A kő pamutról

A lakossági magas épületben lévő lakás új otthonának vagy rekonstrukciójának felépítése során a szigetelés kérdése merül fel. A hő fenntartására tervezett speciális anyag lehetővé teszi, hogy jelentősen mentse a fűtési számlákat, különösen otthonok és nyaralók. A minőségi szigetelés hozzájárul a kényelmes életkörülmények biztosításához. Azonban nem olyan könnyű választani. És mind Sokan előnyben részesítik a kőburkolatot.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Ami?

Stone Vata – Környezetbarát hőszigetelő a lakossági és ipari helyiségek elrendezéséhez. A hő megőrzésének titka rejtve van a szálakban található levegőablakosságban. És mi a legérdekesebb, ezek a szálak kőből készültek.

A bemutatott szigetelés bazalton alapul. És a bazaltszigetelés gyártása sokat közös a természetes termelési módszerrel. A tudósok, a vulkánok tanulmányozása Hawaiiban megállapították, hogy a magas hőmérsékletnek kitéve, egy érvényes formába hajtott szálak. Ennek megfelelően egyszerűen lehetetlen, hogy ne használjon ilyen jelenséget.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

A gyáraknál olyan aggregátumok, amelyek 1500 fokig tartó hőmérsékletet támogattak. És ilyen hatással, rock sziklák olvadtak, mint egy jégdarab. A varázsló, az olvadt tömeg szálakba húzódik, és összeköti a kötőelemekkel, amelyek a pamuthoz szükséges konzisztenciát és alakot adnak. A legtöbb esetben a szintetikus anyagok a kötőanyagok szerepét játszják.

Az elkészített szálakat a polimerizációs kamrába küldjük, ahol 200 fokos hőmérsékleten történik, az anyag megszilárdulása következik be. A kész gyapjú tekercsbe kerül, tekercseljen a födémbe vagy szőnyegbe. És a végén a terméket a film csomagolja.

A kő hőszigetelője univerzális anyagnak nevezhető, amely ajánlott az iparvágány, a vakolat és más típusú burkolatok alatt.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Alapvető tulajdonságok

A meglévő szigetelések ellenére a Stone Wool tagadhatatlan plipes és néhány mínusz. De mielőtt pozitív jellemzőkkel kell kezdeni.

 • A kőgyapot természetes termékekre utal, mivel a természeti erőforrásokat a gyártás során használják.
 • Ez az anyag különböző hőmérsékleti módokban használható.
 • A kőszigetelés kiváló minőségű hővezető képességgel rendelkezik.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

A hátrányok több paraméterei vannak.

 • Az egér egér van a kő pamutban. Rágcsálók, bár nem használják a szigetelést az élelmiszerben, még mindig elrontják.
 • Magas ár.

Felismerve, hogy a kő Vata az egyik legjobb szigetelési lehetőség, érdemes bemutatni a technikai jellemzőire és tulajdonságaira.

A modern világ lehetőségeinek köszönhetően lehetővé tette a vízálló termék létrehozásának technológiáját, amely speciális anyagát lefedte.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

PARP permeability

A házak és nyaralók modern tulajdonosai a környezetbarátság, a lakhatás biztonsága, a mikroklíma kényelme és a félelem megjelenése a penész. Ebben az esetben két vélemény van. Az első ítélet azt feltételezi, hogy a háznak olyannak kell lennie, mint a termosz. A második azt állítja, hogy az épületeknek “lélegezniük” a falak gőzáteresztő képessége miatt. A kőgyapot második ítéletre utal, mivel a gőz permeabilitás tulajdonsága van. A vízmolekulák áthatolnak a hőszigetelőn keresztül, és nem kondenzálódnak a szálakon, ami miatt a pamut nem gúnyolódik. Egy ilyen fűtés ajánlott a fából készült épületekben, hogy a falak “lélegzik.”

A kültéri levegő belsejének lenyelése nemcsak a sebességnel, hanem a láthatatlan nyílásokon és a mikrokrácsokon keresztül is bekövetkezik. Ha a falak süketek, és a házat teljesen izolálják a vázlatoktól, akkor egy ideig a falakon és a mennyezeten, a penészgomba. Ezért kívánja az ökológia tapintóit “lélegző” falak. És kőszigetelés nélkül, a vízbemutató molekula visszavonása nélkül, nem tud.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Külföldi biztonság

Amint korábban említettük, a kőgyapot a nem éghető gabbro-bazalt csoport alapján készítették. Az olvasztási kő a termelési skálában 1500 fokos hőmérsékletet igényel. Az ilyen hő összehasonlítható a vulkán csonkjával. A háztartási tűz soha nem lesz képes elérni a hasonló hőmérsékletet, illetve a szigetelést, ha még egy nyílt lángnak van kitéve, nem romlik, és nem világít. Tűzállósága 100% -os minőségnek felel meg.

A tűz gyümölcse mellett a kő gyapjú ellenzi a hőt, csökkentve erejét, köszönhetően, amelynek a ház kialakítása nem szenved. Az egyszerű szavakkal beszélve az építés nem összeomlott, az egyéni elemei nem olvadtak.

Ezenkívül a kőgyapot ellenáll az égési hőmérsékletnek, nem bocsát ki mérgező anyagokat, negatívan befolyásolja az emberi egészséget.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Hangfelszívódás

A kőszigetelés megkülönbözteti a fokozott hangszigetelés, és mindez Köszönet a komplex házstruktúrának a kaotikus szálakkal, légréteggel. Ez a tulajdonságnak meg kellett tennie a lakóházhoz mellékelt hangfelvételi stúdiók tulajdonosaival. A teljes teljesítményű beszédrendszeren dolgozó munka nem zavarja a szomszédok többi részét. Az anyag megbízhatóan védi a tulajdonosokat a sokk zajtól.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Tartósság

Mint bármely más szigetelés, a telepített kő gyapjú átadja a zsugorodási eljárást. De ez a folyamat annyira jelentéktelen, ami azt jelenti, hogy nem befolyásolja az anyag élettartamát. A lemezek vagy a hengerelt tekercsek nem veszítik el a termelési formát, a pályák tervezetei nem jelennek meg közöttük. Napjainkban a kőgyapot termelésének folyamatában az anyagot víztaszító hatású hidrofóbizálóval kezeljük. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy megőrizze a szigetelés szerkezetét nedvességben és az esőben.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Ökológia

A kőgyapot a környezetbarát anyagok listájára utal. Egyes gyártók készen állnak arra, hogy biztosítsák a megfelelő öko anyagi zöld tanúsítványt. És mégis, a kő szigetelés környezetbarátságának kérdésében meg kell érteni.

A közeljövőben tanulmányokat végeztek, ami azt mutatta, hogy a bazalt gyapjú nem biztonságos termék. 1995-ben számos vállalat füzetében kijelentették, hogy a bazaltszigetelés rostjai a fenol és anti aldehid kölcsönhatásával kapott szintetikus gyantákkal vannak összekötve. A Jellemzői gyanta sok különbséget tartalmaz a természetes szálaktól. És elsősorban – ez a hőmérséklet különbsége. A sütőben lévő szálak, nem olvadnak, amíg a belső hőmérséklet meghaladja az 1000 fokot. Gyanta, viszont 200 ° C-on elkezd félni, kiemelve a maró szagot.

A kő pamutról

A kő pamutról

A másik gyártó tisztázta, hogy a fenol formaldehid kötőanyagok száma a kőszigetelés által. Szóval nem károsíthatják az emberi egészséget. Azonban, 1997-ben, a besorolás a szigetelőanyagok tették közzé, ahol azt jelzik, hogy az ásványgyapot van a készítményben a veszélyes alkáliföldfémek, ez az elmélet nem volt képes cáfolni. Ma sok gyártó készíti a kőszigetelést a bemutatott kötőanyag alapján. És az illékony vegyületek veszélyének 2. osztályára vonatkozik.

Bizonyos sokan ismertek, hogy a formaldehid a kompozícióban high-tech allergénben van. És a kőgyapot lemezeinek összetételében ez az anyag több mint 6%. De ha megnézed a másikat, a formaldehid egészében egy személy közelében van. Ez a bútorok és még az utcai levegőben is jelen van. Tehát lehetetlen azt mondani, hogy a kőgyapot környezetbarát, azonban összetétele még nem okozott súlyos károkat senkinek.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Összehasonlítás más anyagokkal

Mielőtt tudná, hogy a különbség a kő pamut és más szigetelés között, akkor mélyebbre kell ásni az anyagok műszaki jellemzőibe. A kőgyapot üveg szerencsejátékként és salakként egyfajta ásványgyapot. Ennek megfelelően a kérdés – ami jobb, az ásványi vagy kőgyapot önmagában eltűnik. Csak a termelési technológia és a használt nyersanyagok közötti különbség. Szigetelés, amelynek részeként törött üveg és kvarc homok van, nem igényel a gyantás anyagok használatát. Ennek megfelelően a telepítés során az anyag sír, és a kis részecskék bejuthatnak a személy légzőrendszerébe.

Az agyag és a karbonát szigetelése, amely a kohászati ​​ipar pazarlása, nem használható a lakóövezetekben. Ez az anyag mérgező, allergiát okozhat. A bazaltszigetelés csak olyan természetes anyagokból készül, amelyek nem károsítják az emberi egészséget. Tovább felkérik, hogy megismerje magát a kő és az ásványi szigetelés közötti egyértelmű különbséggel. Ne felejtsd el olyan egyfajta szigetelést, mint egy penunix.

Ez az anyag szintetikus eredetű termék, amely már érezte a különbséget a kő gyapjú között. Nos, a poliplex költsége sokkal alacsonyabb, mint az ásványi gyapjú különböző része.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Fajták

A számla, a forma, az összetétel és a fitnesz kritériumai szerint a kőgyapot több fajtára osztják.

 • Puha. Ez az anyag vékony rostokból készül. Számos üreget alkotnak, amelyben a levegőben van, ami akadályozza a hőveszteséget. A puha pamut gyapjú olyan pontok szigetelésére szolgál, amelyek nem tartalmaznak súlyos terheléseket. Egyszerű szavakkal beszélve, a homlokzatok és a tetők menedékhelyeként használható.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

 • Átlagos merevség. Ebben az esetben a kőgyapot gyártása merev rostokat használ. Ez az anyag a homlokzatok szigetelésére használható, ahol erős levegőáramlások vannak jelen.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

 • Kemény. Ebben a különböző kőgyapotban vastag szálakat használnak. Az ilyen lemezeket nagyobb terhelésre tervezték. A halmozás a nyakkendő alatt és a falak belsejében állítható elő.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Lágy kő pamut gyapjú, amelyet hengerelt csavarok formájában értékesítettek, és a közepes és nagy merevség fajtái lemezek formájában készültek. Egyes építők azt állítják, hogy a gyapjú tekercsben sokkal kényelmesebb a munkához. És mások biztosak abban, hogy a lemezek kényelmesebbek a szereléshez.

A mai napig egy másik fajta kifejlesztésre került, nevezetesen a fóliát töltő kő gyapjú. A fólia jelenléte kettős melegítést biztosít. Az egyszerű szavakkal beszélve egy fólia fajta melegen hagyja a korlátai mögött, és tükrözi, a meleg levegőt a szobában belsejében irányítja.

Ez a típusú szigetelés egyoldalú és kétoldalú fóliával rendelkezik, amelynek következtében az univerzális szigetelés listájára utal.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Jelzés

Ne felejtsük el, hogy a kő gyapjú, mint bármely más építőanyag, van jelölései. Az egyes egyedi márkák közötti fő különbség a szigetelés sűrűségében rejlik. Innen a tulajdonságok különbsége látható.

 • P-75. A kőszigetelés márkáját minimális sűrűség jellemzi, és az alacsony terhelésű vízszintes síkok fedezésére szolgál, például a tetőtérben.

A kő pamutról

A kő pamutról

 • P-125. Ez a jelölés a belső falak, válaszfalak és mennyezeti átfedések szigetelésére szolgál. De a fő dolog az, hogy az anyag belsejében lévő levegő elég ahhoz, hogy blokkolja a kívülállókat és tartsa a hőt.

A kő pamutról

A kő pamutról

 • P-175. A címkézés kőgyapotja megkülönbözteti a megnövekedett sűrűséggel. A vasbeton padlók szigetelésére szolgál. A külső adatok szerint a Vata P-175 egy faforgácsból készült födémre hasonlít.

A kő pamutról

 • P-200. Ezt a jelölést a maximális sűrűség és merevség jellemzi. Az anyag minden köbméterére 200 kg-os terhelést feltételez. De sajnos ez az anyagnak több mínusz van. A maximális sűrűség miatt a zárt zajszigetelés alacsonyabb lesz, és a termikus vezetőképesség sok kívánatos lesz.

A kő pamutról

A kő pamutról

Dimenziók

A mai napig a kőgyapcsolt lemezeket a legmegbízhatóbb méretekben mutatják be. A szükséges méreteket a hossz és a szélesség aránya határozza meg, például 100×50 cm vagy 120×60 cm. A kőszigetelés minimális vastagsága 10 mm. Vannak opciók is 20, 30, 50, 100 és 150 mm. A vastagság kiválasztása a falak és a szigetelés nélküli falak szabad helyétől függ.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Hatály

A Stone Wool egy modern szigetelés, amely nagyban népszerű volt az új házak építésében vagy az apartmanok felújításában. Nemcsak a lakossági helyiségek, hanem a gazdasági kellékek szigetelésére is használható. A Stone Vata a legjobb homlokzati szigetelés. A hőszigetelési tulajdonságok garantálják a hőveszteség megelőzését a hideg évszakban és a hűvösség megőrzését a hőben. A meleg homlokzat elrendezése mellett a kő pamut a falak szigetelésére is használható. Csak felülről kell alkalmazni a réteg vakolat.

A kőgyapot hőszigetelésként is használják. A padlóburkolat alapját képezi, amely után töltött egy esztrich. Az erkély szigetelésére is használható.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

A tető vagy a tető szigetelésénél Legyen lapos és szkennelési lehetőség, ajánlott a kőgyapot kombinált formában használni. De a szobákon belüli partíciókat teljesen lefedni kell. Stone Wool Ön fedezheti oszlopokat, vasbeton padlókat, kemencéket, légcsatornákat és kéményeket.

Ami figyelemre méltó, ez az anyag garantálja a tűzbiztonságot, és sokféle univerzális tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül magas szintű zajszigetelést is tartalmaz, amely a rögzítési stúdiók elrendezésének köszönhető. Az otthoni elrendezés mellett a kőszigetelés a fürdőben is használható. Ez az anyag nemcsak a hőt zárt térben tartja meg, hanem akadályt is lesz a mikroellin előfordulása.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Gyártók

A mai napig számos vállalat részt vesz a kőgyapot termelésében. De nem mindegyik készen áll arra, hogy megfelelőségi igazolást nyújtson, és garantálja a gyártott termék minőségét. Annak érdekében, hogy ne válasszon rossz anyagot, ajánlatos megismerkedni a kőszigetelés legjobb gyártóinak rangsorolásával.

 • “Teknonikol”. A gyártott termékek magas színvonalának köszönhetően ez a vállalat a világ számos országában elismerést kapott. A különleges figyelmeztetés márka fizet a kőgyapot létrehozásához. Eladás Ez a termék belép a sorozatba. Például Rocklaight, HeatPower vagy Technoacoustik. Minden különálló sorozat előnye és releváns ára van.

A kő pamutról

A kő pamutról

 • Vége. Francia építési anyagok gyártója kínál ügyfeleket különböző vonal létrehozott kő gyapjú. Az Isover Classic minták, az Isover KL-37 és az Isover KT-37 széles körben népszerűek. És a termék ára teljes mértékben az anyag sűrűségétől és a szükséges számtól függ.

A kő pamutról

A kő pamutról

 • Rockwool. A jól ismert márka a kiváló minőségű építőanyagok gyártásával foglalkozik. A vállalat kőszigetelését az erő, a tartósság, és ami a legfontosabb – a legjobb fűtési teljesítmény.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

 • Knauf. A világ nevének képviselt márka különböző típusú és irányú építőanyagok gyártásával és végrehajtásával foglalkozik. A vállalat tartománya széles körű szigeteléssel van kitöltve, ahol egy hatalmas érték van rögzítve egy kő pamuthoz. Ez a gyártó sok erőfeszítést tett arra, hogy gazdagítsa a különböző típusú kőszigetelést. És ez a gondosság nagyra értékelte a lakóépületek hőjét és kényelmét.

A kő pamutról

A kő pamutról

A montázs jellemzői

Miután megértette a kőgyapot sajátosságait, azt javasoljuk, hogy megismerjék magad, ahogy van felszerelve. És kezdje el a ház külső szigetelésének technológiáját. Ez a munka megköveteli a cselekvések egyértelmű sorrendjének tiszteletben tartását. Fűtőlapok, kívülre helyezve, a szél expozíciójából kell kerítésre kerülniük. Ehhez az üveg elakadt padlóburkolat, forgácslap vagy fibroplisgyulladás.

 • Kezdetben meg kell tisztítani a munkafelületet a megerősítésből, körmökből és más olyan kiemelkedésekből, amelyek képesek a szigetelt pamut gyapjúszigetelés károsodására. A fal alján található fémes karosszéria. Ugyanez a tartó csavarodik a mennyezetre. Először is, a Vata simán esik. Másodszor, ez komoly védelem a rágcsálók ellen.
 • Az épület homlokzatát ki kell tervezni. Ez szükséges a felületek közötti szakítószilárdság növeléséhez. Ezután ragasztjuk a gyapjú hátoldalán. Miután megnyomta a tervezett munkafelületet az irányba a felülről az alsó részre. További rögzítőelemként műanyag dávozókban vezethet. A lemezek elhelyezésénél követni kell, hogy erősen rázzák őket.
 • Egy szélálló anyagot halmozunk a kőgyaporon, és a talajt a tetején helyezik el.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Ez az, ahol javasoljuk, hogy megismerkedjenek a szigetelés beépítésének folyamatával. Ebben az esetben az előfeltétel egy fém láda jelenléte. Ha hirtelen, fából készült síneket használtak egy láda létrehozására, lakkoztak. A falak és a kő pamut közötti távolságnak nem lehet több, mint 2 cm. Ez egy további légréteg létrehozásához szükséges. Annak érdekében, hogy a faltól a kívánt távolság a szigetelés felületéig maradjon, a ragasztót szilárd réteggel kell alkalmazni, de.

A munkafolyamat során valószínűleg meg kell vágnia a szigetelést. Ehhez használjon éles kést vagy hacksaw-t. Alkalmazza az elektromos szerszámok vágására. A szigetelés telepítése után meg kell kezdeni a gőzkabát elrendezését. A kétoldalú skót segítségével a vezetőkhöz kapcsolódik. A munka utolsó szakasza – befejező. Az elkészített szigetelt felületet a gipszkartonral vágjuk le, majd elhelyezve, majd az első tisztítószert követően.

A kő pamutról

A kő pamutról

A kő pamutról

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása