Különböző színű márvány jellemzői

A márvány értékes kőzet, teljes mértékben mészkőből áll, a dolomit szennyeződések kisebb tartalma megengedett. Az eladás nagy választékát tartalmazza az anyag árnyalatát, mindegyikük saját tulajdonságaikkal és szférájukkal rendelkezik.

Milyen színű függ?

A márvány a természetes eredetű drága kő. Ez a fajta a kristályos kalcit és a dolomit hosszú átalakulása miatt merült fel. Lefordítva latin néven a “briliáns kő”. És ez nem véletlen – a fajta villog és a teljes sötétségben süllyed. Ez volt a sugárzás, amely sok évszázaddal ezelőtt vonzotta az ősi szobrászok figyelmét. Ezekben a napokban oszlopok, szobrok, dekoratív díszek, valamint a nemes házak belső béléshelyiségének gyártására használták.

Kezdetben a kalcium-karbonát fehér kel van, mert a legtöbb esetben márvány fehér. Azonban a fajtájú időjárási klimatikus tényezők hatása alatt egyes ásványi anyagok, amelyek más árnyalatokat adnak. A kő színezése a letététől függ. A természetes kő szürke, kék, rózsaszín, piros, sárga, arany és barnás. Márvány van színes foltokkal és csíkokkal.

A legdrágább az, amelyben egyáltalán nincs beilleszkedés, vagy az egyik kevésbé gyakori a természetes körülmények között.

Közös márvány árnyalatai

A színekben ez a természetes kő két nagy csoportra oszlik: fehér és színes. A kastély fekete márvány áll.

fehér és fekete

A fehér kő a leggyakoribb és a gyűjtemény többi részével összehasonlítva. Általában építészeti készítmények létrehozására szolgál. A kő a legtisztább mészkőből van kialakítva, homogén finom szemcsézett szerkezettel rendelkezik. Az ilyen márvány plaszticitással rendelkezik, keresletben a díszek gyártása, megfelelő minták és különböző fokú komplexitási fokozatok. Ugyanakkor, ez a kő nagyon rosszul ellenállni a hőmérséklet ugrások, ezért hatályát annak használata csak belső burkolat, valamint a termelés dekor elemek.

A fekete kő ritka színű fajtákra utal. A finom átlagos struktúra megkülönböztethető. Az anyagot a belső, valamint a külső berendezésen végzett munkában használják. Az olasz kő Nero Portoro extra és fekete és arany legigényesebb fajtái. Minden más típusú fekete kőből megkülönböztetik az arany színek jelenlétét – úgy néz ki, mint egy látványos, de ez is drága.

Színezett

A természetben lévő színes kő kevésbé találkozik, sokféle színű lehet. A szakértők több márvány színű opciót osztanak ki.

 • Kék. Az egyik legritkább fajta magas áron. Az anyagot egy durva szerkezet jellemzi, és ennek megfelelően nagy törékenységgel. Az ilyen anyag keresletben van a dekorációs elemek gyártásában, amelyek belsejében díszítik

 • Zöld. Ez egy kő finom és közepes szívű szerkezetű. Megfelelő sűrűséggel rendelkezik, nem szörnyű a hőmérsékleti ugrásokkal, így a kő szabadtéri épületek végrehajtása során megtalálta. Ez egy műanyag fajtája, levághatja a legbonyolultabb dísztárgyakat.

A zöld kő közül a legkeresettebb osztályozási fokozat az olasz kő-verde ming.

 • Szürke. A természetben gazdag színsémában van bemutatva, sokféle textúrával. A szürke német lazó hatásával és korlátozásával a textúrája nagyon festettnek tűnik. A vörös és arany kövekkel való tandemben alkalmazzák, az ilyen kombináció lehetővé teszi, hogy elegáns ékezeteket hozzon létre a helyiségek kialakításában. A szürke kandalló portálok nagyon lenyűgözőek, különösen harmonikusak, hogy klasszikus stílusba illeszkednek. Ezenkívül az anyag felhasználható az ablakpárkány kialakításához és szabadtéri bevonatokhoz, mivel a szennyezés gyakorlatilag észrevehetetlen a szürke felületen.

 • Barna. Van egy széles mintajáték. A féltónus barna az arisztokratikus megjelenést adja meg, és ugyanakkor töltse ki a légkört a kandalló melegével. A barna szín a gyakorlati anyagokra utal, különösen a folyosón és a konyhában használják.

 • Bézs. Az egyik legjobb eladó anyag. Népszerűségét azzal a ténnyel magyarázható, hogy a márvány csupasz tónusok harmonikusan kombinálható más színekkel, bemutatja a stabilitás és Önre várnak a légkörbe. A bézs márvány általában a padlóburkolat elvégzésére szolgál. Ezenkívül a kő keresletben van díszítőelemek, kandallók, polcok és munkalapok létrehozásakor.

 • Piros. Optimális, hogy fényes ékezeteket hozzon létre a tervezésben. A piros árnyalatok a vidámsággal töltött pozitív energia lakását terhelik. A vörös kő elérhető a minta megoldások széles választékában. Vannak olyan fajták, amelyek más színűek és csíkok vannak – egy ilyen anyag kétértelműnek tűnik, ezért a dekoráció különleges megközelítését diktálja.

Több közös fajta vörös kő finom szemcséjű struktúra, úgy néznek ki, visszafogott és illeszkednek a belső problémák nélkül.

 • Rózsaszín. A rózsakő színei nagyméretű elosztó jellegűek, színpalettájuk a meztelen színektől a telített hangoktól a kontrasztos elkötelezettségig változik. A rózsaszín márvány felé nézve minden szobából néz ki, de a legjobb anyag feltárja dekoratív tulajdonságait a fürdőszoba befejezésekor.

 • Sárga. A meleg színezés valóban fényűző kője könnyű borostyánsárga tükröződéssel. Az arany és a sárga görgők kője a szobában hangulatos meleg légkört jelent, és pozitív díjat vezet be. Az aranykő kialakítása minden szobát könnyebbé teszi és tágas. Ugyanakkor, a színpaletta a sárga kő sokrétű – kezdve a fény homok hangok és befejezve telített citrom színekben alumínium és vörös erek. A helyiségekben az ilyen kő főként dekoratív kompozíciók létrehozására szolgál. Mozaik paneleket végeznek tőle, a szélsebességek készek, és a munkalapok készülnek.

Használja a belső térben

A márvány nagyon népszerű a helyiségek belső oldalával, a tervezők teljesen alkalmazzák az összes stilisztikai irányban. A legfontosabb dolog az, hogy betartsák a dekorációs elemek kombinációjának döntését, akkor a márvány részletei ugyanolyan illeszkednek, hogy illeszkedjenek be a megdöbbenthetetlen klasszikushoz és a modern, a falu Provence és a Pompous Rococo-ban.

 • Klasszikus. Ez a luxus és a tömörség kombinációja. A márvány kiegészítők a klasszikus stílus kialakításának kötelező eleme. A leginkább harmonikusabb itt úgy néz ki, mint a kis oszlopok, valamint kandallók és ereszek ebből a kőből, figurákból és más dekoratív kiegészítőkből. A meleg padlók jó megoldás lesz. Az ilyen dekorációt a drága fa bútorokkal kell kombinálni. Ami a minta döntését illeti, a fehér kő sikeresebbnek tűnik.

 • barokk. Itt a helyiségek szó szerint meghalnak a drága dekorendelemek bősége. A tervező irányának megkülönböztető jellemzője a felület kifinomultsága. A márványoszlopok, a kandallók és az ívek itt lesznek megfelelőek. Jól vannak, fából készült bútorokkal és nemesfémekkel. Például a stílus pontos megütése az ágy, a fa figurák, az inlaid kövek és az aranyozott vázák. A barokk iránya barna árnyalatú dekorációval rendelkezik.

 • Ünnepélyes klasszicizmus. Ez az irány képezi a belső dekoráció luxusát és élességét. Ez a dekoráció tágas helyiségekben készül, lehetőleg magas mennyezetekkel. Különösen látványos és drága, antik építészeti elemek, széles lépcsők és márvány oszlopok megjelenése. Szükség van fából készült bútorokkal, selyemmel és szatén textíliával díszített. A dekoráció kiegészítő lesz a csillárok és a tükrök széles választékban. Az elemek ilyen kombinációja diktálja a színes döntésre vonatkozó követelményeit – a kőnek fehér, meztelen, halványbarna vagy rózsaszínnek kell lennie.

 • Provence. Romantikus rusztikus dekoráció, amely a léginömség és az egyszerűség belső légköréhez vezet. Általában ilyen házakban a márványt egy szabadtéri bevonat tervezésére használják, a fehér kő jól néz ki. És az anyagot kis figurákban, gyertyatartókban és képkockákban lehet megtalálni. Provence azt sugallja, hogy a kő részletei kombinálhatók textilekkel, mesterségesen időskorú bútorokkal és vázákkal, friss virágokkal.

Kék, rózsaszín és sárga kő uralja a Provence-t.

 • Modern stílus. Egyesíti a tervezés és az építészet legszebb trendjeit. Az ultra-modernitás ellenére itt is megtalálhatja a drága kő használatát. Az irány fogalma sikeresen illeszkedik a márványpadlók, a szobrászati ​​készítmények és a pontos forma oszlopainak. A márvány lábakkal ellátott bútorok itt üdvözlendő, üvegből és fémből készült dekoratív elemek. A csiszolási megoldás a legkülönbözőbb – a legfontosabb dolog az, hogy az összes hangot kombinálják, és nem keresnek sikoltozást.

 • Csúcstechnológia. A maximális gyakorlatiságot és a minimális dekorációt jelenti. Egy ilyen helyiségben bármely elemnek saját funkciója van. Itt találkozhat a legmodernebb háztartási készülékekkel és magas technológiákkal. Üveg, fa és fém dominál itt. A márvány megtalálhatja az alkalmazást a táblák és polcok létrehozásában. A színoldatnak sötétnek vagy világosszürkenek kell lennie, homok- vagy bézs kő kő használata megengedett.

 • Fúzió. Különböző megoldások kombinációját foglalja magában. Az ilyen helyiségekben a műholdas paletta telítettsége és az “összeférhetetlen kombináció”. Itt megtalálhatja az antik bázis-domborműveket a vállalatban ampulancai ampir stílusban és a modernista asztal stílusában. Ennek köszönhetően egy jó tervező mindig megtudja a márvány dekoráció használatát. Például a kis panelek, a mozaik és a figurák harmonikusan lesznek.

 • Ecosil. Az ilyen design tapadása előnyben részesíti a természetességet és a természetességet. Teljesen természetes, hogy itt természetes anyagot használnak. Az asztali tetejét márványból, felszerelt padlóburkolattal készítik a zuhanyzó területén és az ablakpárkányon. Ez harmonikusan kombinálódik a kerámiák, a bőr és a fa dekorációjának részleteivel. A könnyű árnyalatok előnyösek, így könnyű saláta, zöld és halványbarna anyagok használhatók.

A márvány releváns a különböző funkciók helyiségeiben.

Fürdőszoba

A márványt a nedvesség ellenállás jellemzi, ezért optimális a magas páratartalmú szobák kialakításához. Stílusos héjak teszik tőle, valamint fal- és padlóburkolatok. A kis méretű szóközökben a kő egy könnyű színek kője, egy ilyen megoldás lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a szoba határait.

Tipp: stílusos légkör kialakítása, miközben nem töltenek extra pénzt, a “márvány alatt” belsejét a fürdőszobában helyezheti el. Ebben az esetben a vízszintes és függőleges felületek befejezéséhez kiváló minőségű csempe, imitáló hang és természetes kő textúra.

Konyha

A konyhákban a márványt elsősorban a kötény befejezésére használják, gyártó asztaltopok és padlóburkolatok díszítése. Ha azonban igazán funkcionális munkafelületet szeretne kapni, akkor a természetes márvány alatt mesterséges kőzetet kell készítenie.

Nappali

A Hallban márvány az arisztokrácia és a nemesség érzése. A helyiségek stilisztikai és minta kialakításától függően a kő különböző színei használhatók. Különösen előnyös fehér és szürke, valamint a világos színek bézs. A nappaliban a kő általában ablakok és padlók burkolatára szolgál, a kandalló portálok látványosak tágas helyiségekben. Ezenkívül a statuettek, a munkalapok és az oszlopok a kőből készülhetnek. Megtaláltam a márvány és a hálószobák befejezését, az öltözködések és az éjjeliszekrények gyártásához releváns.

Az anyagot fali tervezéshez is használhatjuk – így a tér hatását el lehet érni, ez a technika különösen jó a kis helyiségekben. Az elmúlt években az erősebb mozaik gyorsan növekszik a népszerűség. Egy ilyen kőből egyedülálló design kompozíciókat gyűjtenek össze, amelyek a jövőben díszítik a padlót vagy a falakat. Mozaik létrehozásához az azonos minőségű márvány kövek használhatók vagy különböző színek kője.

Ha a Márványt, akkor szem előtt kell tartani, hogy mérsékelten kell használni, különben a helyiségek hidegek lesznek.

A homlokzatok lehetősége

Néhány típusú márvány a homlokzat munkájában találta. A házak bélése ez a kő az anyagi jólét mutatója, továbbá bizonyítja a ház tulajdonosának kifogástalan ízét, és magas társadalmi státuszt jelez. A meleg országok varázslók biztosak abban, hogy csak természetes kő használható az épületek és struktúrák külső falaihoz. Az ő javára a kétségtelen előnyök azt mondják:

 • Széles színpaletta;
 • Dekoratív textúra;
 • Kivételes baktericid jellemzők, amelyek miatt a kő ellenáll a felszínen lévő penész és gomba megjelenésének.

Sajnálatos módon a természetes márvány homlokzata nem mentes a mínuszuktól, és a főük alacsony fagyállóság. Ezért az anyagot Olaszországban és a Földközi-tenger medencéjének más régióiban osztották el, és Oroszországban sokkal kevesebbet használ. Ebben az esetben az anyag könnyebb átadni a hőt, nem pedig mínusz hőmérsékletet.

azonban, A márvány fajták sokfélesége fagyálló (Carrsarsky, Jurassic, Sayan). Az ilyen kő megőrzi a kifogástalan megjelenését még a legszélesebb körülmények között is, nem véletlen, hogy a St. Petersburg palotái homlokzata.

Alkalmazás a tájtervezésben

 • A magánházak tulajdonosai és a szomszédos lakóövezetek a legmagasabb kategóriába tartozó környék felszerelését célozzák meg, egyedülállóak és egyedülállóak. Hozzáadhat egy csúcspontot a webhelyen használhat egy ganközbeeső kő vagy márvány morzsát.

 • A kőburkolatokat széles körben használják a tájkép kialakításában. A kerti pályákon alapulnak, és határokat készítenek.

 • A kerti figurák márványból állnak. A természetes kőből származó dekoráció elemei látványos és sok év megtartják hibátlan megjelenését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: