A szélgenerátorokról

Az életkörülmények javítása érdekében az emberiség vizet, különböző ásványi anyagokat használ. A közelmúltban az alternatív energiaforrások népszerűek, különösen a szél ereje. Az utolsó embereknek köszönhetően megtudták, hogyan kell energiatámogatást kapni mind a hazai, mind az ipari igényekhez.

A szélgenerátorokról

A szélgenerátorokról

A szélgenerátorokról

Ami?

Annak köszönhetően, hogy az energiaforrások szükségessége naponta nő, és az ismerős energiaforrások tartalékai csökkennek, az alternatív energiaforrások használata egyre relevánsabb lesz. A közelmúltban a tudósok és a mérnökök tervezik új szélegységek modelljeit. A legújabb technológiák használata lehetővé teszi az egységek minőségi jellemzőit, és csökkenti a struktúrák negatív pontjainak számát.

A szélgenerátor a technikai eszköz típusa, amellyel a kinetikus szélenergia elektromos áramká alakul.

A termék értéke és alkalmazása, amely ezeket az aggregátumokat termeli, folyamatosan növekszik a munkahelyi erőforrások kimeríthetetlenségének köszönhetően.

A szélgenerátorokról

Hová alkalmazzák?

A szélgenerátorokat különböző helyeken használják, általában ezek nyitott területek, ott a szélpotenciál a legnagyobb. Az alternatív energiaforrások állomásai a hegyekben, sekély vízben, szigeteken és mezőkben vannak felszerelve. A modern létesítmények még egy kis szélerővel is villamosenergia-termelést eredményezhetnek. Ennek a lehetőségnek köszönhetően a szélgenerátorok a különböző teljesítményű tárgyak elektromos energiájának ellátására szolgálnak.

 • Helyhez kötött A szélállomás elektromos energiát biztosíthat magánháznak vagy egy kis objektumnak a termelésben. A szél hiánya során az energiaellátást felhalmozódnak, és az akkumulátorból használtuk.

A szélgenerátorokról

A szélgenerátorokról

 • Szélmágó ablakok közepes teljesítményű Alkalmazható gazdaságokban vagy otthonokban, amelyeket eltávolítanak a fűtési hálózatból. Ebben az esetben ez a villamos energiaforrás használható a helyiségek fűtésére.

A szélgenerátorokról

A szélgenerátorokról

Eszköz és működés elv

A szélgenerátor szélerőművel működik. A készülék kialakítása a következő elemeket tartalmazza:

 • turbina pengék vagy propeller;
 • turbina;
 • elektromos generátor;
 • elektromos generátor tengely;
 • A frekvenciaváltó, amelynek funkciója tartalmaz egy állandó változatát;
 • A mechanizmus gördülő pengék;
 • Mechanizmus forgó turbina;
 • akkumulátor;
 • árboc;
 • Rotációs mozgásvezérlő;
 • Csomagoló;
 • Szélérzékelő;
 • szélérzékelő szár;
 • Gondola és más elemek.

A szélgenerátorokról

  A generátorok eltérőek, ezért a design elemek eltérhetnek.

  Az ipari egységek hálózati szekrény, villámvédelem, esztergáló mechanizmus, megbízható alap, tűzoltó készülék, távközlés.

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátor olyan eszköznek tekinthető, amely a szélenergiát villamos energiává alakítja. A modern aggregátumok elődei malmok, amelyek a lisztet a gabonából teszik. A kapcsolati rendszer azonban és a generátor működésének elvét gyakorlatilag nem változott.

  1. A szél erősségének köszönhetően a pengék forognak, amelynek nyomatékát a generátor tengelyére továbbítják.
  2. A rotor forgása háromfázisú váltakozó áramot hoz létre.
  3. Az AC vezérlő segítségével az akkumulátorra kerül. Az akkumulátor szükség van egy stabil csévélő művelet létrehozására. Ha a szél jelen van, az egység tölti az akkumulátort.
  4. A hurrikán ellen a szélturbina generációs rendszerben védelme, vannak olyan elemek a szélturbina a széltől. Ez történik a farok összecsukásával, vagy elektromos fék segítségével fékezi a kerekeket.
  5. Az akkumulátor feltöltéséhez telepítenie kell a vezérlőt. Az utóbbi funkciója magában foglalja az akkumulátor nyomkövető töltését, hogy megakadályozza a törését. Szükség esetén ez az eszköz visszaállíthatja a felesleges energiát a ballasztra.
  6. Az akkumulátorok állandó alacsony feszültséggel rendelkeznek, azonban a fogyasztónak 220 voltra kell elérnie. Emiatt az inverterek a szélgenerátorokba vannak telepítve. Az utóbbi képesek egy váltakozó áramot állandóvá alakítani, növelve akár 220 volt. Ha a frekvenciaváltó nincs telepítve, csak az alacsony feszültségre tervezett eszközökre van szükség.
  7. Az átalakított formában szereplő áram a fogyasztók számára a fűtési elemek, a helyiségvilágítás, a háztartási készülékek táplálása.

  Az ipari szélgenerátorok kialakításában további elemek vannak, amelyeknek köszönhetően offline.

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  Fajok, előnyök és hátrányok

  Szélerőművek besorolása Alapító kritériumok.

  1. A pengék száma. Jelenleg egy penge, alacsony penge, multilave szélmalom. Minél kisebb a generátor pengéi, annál magasabb lesz a motor fordulók.
  2. Teljesítményjelző. A háztartási állomások akár 15 kW, semi-ipari – akár 100, akár ipari – több mint 100 kW.
  3. Tengelyirány. A szélgenerátorok függőlegesek és vízszintesek lehetnek, az egyes fajok előnyei és hátránya.

  A szélgenerátorokról

  Azok, akik alternatív energiaforrást akarnak megszerezni, rotor, kinetikus, vortex, vitorlázás, mobil.

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  A villamosenergia-generátorok besorolása a szélük szerint. Ma 3 típusú aggregátumot osztunk ki.

  1. Talaj. Az ilyen szélmalmok a leggyakoribbak, a hegyekre vannak felszerelve, előre elkészített emeletek. Az ilyen berendezések telepítése drága felszereléssel történik, mivel a strukturális elemek nagy magasságban szükségesek.
  2. A tengerparti állomások a tenger többi részén épültek, az óceán. A generátor működése hatással van a tengeri szellőre, mivel forgó eszköze miatt energiát termel az óra körül.
  3. Polc. Az ilyen típusú szélgenerátorok a tengerbe vannak telepítve, általában körülbelül 10 méterre a parttól. Az ilyen eszközök energiát hoznak létre a rendszeres tengeri széltől. A parton lévő energia egy speciális kábelre esik.

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  Függőleges

  A függőleges szélgenerátorokat a Földhöz képest a forgás tengelyének függőleges helye jellemzi. Ez az eszköz viszont 3 típusra oszlik.

  • A rotor savunis. A szerkezet részeként több félhengeres elem található. A készülék tengelyének forgása folyamatosan történik, és nem függ a szél erősségétől és irányától. Ennek a generátornak az előnyei magas szintű technológiai, kiváló minőségű trigger nyomatéknak nevezhetők, valamint a szél enyhén teljesítményével is működnek. A készülék hátrányai: A pengék alacsony hatékonyabb munkája, nagyszámú anyag szükségessége a gyártás folyamatában.

  A szélgenerátorokról

  • A Rotor Darierrel. A készülék forgási tengelyén több pengék vannak, amelyek együttesen szalag típusúak. A generátor pluszéi, hogy megfontolják a levegő áramlására, a gyártási folyamat során nehéz nehézségek hiányát, egyszerű és kényelmes karbantartást. A készülék hátrányai alacsony hatékonyságúak, rövid távú interrontális ciklus, gyenge önfoglalkozás.

  A szélgenerátorokról

  • Helikoid rotorral. A faj szélgenerátora az előző verzió módosítása. Előnyei hosszú üzemidőt és kis terhelést jelentenek a mechanizmusok és a referencia csomópontok. Az egység hibái a struktúra magas költsége, a pengék előállításának nehéz és összetett folyamata.

  A szélgenerátorokról

  Vízszintes

  A készülék vízszintes forgórésze párhuzamosan helyezkedik el a Föld felszínével. Ezek egy fokozatú, kétoldalas, háromcsillapított, valamint többnyagló, amelyben a pengék száma eléri az 50 darabot. Az ilyen típusú szélgenerátor előnyei a nagy hatékonyság. Az egység hiányosságai a következők:

  • a levegőáramlás iránya szerinti orientáció szükségessége;
  • A magas minták telepítésének szükségessége – annál nagyobb a telepítés, annál erősebb lesz;
  • A későbbi árboc telepítéshez szükséges alapítóeszköz szükségessége (ez hozzájárul a folyamat költségeinek növekedéséhez);
  • nagy zaj;
  • Veszélyek az elmúlt madarak repülésére.

  A szélgenerátorokról

  Párnázott

  A Bandal Energy generátorok egyfajta propellerrel rendelkeznek. Ebben az esetben a pengék a levegő áramlásának energiáját veszik fel, és feldolgozták azt a rotációs mozgásba.

  Ezeknek az elemeknek a konfigurációja közvetlen hatással van a szélmalom hatékonyságára.

  A vízszintes szélgenerátorok olyan pengékkel járnak, amelyek bizonyos mennyiségűek lehetnek. Általában a 3 db. A pengék számától függően a készülék teljesítménye növelheti és csökkenhet. Az ilyen típusú szélmalom kifejezett előnye a tartócsapágyon lévő terhelések egységes eloszlása. Az aggregátum hiánya az, hogy számos további anyag és munkaerőköltség létezik egy ilyen kialakítás telepítéséhez.

  A szélgenerátorokról

  Turbina

  A turbina szélgenerátorai jelenleg a leghatékonyabbak. Ennek oka a penge területek optimális kombinációja a konfigurációval. A vak tervezési struktúra előnyei magas szintű hatékonyság, alacsony zajszint, amelyet az eszköz kisméretei okoznak. Az aggregátumok összes többi adata nem megsemmisíti az erős szélet, és ne hozzon létre veszélyeket mások és madarak számára.

  A turbina típusú szélmalmokat városokban és városokban használják, saját házzal és házzal boríthatják. Az ilyen generátornak gyakorlatilag nincsenek hiányosságai.

  A szélmalom hátránya lehet a szerkezet stabilizáló komponenseinek jelenlétének szükségességét.

  A szélgenerátorokról

  Főbb jellemzők

  A szélgenerátorok fő előnye a következőknek nevezhető:

  • Környezetvédelmi biztonság – A telepítési tevékenységek nem károsítják a környezetet és az élő szervezeteket;
  • a tervezés nehézségeinek hiánya;
  • Könnyű használat és menedzsment;
  • Elektromos hálózati függetlenség.

  Ezeknek az eszközöknek a hátrányai között a szakértők azonosítják az ilyen:

  • magas ár;
  • az 5 év után fizetendő képesség;
  • Alacsony hatékonyság, alacsony teljesítmény;
  • A drága felszerelés szükségessége.

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  A szélgenerátorokról

  Dimenziók

   Az energiatermelő eszközök a széltől különböző méretűek lehetnek. Hatalmuk a szélkerék méretétől, az árboc magasságától és a szélsebességtől függ. A legnagyobb egységnek 135 m hosszú oszlopa van, míg a forgórész átmérője 127 m. Így az általános magasság eléri 198 métert. A nagy magasságú és hosszú pengékkel rendelkező nagy szélgenerátorok alkalmasak kisebb ipari vállalkozások, gazdaságok biztosítására. A kompakt modellek otthon vagy országban telepíthetők.

   Jelenleg 0,75 és 60 méter átmérőjű pengékkel ellátott szélmalmot készít. A szakértők szerint a generátor méretei nem lehetnek ambiciózus, mivel a kis hordozható telepítés alkalmas lesz kis mennyiségű energia létrehozására. Az aggregátum legkisebb modellje 0,4 méter, és súlya kevesebb, mint 2 kilogramm.

   A szélgenerátorokról

   Gyártók

   Napjainkban a szélgenerátorok termelését a világ számos országában hozták létre. A piacon találkozhat az orosz termelés és az aggregátumok modelljeivel Kínából. A hazai termelők közül az ilyen cégeket a legigényesebbnek tartják:

   • “Szélfény”;
   • Rkraft;
   • “SKB szikra”;
   • “Sapsan-Energy”;
   • “Szélenergia”.

   A gyártók a szélgenerátorokat a személyes ügyfél-preferenciák szerint készíthetik. Gyakran is, a gyártóknak a szélállomások kiszámításának és tervezésének szolgáltatásai vannak.

   A szélgenerátorokról

   A szélgenerátorokról

   A villamosenergia-termelők külföldi gyártói nagyban népszerűek

   • Goldwind – Kína;
   • Vestas – Dánia;
   • Gamesa – Spanyolország;
   • Suzion – India;
   • GE Energy – USA;
   • Siemens, Enercon – Németország.

   A szélgenerátorokról

   A szélgenerátorokról

    A fogyasztói vélemények szerint a külföldi termelési eszközök kiváló minőségűek, mivel azokat az új felszereléssel gyártják.

     Azonban érdemes megjegyezni, hogy az ilyen szélgenerátorok használata a drága javítás, valamint a pótalkatrészek használatát jelenti, amelyek szinte lehetetlenek megtalálni a belföldi üzletekben. A villamos energia termelésére szolgáló aggregátumok költsége általában a terv, a teljesítmény és a gyártó jellemzőitől függ.

     A szélgenerátorokról

     Hogyan válasszuk ki?

     Ahhoz, hogy megfelelően válasszon egy szeles generátort, hogy adjon vagy otthon, figyelembe kell venni a következőket.

     1. A beépített elektromos készülékek erejének kiszámítása, amely kapcsolódik beltérben.
     2. A jövőbeli egység hatalma, tekintettel a tartalék együtthatóra. Az utóbbi nem teszi lehetővé a generátor túlterhelését a csúcs helyzetben.
     3. Éghajlati terület. A csapadék jelenléte negatív hatással van az eszköz teljesítményére.
     4. Forgalomhatékonyság, amely az egyik legfontosabb mutatónak számít.
     5. Zajjelzők, amelyeket a folyamat széltermelő jellemzi.

     A fentiek mellett a fogyasztónak meg kell becsülnie az összes telepítési paramétert, valamint olvassa el a véleményét.

     A szélgenerátorokról

     A munka hatékonyságának javítása

     A szélgenerátor hatékonyságának növelése érdekében pozitív módon kell megváltoztatni munkaképességét és jellemzőit. Először is érdemes javítani a járókerék érzékenységének hatékonyságát a gyenge és instabil szélhez viszonyítva.

     A valóság eszméjének megvalósítása érdekében ajánlott a “szirom vitorla” használatát használni.

     Ez egy sajátos egyoldalas membrán a levegőáramláshoz, amely szabadon kihagyja a szélet egyoldalúan. A membrán a légtömegek ellenkező irányba történő mozgásának áthatolhatatlan gátja.

     A szélgenerátorokról

     A szélgenerátor hatékonyságának növelésének másik módja a diffúzorok vagy védőkapok használata, amelyek az ellentétes felületen levágják az áramlást. Minden lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak. Mindenesetre azonban hatékonyabban, nem hagyományos minta.

     A szélgenerátorokról

     Építkezés saját kezével

     A szélgenerátor drága. Ha meg akarja hozni a területén, érdemes figyelembe venni a következő pontokat:

     • megfelelő terület elérhetősége;
     • A gyakori és erős szél túlsúlya;
     • Más alternatív energiaforrások hiánya.

     Ellenkező esetben a szélállomás nem adja meg a várt eredményt. Mivel az alternatív energia iránti igény minden évben növekszik, és egy szélmalom megvásárlása kézzelfogható csapás a családi költségvetéshez, megpróbálhatja az aggregátumot a saját kezével a következő telepítéssel. A szélmalom gyártása neodímium mágneseken, sebességváltó, pengék és távollétein alapulhat.

     A szélgenerátorokról

     A tulajdonos szélmalmok előnyei nagyon sokat hoztak létre. Ezért egy nagy vágy és a tervező elemi képességeinek jelenléte, szinte bármilyen varázsló képes egy állomást létrehozni, hogy villamos energiát generáljon a telek. A legegyszerűbb eszköz a szélmalom függőleges tengelyével. Ez utóbbi nem igényel támogatást és magas árbocot, és a telepítési eljárást az egyszerűség és a sebesség jellemzi.

     A szélgenerátorokról

     A szélgenerátor létrehozásához el kell készítenie az összes szükséges elemet, és rögzítenie kell a modult a kiválasztott helyre. A házi vertikális energiatermelő részeként figyelembe veszi az ilyen elemek jelenlétét

     • forgórész;
     • pengék;
     • Axiális árboc;
     • stator;
     • akkumulátor;
     • inverter;
     • Vezérlő.

     A pengék könnyű rugalmas műanyagból készülhetnek, mivel más anyagok megsérülhetnek és deformálódhatnak a nagy terhelések hatása alatt. Az első dolog a PVC csövekből 4 egyenlő részletet kell vágnia. Ezután az ónból egy félkör alakú fragmenseket kell kapni, és rögzíteni kell őket a csövek szélei mentén. Ebben az esetben a penge rész sugara 69 cm legyen. Ugyanakkor a penge magassága eléri a 70 cm-t.

     A szélgenerátorokról

     A rotorrendszer összeszereléséhez 6 neodímiummágnes, 2 23 cm átmérőjű, 23 cm átmérőjű rögzítést kell készíteni. Az első lemezen a mágneseket kell elhelyezni, tekintettel a 60 fokos szögre és a 16,5 cm átmérőjére. Ugyanezen sémában egy második lemezt gyűjtünk, és a mágneseket ragasztóval öntjük. Az állórészhez 9 tekercset kell készítenie, amelyek mindegyike 60-as szélre kell fordulni, 1 mm átmérőjű rézvezetékkel. A forrasztást a következő sorrendben kell elvégezni:

     • Az első tekercs kezdete a negyedik végével;
     • A negyedik tekercs elején a hetedik végével.

     A második fázist ugyanúgy gyűjtjük össze. Ezután a rétegelt lemezből egy űrlapot állít elő, amelynek alja üvegszálas. A forrasztott tekercsekből szerelt fázisok tetején vannak. Építési kitöltés Ragasztóval és több napig hagyja el az összes alkatrész ragasztását. Ezután folytathatja a szélgenerátor egyes elemeinek összekapcsolását egyetlen egészben.

     A szélgenerátorokról

     A kialakítás összeszerelése a felső rotorban, 4 lyukat kell tennie a Stiletts számára. A konzolon lévő mágnesek az alsó rotorral vannak felszerelve. Ezt követően egy állót kell elhelyezni a tartószerkezethez szükséges lyukakkal. Az alumínium lemezben a csapok pihennek, miután lefedni kell a második forgórész mágneseket.

     A csavarkulcs használatával forgatni kell a csapok elforgatását, hogy a rotor egyenletesen leereszkedjen, és remek nélkül. Amikor a megfelelő helyet alkalmazzák, a csapok ki kell csavarniuk és eltávolítaniuk az alumínium lemezeket. A munka végén a kialakítást diófélékkel kell rögzíteni, és nehezen húzza meg őket.

     A szélgenerátorokról

     Mint az árboc, a fémből készült szilárd cső alkalmas, hossza 4-5 méter. Az előre összeállított generátor csavart. Ezt követően, a keret fix lapátokkal a generátor, és az árboc tervezési telepítve van a helyén, amelyet előre elkészített. A rendszer helyzetét a nyújtással rögzítik.

     A hálózati rács csatlakoztatása a szélmalomra következetesen következik be. A vezérlőnek rendelkeznie kell a generátorból származó erőforrást, és egy váltakozó áramot állandóvá alakít.

     A szélgenerátorokról

     A következő videó áttekintést mutat a házi szélmalomról.

     Kamat cikk
     ( Még nincs értékelés )
     Ossza meg barátaival
     123
     Megjegyzés hozzáadása