Hogyan kell kiszámítani az ajtó méretét?

A házban lévő ajtók rendkívül fontosak, különösen arról, hogy hogyan vannak elhelyezve. Nem kevésbé fontos és nyitott. Meg kell tudnia kiszámítani a méretét.

Építési funkciók

Önmagában a nyílás magában foglalja a falon lévő üres hely jelenlétét.

Az ajtónyílások saját építési jellemzőikkel rendelkeznek.

 • Általános szabályként a nyílások már rendelkeznek a paraméterekkel összhangban bizonyos szabványoknak megfelelően, az ajtókat kiválasztják rájuk.
 • A nyílások használtuk a régi ajtót. Ez szinte mindegyiket jelenti – az előző ajtókeret kiküszöbölésének eredménye. De vannak olyan helyzetek, amikor bizonyos paraméterekre módosítani kell.
 • Az operakciókat egy darabból lehet vágni. A fa vagy a beton falának létrehozása nem okoz nehézséget. Javasoljuk, hogy előre kell számolni, hogy az épület ereje nem fog szenvedni.

A fentiekből következik: meg kell adnom a nyitó kívánt méretét, összpontosítva a telepített ajtókra.

Az ajtók különbségei

A ház gazdája figyelembe kell vennie, hogy az ajtókat többféle anyagba és funkcionális értékre besorolják.

Az ajtók bemenetek, fokozott ellenállással rendelkeznek a külső hatásokkal szembeni ellenállással, és a helyiségekre használják. Mindenesetre az ajtó a doboz segítségével van behelyezve a nyílásba.

Mindkét faj viszont különbözik több jelben, amelynek szétválasztása segít elkerülni az új minta vásárlásának felesleges költségét, telepítését és telepítését.

 • Helyszínen az épületben: Kültéri és belső.
 • Nyitva: Swing, csúszó (kettős kupé, például), összecsukható (“Harmonica”) forgó.

 • Olyan anyaggal, amelyből készülnek: Fa, PVC, alumínium, acél, fém, vas, üveg.
 • A ruhák számával: Egyágyas, kétágyas, egy- és fele.
 • A szárnyszám: Egyetlen, duplex.
 • Az ajtó levél kitöltése: Süket és üvegezett.

A GOST magasság és szélességi szabványok

Fontos figyelmet fordítani arra, hogy a nyílás paraméterei legyenek az ajtó telepítésekor vagy az építés során. Az átlagos magasság 200 cm, és egyes esetekben – 230 cm, a minimális szélesség 60 cm, az átlagos – 70 cm, a maximum – 80 cm. Azonban a rendkívüli termékek szélessége 55 cm, a magasság pedig 190 cm. A doboz mélysége 7,5 cm. A nyílásnak több mint 5-10 cm-es ajtónak kell lennie. Szükséges, hogy maradjon hely a fa, fém vagy szerelési varratok számára.

A vászon hangszigetelése és megbízhatósága az ajtó vastagságától függ. Ő viszont meghatározza, hogy milyen mélység van a nyílás.

Ez a jellemző a következő dimenziókkal rendelkezhetnek:

 • 3,5-4 cm a standard ajtóhoz;
 • 2-4 cm a melléklethez;
 • 3,5-4,5 cm a termék egy fából készült tömbből, négyszeres mintával;
 • 4,5-5,5 cm az ajtók friss fából.

Ha a lakás tulajdonosa azt akarja, hogy a tűzbiztonság a magasságban legyen, ajánlatos megismerni az asztalt meghatározott méretarányokkal.

Nem szükséges a GOST szabványaira támaszkodni, mivel alternatíva van – tengerentúli termékek. Speciális nyílt paramétereket igényelnek. Ahhoz, hogy megértsük őket, ajánlatos megismerni ezt a táblázatot:

Fontos beállítások a telepítéshez

A nyílás magasságának és szélességének ismerete nem elegendő.

Fontos figyelembe venni más árnyalatokat, amelyek megmondják, mit kell tennie a telepítés során.

 • A nyitóelemek térében lévő jelenlét, például a telepítés során beavatkozó partíciók;
 • Használja a helyek vagy a rizs hasított testek felszerelését;
 • A gipszkarton partíció szükségessége, amely szükség esetén újjáépíthető;
 • Fali anyag;
 • falvastagság;
 • Calicar szélessége.

Ha figyelmet fordít a fenti tételekre, lehet, hogy elkerülhető a nehézségek elkerülése az ajtó felszerelése a bejárathoz vagy a szobák között.

A kiszámítás

Az ajtóválaszték optimális paramétereit előre kell tervezni. A független mérések elvégzésének egyszerű módja van. Ehhez az ajtószélesség kerül, majd hozzáadódik a doboz vastagságát, kettővel szorozva. A kapott számításokhoz 4 cm-nek további (a létesítmények paraméterei a telepítéshez és varratokhoz). Ha a magasságot kiszámítjuk, akkor hozzá kell adni egy doboz vastagságát.

Küszöb hiányában a vastagságot egyszer hozzáadják, és amikor jelen van – kétszer. De vannak olyan helyzetek, ahol ki kell választania egy olyan dobozt, amelyet az első használtban kell építeni.

  Ebben az esetben van egy konkrét cselekvési terv:

  • Távolítsa el az extra elemeket a méréseknél. Szükséges, hogy ne csak az előző dobozt, hanem a platpandokat is eltávolítsuk.
  • Helyezze el a főfalat. Meg kell távolítani a felületek szabálytalanságait. Ezután meg kell mérnie a dimenziókat a legnagyobb és legalacsonyabb helyen. Bármely indikátor rögzítenie kell.
  • A méretek méreteinek mérése legalább a nyílás két különböző pontján, különösen akkor, ha szögletes.
  • Határozza meg, hogy szükséges-e a nyílás beállítása, például amikor dobja, vagy túl keskeny.
  • Tesztelje a felületek keménységét. Szükség esetén erősíteni kell.

  A sztrippelő végfelületek megnyitása nem mindig megy simán, különösen, ha a nyílást korábban használták.

  Ismerje meg az ajtó magasságát a küszöbértékkel (más szavakkal, a következő képletkel, akkor is a következő képlettel is tartozol: a doboz két vastagságát adjuk az ajtószövet magasságához, majd a 13 mm-es szereléshez szükséges távolság az ajtó a tetején, valamint 5 mm-es befizetés az alábbiakban.

  Az ajtó magasságának kiszámítása alacsonyabb dobozos sáv nélkül (küszöb nélkül) egy másik sémában történik: a szövedék magassága és a doboz vastagsága felfelé, 1 cm-re a kivezető padlón ingyenes Az ajtó munkáját hozzáadja nekik, 3 mm-es betétet és 10 mm-t a telepítési varraton adjuk hozzá.

  Egy másik fontos árnyalat: a méréseket többször kell tartani, ha a lakás vagy a magánház nemrégiben nemrégiben végzett javítás vagy felújítás.

  Óvatosan vizsgálja meg a falat és megoldja azt, ahol az ajtó biztonságosabb. Nem kevésbé gondosan vizsgálja meg a lejtőket az oldalakon, megtudja, mi a geometriájuk. Lehetséges, hogy más nehézségekbe ütközhetnek vagy hozzanak létre.

  Az egyik mérőszalag nem működik, akkor az építési szintet kell alkalmazni, mint egy utolsó üdülőhely – lézerépítő. A méréseket az alábbi vízálló oldalon végezzük.

  A montázs jellemzői

  Vannak olyan finomságok, amelyek mind a mérésekhez, mind a telepítéshez hasznosak.

  • Javasoljuk, hogy méréseket hajtson végre, amikor a padlót valami. Például a szőnyeg vastagsága segít meghatározni, hogy az ajtómagasság szintje megváltozik-e a padlón a telepítés befejezése után.
  • Az oldalsó felek párhuzamosnak kell lenniük. Ennek nyomon követéséhez ajánlott rendszeresen mérni a távolságot különböző pontokon: a közepén, az alsó és a fenti.
  • Mérheti meg a reszelt mélységet egy pár vonal vagy féknyereg segítségével. Minimális pontszám a méréshez – 3. Ezt 20 cm-es visszavonással kell elvégezni a nyílás alsó, felső és központi részétől. Alapként a legnagyobb mélységi paramétert kell bevennie. Megtudhatja, hogy szükséges-e elegendő alkatrész alkalmazása a dobozhoz. A doboz mélysége nem haladhatja meg a fal mélységét.
  • Amikor az ajtókeret sikeresen van felszerelve, általában a blokk és a fal közötti rések maradnak. A szerelési hab használatával kiküszöbölhetők, majd végső vonalkódként használjuk a platsapsokat.

  Ha nincs nehéz szétszedni a bútorokat a lakásban, akkor csökkentheti a nyílást, és az ajtót 70 cm szélességgel tegye. Ehhez egy gipszkartonot kell építeni, meg kell építeni egy fémkeretet, de először szükség lesz a régi ajtó kiküszöbölésére a doboz és a fenyő. A dobozhoz függőleges állványokat szerelhet, töltse ki a GLC szabad helyet.

  Ez a módszer alkalmas megfelelő körülmények között:

  • Szopja a görbéket, és nehéz egy profilt létrehozni.
  • A vakolatnál a GLCS igazodod, és ugyanakkor nem szükséges a fal mélysége csökkentése.
  • Legalább 10 cm-nél kevesebbet csökkentheti az átjárót.

  Szükséges eltávolítani a vakolatréteget a telepítési helyen, majd szükséges, hogy tartsa a kívánt méréseket a kerethez.

  Ezután el kell helyezni a profilokat, hogy sima függőleges helyzetben állt. A nyílás mérete elfogadhatónak kell lennie a doboz felszereléséhez. A gipszkartonból néhány darabot kell vágnia, és csatlakoztassa őket a falhoz egy speciális ragasztóval és rögzítse a profilokhoz. Ezekhez egymáshoz kapcsolódnak, amelyek segítenek a szakadék megőrzésében.

  Ha a nyílás túl magasnak bizonyul, problémát okozhat a felső platáv felszerelésével. Megfelelő lehetőségek – A tapéta a lehető legalacsonyabb, vagy válassza ki a nagy fővárosokat. A leghatékonyabb megoldás az, hogy csökkentse a nyílás felső határát GLC és egy edény használatával a fáról, majd tapéta borítja.

  A nem szabványos ajtók telepítése kissé eltérő.

  Az oka az ezen másolatokban lévő dobozok hiányában rejlik, és ezáltal megnöveli a végfelhasználói pártok elrendezésének minőségét. Ezenkívül szorosan figyelemmel kell kísérnie a nyílások paramétereit.

  • A pendulum ajtó beépíthető a pántokra. Kérjük, vegye figyelembe: Amikor megnyílik az ajtó, az összes oldalról függőlegesen elhajlik az 1,5 mm-es területen.
  • A kupak telepítésekor a doboz szélességének nagyobbnak kell lennie, mint az ajtó, 10 cm.
  • A rotációs ajtó a nyílás oldalsó oldalára válthat, de a réseket a kerület egészére kell igazítani.

  A fenti mintáknak nincsenek nyomozószekrények, amelyek kiküszöbölhetik a hibákat. Minden rés megsemmisítheti az esztétikát, még a legvonzóbb ajtót is. Vannak nehézségek és az inga és a forgó példányok megnyitása során.

  Ha meghaladja a 14 cm-es nyílás mélységét, szükség lesz a lakóhelyüket a rögzítéshez. Ha csúszómintákról beszélünk, az áthaladó vastagságnak kétszer több, mint a szárny mélysége.

  A standard értékek előnyei

  Természetesen a ház tulajdonosa nem köteles betartani a standard értékeket, de a szabványoknak vannak olyan előnyei, amelyeknek kevés figyelmet kell fordítaniuk.

  • Hatalmas változékonyság. A legtöbb gyártó szabványos paraméterekkel másolatokat hoz létre, így nincs nehézség a legmagasabb minőségű ajtó megszerzésével.
  • Megtakarítás. Ellentétben a szabványos, rendkívüli ajtó levelek költsége több. A szokatlan terveket egyedileg rendezik. Ennek eredményeképpen szükség van egy további pénz befektetésre, hogy új belső tér legyen.
  • Könnyen telepíthető. Ha a nyílás paraméterei megfelelnek a szabványnak, akkor a telepítés folyamatában kevésbé nehéz lesz.

  A dimenziók különbsége a ház típusával

  Érdemes megemlíteni néhány árnyalatnyi méretet különböző típusú épületekben. Általában a “Khruscsov” vagy panelházban a falvastagság 75 mm, és az ajtókeret a megfelelő vastagsággal készül. De ha ez a tény figyelmen kívül hagyja, akkor nehézségek merülnek fel. Szükség van egy másik bővítő telepítésére vagy a doboz szükségtelen elemének kiküszöbölésére.

  Az ilyen házak nehéz lesznek. Új épületekben a nyílás tipikus magassága 217-220 cm-ig változik. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb tulajdonos a “meleg padló” rendszerét teszi lehetővé, és a telepítés végén a nyílás magas magassági szintje közel kerül a szabványhoz.

  A nyílás a szabványok szerint jön létre. A téglafal esetében magassága 188-225 cm körül kell lennie, és a szélesség 63-176 cm. A monolit magassága – 187-225 cm, és szélessége – 62-175 cm. Egy templomból vagy fából készült lemezekről – 185-197 cm, és szélessége – 57-170 cm.

  De ha adományoz a szabványtól, és bővíti a mintát néhány centiméterre, akkor a hab varrás megszűnik megbízható. Szükséges, hogy a szereléshez szükséges hab szilárd. Ellenkező esetben nem tudja megmenteni a telepített ajtót a résekből, és segíti neki túlélni, ha terhelés. A nyitás szélességét egy fából készült bár segítségével kell csökkenteni, amelynek keresztmetszete 5×5 cm. Van egy másik lehetőség – alkalmazza a habblokkot és ragasztót csempe.

  Ha a doboz paraméterei nem felelnek meg a falméreteknek, a csatorna telepítése legalább szövődményeket okoz. A legrosszabb esetben a telepítés kizárásra kerül, és ez jelentősen befolyásolja az ajtócsoport megjelenését. Így a méréseket három különböző ponton végezzük. Ha az ebből eredő paraméterek kissé eltérnek egymástól, és azonosak a standarddal, nincs szükség szokatlan ajtók megvásárlására. Azonban nincs garancia arra, hogy a tipikus ajtó felszerelése után nem kell jól telepíteni, vagy megszünteti a doboz hosszirányú elemeit.

  Leggyakrabban a téglafalakból származó épületekben messze van az ideális, és a RAM jó. Ha nem állítja be ezt az elemet, akkor a platáv csak a falat erősebbé teszi, és ez jobb elkerülhető, mert a szoba megjelenése szenvedni fog, nem is beszélve az ajtóösszetételre. Ha új típusú épületekről beszélünk, meg kell említeni a zsugorodást és a geometriai változásokat, amelyek előfordulhatnak. Ne szerelje fel az ajtót túl korán. A fal ferde, és az ajtó jar.

  A leghosszabb zsugorodás az újonnan épített faházakban történik. Amikor a ragasztott fűrészáru ragasztott sávja, a ház minden méterénél egy pár zsugorodó centiméter, és amikor a naplószárítás körülbelül 15 cm.

  A leghosszabb zsugorodás 4 hónap. Megjósolta az összeg problémás, és a nyílások mérése ebben a szakaszban nem értelme. A faépületekben lévő záradékok nem kell az első pár évet módosítaniuk. Ezek olyan jelzőfajok, amelyekre kiszámíthatja a ház mérete változását.

  A megnyitási paraméterek kiválasztása, figyelembe véve a helyét

  Operakciók Nyissa meg az egyik szobából a másikba. A nyílás (szélesség, mélység) paraméterei attól függnek, hogy az apartman tulajdonosa azt tervezi, hogy beilleszti az ajtót ehhez vagy a nyíláshoz. Az ajtók jelenléte a helytől függ. A fürdőszobához, WC-hez vagy fürdőszobához vezető nyílásnak egy ajtó jelenlétére kell kialakítani. Ráadásul az egyik funkciója nem lehet kiterjeszteni a szagokat, hogy terjedjen az egész lakásban. Az ajtóknak nem szabad átláthatónak lenniük.

  Ne felejtsük el, hogy a lakásban vagy egy magánházban lévő ajtókat a helyiségek nyitják meg. Tekintsük ezt, amikor új nyílást hoznak létre. Nagy szobákban esztétikai és gyakorlati célok közepén helyezkednek el. Ha a ház tulajdonosa egy erkélyes ajtót kíván létrehozni, meg kellett gondolnia, hogy hol kell elhelyezni a nyílást. A nyitott ajtó nem akadályozhatja magát az erkélyre. Általános szabályként a nyílás oldalra van szerelve, de ugyanakkor maga az ajtó jobb, ha a szoba közepén van, mivel meg kell nyitni. Ugyanazok a másolatok ajánlottak a teraszhoz vagy az udvarra való kilépéshez.

  Amikor az ajtót mérik, figyelni kell az ajtók színvonalára a ház egyes részeiben. A kis ház fürdőszobájához tartozó ajtók szélessége körülbelül 55 cm, a konyhai mintákhoz – 70 cm, valamint a gyermekszoba vagy a hálószoba bejáratához – 80 vagy 90 cm-es területen.

  Nem ajánlott túlságosan széles fürdőkagyló felszerelni, mert nem tudják fenntartani a kívánt hőmérsékletet a gőzben. A nyílás optimális szélessége 80 cm, de kibővíthető, ha meg kell változtatnia a fürdőben lévő bútorokat vagy berendezéseket.

  A mesterek több tippet adnak egy ajtó felszerelésére egy fából készült fürdőbe. Ajtók inni a láncfűrészt a zsugorodás után otthon egy év múlva az építés után. A naplóból vagy bárból származó koronákat egy szerelt fa segítségével kell társítani, hogy ne diszpergálódjanak. Ehhez van egy horony a falon, gondosan akadályozza ezt az elemet.

  Az ajtókeret ajánlott a Bruushoz csatlakoztatni, amely hasznos a koronák ligamjához. Valószínűleg a felépítések ülepítése egy naplóból vagy faanyagból több éve, így van egy technológiai rés a doboz és a fal felső eleme között. A fafürdőkben lévő szerelési réseket olyan anyaggal töltjük, amelyet a cacopáthoz használnak.

  A belső partíciókon (például a nappaliban) a lumen szélessége 60-70 cm legyen. A fürdőszobában, a gőzfürdő, a zuhanyzó kívánatos minimális szélességgel.

  A mérőajtó szabályairól az alábbi videót nézzük.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: