Mágneses zár a bejárati ajtón: Kiválasztási kritériumok és telepítési rendszer

A régi mechanikus zárakat gyakran kicserélik a modernebb mágneses tervekkel. De helyesen kell választaniuk és telepíteniük kell. Minden szükséges információra van szükség a záróeszköz megvásárlása előtt.

Előírások

A készlet kiválasztása A bejárati ajtó zárolásához, mindenekelőtt a megtartáshoz kell figyelnie. A mérnökök között szokásos mérni ezt a hatalmat kilogrammban. A legerősebb kastélyok 1000 kg-os erőfeszítést fejlesztenek ki. Az egyes gyártók szabályaiban a legközelebbi modellek közötti különbség 50 vagy 100 kg. A bejárati ajtón, ellentétben az érintett bőrrel, szükség van egy záróerőre, amely nem alacsonyabb, mint 250 kg.

FONTOS: Ha az ajtó acélból készül, csak olyan zárak, amelyek képesek legalább 1000 kg-os erővel, amelyek legalább 1000 kg-os erővel vannak felszerelve.

De a munkaerő mellett figyelmet kell fordítani a maradék mágnesezésre. Gyakran előfordul, hogy a készülék kiválasztásában vagy hibák miatt hibák miatt jelenik meg. Normális esetben a maradék mágnesezés nem haladhatja meg a 2 kg-ot. Annak érdekében, hogy minden rendben működik, még mindig óvatosan kell kiválasztania a zár tápellátását. Az elektromágneses zár mechanizmus főbb részletei a következők:

 • keret;
 • mag;
 • kanyargó.

Leggyakrabban a mag ragasztva, transzformátorlemez alkalmazása. Az anyag előnyben részesítése csökkenti a maradék feszültséget. Ugyanez a funkció különleges festékanyagokkal rendelkezik. De fontos megérteni, hogy a fennmaradó áram 100% -a nem távolítható el. Majdnem mindig, az elektromágneses zár munkatávolsága a lemezekből gyűjtött lemezekből van kialakítva.

De egyes esetekben egy monolitikus magot alkalmaznak. Rossz, mert a maradék feszültség sokkal erősebb. Ezért a zár elektromos áramkörében, kivéve a szokásos alkatrészeket, minden bizonnyal nagy kondenzátor kondenzátor. Legalább 200 IGF-nek kell lennie. Ami a mag tekercselést illeti – lényegében a réz zománcozott huzal elhelyezésével kialakított tekercs.

A mágneses zár házakat főként alumíniumból végezzük. Elég széles eloszlás és rozsdamentes acél. De a műanyag elég kicsi. Még a legjobb lehetőségeket is nehéz lehet megbízható és tartós hívni. Ha az elektromágneses zárat aktiválják, a tekercseléssel járó mágnesek együtt vannak összekapcsolva. Elegendő áram van 5 W-ra, hogy a levonás hatalma meghaladja a 150 kg-ot.

Ha a feszültség le van tiltva, megnyílik a zár. Elektromos szempontból a belsejében egy váltakozó aktuális hurok jelenik meg belülről. A kondenzátor jelenlétének köszönhetően csak a tekercselésen keresztül történik. Ezt a folyamatot a mágnes polaritásának megváltoztatásával kíséri. A fennmaradó áram és a visszanyerésre fordított. De ha a kondenzátor Polnean, nyisd ki az ajtó sokkal nehezebb lesz. Az egyetlen kiút az alkatrészek cseréje. A pótalkatrésznek azonos típusúnak kell lennie. Ez párhuzamosan helyezkedik el a terminálokkal.

FONTOS: A kondenzátor cseréjekor ellenőriznie kell, hogy nem poláris.

Előnyök és hátrányok

A kiváló minőségű mágneses zár teljesen csendben működhet. Mivel viszonylag kissé mozgó részek, a munkadarab észrevehetően növekszik. Az ilyen eszköz könnyen kombinálható a következő eszközökkel:

 • Intercom;
 • a kódok beviteléhez;
 • gombok híváshoz;
 • Egyéb segédeszközök.
Olvasson tovább  Tollok erkélyes ajtók: Típusok, telepítés és javítás

Ezenkívül a mágneses zárakat vonzó megjelenés jellemzi. Nagyon modernek és harmonikusan illeszkednek a legkifinomultabb belső térbe. Meg kell azonban jegyezni, hogy az eszközök sok helyet foglalnak el, és nehezebbek, mint az összehasonlítható osztály mechanikai analógjai. Még mindig nagyon függnek a tápegységetől. Ha a kastély hackelt, a behatolók további behatolása jelentősen egyszerűsíthető.

Gyakran elő lehet hallani, hogy a tápegység függése egyetlen mínusz. De egyetértenek ezzel a nehéz. Végtére is, amikor tűz vagy más vészhelyzet, amikor az ajtó leereszkedik, akkor önmagában megnyílik. Ez jelentősen növeli az üdvösség esélyeit.

És ha szükséges, hogy maximalizálja a lakás vagy az iroda biztonságát, szükség van a szünetmentes tápegység kialakítására.

Fajták

A mágneses zárak besorolása a bejárati ajtóhoz két alapon hajtható végre: a termék zárolva van, és hogyan szerveződik a kezelés. A bejárati ajtó zárása leggyakrabban a Holding Scheme által történik. A horgony elektromágneses székrekedés egy résen működik. A zárak többségét felülmúlják. A Mortise eszközök kis népszerűsége egy kis meghajtású erővel jár. Csúszás elektromágneses zár a horgonyeltolódás miatt. Majdnem minden hasonló eszköz kerül egy mortizálási diagramra, csak az utasításokkal összhangban telepítheti őket.

Kétféle mágneses zárak is vannak a menedzsment elvén. A csarnokérzékelőkkel rendelkező eszközök speciális zsetonokat képviselnek, áramellátásra van szükségük. Ha lezárt érintkezőket használnak (az úgynevezett hemonok), akkor még áramlás nélkül is vezérelheti a zárat. Csak a mágnes maga szükséges – lehetővé teszi a kívánt feszültség létrehozását. A mágneses zárak egyélménye – a telepítési módszerrel a következők lehetnek:

 • felső;
 • horony;
 • Részben halálos.

Az elektronikus zár képes nem könnyű meghatározni a záró a folyosón, hanem, hogy egy jel (hang vagy fény értesítés). Az ajtó kinyitásához elektronikus kulcsot kell kapnia. Az üvegajtón kizárólag a felső zárak. A speciális tervek megbízható rögzítést biztosítanak. A fa és a fém vászonok bármilyen zárral felszerelhetők.

FONTOS: Csak nyírási székrekedés, amely erős retenciót biztosít, a lengőajtóra kerül.

Széles terjesztés érkezett ajtózárak hozzáférési kártyával. Az ilyen rendszerek népszerűek az irodákban, a szállodákban és más nyilvános helyeken, mert lehetővé teszik, hogy irányítsák az emberek nagy áramlását. A kártya megnyitása a lehető leggyorsabban történik. A hagyományos mechanikai termékekkel ellentétben, hack az elektromágneses kastélyt (a szó szokásos értelmében) lehetetlen. A készülék csak egy speciális eszköz által szolgáltatott jelet érzékel. A mechanikai alkatrészek számának minimalizálása csökkenti a bontások veszélyét. A csomag szinte mindig tartalmaz akkumulátort.

A magánházakban a térképen lévő elektromágneses zárak csak a védelem segédelemeként vannak felszerelve.

A vászon belsejébe nyílik a nyírási zárak. Nem foglalják el a nyílást. Ha a készülék egy csarnokérzékelővel van felszerelve, csak akkor lehet megtudni, ha a mechanizmust megnyitja, vagy műszaki dokumentáció ismeretében. A külső ellenőrzés nem engedélyezi a következtetést – még akkor is, ha egy szakember meghívást kapott. Az ilyen érzékelőkkel ellátott zárak előnyei a következők:

 • Az ajtón áthaladó emberek számának meghatározásának képessége;
 • a hackelés ellenállásának növelése;
 • a kopás minimális érzékenysége;
 • a hőmérséklet ugrásának mentessége;
 • Magas páratartalom stabilitása;
 • A mechanizmus nyitásának lehetetlensége rejtőzik.
Olvasson tovább  Alumínium ajtók

Emlékeztetni kell arra, hogy az elektromágneses zárak nem rendelkeznek elektronikus alkatrészekkel. Az ilyen változatok jelentősen könnyebbek az emberek számára. A mágneses zárót az ML karakterekből és számokból kell címkézni. A számok jelzik az ajtó megszakításához szükséges tömeget. Ha ezek az információk nem, jobb, ha megtagadják a vásárlást.

Választott kritériumok

A mágneses záróeszköz kiválasztása meglehetősen egyszerű. A kulcsparaméter a terhelési erő. Meg kell haladnia a szervizválaszték tömegét. A kastély aktív nézete főként irodai, vásárlási, adminisztratív és munkahelyiségekre van szükség. Ezeket az eszközöket az intenzív működéssel is kiváló kopásállóság jellemzi. Az azonosítókkal dolgozó rendszerek képesek csökkenteni az ajtó nyitvatartási idejét. Jelentősen növeli a sávszélességet.

Mint mindig, a zárak kiválasztásakor figyelembe kell venni a gyártó hírnevét. Szükséges továbbá megismerkedni a standard teljesítmény móddal, az üzemi hőmérséklet tartományban. Még mindig érdemes figyelembe venni az eszköz méretét – beavalhatják a telepítését egy adott esetben. Az eset kettős szigetelésével rendelkező kastélyok a legnagyobb ellenállás a kedvezőtlen időjárással szemben. Ezenkívül figyelembe kell venni a fogyasztott és a rögzítési módszert. Nem minden ajtónál ajánlatos zárak szünetmentes tápforrásokkal helyezni. A termék árát helytelenül kell összpontosítani – csak az utolsóra becsülik. Természetesen szükség van egy adott modellre vonatkozó visszajelzések tanulmányozására.

Kapcsolati rendszer

Állítsa be a megtartó típusú halálos elektromágneses zárat meglehetősen egyszerű. A mechanizmust az ajtóvászonra alkalmazzák. Amikor a bélést tette, elnyeli a nyílás részét. Ez az oka annak, hogy a mortise struktúrák jobbak, mint a túlterhelés. A mechanizmus telepítése és konfigurálása csak akkor történjen meg, ha az áram ki van kapcsolva. Az a tény, hogy a telepítőknek meg kell érinteniük a villamos energiát továbbító alkatrészeket. Ha egy fém ajtóra kell telepíteni anélkül, hogy megerősített formátumot fúrna, és az elektromágneses zárat páncélozott ajtójánál, válassza ki a legnagyobb reterciós erővel rendelkező terveket.

A munka előtt a következő eszközök előkészítése szükséges:

 • egy kalapács;
 • csavarhúzó;
 • cvikker;
 • Építési szint;
 • rögzítő eszköz;
 • rulett.
Olvasson tovább  Zománcozott ajtók

Az elektromágneses zárat függőlegesen és vízszintesen telepítheti. De mindkét esetben szükség van egy kicsit visszavonulni az ajtóhurkokból. Ahhoz, hogy pontosan meghatározzuk, hogy hol helyezze el a válaszlemezt, egyszerűen – erre a készülék fő részét helyezzük el. Érdemes megfizetni a figyelmet arra, hogy az elem javítása csak akkor jelenik meg, ha az előzetes jelölés. Segítsen a kiskereskedelmi ruháknak.

Fúrás nélkül mindig is megteheted. Ha még mindig szükséges, először ellenőriznie kell, hogy a fúró átmérője a lyuk átmérőjével egybeesik-e a stencilben. Amikor a lyukakat készítünk, a lapot préseljük a vászonra csavarokkal és számos alátéteket az egyes csavar: acél és gumi. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi a rögzítő rendszer egy kicsit. És mivel a mag a lehető legközelebb emelkedni fog.

Ezután határozza meg, hogy hol kell elhelyezni a sarkot. Ez megtörtént, ismét a mechanizmus fő részét a rögzítőelemre alkalmazza. A hatszög segít a lemezt a kívánt síkba. Ellenőrizze, hogy minden rendben van-e, meg kell lazítani a csavart, amely segít a korlátozó lemezen. Általában szigorúan párhuzamosan van a talajjal.

Számos mágneses székrekedésrendszer létezik, amelyek közül választhat a telepített struktúrák típusa. Leggyakrabban az elektromágneses zárak a belsejéből nem érhetők el, közelebb a tetejéhez. A magot a canvázhoz nyomja meg. Érintkezőelem a maggal szemben. Ennek az opciónak az az előnye, hogy nincs szükség a kiegészítő kötőelemekre.

Ha egy mágneses zárat kell tenned az üvegajtón, a kapcsolatok elkezdeni akarsz. Az acéllemez nem szükséges; a Z betű formájában van helyettesítve. Feltételezzük, hogy az ajtó a szobában nyílik meg. Ha egy mágneses zárat kell tenned, nem elég shoash, sarokbélés szükséges. Amikor kiállították őket, a kastélymagot a Jamb. Ha le szeretnéirólítani az ajtót a reteszelőberendezés irányába, akkor az érintkezőbetétet a lemezen együtt a háló felső vízszintes szegmensébe helyezzük, amely szintén a sarokbéléssel is elvégezhető. Az elektromos alkatrészek csatlakoztatása pontosan a Markup szerint történik.

A mágneses kastély felszerelése műanyag ajtóval rendelkezik saját funkcióival. Jelenlegi módszer telepítése. A szokásos zárat lehetetlen, károsíthatja a vászonot. A PVC-ből származó ajtókra csak speciális modelleket kell alkalmazni. A műanyag ajtó bármely zárának különbsége könnyű kialakítás. Javasoljuk, hogy szakemberek telepítését célozzák meg, megfelelő terméket kell választaniuk.

A mágneses zárat fából készült tambour ajtón lehet felhelyezni. Ebben az esetben a retenciós erő 100-300 kg-ig terjedhet. Az ingajtóban csak székrekedést kell tennie a csarolszenzorral. Tartozékok, sarkok és szerelők deszkák az ajtómodell és a nyitó eszköz határozza meg. Érdemes megjegyezni ezt Az elektromágneses zárak elvileg elfogadhatatlanok a tűzoltóajtón.

A következő videóban megtalálja az elektromágneses zár telepítését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: