A téglaház homlokzatának szigetelése modern módszerekkel

  A tégla hagyományos anyagi anyagi anyagi anyag. De ellentétben a fával, szükségszerűen kiváló minőségű szigetelést igényel. Ha ez nem történik meg, akkor a házban való élet nem valószínű, hogy kellemes és kényelmes, különösen a hidegben.

  Sajátosságok

  A téglaház szigetelése jelentős munka komplexum. Nem elég ahhoz, hogy csak a homlokzat falain végezze el őket, meg kell tartania bizonyos manipulációkat a tetővel, a falak többi részével, az alap és a padlóval. Győződjön meg róla, hogy vegye figyelembe, hogy milyen kifejezetten a tégla minőségét használják, hogyan készül a falazat, amelyben az éghajlati régiók építés alatt vagy javítás alatt állnak.

  Szigetelje a teljes körű blokkokat ugyanazzal a módszerrel, amely alkalmas a légüregekkel rendelkező részekre, nem működik. Fontos a kőművességi módszer (integrált vagy biztosítva a belső légengedményt) is fontos.

  A termikus vezetőképesség értékelése során lehetetlen csak az interneten vagy a speciális irodalomban megtalálható asztali mutatókon navigálni. A technológiák gyorsan változnak, valamint az egyes gyártók megpróbálják belépni a saját know-how-ot forgalomba, változtassa meg a receptet és a feldolgozási módokat. Ezért csak a beszállítók hivatalos információira kell navigálni.

  Ha a téglát szilárd rétegnek tervezik, akkor a szigetelést egyrészre lehet elhelyezni, és azonnal kettőből. A homlokzati panelek használata finomságokkal rendelkezik, és az üreges kőművesek intrauterinszigetelése.

  A legjobb anyagok

  A hővezetés tényezője a hőszigetelő anyag számára meghatározó mutató. Ez egyenlő a termikus energiával, amely a bevonat 100 cm-jén halad át 60 perc alatt. Ha csak ebből a paraméterből folytatódik, a legjobb, ha a polisztirol hab és a minvata téglafalát fedjük le.

  De figyelembe kell vennie más árnyalatokat, mert ha az anyag is melegen tartja, nem jelenti azt, hogy minden lehetséges esetre alkalmas. Nagyon fontos, hogy figyeljen a nedvesség felszívódásának intenzitására – e mutatótól függően, az anyag nem hasonlítható össze az extrudált polisztirol habokkal.

  Ugyanez a védelem is a leginkább sűrűbb. Ha figyelembe vesszük az égést (legalább G1 osztály – az égő megállást a tűz megszűnése után), akkor az EPP-k és a hab megközelítőleg egyenlő pozíciókban található. Nem mindig lehet használni az agyagot, csak alkalmas házakra alkalmas falazat.

  Az ilyen hővédelem nagyon egyszerűen jön létre, de idővel inhomogén lehet, ami hátrányosan befolyásolja a jellemzőket. Lehetőség van a gipszkartonra a szigeteléshez csak beltérben, mert a gyártók jóváhagyása a magas páratartalomra vonatkozó egyes lehetőségek tartósításáról nem kell súlyosnak tekinteni.

  Használjon polisztirolt, beleértve a Penplex, viszonylag egyszerű. A nagyméretű lemezeket néha Spike-Groove rendszerrel felszerelik, ragasztva őket az alapprofilból. Ilyen döntés alkalmas arra, hogy a párosítási réteg permeabilitásának szintje elégedett legyen. Ha még mindig van egy vágy, hogy pontosan ilyen szigetelést válasszon, érdemes a teljes szellőző homlokzat felett.

  A poliurex különböző módon helyezhető el. A tipikus lap szélessége 600 mm, hossza – 1.2 vagy 2,4 m. Különböző módosítások esetén a lap vastagsága 20 és 100 mm között változik. Az első hely közül az első helyen érdemes, a “homlokzat” módosítása megérdemli, amelyet kifejezetten a tőke külső falakjának befejezésére és termikus védelmére szolgál.

  Az amatőr építők egy része úgy dönt, hogy a szellőztetett betonblokkok téglafalának szigetelő burkolatát választja. Hasonló intézkedés ajánlott, ha megfelelő támogatási pont van, és az egész design nagyon jól gondolkodik. Előzetesen szükséges, a hordozófal előkészítésének folyamatában, az üvegszálas megerősítést kérdések formájában.

  Használja a Ceramzite beton a Tégla struktúrák termikus védelme érdekében nem éri meg, mivel a termál tulajdonságai nem elég jóak. A szilikát téglák bazalt vata falának melegítéséhez indokolt, mert hosszú időt vesz igénybe, és teljesen természetes megoldás. Az ömlesztett vagy hengerelt változat helyett helyesebb a pamutlemezek bevételéhez, ezek a legmegbízhatóbbak.

  Az 1930-as években megkezdődött a szemcsés habcellával, de akkor ez nagyon drága volt, és nem volt túl praktikus. A modern technológiával kapott anyag porozitása 80-95%. A szín attól függ, hogy milyen kifejezetten a kezdeti nyersanyagot használták. Annak ellenére, hogy a tömörítés megkönnyebbülése, ez az anyag nagyon magas, és a hőkezelés pedig kifelé haladva észrevehetően még fa is van.

  A hab üvegének előnye kiváló külső zaj kioltás; De lehetetlen elfelejteni, hogy ez meglehetősen drága, és a mechanikai expozícióban összeomlik.

  Jellemzők

  A téglafalakon lévő szigetelés standard vastagságát a legegyszerűbb képletek határozzák meg. Jobb, ha az ország egy adott régiójára megállapított hőellenállási arány navigálása. A pontos számítás második elengedhetetlen paramétere a fő támasztófelületek termikus ellenállása, a harmadik pedig ugyanaz, de már a hőpajzsok esetében.

  A polkirpich fala 12 cm-nél, egy tégla, 24 cm, és egy háromrétegű kialakítás esetén a számítás 0,8 m vastagságban történik. A háromrétegű kialakítás nagyon ritka és elég drága megoldás. A struktúrák fő része a tégla egy vagy a felében történik, és ha a blokkok kevesebb, mint három, akkor a teljes poszt-szovjet területen szigetelés nélkül nem szükséges. Ez a szabály a fekete, az azov tenger partjaira vonatkozik.

  A közös hiba a belsejéből származó falak szigetelése, ez a kondenzátum és más negatív jelenségek megjelenéséhez vezet. A mellékvágány vagy a szellőztetett homlokzat alatt egy ásványi vagy üveggyapot tálat használ, amelynek sűrűsége legalább 40 kg és 17 kg / 1 köbméter. M. illetőleg. Ha azt tervezik, hogy a falakat dekoratív téglákkal melegítsék, szükség lesz az építési habarcs hozzáadására vonatkozó alapítvány növelésére.

  A fal a dekoráció utáni szigetelés után áteresztő vízgőz vagy nem – függ a tulajdonosok személyes preferenciáitól. A kivétel csak a gőzfürdő számára készült, ahol a bepárlás kijárata kötelező.

  Melyik választani?

  Miután elolvasta a szigetelőanyagok alapvető adatait, könnyen érthető, hogy a választásuk nem lehet kizárólag pénzügyi megfontolásokkal. Próbálja meg pénzt takarítani a szigetelésre csak egy további áramlási sebességet a működés során. Ezt figyelembe kell venni, hogy a kiválasztott opciótól függően megváltozik:

  • a jobb oldali eszköz összetétele;
  • használt gépek fajtái;
  • alkatrészek listája;
  • a munka sorrendje;
  • Alapvető végrehajtás.

  A nagyon könnyű bázis nyugodtan megoldja a habosított polimer által létrehozott terhelést, de ha kerámia granulátumokat használnak, akkor már megbízhatatlan lesz. És arra is szükség van, hogy figyelni, hogy ott lesz egy külső dekoratív bevonat, vagy maguk a részek a hő pajzs lesz elég vonzó a végrehajtás.

  Ha a téglát vagy a vakolatra néz, akkor több ragasztó, kötőelem, geotextil és így tovább szükségessé válik. Ez a körülmény észrevehetően bonyolítja a munkát. A belső és külső szigeteléshez gondosan el kell különíteni.

  A második esetben a környezeti biztonságra vonatkozó követelmények sokkal kisebbek, de a nedvesség és a szél megnövekedésének veszélye. A külső szigetelés előnyösebb és más okból: lehetővé teszik, hogy a teljes hordozófalat a pozitív hőmérsékleten hagyja el, és teljesen megszüntesse fagyasztását.

  A belső termikus anyagok használata kötelezővé válik a következő esetekben:

  • Az állami felügyeleti hatóságok döntése alapján csak így lehet tenni;
  • Közvetlenül a fal mögött, a fűtetlen műszaki helyiségek (a ház homlokzatára irrelevánsak);
  • Nagyon erős fagyok valószínűleg a lakott tér legintenzívebb védelmét igénylik.

  Ásványgyapot, önmagában jó, gyorsan áztatott vízzel. Ezért szükség lesz a vízálló filmekkel kívülre. Ha lehetséges, hogy vékony “pite” -ként, akkor érdemes figyelmet fordítani az extrudált polimer keverékekre, mivel szinte áthatolhatatlanok a nedvességre, és nagy szilárdságúak. A gyúlékonyság értékelése során ajánlott összehasonlítani az anyag tényleges mutatóit a tűzvédelem által megállapított követelményekkel.

  A folyékony opciók előtti hengerelt és lemezbevonatok előnye, hogy könnyen felszerelhetők még a nem szakemberek is, amelyeknek nincs speciális eszköze.

  Tényleges technológiák

  A legjobb megoldás nem lesz megfelelő opciót keresni az elvek között a szigetelés elvének megközelítéseiben, hanem a modern módszerekre összpontosítani. Teljes mértékben megfelelnek a szabványok összes követelményének, továbbá, a domagáns koncentrált évszázados élmény. A leginkább igény szerint két kulcsfontosságú irány van:

  • Szendvics formátum. Teljesen kész falak vannak felszerelve (fából vagy fémből), amelyben a szigetelés befektet. A kereten kívül dekoratív anyagot sugároz. Ennek a módszernek az előnye a nagy tartósság és a megbízhatóság, de az építés alapja is erősnek és szilárdnak kell lennie.
  • “Nedves homlokzat”. A szigetelést speciális keverékekkel ragasztják, majd átfedjük egy keményedő rácsot és befejező felületet. Érdemes megjegyezni, hogy a polisztirol habot helyesen rögzítjük a vinil-ipari és egyéb végső anyagok szubsztrátjaként.

  A “nedves homlokzat” kiválasztásakor a rögzítés módja körülbelül ugyanolyan, mint a habmunkáláskor, nevezetesen:

  • Az első lépés a falak tisztítása a szennyeződés, a por és a vakolat;
  • A nagy repedések átfedésben vannak egy gittel, és a felület egészét egy primer réteggel kell lefedni;
  • A kiindulási profil be van helyezve, a kerület körül van rögzítve egy dowel-köröm segítségével. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az építési szint vízszintes vonalakat;
  • A polisztirolos hab ragasztása mellett néha horgonyokkal vagy speciális tészta van;
  • A panelek központi részének rögzítése dowel-köröm segítségével növeli a szerkezet merevségét;
  • Meg kell lezárni a rögzítőhab lemezek csatlakozását, és az erősítő rácsot úgy vesszük, hogy savakkal és lúgokkal nem pusztítják el.

  Ha a WILLWORK készül, a hengerelt anyagok belsejéből vízszigetelésre használhatók. Valójában a szigetelés speciális reagensek biztonsági mentésével történik – könnyű beton, salak, agyag és más. Forgassa az anyagot 50 cm-enként.

  Nagy figyelmet kell fordítani a sarkok szigetelésére, a termosz hatását el kell érni. Javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a kémiai összetétele a szerelt bevonat vagy elalvás belsejében a keveréket, hogy teljesen bízik a biztonság és a megbízhatóság.

  Hogyan készítsünk önmegépítést?

  Számítások

  Még a téglafalak szigetelésének legmodernebb módszerei is rendelkezésre állnak a hétköznapi emberek számára. A használatuk fő feltétele a tervezés pontos és kompetens számítása. Csak lehetővé teszi, hogy egyidejűleg garantálja a hőteljesítményt és a minimális munkaköltségeket. A legegyszerűbb és hatékony megoldás sok esetben a falak szigetelése extrudált polisztirol hab. Kiszámítja a szükséges mutatókat meglehetősen egyszerű.

  Például a falat teljes hosszúságú téglákkal, 30 cm vastagságú téglákkal írták ki. A hőátadási ellenállást úgy határozzák meg, hogy ezt a vastagságot az anyagi vezetőképességi együtthatóhoz osztjuk. Kiderül a normális előírt és a valódi hőállóság különbségének.

  Most meg kell szüntetned ezt a különbséget a kiválasztott szigetelés termikus vezetőképességi együtthatójára. A számított eredmény szükséges, ha szükséges, lekerekített, hogy a teljes értéket (mivel a hengerelt és födém hőpajzs van előállítva vastagsága többszörös 1 cm).

  Ha több rétert használnak azonnal, az energiájukat egymás között kell hajtani, hogy elkerüljék a hibákat.

  A ház vagy a lakás végfal szigetelése finomságai vannak. Az apartmanokban az ilyen manipuláció ritkán kívül történik, mivel nagyon drága és nem praktikus. Győződjön meg róla, hogy megelőzi ezt az alapos keresést a valószínű hideghidakért. Mint más esetekben, ajánlott polisztirol hab, hab vagy bazalt alapú anyagokat használni bazalt alapján.

  Munka sorrendje

  A kerámia tégla nem csak szigeteli a homlokzatot, hanem vonzónak tűnik és megbízhatóan szolgál. De ez történik csak azzal a feltétellel, hogy a falazat készül a szabályok szerint, a varratokat teljesen egyenletes és nem szennyezett. Érvénytelen a legkisebb repedések vagy foltok jelenléte a blokkokban. A falazat rögzítésére szolgáló keveréket Cement M-400 és homok 1: 3 arányban kapjuk.

  Érdemes megjegyezni, hogy a folyó homok lehetetlen, mert a megoldás gyors zsugorodásához vezet, ha nem ad hozzá lágyítót. Nem feltétlenül hozzon létre egy klasszikus szürke varrás: teljes a néző tégla önként eladni sokféle pigmentek.

  Az első lépés a vízszigetelés előkészítése lesz. Szalagja vagy gumioid, vagy vastag polietilén. Indítsa el a falazatot a sarkokból, így a levegő rés a főfalhoz (40-50 mm). Az elkészített megoldásnak viszonylag sűrűnek kell lennie, de ez nem túl nehéz a munkához. A fém rudakat a falazat elülső széleire helyezzük, amelynek keresztmetszete 8×8-ról 12×12 mm-re.

  Mellette, a megoldásnak egy szegfűszegben kell lennie, és a hátoldalról – körülbelül 1 cm felett van. Hasonlóképpen a függőleges varrat létrejön. Minden sávot 120-180 perc elteltével elveszteni kell, átfedve a felfedezett lyukakat vagy kabátokat. Ezután kizárják a víz külső részéről a külső környezetből.

  Vélemény

  Egy tégla dacha ház felmelegítése saját kezével az oprob beton segítségével. Az emberek tapasztalatai alapján ítélve zsaluzatra és frusztrációra van szükség, vagy kitölti a fal és a forma külső kerülete közötti szigetelést. A szakemberek szerint a Opilk betont össze kell zavarni a mészrel, ami erősebbé és stabilabbá teszi. Ez a szigetelés hosszabb, mint a hab, nem pedig az egerek inváziója. Néhány munkaintenzitás a munka teljesen átfedik ezeket az előnyöket.

  Hasznos tanácsok a szakemberektől

  Az üreges falak szigetelése ajánlott a következő anyagok használatával:

  • hab golyók;
  • fűrészpor;
  • A két reagens keverékei.

  Ha nem beszélünk teljesen új konstrukcióról, használhatsz habizolot. Néhány speciálisan fúrt lyuk után kitölti az üreget, és ezen a munkában befejeződik. A jól lefektethető poliuretán habszállítható, amely 50-300% -a más opciók melegebbe. A monolitikus bevonat varratok és fagyos hidak nélkül van kialakítva.

  Az épület ablakaiban lévő szigetelő réteg nem reped. A téglából külső fal külső falának szigetelésére olyan anyagok lehetnek, mint:

  • polisztirol hab;
  • Styrofoam;
  • ásványgyapot.

  Nem szabad attól tartani, hogy ezek az anyagok rosszabbodnak a megjelenést, mert varrhatják a HCl vagy az iparvágányt. Ugyanakkor minden 100 mm-es szigetelésnek 100 cm-es téglafalaknak kell lennie.

  A falak külső díszítése előtt eltávolítani kell a legkisebb hibákat a vakolatokkal. A hablemezek felszerelését speciális ragasztóval kell elvégezni, és további konszolidációt érünk el az esernyődíszek miatt. A teljesen befejezett külső felületet néha az első festék fedezi az optimális nézethez, de itt már el kell fogadni a döntést.

  Szellőztetett homlokzat kialakítása, előnyben kell adnia egy fémkerethez. Természetesen bonyolultabb, hogy hozza létre, de egy ilyen terv tartósabb és stabilabb lesz. Javasoljuk, hogy a szigetelést a feszültséggel kell elhelyezni, valamint a folyadék áthatolhatatlan anyagok tetején halmozva. Jelentős hibák megszűnnek a primer, mélyen behatoló anyag. A cement-homokkészítmények nem biztosítanak hatásos vegyületet a főfal és a hőpajzs rétegek között.

  Egy régi faház felmelegedése, amelyet tégla fed le, meglehetősen megfizethető a szokásos építők számára. Javasoljuk, hogy ásványgyapotot tegyen ebben az esetben, mert át fogja adni a levegőt, és megkülönbözteti a magas szintű tűzbiztonság. De ha szükség van rá, vagy vágy, a poliplex és más modern anyagok választékának különleges károsodása sem lesz. Célszerű két réteg külső felmelegedését végezni, majd a hideg hidak nem fognak feltétlenül. A szigetelő réteg vizei segíthetnek a kőműves lyukak szellőztetésében.

  Gyakran megkérdezték, hogyan kell szigetelni a szögtermet egy téglaházban. Az első művelet az, hogy a vakolatréteget alkalmazza (ha eredetileg nem). Természetesen a falak teljes korábbi díszítése, beleértve a gittot is, teljesen le kell szüntetni. A belső szigetelést leggyakrabban a polisztirol lapok ragasztásával állítják elő. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy alkalmazása után ragasztót a lemez ott is csak egy percig, hogy a munka, így az összes szerelvény, vágás kell kitölteni előre.

  Ebben a videóban várja a szigetelés összehasonlító áttekintését a ház homlokzatára.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: