Isolon: Mi az?

Az építési és javítási munkákhoz bizonyos anyagok listáját igényli, a felületek vagy alapok szigetelésével kapcsolatos folyamatokra is vonatkozik. Az ISOLON az ilyen funkcionális feladatot ellátó termékcsalád termékcsaládjára utal.

  Sajátosságok

  Az ilyen nyersanyagok iránti igény az összes épület beadásának szükségessége, függetlenül az épület felépítéséhez használt anyagtól függetlenül.

  Természetesen a feladat és a készpénz-megtakarítások egyszerűsítésének kérdése mindig releváns lesz a lakástulajdonos számára. Ez a kérdés könnyen megoldható a gyakorlati és kiváló minőségű termékek kiválasztásával. A piacon bemutatott sokféleség között egy ilyen terméket izolonként különbözteti meg. Ez az anyag, amelynek alkalmazása nem csak a munkalap szigetelését teszi lehetővé, hanem magas szintű hangszigetelés kialakítását is. Ami a zajos autópályák közelében található városi házak számára fontos.

  Ezenkívül a hőszigetelés használata a hő fenntartásához bizonyított tények, amelyek azt mutatják, hogy a helyiségekben lévő hőveszteség, amely az épület falain keresztül történik, a teljes érték 65%.

  Az építési piac rendszeresen frissül a hőszigetelés funkcióval.

  Az új generáció termékei a javított műszaki jellemzőkben rejlik, ezeknek tulajdoníthatók.

  Az anyag fő jellemzője az alkalmazások széles köre – elsősorban az építésben, hanem az autóiparban és más termelési területeken is megvásárolható.

  Az első esetben a következő típusú munkák megkülönböztethetők, amelyekre az izolont megvásárolják:

  • A tető, a falak, a padlók, az emeletes padlók szigetelése és zajszigetelése;
  • Parosolációs fürdő és szaunák.

  Az autóipari termelés olyan anyagokat igényel az ilyen területeken:

  • testszigetelés belsejéből, a rezgések és a zaj minimalizálása érdekében, hőszigetelés;
  • A fém védelmének biztosítása a korrózióból.

  Az anyag általi kiaknázási területeken kívül az orvosi iparág iránti kereslet, amikor a hűtőberendezés felszabadul, varrás a ruhák, a csomagolási gömbben.

  Néha az ilyen termékeket analógokkal együtt használják. De az anyagok többségével összehasonlítva a C izolon előnyös az általános listából pozitív jellemzőkkel.

  • Az orosz termékek alacsonyabb költséggel ellentétben az idegen anyagokkal, valamint a drága forgalmi dugóval. Ezenkívül a vizsgált anyag szinte hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint forgalmi dugó.
  • Az üveggyapothoz képest könnyebb létrehozni, emellett nem okoz allergiás reakciókat.
  • A polifoam rosszabb minőségű, mivel kémiailag aktív, ezért – nem ajánlott lakóhelyi helyiségekbe történő telepítéshez.

  Tulajdonságok

  Az Isolon szintetikus nyersanyag, amelynek gyártási folyamata a polietilén habzásának módszerével történik, így a zárt megjelenés kis sejtjeiből áll. A fólia szubsztrát által kiegészített anyag típusok vannak. Az izolon egyedi lapok, szőnyegek, szalagok, blokkok vagy tekercsek formájában valósul meg.

  A termékek következő műszaki jellemzői vannak elosztva:

  • A hővisszaverő paraméter 97%;
  • Az anyagot a +80 és -80 közötti hőmérséklet-tartományban használhatjuk;
  • A termék vastagsága 2 mm-től 100 mm-ig terjed;
  • A víz felszívódási jelzője nem haladja meg az 1% -ot;
  • Az izolon sűrűsége 19-200 kg / m3;
  • A zajfelszívódás akár 68% -ig.

  Az anyagok vagy más tulajdonságai a termékek alapján eltérhetnek.

  Isolon számos előnye van:

  • egy nagy működési időszak, amely körülbelül 90 év;
  • a dinamikus erősség jó szintje, amelynek következtében az anyag ellenáll a mechanikai expozíciónak;
  • Nyersanyagok semlegesek a vegyi anyagokhoz, beleértve az olajat, az üzemanyagolajat és így tovább;
  • Magas ellenállási mutatók a napsugarakhoz és bármilyen típusú légköri csapadékhoz, amelynek következtében az anyag a külső hő- és hangszigetelés elvégzéséhez ajánlott;

  • Minimális súly – Az ilyen funkció lehetővé teszi a további terhelés kiküszöbölését a termékek lefektetése során;
  • Tűzálló – nyersanyag nem ég, mivel a tűzzel való érintkezés, az anyag bomlik vízbe és szén-dioxidba;
  • A termékek használata miatt a hangszigetelés szintje nő;
  • Az Isolon jó rugalmassága lehetővé teszi bármely forma alapjául és struktúráinak használatát;
  • A nyersanyagok használata hőszigetelést biztosít a fogyasztói visszajelzéseken alapuló hőszigetelés, az izolon használatának állapota alatt történő megtakarítás szintje körülbelül 30%;

  • Az anyag mechanikai hatása utáni rugalmasság miatt a lehető leghamarabb visszatér az eredeti alakjához, ez a jellemző lehetővé teszi, hogy újra kihasználja a nyersanyagokat;
  • a nedvesség felszívódásának minimális szintje;
  • Az anyag nem rothad;
  • Works a lefektetett hőszigetelő végezzük meglehetősen gyorsan – rendelkező termékek öntapadós bázis kapcsolódnak segítségével ragasztó készítmény, a többi fajta jobban ragasztott szilikon ragasztót vagy egy önmetsző csavar vagy konzolok;
  • Az anyag környezetbarát, ezért nem jelent veszélyt egy személynek.

  Isolon, mint bármely más anyag, hátránya van. Ezek közé tartozik a következő árnyalatok:

  • A folgizált anyag tilos közelebb állni az elektromos vezetékekhez, mivel az alumínium áramvezető;
  • A szigetelés során az anyagnak el kell hagynia a szellőzőnyílást, mivel távollétük kondenzvíz felhalmozódást okozhat;
  • Az Isolon nem lehet lenézni a vászon vagy a vakolat.

  Nézetek

  Az anyaggyártási technológia három fő szakaszát tartalmazza, amelyeken a termékek típusokra oszthatók:

  • Keverési komponensek, köztük egy szemcsés polietilén, habzószer és más komponensek;
  • extrudálás;
  • Habzó Amelynek következtében a “munka”, a habzószer, amely az anyag konkrét szerkezetét biztosítja – ennek eredményeképpen egy porózus levél.

  A fólia termékek további folyamatot igényelnek – a laminálás során a polietilénre, az alumíniumfólia rögzítve van.

  Figyelembe véve a gyártási módszert, kiemelheti a kétféle anyagot.

  Varrott – ppe

  A gyártás során a molekuláris szinten változások vannak a komponensekben. Ez a csoport magában foglalja a kereszthivatal és a mesh molekuláris alapanyagokat. A készítmény sajátossága növeli az anyag stabilitását agresszív közegben, továbbá növeli a nedvességállóságot.

  NCE – NPE

  Hasonló típus megkülönböztethető a komponensmolekulák közötti összeköttetések szinte teljes hiányával. Lényegében egy zárt sejtszerkezetű gázzal töltött nyersanyag. Még az anyag hőkezelésének során is a habzás során a széndioxidot hozzá kell adni hozzá. Töltse ki a nagyobb méretű pórusokat, ellentétben más anyagokkal szemben. Ezenkívül az NPE-nek kevesebb rugalmassága van.

  A térhálósítási módszer alapján az anyagok megkülönböztethetők a feladat kémiai vagy fizikai verziójával.

  Azonban, attól függően, hogy milyen típusú térhálósítási különbség a kiváló minőségű jellemzők és a külső forma az anyagok között nincs.

  Figyelembe véve a szerkezetet, az izolon fólia vagy fedetlen.

  Fólia

  A készítmény szerint hasonló a standard formában, az egyetlen különbség egy vagy két oldalról származó film jelenléte. A film alumíniumból készülhet, vagy metallizált összetételű. A termékeket magas jellemzők jellemzik, ezért az épületek belsejében és kívüli üzemeltetésre ajánlott. A választott termékek végzik a hatálya alól, például, ha a isolon szükséges padló, inkább megszerezni termékek hőátadó film, amelynek úgy, hogy az oldalán a film meg a felső.

  Fedett termékek

  Az anyag nem tartalmaz további rétegeket, mivel a tulajdonságai kissé csökkentek. Az ilyen termékek költségei kisebb sorrendben vannak.

  A rögzítési technológia szerint egyes nyersanyagok megkülönböztetik.

  Pokrovaya

  Lehetőség van ragasztani az anyagot a sárgaréz alapjain, feltéve, hogy a kis vastagság is online, ha nagy lapokat használsz. A telepítéshez az építési skótot használják, ami felelős a termékek közötti varratok szorításáért.

  Öntapadó anyag

  A telepítését egy túl legnehosszabb alapra hajtják végre, a tartó csak akkor történik, ha az oldalról lévő védőfóliát eltávolítjuk, amely ragasztóréteggel rendelkezik.

  A főbb fajok mellett többféle típusú termék is megkülönböztethető, amelyek különleges rövidítéssel vannak ellátva:

  • Isolon “A” – az egyik oldalon alumínium rétegű termékek, vastagsága elérheti a 10 mm-t;
  • “B” márka – mindkét oldalon zárt fóliával rendelkező termékek;
  • “VAL VEL” – a hőszigetelés típusa, amely öntapadós bázissal rendelkezik;
  • Havasi levegő – Öntapadó nyersanyagok, amelyek fehér fóliafóliával rendelkeznek, amelynek vastagsága 3 mm.

  Dimenziók

  Hogy világos elképzelés, hogy mit jelent az anyag, tudnia kell, hogy milyen méretű lehet nyersanyagok.

  A termék vastagsága közvetlenül az izolon használatának alkalmazásától függ. A padló további szigeteléséhez 5 mm-es vastagságú termékekre állhat, a tető hangszigetelését körülbelül 5-10 mm vastagságú lapokkal kell elvégezni, a beillesztett átfedések 10. \ t -30 mm vastag.

  A dimenziós háló nagyon sokszínű: vannak olyan termékek, amelyek vastagságúak, amelyek 50 mm-es értékre adnak. A termék hossza 2-300 m között lehet, 500 méteres hosszúságú termékek nem állnak rendelkezésre. Az izolon szélessége fél méterről 2 m-re változik. A lemezek formájában lévő termékek a következő méretekkel rendelkeznek – 1×1,11 m vagy 2×1,4 m.

  Montaja technológia

  A termék fő jellemzője a feszültség biztosítása, így a termékek közötti összes ízületnek meg kell ragadnia. A munkafelületnek száraznak kell lennie, valamint különböző szennyeződésekből tisztítható.

  A szakemberek azzal érvelnek, hogy egy réteg 3-5 mm-ben elegendő ahhoz, hogy kiváló minőségű szigetelést biztosítson a helyiségek számára. De a leghidegebb kell szigetelni több rétegben, vagy megszerezni az anyagot egy nagyobb vastagsága és egyesítik a isolon egy Glassic, alkotó hőszigetelő szendvics.

   A padlóburkolat hőszigetelése magában foglalja a munkák szükséges listáját.

   • A megfelelő vastagságú anyag megvásárlása után a felületkezelést elsősorban elvégzik. Abban az esetben, ha van egy régi bevonat rajta – le van szerelve, és a padló összehangolódik.
   • Szükség esetén a szükséges hosszúságú és szélességű vágóeszközöket elvégzik, ezért mérlegelni kell a munkalap mérését. Vágja meg a termékeket, mint egy szokásos kés.
   • Ha öntapadó anyagot használnak, a védőfóliát eltávolítják a telepítés előtt, majd a nyersanyagok elhelyezése történik. A termék munkája során kissé hozzá kell adni a felülethez, hogy jobb rögzítést biztosítson.

   • A hagyományos termékekkel végzett munkákat ragasztó akril készítményekben végezzük.
   • A padló alján található alapbetétek elhelyezésére vonatkozó utasításokat követve a nyersanyagok telepítése előtt vízszigetelést kell tennie. A legtöbb esetben azonban a nedvesség elleni további védelem nem kerül végrehajtásra.
   • A hőszigetelés teteje polietilén fóliával van halmozva, mivel az izolon nem felszívja a nedvességet.
   • Az anyagot a skót varrásaira rögzítik, az építőipari tűzőgépet vagy a termékeket egymással hegesztették;

   Tippek és ajánlások

   Az Isolon kiválasztásakor kövesse a következő ajánlásokat:

   • A hőszigetelő termékek költsége nem mindig határozza meg annak minőségét, ezért figyelmet kell fordítani az áruk gyártójára, valamint annak technikai jellemzőire, hogy olyan terméket választanak ki, amely ideális egy adott felület izolálásához ideális.
   • A varratok telepítése és rögzítése nem végezhető el a szokásos szalag, ilyen célokra speciális ragasztó alumínium szalagok vannak.

   • A fekvés folyamatában ne felejtsük el a szellőztető réteget, amelyet a falak közelében kell kialakítani.
   • Termékek, különösen a fólia réteggel rendelkező termék, meg kell felelnie ezeknek a tárolási feltételeknek, valamint a pontosságnak az áruk szállítás során.
   • A hőszigetelő anyagok lefedése során végzett megsértéseket az izolon integritásának és szerkezetének károsodása okozta, ennek következtében – a termékek elveszítik tulajdonságaikat.

   A szigetelés nagyon fontos paramétere a termékek vastagsága. Ez a mutató meghatározza a termékek gyártásának körét.

   A szakemberek azt tanácsolják, hogy az anyagot a tanácsadó vagy az áruk megszerzéséhez tanácsot kapjanak, amely a termikus szigetelés használatának területét tervezik.

   A megfelelő választás érdekében a gyártók kiemelik a termék besorolását a vastagság és a telepítés terjedelme alapján.

   • A csövek hőszigetelésére irányuló munka elvégzéséhez a PPE-t 15-45 mm vastagságú fólia réteggel kell alkalmazni.
   • A zajszigetelés a többszintes épületekben az átfedések között magas színvonalú lesz, ha 8-10 mm vastagságú izolont használ. Ez az anyag elegendő lesz ahhoz, hogy csökkentse a fentiekben élő emberek mozgását, valamint a szomszédok rövid zenéjének kihallhatóságát. De olyan épületeknél, ahol például a felső emeleten például sportteremként fognak használni, nagyobb vastagságú termékeket kell vásárolnia.
   • Kültéri bevonat, például laminált, felmelegedhet 3-5 mm-es termékeket. A “meleg padló” rendszer esetében előnyben kell adnia a minimális vastagságú termékeket. Alapján, hogy milyen típusú esztrich, akkor ajánlott, hogy különböző típusú isolon: egy száraz esztrich – fóliaanyag, nedves – szükség feküdt termékek egy fémezett réteg.
   • A fából és betonból származó bázisok hőszigetelését a termékek vastagsága 10 mm-es termékekkel végzik.

   További információ az alábbi videóból származó anyagról.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: