A kazánszállításról

A kiszállítási rendszer jelenléte fontos feltétel a kazán megszakítás nélküli működéséhez. A folyamatok automatizálása és a távvezérlés beállítása számukra nemcsak ellenőrizheti az eszközök állapotát, hanem gyorsan reagálhat a feltörekvő helyzetekre is.

Ami?

A kazánkülönbesítemény egy távoli hozzáférési rendszer, amely lehetővé teszi a működés nyomon követését és beállítását. Különös figyelmet fordítanak a hűtőfolyadék paramétereinek ellenőrzésére. A telepítés automatizálást végez két fő módon: számítógép vagy mobil kommunikáció segítségével. Az első esetben az automatizált rendszer a távoli objektumon található kezelő vezérli és a számítógép eléréséhez. A képernyőn ez a szakember megfigyelheti a kazánház összes paraméterének mutatóit, kombinálva egy Mnemoshem – dinamikus képet.

Ez a kép megismétli a nyomkövető helyiség tényleges hőtábláját. Ez azt jelenti, hogy az összes rendelkezésre álló kazán, égő, csővezeték, valamint a működtetők által rendelkezésre álló képek formájában indikatív: szivattyúk és háromutas szelepek.

A számítógépen is a kezelő haladéktalanul kaphat információkat a balesetekről. Az automatizálás második módja az SMS-üzenetek használatát jelenti. Ő az, aki leggyakrabban kiválasztott, hogy biztosítsák a magánház biztonságát.

Az SMS csak vészhelyzetekben érhető el, amikor baleset történt, és tartalmazhat egy leírást arról, hogy mi történt. A második esetben a funkcionális rendszer egyszerűen tájékoztatja az ellenőrzött paraméterek bizonyos időközönként. Általános szabályként az üzemeltető a víz szisztémás nyomását, a szivattyúk működését, a fordított csővezeték hőmérsékletét, a feed csővezeték hőmérsékletét és a többi fontos mutatót kapja.

A küldetési kazán szoba mobil kommunikációval, programozható logikai vezérlővel (PLC), modem és telefon, amelyen SMS üzenetek érkeznek. A számítógép használatával sokkal nagyobb összegre kerül: további számítógépre van szükség, a szükséges szoftver, valamint az üzemeltető munkájának kifizetése. Mindazonáltal az ilyen rendszer sokkal kényelmesebb és informatívabb, különösen, ha több kazánházat kezelnek.

Számítógépes automatizálás lehetővé teszi, hogy mentse az archívumot a paramétereket a kazánházak és a feltörekvő vészhelyzetek, valamint gyorsan reagálnak a kommunikáció megszakadása a kazánházban eszközöket.

A távoli hozzáférési rendszer egyik fő követelménye a fenntartható kapcsolat rendelkezésre állása a rögzített IP-cím biztosításával való megszakítás nélkül. Meg kell érteni, hogy az SMS-riasztás esetében is a kommunikáció elvesztése katasztrofális lehet, mivel a modem egyszerűen nem kap választ semmilyen eszközről, a felhasználó nem is tudja. Ezenkívül elengedhetetlen, hogy a tervezési és karbantartó szervezet professzionális és megfelelő tapasztalattal rendelkezik. A program készítésének módjáról függ attól, hogy a kazánház mennyi ideig működhet normál üzemmódban balesetek nélkül.

Érdemes hozzáadni ezt A kazánszobák bármilyen fajtáit automatizálhatod. Például lehet egy gázkazán szoba, amely a természetes és más gázok miatt működik. Automatizálási és gőzkazánok vannak kitéve a gőznek, mint a termikus energia az ipari létesítmények ellátásához. Természetesen lehetetlen elfelejteni a szén kazán-szobát – transzformáló termikus energiát, amely a szénégés során következik be.

Fő problémák

A fő problémája a vállalkozás célja a feladást a kazánház is lehet nevezni kell végezni mély korszerűsítése technológiai berendezések és szervez automatizálási rendszer alapján PLC, melynek ára a nagy mennyiségű. kívül, Bizonyos nehézségek várható a személyzet átszervezésében. Ha eddig a feladó a kazánház volt „kötelessége” személyzet, és ezen felül az operatív javítás, akkor annak szükségességét, mind osztályok általában eltűnik.

Szabályként, ahelyett, hogy kisebb számból származik, egy személyt az operatív és kilépő brigád szervezi, amely időről időre a kazánházhoz egy tervezett ellenőrzési és figyelmeztető javításra kerül.

Rendszeresen az objektum állapotáról szóló információkat rendszeresen megakadályozhatja a vészhelyzeteket. Mint már említettük, a távirányító komplexitása megbízhatatlan vegyület lehet, és a sikeres adatátvitelhez szükséges stabil kommunikáció hiánya. Mivel ez a szempont a helyi szolgáltatótól függ, nem fogja megoldani ezt a kérdést a probléma megoldására.

A pénzeszközök áttekintése

A kazánfelszállítási rendszer integrált összetevője az abban található automatizálási eszközök, lehetővé téve, hogy az állandó szerviz személyzet nélkül működjön a PLC alapján. A vezérlő magában foglalja a folyamat automatizált irányításának algoritmusait és az adatcserét a kiadó rendszerrel. Ez az eszköz is figyelembe veheti az energiaforrásokat.

A PLC működőképes algoritmust a felhasználó maga is meghatározza, miközben a készüléket speciális szoftverrel programozza. Ha figyelembe vesszük a PLC által végrehajtott funkciókat, akkor láthatja, hogy az informatikai mérési és konvertálja a digitális formátumba az eszközérzékelőkből származó jeleket. Szabályként is magában foglalja a feszültséget, a frekvenciát, az ellenállást, az impulzusidőt és az áramot, ha gőzkazán van.

Ugyanez a vezérlő az inverz jeleket képezi, hogy befolyásolják az előforduló technológiai folyamatot. Ez az operátor által létrehozott algoritmus alapján történik.

Ezenkívül a vezérlő kezeli a helyi automatikus berendezés-rendszereket, adatcserét és információt jelenít meg egy személyi számítógépes monitoron.

További pénzeszközöket kell figyelembe venni a gőzkazán példáján. Minden rendelkezésre álló boobagger telepítõ érzékelők és automatikus vezérlőkészülékek, amelyek biztosítják az égő biztonságos működését. Vészhelyzetekben a vezérlő jelet ad, és az üzemanyag-ellátás leáll a bootagnets-en.

Általában, Ez akkor történik, ha ez történt, hogy növelje a víz hőmérséklete meghaladja a megengedett csökkentése légnyomás az égő előtt, a változó a nyomás a gáz vagy víz, illetve a az égő előtt, vagy a kilépő kazán. A vészhelyzetek a fáklyaégető és a védelmi rendszer hibás működésének sürgősségi visszafizetését is használják. Általános szabályként a kazánház automatizált rendszerében védelmi és riasztási eszköz van.

Általában egy gyors működőképes szelep van felszerelve egy gázvezetékre, amely egyes esetekben automatikusan átfedi, például ha a tápegység eltűnt. Ez a szelep kinyílik, nem távolról, de csak a kazánház belsejéből, miután a baleset megszűnt. Riasztás is automatikusan kiváltja egyes esetekben, miután a fényjelzések szerepelnek a szobában.

Ami a közvetlen küldetést illeti, a vezérlő, az “oszlop” minden szükséges információt – vagyis az üzemmód és a hiba jelek, továbbítja az interneten keresztül távolról. Az adatok küldésének változata az SMS-üzenethez az üzemeltető telefonjának modem segítségével is lehetséges. Ami a vezérlést illeti, egy mobil vagy számítógép képernyőjén, gőzkazán esetén a kazánok égője, keverő- és hálózati szivattyúk működésének módja.

Az üzemeltető vezérelheti az aktuális takarmányhőmérsékletet, a hűtőfolyadék bejövőjét és kimenetét a kazánon, valamint az utcán.

A nyomásinformáció a kazán hűtőfolyadékának bemeneti és kimeneti szintjén található szintre vonatkozik, táplálja és visszatér, valamint a hűtőfolyadék szintjét a hálózati szivattyúk előtt és után. Jellemzően az üzemeltető az elektromos mérők és az SPT értékéről is információt kap.

A vészjelzők, amely körül a vezérlő feltétlenül küld információ tartalmazza a szervek az első és a második küszöbérték, tűz, megnyitva a szoba, nyomásának változtatásával a hűtőfolyadék, zavar a működését a takarmányozási rendszer, valamint a nyitó vagy záró az üzemanyag-szelep. Az üzemeltető olyan adatokat is beszerezhet, amelyeket a kazán, az égő vagy a szivattyúk hibás, vagy hogy a bemeneti tápellátás eltűnt.

Holding

A küldemény mindig ugyanazon az algoritmuson történik. Első munka Minden dokumentum: Szerelési és koncepcionális áramköri ábrák, linkek, utasítások, kábelmeghatározási terv és munkajelzések. Ez a szakasz a vállalkozás mérnöki osztályában is részt vehet, amelyhez a kazánház tartozik, azonban a berendezés szükséges automatizálását a már szakosodott cégek végzik. Az építési és üzembe helyezési munka befejezése után a speciális Bizottságnak el kell fogadnia a hozzávalótártó pontot és a hozzá kapcsolódó berendezéseket.

Ezt megelőzően a vezérlő algoritmust már be kell állítani. Az üzembe helyezés előtt elfogadható vizsgálatokra van szükség.

Így,Saját küldeményrendszerének megszervezéséhez pénzt kell fizetni a mérőberendezések – számviteli eszközök és szoftverek, csatlakoztatott berendezések – Berendezések a szervezet kommunikációs, valamint az érték a kommunikációs csatorna, beleértve a kiadások száloptikai és szerelése, valamint a vásárlási internetes forgalom. Ezenkívül szükség esetén személyi számítógépet és kiszolgálót vásárolnak meg. A kiadó rendszer működése során meg kell fizetni a fizetést az üzemeltetőnek, valamint kompenzálni a szállítási hálózatok karbantartását. A kiadások optimalizálása érdekében a kazánterem tulajdonosanak meg kell találnia a szolgáltatót kínáló szolgáltatást.

Perspektívák

A jövőben Oroszországban a kazánházak küldése végül el fog menni az SMS-üzenetek és saját kommunikációs csatornáinak használatától, és csak a szolgáltató internetkapcsolat végzi el. Ráadásul, A feldolgozás és az elemzés funkcióit egyetlen információs bázisban hajtják végre, amely növeli a felhasználók számát, és csökkenti a rendszer költségeit. Így a felhasználó elegendően megvásárolja a mérési eszközöket, amely után fizeti a szolgáltatót. Már összekapcsolja a meglévő eszközöket a rendszerhez, és ellenőrzi az információk továbbítását. Ez a technológia aktívan alkalmazható külföldön megmenti a kezdeti kiadások és a szubfatreching még kis szervezeteket.

A kazánküldésről.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: