakás tulajdonosainak és házainak számos áttekintése szerint telepítse az ajtó design saját – elég elégedettségi feladat. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen tegye meg a méréseket és előkészítse a szükséges eszközöket. A többség szerint a lépcsős utasítások figyelembevételével a telepítési és kiindulási anyagok összes árnyalatának figyelembevétele, a többség szerint nemcsak az interroomi ajtókat is felállíthatja, hanem bemeneti struktúrákat is.

Sikeres példák és lehetőségek

A sikeresen telepített tervek olyan opciókat tartalmaznak, amelyek nemcsak a geometria, hanem az ajtók, jól kombinálva egy lakás belsejében is. Ezek közé tartozik nemcsak a belső vászonok, hanem a bemeneti struktúrák mind a lakásban, mind a magánházban.

A sikeresen telepített bejárati ajtónak nemcsak erős és megbízhatónak kell lennie, hanem szép, mind a beltérben is szépnek kell lennie.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: