A CERAMZIT betonfalblokkok jellemzői és típusai

Alkalmazás a különböző anyagok széles skálájának kialakításában lehetővé teszi, hogy megoldja az összesféle feladatot, néha nagyon specifikus. De ezt csak az egyes anyagok jellemzőinek teljes ismeretével lehet megtenni. A clamzit beton keveréke is figyelemre méltó figyelmet érdemel.

A ceramzitobeton jellemzői

A CeramzitoBeton a könnyű beton számára utal, a CLAMZIT-t töltőanyagként használja. A szalagok esetében az összetevőket főként cement használják. Sokkal kevésbé megtalálható a mész és a vakolat, ez mindig része az anyagnak és a homoknak. A ceramzitobetont sűrű és nagy fajtákat tartalmazó pórusokat kell osztani. A legegyszerűbb anyagot falpanelek megszerzéséhez használják.

Egyrétegű panelek, amelyek egy ceramzite betonon alapulnak, így csak feltételesen. A valóságban az ilyen blokk a következő kompozitból áll:

 • a sejtbeton fő rétege;
 • belső dekoratív héj;
 • Kültéri burkolat külső hatásokból.

A nagy sűrűségű megoldás (1,8 tonna / 1 kocka). m). Az ilyen anyag vastagsága 1,5 cm. Ennek a lefedettségnek a célja a vízgőzzel való érintkezés fő részének védelme.

Az utcai rétegre nézve nem csak védő, hanem dekoratív funkcióval rendelkezik. Vastagsága 1 és 2,5 cm között van. Külső héj gyártásához egy cellás betont használnak, amely képes a gőz áthaladni. Ennek eredményeképpen a Bloc impererity garantált nedves. A blokk külső felülete sűrűsége 1200-1400 kg 1 köbméterenként. M.

A háromrétegű Ceramzite betonpanelek valamivel kevésbé gyakoriak az egyrétegű társaikhoz. Az ilyen blokkok megépítéséhez több fényt vagy nehéz betont használnak. Megpróbálják megkülönböztetni a következő szigetelés között:

 • ásványgyapot;
 • habüveg;
 • Fibrololit;
 • Üveggyapot;
 • Styrofoam.

Ezeknek az anyagoknak minden esetben sűrűsége nem magasabb, mint 400 kg / 1 köbméter. M. A víz felhalmozódása felmelegedési rétegben, 1,2: 1 arányt kell tartani a rendszermag és a héj között. Ezenkívül a gőzgátort használják, leggyakrabban gumioid és fólia. Ez a gátnak el kell különítenie a melegítő réteget a fő részből. Annak érdekében, hogy a készülék maximálisan megbízható és tartós, különleges linkeket kell létrehozni a kemény vagy rugalmas típusú.

Olvasson tovább  Az esztrichek jellemzői a zsaluzat és azok számításához

A részek száma mellett szokásos rendezés és szerkezet. A teljes munkaidős konkrét egységet a 2 és 3 emelet házak építésére használják. Mégis ezek a termékek szükségesek ahhoz, hogy kevesebb, mint magas, de nagyon fontos formaterveket hozzanak létre.

A ceramzitobeton egy blokkjának üreges típusa elsősorban az egyemeletes házak és egyszemélyes partíciók építése során szükséges. Ezeket a termékeket csökkentett termikus vezetőképesség jellemzi.

Érdemes figyelmet fordítani az olyan struktúrákra, amelyek lehetővé teszik, hogy csökkentsük az építés teljes idejét. Ha használják, azonnal létrehozhat egy vágott felületet. Az ilyen blokkok egyik arca szükségszerűen speciális bevonattal vagy festékréteggel rendelkezik. Vannak ceramzitoblocks, amelynek festménye a természetes színű agyag vagy bizonyos pigmentek hozzáadásának köszönhető. A befejező paneleknek 1-3 rétegük lehet, és a többrétegű opciók megkülönböztetik a legmagasabb hőátadási ellenállás.

Nézetek

Konstruktív kerámia betonblokkok szükségesek a jelentős terheléseket tapasztaló objektumok kiépítéséhez. Először is hidakra és nagy létesítményekre vonatkozik. A csoport termékeinek sűrűsége 1400-1800 kg 1 köbméterenként. M. Ugyanakkor a tömörítési ellenállás 100-500 kg / 1 kockával egyenlő. cm. A struktúrák tömegének csökkentése mellett a vonzó oldal nagy fagy ellenáll (körülbelül 500 ciklus).

Megnövekedett tervezés és szigetelő termékek, amelyekre szükség van a falpanelek egy rétegben történő előállításához. Az ilyen agyaglemezek alapján nagyobb blokkok vannak kialakítva. A tömörítési tartományok ellenállása 350 és 1000 kg között 1 kV-ig. cm. Ebben az esetben a sűrűség 700-1200 kg / 1 cu. M. Fagyállóság inhomogén (15-100 ciklus, a technológia jellemzőitől függően).

A Ceramzit Betonblokkok burkolatának hőszigetelésére szolgálnak. Számukra a kompressziós szabályozási szilárdság 5 és 25 kg között 1 kV-ig terjed. cm, és sűrűség – 350-600 kg / 1 m³. A kiváló minőségű Ceramzit betonfal panel mindig könnyebb, mint az egyszerű betonelemekből készült. Számos helyen az, aki a legjobb megoldás az építkezéshez. A legtöbb megrendelés a feltérképezett tüdőkavics frakcióból készült lemeztermékekre esik. Az ilyen lemezek ömlesztett sűrűsége a három kategória egyikére vonatkozik:

 • M300;
 • M400;
 • M500.

A panelek tipikus vastagsága 0,6 m. Szükség esetén egyedi megrendelést kell alkalmaznia. Ezután a blokkok a különösen kiválasztott méretek szerint készíthetők. Mindenesetre a csuklós falpanelek előállításában a gostot nagyon szigorúan tiszteletben kell tartani. Az egyes szállított fél részeként a repedésekkel rendelkező blokkok több mint 10% -a megengedett.

Méret és súly

A ceramzit-beton blokkok leggyakoribb méretei közé tartozik az SCC 390x190x188 mm. Az ilyen kialakítás tömege 12 kg. Ha a termékleírás 400 mm vastagságot jelez, akkor a valóságban 390 mm (a kerekítés a számítások kényelméről készült). A töltőanyag koncentrációjának növekedésével az egység könnyebbé válik, ugyanakkor a hővezető képessége csökken. Gyakran megtalálja az agyagbeton kövek említését 390x188x120 mm. Fő jellemzőik a következők:

 • tömeg – 6 kg;
 • Az 1 kV-os tárolás lehetősége. M – 12,5 db.;
 • A fagy és a leolvasztási ciklusok száma – 50;
 • A mechanikus erőd megfelel az M50 kategóriának.
Olvasson tovább  A legjobb betonkeverők minősítése

Az agyagtermékek előnyei és hátrányai

A Ceramzitobeton a szokásos beton előtt áll, hogy megvédje a helyiséget a fagyból. Ugyanakkor piaci értéke némileg alacsonyabb, mint a magas osztályú cellás betoné. A mechanikai jellemzők megközelítőleg ugyanolyan szinten vannak. De a ceramzitát megkülönbözteti a nedvesség és az agresszív kémiai vegyületek fokozott ellenállása. A megnövekedett porozitás az alapítványok és az általános tervek építéséhez nem megfelelő anyagot tesz lehetővé.

A ceramzitobetonból készült lemezeket és paneleket főként az apartmanok és nyaralók építésére használják, és belső partíciók létrehozásakor is szükség van. Egy másik felhasználási lehetőség a keret telítettsége, amely vasbetonból készült.

Ha összehasonlítja a Ceramzite Beton blokkokat szilikát téglákkal, ilyen előnyöket találnak:

 • a cementköltségek csökkentése;
 • a sebesség növekedése;
 • Csökkenti a fal térfogatának és a helyiségek bővítését;
 • Kiváló környezeti és egészségügyi paraméterek.

De a Ceramzite Beton számos problémával rendelkezik, nevezetesen:

 • A használatra szinte nincs kész utasítás;
 • magas ár a téglával összehasonlítva (teljes mértékben az anyag azonos jellemzői által);
 • viszonylag rossz megjelenés a szerkezeti blokkok;
 • nagyszámú hideg hidak.

A Ceramzite Beton falblokkok jellemzői és típusai alapján lásd az alábbiakat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: