Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

A közelmúltig a legtöbb ember csak több kritériumban választja ki a bejárati ajtót – tervezés és ár. Most az online áruházak tartománya nagyon széles, azt tanácsoljuk, hogy figyeljen a webhelyre . Egyre több ember kezdett gondolkodni az ajtószerkezetek más paramétereire, például a megbízhatóságra (a hackek közötti konfrontáció szintje), a hangszigetelés és a hőszigetelés. Hogyan lehet csatlakozni mindhárom tulajdonság egy terméket, és válassza a legoptimálisabb választás magad, olvasd el ezt a cikket.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Alkalmas lehetőségek a lakáshoz

Az ajtó, amely megfelel a következő kritériumoknak, a legoptimálisabb és könnyen használható.

 1. Acélajtók vagy más fémekből készültek, jó lehetőségnek tekinthetők: tűz, tűz esetén megakadályozzák az elosztását.
 2. A termék nem lehet karcolások, dents, valamint hegesztések. A legjobb vastag lap a 2. jel.5 mm.
 3. Kiváló kiegészítés lehet a kastély területén.
 4. Az ajtókeret keretének szilárdnak kell lennie, egy hegesztő varrással (nem 2 vagy 4).
 5. Az ajtónak betörő csapokkal kell rendelkeznie.
 6. Javasoljuk, hogy két különböző kastély legyen (elektrondár megengedett). Az embernek bronzának kell lennie.
 7. Válassza ki a modelleket legalább 3 merevségi bordával vízszintesen.
 8. A szigetelésnek a doboz profiljában kell lennie.

Választott kritériumok

Az ajtó minden részét részletesebben elemezzük, valamint a választott árnyalatokat.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Ajtó levél

Az ajtó mozgatható része. A legtöbb ember az ajtó tervezésének része. Több fő részével vagy réteggel rendelkezik – Két fémlemez (külső és belső), Keret, töltőanyag és bordák. Fémvastagság kevesebb, mint 1.5 mm rossz lehetőségnek tekinthető – elegendő lesz az ajtó kinyitásához szükséges kis fizikai erőfeszítésekhez. Ne vásároljon túl vastag fém vászon ajtaját. Ebben az esetben nem lesz képes megnyitni a gyermekeket és az idős embereket.

Szintén meg lehet vinni Fából. Kedves modellek különösen értékes fajtákból készülnek – bükk, tölgy vagy hamu. A költségvetési modellek fenyőből, dióból vagy cseresznyeből készülnek. Fontos, hogy egy belső szekcionált szerkezetű modellt választani.

Keret nagy szerepet játszik az ajtó kialakításában. Általában szilárd profilcsőből készül. A hegesztett varrat egy jó ajtónak egy helyen kell lennie – a hurok zónában.

Ajtó doboz

“Keret” jelentése, amelyben az ajtó telepítve van. A kiváló minőségű ajtó doboznak kell lennie egy hegesztési varratnak. Zárt hurok.

Az ajtókeret 6 pontot használ a telepítés során: 2 közülük a kastély oldalán van, a többi – a hurok oldalán. Az ajtókeretben szigetelést is helyeznek – ez előnyösen az ajtóban van.

Tömítő és töltőanyag

A tömítő az ajtóban van. Érinti, hogy 40 mm vastagságú fűtőtestet telepítsen.

Ügyeljen arra, hogy telepítse a tömítéseket. Az ajtólapon vagy ajtókereten hosszú szalagok formájában vannak felszerelve tömítések. Általában gumi tömítések. Mindegyik együttesen hőszigetelést és zajszigetelést biztosít. Egyszerűen az ilyen ajtón keresztül, a vázlatok nem érezhetők, valamint különböző szaga.

Tiszta, poliuretán hab vagy ásványi gyapjú jó szigetelő töltőanyagnak tekinthető: nem teszik lehetővé a hőt, hogy hagyják el a lakást. A töltőanyagot szigetelésnek is nevezik.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Zár

Az ajtóra rögzített zárnak nehéznek kell lennie: érdemes megválasztani azokat a modelleket, amelyek jobban ellenzik a megnyitási kísérleteket. Ez gyakran két különböző típusú mechanizmust összekötő kastélyok. Ha nem akadályozza meg a homályot, akkor legalább elviszi a bűnözőtől.

A hackelés egyik legnehezebb a suvalden és a hengeres mechanizmusok kombinációjának tekinthető. Vannak olyan rendszerek, amelyek nem teszik lehetővé a gerendák használatát hackeléskor. Előnyben kell adniuk. Javasoljuk, hogy további védelmet szerezzen 2 mm-es acéllemez formájában a zárhoz. Védi a fúrástól és a páncélozott padra a kastélyra. Rigel (a zár mechanizmus damái) az ajtó tetején telepíthető.

Meg kell érteni, hogy nincs kastély, még a legbonyolultabb, nem képes megmenteni a rablókat. Minden technológia hamarabb vagy később olyan rejtélyvé válik, amelyre a válasz megtalálható.

Jobb a következők: Telepítse az elektronikus zárat és kamerát, valamint ha lehetséges, a biztonsági rendszert. Még az ilyen intézkedések sem mindig kulcsfontosságúak a lakás megőrzéséhez, de legalább a bűnöző számára némi bajba kerülnek.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Hurok

A csuklópántoknak köszönhetően az ajtó zárható és nyitható. A hurkoknak kiváló minőségűnek kell lenniük, különben az ajtónak a valószínűsége. A hurok kétféle lehet – rejtett és nyitott. Nincs ritka esetek, amikor a nyitott hurkok levágnak egy darálóval, így a rejtett hurkok megbízhatóbbak.

Azonban most teljes csuklópántok vannak felszerelve az eltávolító csapok. Megakadályozzák az ajtó eltávolítását a hurok vágása után. Az ajtó jó rögzítéséhez, valamint hogy ne rohanjon, elegendő 3 vagy 4 készletet telepíteni.

Szem

Az új termékben való jelenléte szükségszerűen további biztonsági intézkedés. Ezzel eldöntheti, hogy azok, akik az ajtó mögött állnak-e, valamint szükség esetén felhívják az illetékes hatóságokat.

Megjelenés és tervezés

A legtöbb az ajtó fontos esztétikai nézete. Ha az ajtót festették, egy korróziógátló bevonattal is borítják. A terméket bőrrel vagy bőrpótlóval kezelhetjük. Néha az MDF által kivágva van.

Általában az ajtó kiválasztásának folyamatában a következő ajánlásokra kell összpontosítania:

 • Népszerű és ugyanakkor az univerzális fehér ajtó. Tökéletesen kombinálva egy fényes belsővel. Jó kiegészítés lehet egy geometriai, egyszerű és szimmetrikus minta.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

 • Egy másik népszerű lehetőség egy sötét ajtó. Ön előnyben részesítheti a sötét fa színét. Ez is jól ötvözi a fényes belsőépítést – mentális kontrasztot teremt.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

 • A modern rajzok szerelmesei számára kiválaszthat egy függőleges vonalat, fém vagy fényes betéteket. Ezek az ajtók hasonlítanak a high-tech stílusára. Jól kombinálva egy olyan lakást, amelyben sok lámpa, tükör vagy gyertya található.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

 • Opció tükörrel. Természetesen a tükörnek belépnie kell, és nem kívül van. Ebben az esetben az ajtót túlzott rajzok nélkül kell választani, valamint egységes színnel.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

 • Ajtó etnikai design. Ha van néhány etnikai elem a lakásban, akkor megismétli őket rajzok a termék belső felületén. Nagyon szokatlannak tűnik, és azonnal egyértelművé teszi, hogy sok erőfeszítést tettél, hogy szépen táplálja a lakását.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Gyakran előfordulhat, hogy az építőipari csapatot nem lehet kiválasztani az ajtónál, ami azt szeretné, hogy a tulajdonos vagy a hostess, mert elsősorban értékeli annak minőségét, anélkül, hogy figyelembe vesszük a termék kialakítását. A vásárlók és az ügyfelek megjelenése az egyik első olyan jellemző, amelyre figyelnek.

Gyártók

Általánosságban elmondható, hogy a jó vélemények megkapták az ajtókat a gyár előállításának “lett”. A modellek költségvetéssel, megfizethető árral és jól kombinálják a kis költségeket és a minőséget. Az ugyanazon kategóriába tartozó ajtók is megjelentek. Mindkét gyártó széles választékot kínál különböző formatervezéssel.

A drágább modellek felé fordulhat, az ajtót “Monolith” gyártó “Gardian” -nak nevezik. Az ajtót kivételes kialakítás, valamint a nagy megbízhatósági jellemzők különbözteti meg. A termék ára több ezer dollárt érhet el.

A termelést támogató háztartási termelők között viszonylag magas szinten meg lehet jegyezni a “elbor” -t. Termékei védve vannak a hackelés, a pecsétek minősége jó, és a modellek tervezése érdekes. A termelők “forpost”, “Torex”, a fent említett “Guardian”, “Condor”. A külföldi autók között – ezek a lengyel vállalatok “Galant” és a “Novak” ajtók. Jó ajtók a belorusz cégek “acélvonal” és “Metalux”.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Gyakori hibák kiválasztásakor

 1. Az ajtók, amelyek több mint 90 kg súlyúak, nem vásárolnak. Súlyukat egy megerősített design okozza, amelyet a kereskedelmi helyiségek (például bankok vagy raktárak) igényelnek.
 2. Nagyon fontos tényező – az illetékes ajtó telepítő elérhetősége. Alacsony minőségű telepítéssel, például a zárakhoz, a vászon maghoz való csatlakozásra lehet csatlakozni. Az ajtó nemcsak ineteire, hanem megszűnik a funkciókat is.
 3. Az alacsony költség, a többi modellhez képest gyanúknak kell lenniük. Általában ezek az ajtók még nem ellenállnak még az elemi hatásoknak is, és meghajlítva ütköznek. Ezek általában olyan termékek, amelyeket több réteg gördülnek.
 4. Rossz töltőanyag. Viszonylag rossz egy karton töltőanyag. Egy ilyen ajtó nagyon könnyű lesz.
 5. Kis vastagság fémlemezek a vászonra. Lap vastag 1-ig.5 mm-t a szokásos nyitással lehet feltárni a konzervhez. Lap akár 2 mm vastag, fém ollóval. A levél több mint 3 mm vastagságúvá teszi az ajtót elég ahhoz, hogy annyi figyelmet kell fordítani a hurok minőségére. Meg kell emlékezni, hogy a lapok mindkét oldalra vannak telepítve.
 6. Válasszon ki egy gyártót minőségi garanciával a termékek számára.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Tippek

 1. Az ajtó optimális tömege 70 kg. Túl nagy ajtó gyorsan viselni hurkokat, és hamarosan lehet, hogy szükség van a hurok új helyettesítésére.
 2. A Tolstoy ajtó levél nem védi a rablók ellen. Szükség van annak érdekében, hogy a lakás ne behatoljon a hideg és a különböző zajokba. A modern sokemeletes épületekhez 70 mm vastagságú ruhával tökéletes. Ha egy privát házhoz választott terméket, akkor meg kell állítania a választását 90 mm-ről 100 mm-re. A nem lakossági helyiségek esetében a termékek megfelelőek és 50 mm.
 3. Optimális fémlemez vastagsága az ajtókhoz – 2-től 2-ig.5 mm (egy lakáshoz), egy magánházhoz – körülbelül 3 mm.
 4. Nagyon fontos a termék megfelelő telepítése. Kell találni egy jó mester.
 5. A merevebb merevség, annál jobb. A legjobb, ha a nem szabványos formájuk javára választhat. A bordák merevítőjének jelenlétében az ajtó nem lehet beavatkozni, az erő növeli a súly növelése nélkül. Kevesebb vastagságú fémlemezekkel rendelkező modelleket választhat, és még mindig biztos lehet benne a vászon erejében.
 6. Először is, az ajtókat a zárakon keresztül viseli, majd a vászonon keresztül, az utolsó helyen vannak hurkok. Így, ha megvédeni akarod magad a tolvajoktól, akkor először is figyelni kell a három rész minőségére.
 7. Ha nem tudja, hol vásároljon kiváló minőségű bejárati ajtót, vegye fel a kapcsolatot a céggel “Ajtók presztízs”: Az illetékes tanácsadók segítenek Önnek választani.

Hogyan válasszunk bejárati ajtót a lakásba?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása