Egy garázsra alapozunk

  A garázs építése, mint bármely más konstrukció, az Alapítvány létrehozásával kezdődik. A megbízható alapítvány a lehető legrövidebb időn belül “otthon” biztosítja az autóját.

  Fajták

  Az építés során több alapvető alapítványt osztanak el. Ezek a következő paraméterekben különböznek egymástól:

  • a talajra és a konfigurációra való munkavégzés módja szerint;
  • Az alapanyagok szerint az alapítvány.

  Tekintsük az alapok négy fő kategóriáját.

  Oszlopos

  Ennek a bázisnak a kialakítása kő, boot (seprűkő) vagy téglák pólusai. A támogatások körülbelül 1-től növekményben vannak kialakítva.2-2.5 méter a jövőbeli struktúra terheléseinek koncentrációjának legfontosabb pontjai alatt (A falak metszéspontja, szögek, nehézsúlyú kazánberendezések és t. D. ). A tartós szerkezethez való csatlakozáshoz való csatlakozáshoz az állványok fejléceihez kötődő gerendák tetején helyezkednek el, ezért kiderül a kész bázis.

  Különben kell mondanom az oszlopos alapítványról, amelyet Tees technológiával készítettek. Elvének fúrási kutak a tartóeszközök telepítési pontjaiban, a megerősítés és a beton betoni megoldásának későbbi erősítése. Ennek a bázisnak egy másik neve az oszlopon monolitikus. A pillér (talp) alsó szegmense kiterjesztéssel rendelkezik.

  Az Alapítvány megkülönböztető jellemzői:

  • Használhat olyan könnyű talajon, amelyek nem hajlamosak mozgatni (elmozdulás) és erős térfogat (hajlított). Tökéletesen megmutatta magát mélyen fagyasztott füstös talajokban.
  • Kiváló megoldás az alacsony emelkedésű épületek kiépítéséhez (brusade, pajzs, keretházak).
  • Elfogadható ár, minimális munkaidő (összehasonlítva más alapítványokhoz képest).
  • Nem igényel vízszigetelő eszközt.
  • Az alagsor nélküli struktúrákhoz használják.
  • Tartós, olcsó alapítvány, intenzíven gyakorolt ​​magánépítés.

  Szalag

  Az Alapítvány neve teljes mértékben megfelel a struktúrájának vizuális ábrázolásának. Ez a vasbeton szalag, amely az építés minden támogató külső és belső fala alatt húzódik.

  Az ilyen alap gyártása megköveteli a nagy földmunkák és az építőanyagok költségeinek végrehajtását a fent leírt analóghoz képest.

  Megkülönböztetni:

  • Finom tenyésztési szalag alapítvány – Alkalmas a blokkok, rönkök, a keretszerkezetekből származó könnyű épületek számára. A hely mélysége legfeljebb 70 cm, vagyis nem alacsonyabb, mint a talaj fagyasztásának határán. Alkalmas állandó talajokhoz vagy csuklós (diszpergált), mély talaj felszabadítása.

  • Kiáramlott alapok – megfelelnek a fagyasztás mélysége alatt. Képes ellenállni a baudnak (a térfogat növekedése) és a talajmozgás. Alkalmasak a nehéz téglákra, a kőre és más épületekre. Ha az építkezés könnyű anyagokból épül fel, és kis tömege van, akkor ez az oka jobb, ha nem tegyünk, mert a struktúra súlya nagyon kicsi lesz a bázis fenntarthatóságához a por és a mozgás időtartama alatt talaj.

  • Monolitikus szalag – Kész zsaluzat, erősítéssel erősítve, beton oldatával öntjük. Az előregyártott szalag a vasbeton nagy alapozó blokkok alapja. Gyenge hely: Ha egy összetett konfiguráció alapja néhány kellemetlenséget említhet.Az ilyen alapok fő előnyei a működési rugalmasság (alkalmasak szinte minden típusú talajok és épületek típusához), valamint a pincék, garázsok és pincék építésének lehetőségét.

  Halom

  Ez a fajta bázis optimális a gyenge talajokhoz, ha a terhelést az építkezésről több kemény rétegre kell áthelyezni. Ezenkívül a halom alapot intenzíven gyakorolják az építési telek építésére, amelyeknek van egy meredeksége, nagy szabálytalanságok. Természetesen átadhatja a földet, és összehangolhatja az építkezési helyet. Mindazonáltal a cölöpök használata olcsóbb lesz.

  Az Alapítvány szerkezete a festővel (gerenda) társult cölöpök.

  A kiszámított mélységben minden halom elforgatása könnyen kaphat sík vízszintes felületi gerenda felületét a falak építéséhez.

  Cölöpök típusai:

  • Pontozás. Az alacsony emelkedésű épületek építéséhez nem gyakorolják a gazdasági fizetés nélkül. Szüksége van speciális berendezésre merülő cölöpök földre. Általános szabályként az ipari és polgári struktúrák építésében használják.
  • Eltemetett. A földön jól csomagolva van, amely betonos oldattal töltött. A cölöpek felső hordozó részei bizonyos magasságban vannak beállítva, és a festéshez kapcsolódnak. A cölöpök megerősítettek és fegyvertelenek.
  • Csavar. A cölöpök fémből készültek, a végén, a talajba merülnek, speciális csavaros pengéket biztosítanak. Elég széles körben gyakorolták az alacsony emelkedésű struktúrák felépítését, mert lehetséges gyorsan elkészíteni az alapot.

  Födém (svéd lemez)

  Erőteljes és nehéz bázis a blokkok, rönkök, téglák építéséhez. Ez a fajta alapítvány még mindig úszónak nevezik, és szinte bármilyen talajon (beleértve az agyagot, a tőzeget és a magas szintet) használhatjuk. A lemez alapja a homokos kavicsos párnán a szerkezet mérete alatt vagy egy kicsit több.

  A talaj mozog, az alap “úszók”, amely megmenti a struktúrát a megsemmisítésből.

  • A talaj felszínén finoman tenyésztett lemezalap van kialakítva (csak egy párna van elkészítve). Nincs lehetőség az alagsor építésére.
  • Bloomed Slab Base. Építési, droves, amely alapján a betont öntjük, hogy kapjon egy lemezt. Alkalmas az alagsorban, pincében, garázsban. Különben kell mondanom a modern lemezes bázisról – svéd lemez vagy UCP (szigetelt svéd lemez).

  Jellemzője – extrudált polisztireti oldalsó élek és alsó, a platformon belüli kommunikáció, valamint a “meleg szex”. Az USP egy fűtött alap a szexuális bevonat, az alapítvány, az első emelet átfedése.

  Ezen a lemezen azonnal felépítheti a falakat, és az építés végén helyezze el a padlót.

  Melyik választani?

  A megfelelő alapítvány megválasztása a feladat még felelősebb és fontos, mint maga a garázs építése (kivéve a büntetés típusát). Mivel az egész struktúra élettartamának időtartama az alap megbízhatóságától, stabilitásától és erődétől függ.

  Tehát milyen alapítvány választani a garázsban? Itt van egy hozzávetőleges egyszerű szabályok:

  • Ha a talaj mocsaras, és a felszín alatti víz szintje magas, akkor az alagsor és megfigyelő gödör jobb, ha nem épít, de az alapítvány födém vagy cölöpökön van elrendezve.
  • Az Örökkévaló Marrow Zónában élsz? Ezután építsen lemez vagy halom alapítványt.
  • Ha nincs szüksége alagsori és megfigyelési gödörre, rendezheti a finom tenyésztő öv alapját, vagy egy lapos alapot.
  • Ha a webhely összetett megkönnyebbüléssel rendelkezik, akkor a vasbeton keretének kerete tökéletes.
  • Ha az alagsor szükséges – csak a szalag alapja.

  A kiszámítás?

  Ami azt a ténynek köszönhetően, hogy a tőkearány a salakblokkból, téglából, vakolatblokkból, habblokkból, a levegőztetett beton, a gázszilikátblokkok, a habblokkok, a ceramzitablokkok, és általában általában kicsi Méretek, kézzel rajzolt sémákon alapos számítások nélkül lehet építeni. De a garázs elhelyezésének alapja minden bizonnyal kiszámítható, mivel a befektetés mélysége kopásállóságot és hordozhatóságot okoz.

  Ez az érték függ:

  • a létesítmények súlya;
  • felszín alatti vízszint;
  • Maximális mélység, amelyhez a talaj télen lefagy.

  Ezeket a mutatókat folyamatosan figyelembe veszik az alapítvány kiszámításakor. A fő tényező a fagyasztás mélysége, mivel tükrözi a talaj bővítésének (csomópontjának) szintjét. Mivel az alapítvány mélységét (D) az egyszerű képlet határozza meg: D = a talaj fagyasztás mélysége a régióban + 20% (m).

  Emelkedett felszín alatti vízzel, az állományt nem lehet kiszámítani, hanem szoros figyelmet fordít az alapvető részek vízszigetelésére.

  Győződjön meg róla, hogy további távolságot kell figyelembe venni a homok- vagy kavicspárnák gyártásához – 20-30 cm.

  Gabarits

  A szélesség kiszámításához tudnia kell, hogy a garázs falai épülnek. A gerenda vagy az alapszalag vastagsága nagyobbnak kell lennie, mint a falvastagság 20-30% -kal (300 milliméter blokkok falához az alap minden oldala hossza mentén, egy gerenda szélessége 360-390 mm).

  A szalag szükséges magasságának kiszámításához tudnia kell, hogy mely talajok alapulnak, mi a tömeg a jövőbeni épületek és autók súlya. A garázs alapja, amelynek a könyvjelzők mélysége a fagyasztás szintjével van érzékelve, + 20-30 cm-re tekinthető a kapott értékre. Szilárd talajokra, kb. 60-80 cm-re (kumulatív magasság az alapvető síkból az alapvető síkjából a párnát kizárva, a buborékoláshoz – 1-1.5 méter.

  A cölöpök hossza az elv alapján kerül kiszámításra: a talajfagyasztás szintje + 1.5 méter, megközelítőleg 2.5-4 mérő termékek.

  A kerületet előre kell gondolni: A falak minimális megengedett hossza 3-6 méter. A garázs optimális változata 4×7 méter – Ez elegendő hely az autó szabad helyére és egy személy mozgására.

  Személyes méreteket telepíthet: Add hozzá az autó hosszához és szélességéhez 1-1.5 m (vagy a legoptimálisabbak nagysága).

  Hogyan készítsünk a stádiumokat?

  A leggyakoribb alapja a garázsban – szalag alatt. A példájában elemezzük az alapítvány lépésről lépésre.

  Jelzés

  Az öv Alapítványának jelölése 90 fokos szög létrehozása. Ez így történik:

  • A jövőbeli garázs tervének megfelelően meghatározzuk a jobb első sarok helyét. Az első csapot szereztük. Ez lesz a garázs elülső sarkában.
  • Tőle, mérje meg a megfelelő távolságot a második kiegészítő késsel, és vezesse meg.
  • Az összecsukható tétek között húzza a vonalat (kötél).
  • Most mindkét csapból húzza meg a kötelet az első sorra merőleges szögben. És a harmadik és a negyedik címkét (meghajtó tétek) helyeztük el.

  Ennek eredményeként egy téglalap kiderült. A jelölés pontosságának ellenőrzéséhez két módszert használhat:

  • Átlós téglalap. Ezeknek egyenlőnek kell lenniük.
  • A saroktól, hogy mérje meg a távolság 3 méter egy irányban és 4 méter egy másikban. Normál jelölés után a pontok közötti távolság 5 méter lesz. Pontosan ugyanazt az ellenőrzést kell végezni minden sarkon.

  Ha mindent megtalál, akkor nem kell permutációt kell tennie a helyről, hogy elhelyezze a csapokat, és a következő szakasz elindítható.

  Szobaár. Canva A lapáton keresztül felkelhetsz a saját kezével. Az alsó ároknak hibátlanul sima kell lennie. Mivel a munka folyamatában használjon vízszintet.

  Opál

  Zsaluzat létrehozásához használjon rétegelt lemezeket, táblákat vagy forgácslemezt, több mint 2 cm vastag. Hideg pajzsok és mindkét oldalán egy árokba engedik őket. Zárak fából készült bárokkal. A pajzsok között ugyanazt a rúdhosszot állítsa be. Tehát az egész perem körül az azonos zsaluzat szélessége lesz.

  A zsaluzat kültéri oldalán helyezze el a biztonsági mentést. A zsaluzatok árok és oldalsó részei a vízszigetelés árnyékolása, A folyadék áramlásának megakadályozása a betonoldatból.

  Hogyan kell betonolni?

  Az alapítvány a garázs, a beton M 200-M 300. A beton önállóan használható a gyári anyagot. A megbízhatóbb bázis lesz a gyári habarcs, mert az építkezés meglehetősen nehéz megegyezni a gyártás technológiájának.

  A munkákat két módszerrel lehet elvégezni:

  • folyamatos;
  • réteg.

  A folyamatos technika kiváló minőségű kitöltéssel rendelkezik. Ha a papír kis szünetet igényel, a beton oldat öntését rétegenkénti módon hajtjuk végre.

  Emlékezik! A felső réteg nem lehet kifolyni, egy erősebb tengelykapcsoló a következő rétegekkel, egyenetlennek kell lennie.

  A gyári megoldás megrendelése során a munkafolyamat nem okozhat problémákat. A zsaluzatban lévő oldat a betonkeverőkből speciális ujjak révén van ellátva, halmozott, rohadt és feltámadva rezgéssel.

  Ha lehetséges, a betonoldat öntését +15 és + 25 ° C közötti hőmérsékleten kell elvégezni. Ha az alapítvány kitölti a hideget, használjon speciális adalékanyagokat és melegítse az építkezés helyét.

  Vízszigetelés

  Miután eltávolította a betonfelület zsaluzatának pajzsát, vízszigetelő anyagokkal dolgozik.

  Az övtípus alapja, 3 védelmi módszer szükséges a felesleges nedvesség ellen:

  • függőleges;
  • vízszintes;
  • Otzhetka.

  A függőleges módszert az Alapítvány megvilágított területének külső felületén lévő fenntartott vagy bevonóanyagok segítségével végzik. A betonszalag felületén lévő fegyveres anyagokból vízszintes kerül végrehajtásra.

  Skosting (beton zenekar) figyelmezteti az esővíz behatolását a tervezésre. Miután befejezte az összes munkát nulla jelzés alatt, Tegyen vissza homokot sem a talajból.

  Alapkönyvjelző más anyagokból

  Az alapítóeszköz alternatív lehetőségei vannak:

  • A gumiabroncsokból – Használhat gumiabroncsokat rakomány- és személygépkocsik, traktorok, buszok, repülőgépek (csak fénytervezésre alkalmas);
  • az alvóktól – kiváló megoldás az alapítóeszköz számára, ha hagyományos anyagok használata nélkül kell elvégezni;

  • FBS-től – jelentős előnyökkel jár, beleértve a kiváló minőséget, valamint a viszonylag alacsony árat;
  • A közúti lemezektől – Majdnem bármilyen típusú talajt és minden klimatikus zónát használhat.

  Dokkolás funkciók otthoni

  Az egész életem, egy személy megpróbálja körülveszi magát kényelmes és tömör helyet. Ebben az esetben az egyik legjobb megoldás a garázs kiterjesztése a házba. A kiterjesztés a bal oldali és a ház jobb oldalán is található. Fontos kiválasztani a legrövidebb távolságot az udvarra a garázsba. Valójában, a kapu helyét, és beállítja a kiterjesztés elhelyezését.

  Ideális esetben a bővítményt még házépítéskor építeni fogják, Ezután a ház és a garázsszoba egy alapon áll. Ha egy házat épít egy házat, ne hagyja figyelmen kívül az alapeszközt. Erős alapítvány, mint az erő növelése, nem akadályozza meg. Ezután a ház és a kiterjesztés egyszerre csökken.

  Az ajtók és ablakok legkisebb távolsága a házban a technikai struktúrából – 2.5 méter, és a legkisebb távolság az erkélytől a garázs tető gördeszkáig – 2 méter. Mivel a kiterjesztés a tűzveszélyes technikai épületekre vonatkozik, az építési, szükségszerűen szigorúan szigorúan szigorúan a tűzbiztonságra vonatkozó minden szükséges feltételhez.

  Ha a ház és a garázs között a nyitott ajtók telepítése, majd a “vak zóna” betartása vagy a vászon mozgásának szabad helye.

  Prosztziók:

  • A külön vízellátás, a fűtés, az elektromos vezetékek szükségessége megszűnik.
  • Építőanyagok megtakarításai.
  • Egyszerűsített szobaszerviz.

  A kiterjesztés lehetővé teszi a szoba felszerelését minden szükséges:

  • Garázs egy gödörrel;
  • pince;
  • pince;
  • Műhely;
  • Elektromos emelés.

  Garázs építési árnyalatok egy lejtőn

  A garázs projekt kidolgozásakor figyelembe kell venni a helyszín meredekségének szintjét. A növekedés növekedésével a projekt építése összetettebbé válik. Néha a lejtő magas meredeksége nem adja meg a garázs vagy otthon építésének lehetőségét. A garázs vagy a ház földalatti részének létrehozásához festett halom, oszlopos, szalaglépcsős vagy többszintű lemez alapítványra van szükségünk.

  Állítsa be a bélés szintjét az építés során az építési hely alsó és felső pontjainak magasságának különbségével, a horizonton való párhuzamos síkban. Ezt a paramétert százalékban mérjük. Például, ha a vízszintes távolság 100 méter, és a pontok emelkedése 15 méter, ez azt jelenti, hogy ennek a területnek a lejtője 15%.

  E tekintetben a terület feltételesen:

  • Santna. Amikor a felületi torzítás kevesebb, mint 3%. Ez a leggazdagabb terület a legkisebb költségekkel az épületek építésénél.
  • Enyhe torzítással 3% -ról 8% -ra. Az ilyen területek alkalmasak az alagsor nélküli létesítmények építésére. Annak érdekében, hogy bővítse a padot az alcsoportból, a talajra lesz szükség.
  • Átlagosan 9% -ról 20% -ra. Ilyen helyzetben építhet egy földszintet. A terasznak nem kell igazodnia, és az alsó emelet a lejtődarab eltávolításával készült. Ez egy nagyon jó lehetőség az alagsorban lévő földalatti garázs kialakítására, az érkezés elérhetőségével a lejtő irányából.
  • Erős dőlésszöggel, több mint 20%. Egy ilyen lehetőségnek alaposan meg kell fejlesztenie a struktúra projektjét a lejtő kizsákmányolásának korlátozására. Az ilyen projekt költsége meglehetősen magas.

  Hasznos Tipp: bármely dőlésszöggel, az épületet felső részébe kell elhelyezni, hogy a természetes vízelvezetés feltételeit hozza létre. Ugyanakkor figyelembe kell venni: Ha még mindig vannak szakaszok a ferde sík felett, akkor azt jelenti, hogy a ROM-ek által végzett vízelvezetést el kell gondoskodni ezekről a helyekre, de speciálisan biztosított csővezetékeken, amelyek minimalizálja a talaj erózióját.

  Épület építése során a választást a helyszín javára kell tenni, amelyen az elfogultság a nyugati vagy délre irányul, ez befolyásolja a talajfűtés sebességét, különösen a tavasszal. Minél nagyobb a hajlított sík a napsütéshez, annál nagyobb lesz hőt. Ez nagyon látható, ha a hó tavasszal olvad.

  Ezen kívül, alacsony hőmérsékleten és éjszaka, a levegő, amikor hűtés csökkenti a lejtőket, és a köd elkezd összegyűjteni. Ennek eredményeképpen a helyszín helyszíne a mélyedési pontok alsó pontja közelében lévő struktúra kialakításához egy éjszaka vagy szezonális hőmérsékletkülönbség, amely felső és alsó pontokat képez.

  A legmagasabb pontponton lévő struktúra építése során:

  1. Az alapítvány minimálisan felszínre és talajvízre van kitéve.
  2. Ebben a helyzetben a felső ponttól könnyebb eltávolítani a felszíni vizet, és használhatja őket az öntözéshez a süllyedés öntözésére.
  3. A legmagasabb ponton történő építés lehetővé teszi, hogy optimálisan megoldja a vízvezeték problémáját.

  Fel kell ismerni, hogy a pénzügyi tervben kedvező építés ilyen nehéz megkönnyebbülése nem fog működni. Költségek nulla ciklus, ásó gödör, vízelvezető és monolitikus alkotások, megőrzési falak és így tovább akadályozhatja a garázs árát.

  Ne feledje: Nem számít, hogy mi a garázs nem felelős struktúra, megbízható alapon kell építeni minden szabálynak és előírásnak megfelelően. Csak így “ház” az autó számára tökéletesen védi a természet negatív hatásait.

  Arról, hogyan kell ásni egy árok egy szalag alapítvány, akkor megtanulhatja a videót egy kicsit alább.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: