Fibro cement lemezek homlokzatok: Leírás és jellemzők

A piac hatalmas számú különböző anyagot mutat be az építéshez és javításhoz. Még akkor is, ha tudatosan korlátozza a keresést csak a homlokzatokra alkalmas opciók alapján, a választás nagyon nehéz. Minden lakástulajdonos és kezdőkészítő hasznosan ismeri meg magukat az ígéretes fibrikus cementlemez tulajdonságaival.

Ami?

A fibropitus segít abban, hogy a ház homlokzata tényleg hibátlanul kifelé. A termék teljes tömegének körülbelül 9/10-je, amely a cementet elszámolt, ami lehetővé teszi a ház környezeti jellemzőinek romlásától. Ebben az esetben a kiváló erőt garantálja a keményedő szál és a fibrum bevezetésével. Ezek az adalékok lehetővé teszik, hogy növeljék a blokkok működési idejét, és immunisítják a korróziós folyamatokra.

Ami fontos, fibrolite lemezek nem világítanak fel, és azonnal kiemeli őket sok más homlokzati befejezési lehetőség közül.

Az anyagi munkák magas, és csökkentett hőmérsékleten törlődnek. A mindennapi körülmények között megtalálható biológiai és kémiai hatások nem veszélyesek számára. A mechanikai szilárdság általában garantált. Hasznos a fogyasztó számára is ellenáll a látható és ultraibolya sugárzás hatására.

A fibrociment a kerámia gránit könnyebbé teszi, ha összehasonlítja a mellékvágányt, miközben megkönnyíti az alapítvány terhelését, nem jelent kevesebb megbízhatóságot vagy szivárgáshűtést. Az anyag önmagában törlődik, a szennyezés főbb típusai a szálakkal való érintkezés során elpusztulnak, majd az eső vagy a hó eltávolítja a maradványaikat.

Paraméterek

A rostcement lemez nemcsak lenyűgöző specifikációkat tartalmaz. Képes utánozni a természetes kő megjelenését, beleértve a gránitot is. A lemezek rögzítése meglehetősen egyszerű, ha legalább minimális tapasztalat és alapvető építési készségek vannak. De ha nincs teljes bizalom a képességeiben, akkor sokkal helyesebb lesz a szakemberek felé fordulni.

Az ilyen bevonat fő előnyei a következők:

 • A falak mészkimenetének minimális kockázata, mivel a blokkok autokláv használatával készülnek;
 • A fal előkészítésének szükségességének eltűnése és hátrányai korrekciója;
 • Árképzési lehetőség, drágább analóg tulajdonságokkal;
 • a homlokzat elkülönítése bármely szezonban;
 • A negatív meteorológiai hatásokból származó fő szerkezeti anyagok lefedése.

A modern technológiák lehetővé teszik a fibro-cementblokkok használatát a legbonyolultabb formázott döntések megvalósításához. Vannak olyan lehetőségek, amelyek kiválasztják a részletek tökéletes illeszkedését vagy textúráját. Sajnos a 8-9 mm vastagságú fibro-cementlemez megszerzéséhez semmilyen módon nem működik, a maximális mutató 0,6 cm; A részek szélessége 45,5 és 150 cm között változik, és a hossza 120-360 cm. Az ilyen megoldások népszerűsége a könnyedségük miatt is következik be: egy egységblokk nem kevesebb, mint 26 kg. És ez nem csak egyszerűsíti az építést, hanem lehetővé teszi az emelőberendezés nélkül is.

Nagyon fontos, hogy emlékezzen a magas vízfelszívódásról. Ez eléri a 10% -át a termék tömege, ami a deformációk legfeljebb 2% (jelentéktelen erőt, de hatással lehet az esztétika és az állam szomszédos blokkok, varratok). Végül a fibrotens blokk nem jelenik meg, és nem vágja el manuálisan, így az elektromos eszközt kell használni.

A tervezés tömege, hogy őshonos hibája van. Emelje el az ilyen blokkot egyedül elvben, csak aligha lehet kényelmes és könnyű.

Ahol használhatja?

 • A rost alapú lemezek a legjobb oldalról mutatták magukat, ahol olcsóbbá kellene előírni, és minimális terheléssel az alapítvány utáni természetes kőre. Nem kevésbé követelt megoldások, amelyek olyan fajok, mint a tégla.
 • Nagy fibro-cement lemez homlokzatok tilalma és a belföldi szobák befejezéséhez. A hasonló struktúrákat kiváló tűzállóság jellemzi. És néhány gyártó emellett növeli, elérheti a maximális biztonságot.
 • Sokan már nagyra értékelték a szerelt homlokzati tervek minden előnyét. A nagy és könnyű kályha lehetővé teszi a minimális időt, hogy befejezze az összes munkát, zárja be az építés felszínének enyhe. A termelésben ezek a blokkok edzek, és nagyon erősek lesznek. Mivel a külső oldalt akril és poliuretán borítja, még akkor sem kockázatot jelent, ha a tartály közelében vagy olyan helyeken, ahol a bőséges csapadék csökken.
 • Szellőztetett homlokzatok létrehozása egy fibro-cementlemezből, nem kell különleges erőfeszítéseket tenni.

A hiányosságok nélkül történő elhelyezése hasonló technológiával történik. A különbség az, hogy csak egy bilincsre korlátozható, és a paneleket közvetlenül a szigetelésre helyezi. Az ilyen intézkedés csökkenti a munkaerő-fogyasztást és csökkenti a pénzügyi költségeket. Függetlenül attól, hogy a megválasztástól számítsa ki az anyagok szükségességét.

A következő eszközökre van szükség a munkához:

 • különböző típusú profilok;
 • Önzáró csavar;
 • Dowel-körmök;
 • Tartozékok, a panelek külső összetételének befejezése.

Tekintse át a gyártókat

 • Teljesen orosz termék “Latonite” Név Ez lehetetlen. Gyártása a külföldi cégek legújabb fejleményeit használja. De ez csak plusz, mivel a vállalat folyamatosan javítja a terméket, és rendszeresen új verziókat kínál a tartományban.
 • Ha a termékek maximális ellenállásához szükségesek, javasoljuk, hogy figyeljen a módosításra Flamma. Teljesen nemcsak a külső, hanem a forró kályha mellett is megmutatkozik.
 • Természetesen a minőség finn verziója, “Mineit”. A Finnországból származó lemezek nemcsak dekoratívak, növelik az épületek hőhatékonyságát.

 • De fibrociment japán márka “Nichikha” Érdemes kiválasztani azokat, akik a telepítés után meg akarják kerülni a zsugorodást, és azonnal elkezdhetik a befejezést. Egy másik márka az emelkedő naptól Köszönöm nem büszkélkedhet ilyen jellegzetességgel. Az ötödik évtizedben előállították, és elnyelték a fejlesztők bőséges élményét.
 • Ha újra visszatérsz Európába, érdemes figyelmet fordítani a dánra Cembrit, A gyakorlatban évi évben bizonyították a legszigorúbb szabványoknak való megfelelést.

 • De a blokkok használata jelentősen hozzájárulhat “Crapan”. A vállalat összpontosította erőfeszítéseit a homlokzat befejező anyagok kiadására, és több mint 200 képviseleti irodát nyitott Oroszországban. Tehát az árut közvetlenül, közvetítők nélkül szerezheti, szinte mindenhol.
 • “Rospan” – Ez egy másik vonzó hazai márka. Választékában messze van néhány fibro-cement lemezből.

Hogyan válasszuk ki?

A fibro-cement lemezek kiválasztásakor számos finomság van, amelyek általában csendesek.

 • Így, A termelésben festett részletesebben drágább lesz, De a festetlen egyébként kell lefednie az LKM-t, és manuálisan nem könnyű megtenni. A divat egyszerűvé válik, ha blokkokat vásárolsz a fibrálisból, imitálja a dekoratív vakolatot. Különösen népszerű a tervezői között “tölgy kéreg”. Nem rossz formázott eredmények is adják a “Flock” dekoráció, “mozaik”, “kő morzsa”.
 • A kiválasztás során hasznos a sűrűség figyelembevétele és az anyag sajátos tömegét természetes vagy mesterséges komponensekre. Nagyon fontos a megfelelő méretek és geometriai bevonatok gondolkodása. A lemezek mellett maguk is meg kell választaniuk és dekoratív csíkokat. A főfal vagy a kontrasztos színek hangja alatti színezés kizárólag a személyes ízlés és a tervezési koncepciótól függ. Ha tipikus dimenziók hiányoznak, hosszabb és széles deszkákat rendelhet, de legfeljebb 600 cm-nél.

Vízszintesen és függőlegesen irányított varratok, valamint a sarkok díszítéséhez különleges deszkák vannak. A szükségességének felmérése, figyelmet kell fordítania a következő jellemzőkre:

 • az építés általános magassága;
 • Gabarits lemezek;
 • sarkok száma;
 • Az ablakok és ajtók száma, a geometriájuk.

 • A lemezek szerkezete nem feltétlenül sima. Vannak olyan lehetőségek, amelyekben márványrészecskék hozzáadnak vagy létrehoznak. A leginkább gyakorlati méret 8 mm széles, 6 vagy 14 mm-es szélességű termékeket is vásárolhat. Szükség esetén szokatlan méreteket kapjon, vagy a nem szabványos tervezésnek egyedi megrendelést kell benyújtania. Szükségszerűen befolyásolja a munka időzítését, és költségét.
 • A leginkább felelős helyeken és a fürdő homlokzata befejezésekor Javasoljuk, hogy sima lemezeket használjon olyan színes réteggel, amelyet Flame Retardánsokkal kezelnek. A paraszt stukkó bevonata olyan, mint azok, akik a lehető leghosszabb élettartamú blokkokat keresnek. Ezenkívül erősebb, mint a többi lehetőség.

A “ventilátor” fibremer alapja. De ugyanakkor meghaladja a tűzállóság, a forma stabilitását különböző időjárási viszonyok és az agresszív rovarok ellenállása.

A burkolat utasításai

Különböző típusú fibro-cement lemezek telepítése, ha más, akkor egészen kissé. Az általános technológiai megközelítések egyébként stabilak. Az első lépés a gondos felületi előkészítés. Bár hivatalosan úgy vélik, hogy nem lehet, hogy nem igényelheti azt, a felelős építők és a tapasztalt szakemberek soha nem kockáztathatók. A régi bevonat eltávolítása és a legkisebb szabálytalanságok kijavítása, a kontúrra kiálló részletek szétszerelése, a károk kiküszöbölése.

A következő lépés a címkék elrendezése, ahol a zárójeleket rögzítik. A szerelési távolság 0,6 m függőleges és 1 m vízszintes síkban van.

A legtöbb szakember és még tapasztalt házi mesterek, hogy a fém alrendszerek, mert a fa nem elég megbízható. Mindazonáltal nagymértékben függ a személyes választástól és az előadók számára.

Mielőtt befejezné a ház szálkategóriás targoncát, meg kell előkészíteni a hőszigetelő réteget.

Ebben a helyzetben egy tipikus megoldás az üvegszálas üvegszálak használata széles kalappal. Maguk magukat zárójelekkel vagy körmök segítségével rögzítik. Válassza ki a megfelelő módon, összpontosítva a blokkok vastagságára.

A vásárlási paneleket egy margóval kell megvásárolni, még a pontos méretű egyszerű vágás is 5-7% -os veszteséget okozhat. A lemezek hiánya szükséges a rázópántok bezárásához, különben a maximális sima csomópont nem kap.

   Annak érdekében, hogy a homlokzati felületek sokáig tartják vonzó nézetüket, ezek a deszkák ajánlottak a tömítőanyag fedezésére. Ne próbálja meg a paneleket a fibrotens a “Wet” technológiára szerelni, csak elrontja mindent. Munka a saját kezével, meg kell választania egy ilyen dugánt, amely legalább 3 cm-re merül fel az anyagban. A szigetelésből a használt csempékig mindig hagyja legalább 4 cm-es rést. A panelek felső sávja szellőztetett szubsztráttal van felszerelve, amely hatékony légáramlást biztosít. A külső sarkokon acél sarkokat helyeztek a fő bevonat színére.

   A hornyok telepítésekor a kleimereket használják, és csak a vékonyabb elemek kötődését az önnyomok által készített keretprofilokhoz, Kiegészített tömítőszalag. Ebben az esetben a telepítési lépés 400 mm-re csökken függőlegesen. Ahol a panel csatlakoztatva van, legalább 50 mm-es lyuknak kell lennie az anyag külső határaiból. Nem szabad nagyon nagy réseket hozni függőlegesen és vízszintesen. Ezeknek leginkább – 0,2 cm-nek kell lenniük. Vízszintes kötegek, ahol a dekoratív sump használható, 1 cm-es szünetel járhat.

   További információ a Montage Fibro-Cement lemezekről A következő videóban található.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: