A Ceramzita termikus vezetőképességének jellemzői

Ceramzit, vagy mint az emberek, azt mondják, “kis kavicsok” egy nagy hőmérsékletű ömlesztett anyag, amely magas hőmérsékleten égett hámozott kerámiából. Az agyaganyagból készült anyag, és bizonyos körülmények között nem csak alacsony hővezető képességgel rendelkezik, hanem jó hangszigetelő anyag is. Építők azzal érvelnek, hogy amikor a helyiségek befejezésénél a klímát összhangban áll a rágalmazott követelményekkel (nem hagyta ki a hőt vagy a hangot), akkor figyelembe kell venni számos funkcióját.

Főbb tényezők

Az a tény, hogy az alacsony hőszennyezésre és hangra, a kagylót kell lefektetni, hogy nincsenek üresség a granulátumok között, amelyeken keresztül hő és hang megy. És ezt a tényezőt nem szabad figyelmen kívül hagyni, különben az anyag stylja hiába lesz. Ennek szerkezete olyan, hogy nem teszi lehetővé a tumper anyagot, ezért az anyag mindhárom frakcióját kell használnia: az üresség kiküszöbölése:

  • A kavics egy olyan anyag kerek szemei, amelynek mérete 2-4 cm-re változik.;
  • Zúzott kő agyagból – enyhén zúzott kavics, amelynek mérete 12 cm.;
  • A Ceramzite Sand egy hasonló gabonatörés, amely 0,51 cm-es mennyiségben érhető el.

Az építőanyag fenti fajtáitól a hővezető képessége közvetlenül függ. Ez az a képesség, hogy az anyag hőt tartson a szobában, és nem adja át a falakon vagy a szigetelés rétegén keresztül. Kiváló minőségű ömlesztett réteg létrehozásához szigetelésként használják, keverjük kavics és agyag zúzott kő, amelyek között homok van. A hasonló keverékek hővezető képessége 0,14-0,15 W / (M × K). Mi az 5 cm vastagságú habszigetelés hővezetési együtthatójának felel meg. és egyenlő az ásványgyapot réteg 12 cm hővezető képességével. Kiderül, hogy a keramizit termikus vezetőképessége, más anyagokhoz képest, elég alacsony.

Ha a szigeteléshez használható bármely bemutatott fajta, a hővezető képességének mutatója 0,1-0,18 W / (M × K). Ezért a magas színvonalú szigetelés érdekében minden megengedett fajtának túlnyomórészt adagolható.

Együttható

Az a vélemény, hogy a Ceramzitát széles körben használják szigetelésként az alacsony árkategória miatt. Valójában, ha összehasonlítja a költsége egy méter köbös agyagot egy másik szigetelés költségeivel, akkor az ár alacsonyabb lesz. De az ilyen számítások sajátossága az anyag jellemzői. Az a tény, hogy a szigetelésre vonatkozó kerámiták mennyisége több időpontban szükséges, mint például a habszivacsok szigetelése. Így kiderül, hogy a szorítás költsége nem menthető meg. Ezenkívül az anyag is sajátos és számos más jellemző.

  • A zajszigetelés bizonyos tulajdonságai vannak, a minőségi koefficiens alacsonyabb, mint például Wat.
  • A CERAMZITE pelletek kis súlya nem kapcsolódik a térfogatához, amelyet figyelembe kell venni a padló szerének szigetelésénél. Az a tény, hogy az egész lakás szigetelésének szüksége lesz sok anyagra, hogy a lemezek ellenállnak, és a fa átfedés nem ellenáll. Az ilyen esetekben a táblák vastagsága legalább 25 mm-nek kell lennie.
  • Nem minden olyan egyszerű, és a kerámit erejével. Ha a padlón szétszórt csatornákra jutsz, akkor megszakadnak. És ha a padló mentén jársz, amelyet viszonylag vékony réteg megszünteti, akkor a kavicsok nem deformálódtak.

Kiderül, hogy önmagában az anyag szilárdsága és a szigetelés százalékos aránya nem rendelkezik. Javult a jelzett mutatók minősége az ömlesztett réteg növekedésével.

Összehasonlítás más anyagokkal

Mégis, a Ceramzite számos olyan előnyt tartalmaz, amelyek miatt aktívan használják az építésben. Például, A minvati-tól eltérően, amely idővel csapadékot ad, clamzit, megfelelő használat mellett, nem veszíti el a kezdeti formáját mintegy 60 év. A helyes működés alatt az anyaggal való együttműködésben van. Jellemzőinek betartása (például nem érdemes sétálni egy gabonafélék, egy csípős vékony réteg). A polisztirol anyagokhoz képest a Ceramzite magas tűzállósággal rendelkezik, valamint a hőmérsékleti ingadozásokkal szembeni rezisztenciát. Meg kell jegyezni, hogy a poliszternek nincs olyan ereje, mint egy ceramzit. Gyorsan csapadékot és deformált.

kívül, Ez az anyag megsemmisül a festékanyagok hatása alatt, és hiányzik a levegő, amely gyakran élességet okoz. Nem szörnyű anyag nagy fagyok a messze északon – képes ellenállni körülbelül 300 ciklikus hőmérsékletcseppet. Ez a tulajdonság, amellyel az anyagot hozzáadják a cementoldatokhoz, hogy javítsák a lapot esztrich, amely részben kiküszöböli a hideg behatolás valószínűségét és javítja a zajszigetelést. Cementoldatok, az agyaggal hígítva, a legmagasabb erővel rendelkeznek.

kívül Keramzit, a műanyagtól eltérően, nem engedi a toxinokat és az éles szaga, ha fűtött. Ezenkívül a sprinkling valószínűsége miatt megkerüljük az agyag létesítményeit és rágcsálókat (egerek és patkányok) oldalát. És nem is jellemző anyagi megjelenés az informatikai penésznel és különféle gombákkal. Többek között a kerámitával való munka nem okoz nehézséget az építőipar újonnan elérhetőségeinek is. Saleep anélkül, hogy problémás lenne, bármilyen összetettséggel rendelkezhet. Kiderül, hogy a CLAMZIT az, mint a minvat vagy a polienopolster, számos birtokában van és mínusz. Az anyag kiválasztása előtt lehetetlen azt mondani, hogy egy anyag rosszabb, a másik jobb. A választás függ a tulajdonos preferenciáitól (szükséges, és az anyaggal való együttműködés képessége), és fontos szerepet fog játszani az árkategóriát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: