Milyen növények megijesztenek szúnyogok?

A rovarok elleni küzdelem valós katasztrófává válhat, de nem mindig kémiai módon azt jelenti, hogy megoldható a probléma megoldása. Alternatíva, hogy rémült növények, lehetővé téve, hogy megszabaduljanak a kártevőktől az országban és a lakásban. Tudjon meg többet arról, hogy mit a gyógynövények és a virágok félnek a szúnyogoktól, segítenek megtanulni a természetes repékek felülvizsgálatát.

Hering áttekintés

Szúnyogok a házban, a lakás, az országban pihenhetnek az igazi rémálomban. A bosszantó kártevők nem csak bosszantott a jelenlétüket, hanem hagyja fájdalmas nyomokat falatok, zavarja a normális alvás, a munka a kertben, vagy a helyszínen. A repellensek folyamatos használata nem befolyásolja az emberi egészséget túl jól. De természetes analógok – növények korlátozása nélkül használható, amelynek szaga nem tetszik. A listájuk meglehetősen széles, az egyik helyen ültethető, mások a házban és a lakásban a vérzési kártevők elhagyhatók.

Tekintsük a gyógynövények főbb típusait, amelyek a kertben és a kertben túl bosszantó szúnyogok megijesztésére szolgálnak. Jól mutatják magukat a kirakodásokban és vágás formájában.

Az egyéni allergiás reakciók rendkívül ritkán okozott.

Méhfű

Ez a menta a friss citrom aromájával relatív, jól illeszkedik a kertre, a kertben. A növények kis bokrok szépen télen vannak a hó alatt a középső sávban, hidegebb területeken, amelyek jobban átültethetők egy edénybe. Érdemes megfontolni, hogy Melissa egy nászút – a szaga vonzza a méheket.

Varádics

Növény, fűszeres keserű aroma levelek és virágok – az egyik legjobb természetes repellens. A Pijma képes szinte bármilyen vér-sűrítő rovarot megijeszteni, igénybe véve a növekvő feltételeket. Ehhez kötegeket készíthet a vágott szárak formájában, a szaga sokáig folytatódik.

Menta

Az egyik legnépszerűbb természetes repellens. A szúnyogok megijesztése érdekében a mocsár és a pepped növényi fajta leggyakrabban használják. A házban és a verandán lóghatsz ehhez a növényből – frissen vagy szárított formában. A levelek összetételében az illóolajok alkalmazhatók az otthoni kozmetikumok független előkészítésével.

Bazsalikom

A növény kertjében növekszik, nemcsak a repellensként is előnyös. Az illóolajban gazdag leveleket széles körben használják a főzés során, mártások létrehozásakor, desszert ételek. A különböző színsémák a bazsalikomot kiválóan kiegészítik a helyi terület kialakításához. Az üzem megijesztheti a rovarokat, miközben a háztól legfeljebb 2 m távolságra tartja őket.

Sagebrush

A mérlegfő szokásos állapotának ellenére, Ez a fajta természetes repékek lehetnek a helyi terület dekorációja. Különösen dekoratív ezüstfajták a féregfák, amelyek különböző színárnyalatokkal rendelkeznek, és a levelek metszése. Az üzem egy kisülési fellépés nemcsak a bloodsowing rovarok, birkózik jól megvédik a haszonnövényeket a legtöbb kerti kártevők.

Nem szükséges a féregfát az ágyakon, elhelyezhető tőlük, és mint védőszer, hogy emelje a vágott szárakat a kötegek a verandán vagy egy pavilonban.

Yarrow

Ez a gyógynövény jól ismert a tájképek szerelmeseinek. A szerény virágzó esernyők látványosan néznek ki a virágágyásokban és a kápolnákban, amelyek alkalmasak a rokikák díszítésére, az ágyakba való leszálláskor jó, hogy együtt járjanak a kereszteződés családjának képviselőivel. A Yarrow Juice több ezer juice nemcsak megijeszti a kártevőket, hanem viszketést is a harapásból is.

Milyen kerti virágok segítenek?

Még a tájképi díszítésű virágos növények is hatékony eszköz lehet a szúnyogok elleni küzdelemben és más vérhely-rovarok elleni küzdelemben. A legfontosabb dolog az, hogy figyelembe kell venni: Helyezze el a virágágyakat velük, a lakóövezetek, pihenőhelyek védelme. Jó megoldás lesz a határok és a rabidok, amelyek virágokból állnak. Az ebben a kategóriában a szúnyogok legnépszerűbb természetes repellenseit egy kicsit óvatosabban kell tanulmányozni.

Őszi margitvirág

Ez a növény ismertebb a kertészek, mint a dalmát kamilla. Ez képviseli az egész különböző fajták – a „Golden Bowl” a „Troubadura”, nagyon dekoratív, természetes rovarölő szert. A piretrum alapján a modern szintetikus gyógyszerek többsége a rovarok elleni küzdelemben a mezőgazdaságban vagy otthon. A típusától függően a dalmáciai kamilla hajtások magassága 5 cm-re változik a törpe fajtákhoz akár 1,5 m magas.

A természetes reptér előnyei között elosztható:

 • ártalmatlanság;
 • dekoratív;
 • fagyállóság;
 • hosszú virágzási időszak;
 • Semmihetetlenség.

Ami mellett a szúnyogok mellett a piretrum lány meglehetősen alkalmas a mezőgazdasági növények védelmére a különböző kártevőkből.

A rovarok jellegzetes illatával szemben nincs természetes védelem, egyszerűen nem jelennek meg olyan helyeken, ahol a növény leszállása van.

Levendula

Luxus, igényes kirakodási feltételek, ez a növény legjobban a Földközi-tenger éghajlatában érzi magát. A virágzó levendula egyedülálló aroma képes, amely nemcsak megijeszti a rovarokat, hanem az álom, a túlzott idegesség megtanulása. Oroszország középső zenekarában ajánlott növekedni a nyílt talajban, de a vázákban, a téli eltávolításra. A déli régiókban tökéletesen érzi magát a nyílt talajon, a tájképek tájképének valódi dekorációjává válik.

Körömvirág

Ezeket a virágokat a kerti csiszolás gyakori vendége lehet. A legrosszabb árnyalatok fényes rügyei a késő őszig. A szárakban és levelekben található illóolajok olyan eszközökkel járnak el, mint a szúnyogok. Véletlen használat és egyéb célok. A virágokat Marinada gyártásában használják, add hozzá teát és más italokat. Az üzem egy markáns antibakteriális hatású, levágott szárakat adhatunk csokrok megijeszteni rovarokat a házban.

Fák és cserjék

Sok kerti növény szúnyogja a képességét. De nincs dekorációjuk.A kikapcsolódási helyeken – az Arbor, a Hammock, Verandák előtt, a Paliceaderben – kombinálhatja az előnyöket és a szépséget, a fák és cserjék, amelyeket a természetes repellensek. Szokásosak a következő típusok attribútumához.

Idősebb

Különösen dekoratív fekete változatos növény, gyönyörű időszak alatt a tavaszi virágzás és ősszel, amikor a gyümölcsök jelennek meg a bokor. Buzin kiválóan alkalmas a növekvő az élő sövények, hogy feladja fodrász, lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy gyakorlatilag áthatolhatatlan védőgátat körül a verandán, pavilonok, terasz. A szúnyogok nem panaszkodnak ez a növény, próbálja meg elkerülni a növekedési helyüket.

Kllechevin

Ezt a növényt nehéz a termesztésnek a magvak magas toxicitása miatt. A növény a ricinusolajat kapja, a nagy esernyőkkel rendelkező hajtása meglehetősen dekoratív. Kleschevin jobb a kerítések kerületének, a víztestek, a vászon, hogy csökkentse a szúnyogpopuláció növekedését. Rosszindulatú rovarok rosszul hordozzák az illatát, próbáld meg tartani, amennyire csak lehetséges.

Cherryukha

Luxus buja kefék, fényes ízű virágok, finom bogyók – ez a növény sok előnye található. A természetes repék tulajdonságai is szerepelnek ebben a listában. A fát jobban ültetése a nyílt térben – az oldal sarkában, a pihenőhelyek közelében. Itt hozhatja a legnagyobb előnyt.

A fák és cserjék a repellensek tulajdonságaival megtalálhatók a kerti helyeken. Gyakran. Az egyetlen dolog, amit meg kell emlékezni: óvintézkedések, amikor kiválasztják őket. Például Kleschevina nem kívánatos olyan területeken, ahol gyermekek vagy mezőgazdasági állatok legeltetése van. A gyümölcsökkel való érintkezés halálosan veszélyes.

Milyen helyiségű növények félnek a szúnyogoktól?

A lakásban a szúnyogok megjelenése bizonyos kellemetlenségeket is biztosít. Különösen az invázióktól szenvednek az első emeleten található első emeletek lakói. Számukra az a képesség, hogy a növények növényi növények, amelyek a vértes rovarok, képesek lehetnek valódi üdvösség. A helyszínen, ahol bizonyos típusú háztartási színek növekednek, a szúnyogok rendkívül ritka vendégekké válnak.

Muskátli

Ez a fajta virágzó növények híresebbek, mint az otthoni geránium. Alkalmas edényekben, tartályokban, nyáron szabadtéri földön leszállhat. A növény rendkívül szerény, kellemes virágzással és kellemes aromával. Az illóolajok magas tartalma a levelek és a hajtásokban a Pelargoniumot kiváló repellens replent rovar.

A növény különböző színezési lehetőségekben jelenik meg. Megfelelő kilátást választhat egy jól megvilágított ablakra vagy egy privát oldalra. Vannak olyan fajták, amelyek ellenállnak az aszálynak, ritka öntözést igényelnek. Az egyetlen dolog, ami érdemes megfontolni, amikor a növekvő PelarGonium a talaj savassága.

A növény előnyben részesíti a gyengeségét és semleges típusait.

Plextrans

Növény, más néven beltéri menta, Jól alkalmas arra, hogy otthoni repellensként használják. A levelei kellemes friss ízeket készítenek, értékes illóolajokkal telítettek, nem csak frissítő, hanem fertőtlenítő levegővel is. A kompakt bokrok nem több, mint 80 cm magasságban, bőségesen elágazva.

A növény nem túl igényes a termesztési feltételek mellett, de a legjobban a +21 fokig terjedő hőmérsékleten fejlett. Plextranus szereti felét, de nem rossz a hordozás és a szétszórt világítás, valamint a Nap egyenes sugarával való érintkezés. Fontos feltétel a rendszeres öntözés, lehetetlen megengedni a talaj szárazságát több mint 2 cm-re a felszíntől. A hőben további öntözést igényel, vízzel permetezzen.

A beltéri menta termesztése bizonyos tapasztalatokat igényel. Az üzemnek az első 4 évben éves transzplantációra van szüksége, hogy megszorozzák a bokor dugványait vagy rootmegosztását. Az aktív növekedés időtartama alatt a hajtások felső részét szinte kell, egy rugós vágás a hossz 1/2 részén is ajánlott.

Qitronella

  Az erős citrus aromájú növény a lágyszárú fajokra utal, nem rendelkezik kifejezett dekorációval. Nyáron a vázák és edények az erkélyen, a veranda, a kert tájképén használt. Télen csak a helyiség termesztése lehetséges. Ráadásul a citronellának megszabadulnia kell a hajtások hossza 2/3-otól.

  A növény második neve – citromfű. Alkalmas nyersanyagként a tonizációs információkhoz. A levelek sörfőzhetnek, ragaszkodnak ahhoz, hogy hatékony immunstimuláló, bélés és fertőtlenítőszer.

  A Citronella termesztésében nem túl igényes, a kezdővirág iparág könnyedén megbirkózni a termesztésével.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: