Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Monolitikus építés, amely nem cserélhető zsaluzat alkalmaz, a hosszú történelem ellenére a közelmúltban népszerűvé vált. Ugyanakkor az épületek egy ilyen módszere még nem szerezte meg teljes népszerűségét, és az ilyen épületek száma tovább növekszik.

A mai zsaluzat különböző anyagokból készül, de a leggyakoribb megoldás egy polisztirol habból készült zsaluzat, bár valójában azt mondják, hogy habból készült. Igaz, most divatosabb mondani, hogy egy ilyen zsaluzat rögzítőelemekből készülnek, mert ez a név a polisztirol hab márkája. Próbáld meg kitalálni, hogy milyen típusú design és hogyan kell felszerelni magad.

Polisztirol hab terepi munkája

Előnyök és hátrányok

Ha beszélünk az előnyökről, hogy a nem eltávolítható habforma van, akkor a következő tényezőket kell hívni.

 • A nem eltávolítható természet minden olyan formatervezésének fő előnye, amely kis tömegű anyagból készült, kiegészítő típusú függvénye lesz. Amellett, hogy olyan helyet hoz létre, ahol betont önthetsz, az ilyen típusú zsaluzat elvégezhető és szigetelő funkció. Alapok és falak, amelyek monolitikusan nem szükségesek felmelegedni, hogy pénzt takarítanak meg. És ha az említett anyag helyett használja a legigényesebb zsaluzatot a fáról, akkor ez a hatás egyszerűen nem kap. A monolitikus típusú redukció vastagságú, a polisztirolos hablemezek képesek lesznek menteni, mint ha a falak hagyományos méretű vagy beton téglából készülnek.
 • A fent említett anyagból származó nem eltávolítható zsaluzat nemcsak hőt tart, hanem nedvességvédelmet is biztosít, amely télen fontos lesz, és az évszakok megváltoztatásakor fontos lesz. Ez lehetővé teszi, hogy növelje a monolit típusú bázis tartósságát, még nehéz körülmények között is, legalább 15-20 százalékkal.
 • Az objektum becslésének csökkentése. Ha figyelembe vesszük, hogy a becslés meglehetősen jelentős százaléka pontosan a falak és alapítvány létrehozásának költsége, a zsaluzat kategóriájának felhasználása lehetővé teszi a fal vastagságának csökkentését a további hőszigetelés miatt, és a Az alábbi bázis. A készpénz 30% -át valahol lehet megmenteni.
 • Az ilyen anyagok alkalmazása polisztirol habként lehetővé teszi a beton egyenletesen, hogy egyenletesen tárcsázzon minden helyen akár +5 ° C-os hőmérsékleten is. A hőszigetelés lehetővé teszi az oldat hőmérsékletét, amely belsejében és a töltés szélén, ugyanolyan szinten. A referenciakérlet szerint az anyag megszilárdulása egyenletesen fordul elő, ami növeli a betonoldat erősségjelzőit. A fa zsaluzatban az oldat gyorsan az élek köré válik, és a hőmérséklet jelentősen csökken lassabban. Emiatt a beton esik, és az erősség növekedése egyenlőtlenül történik.
 • Gyűjts össze hasonló típusú zsaluzatot. Ehhez még csak nem kell különleges készségeket, köszönhetően, hogy mindenki számára van.

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Az ilyen kialakítás hátránya.

 • Felépítés, amelyet nem cserélhető zsaluzat használnak, nincs lehetőség bármilyen módon rekonstruálni vagy újjáépíteni. Az építési terület, különösen az egyén tervezése során emlékezni kell, és azonnal készítsen egy építési tervet, hogy végleges legyen. Rendkívül fontos, hogy mindent elhelyezünk, és a monolitikus típusú falainak öntése során végezze el mindent.
 • Komoly hátránya lesz, hogy lehetetlen megoldást önteni, ha a hőmérséklet +5 fok alatt van. Ezenkívül magas hőmérsékleten is nehézségek merülnek fel, mert ha túl forró, akkor is hidratálja a megoldást.
 • A polisztirol habszalagokból készült védelem nem teszi lehetővé a falak “lélegzését”. A probléma megoldásához a tervezési szakaszban meg kell határozni a kényszeres szellőztetés felszerelését. Csak egy ilyen megoldás lehetővé teszi az üvegházhatás-hatás kiküszöbölését, anélkül, hogy csökkentené a hőszigetelő természet előnyeit.
 • Fontos, hogy gondosan illeszkedjen a blokkoknak, hogy nincsenek abbahagyás. Ha a zsalu laza, a nedvesség elkezdi belépni a földbe, ami gomba kialakulását eredményezi. Különösen fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a jelenlegi építőkre anélkül, hogy olyan tapasztalatokat gyűjtenek, amelyek saját anyagokból származnak.

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Főbb jellemzők

Azt kell mondani, hogy egy hasonló módszer lehetővé teszi egy monolitikus struktúrák létrehozását. És a megerősítés használata miatt jelentősen növekszik a felállított szerkezetek ereje. A létesítmények jellemzői lehetővé teszik az ilyen házak felszerelését még szeizmikus veszélyes helyeken is. A szerkezet minden része a függőleges vízszintes típusok terheléséhez a legnagyobb sebességgel rendelkezik.

Ráadásul, ha az alapító alap kialakításában bármilyen hibakuláció történik, a monolitikus falak lehetővé teszik számukra, hogy kompenzálják őket. Igen, és a falak maguk a súlyos zsugorodással vagy szezonális mozgásokkal a talajok által lefedettek, egyszerűen nem lesznek.

Ugyanakkor a polisztirolos hab maga egy egyszerű és meglehetősen gyengéd anyag, amelyet a széltől védett helyen és az ultraibolya expozíciójának megfelelően kell tárolni.

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

A fajok áttekintése

Meg kell jegyezni, hogy a zsaluzat különböző típusú lehet:

 • eltávolítható;
 • Nem eltávolítható típus.

Egyre több, és pontosan az utolsó opciót alkalmazzák. Érdemes hozzáadni, hogy a polisztirol hab is két kritériumra osztható csoportokra van osztva:

 • az építés típusa szerint;
 • az alkalmazás körén.

Mondjuk többet, mint néhány szót róla.

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Az építés típusa szerint

E kritérium szerint a polisztirol zsaluzat:

 • sejtes;
 • klasszikus;
 • Fejlett.

Az első kategória nagyszámú egyetlen blokk, amely az üreges belsejében van. Ezek egy speciális módszer szerint vannak rögzítve, ami olyan, mint egy cellás típusú gyermek tervezője. A köztük lévő üregek lehetővé teszik, hogy szabadon lehessen a zsaluzatba. Ezután a megerősítést függőleges és vízszintes típusú kötvényekkel végezzük, amely a polisztirol hab sejtjeibe van felszerelve.

Hasonló blokkok csak az ipari módszert hoznak létre.

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

A második kategóriát megkülönböztetik az a tény, hogy a monolit típusú jövőbeli kialakításának kerete, az extrudált polisztirol haboktól, amelyek 2 oldalról vannak felszerelve. A fémkötegek rögzítéséhez. Ez az opció hasonló a szokásos zsaluzathoz a beton öntéséhez, rétegelt lemezből vagy táblákból.

A harmadik kategória hasonló a klasszikus opcióhoz, de a hagyományos fém esztrichek helyett a lemezek fa vagy fém gerendáival vannak rögzítve. Ez kompenzálja az űrlap összetörését célzó habarcs-erőfeszítéseket.

Az erősség típusának mutatóinak javítása érdekében a megállókat és fűrészeket használják.

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

A használat területén

E kritérium szerint az említett anyag formája érvényes:

 • a lakóhelyi falak számára;
 • A medencéhez (az ilyen struktúrák falai szigeteléséről beszélünk);
 • egy öv alapozásához;
 • Az úgynevezett meleg pincék létrehozása;
 • A raktárak szigetelésére, valamint különböző fűtésű helyiségek, amelyeket ipari célokra használnak.

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Mire lesz szükség a munkához?

Azt kell mondani, hogy a nem cserélhető típusú formák monolitikus struktúráinak kialakulása nem igényel komoly képesítést. Ez a munka akár tapasztalatlan személy is készíthet. Egy kis létesítményben való munka, csak néhány ember.

Ha azt mondjuk, mi lesz a munkához, akkor ezek a következő anyagok:

 • szükséges kötőelemek;
 • polisztirolblokkok;
 • szükséges mennyiségű beton;
 • Berendezés dagasztáshoz;
 • Rajzolás dokumentáció, amelynek köszönhetően lehetséges a szükséges anyagok számának ellenőrzése.

Polisztirol hab terepi munkája

Polisztirol hab terepi munkája

Telepítés a saját kezével

A zsaluzat a kibővített polisztirolból való rögzítéséről szól, azt kell mondani, hogy telepítése több részre osztható:

 • Szerelési zsaluzat;
 • erősítés;
 • Beton oldat öntése.

A munkák megkezdődnek azzal a ténnyel, hogy a blokkok első sorának felszereléséhez szükség van a vízálló típus alapjára. A függőleges erősítő rudakat előre kell telepítenie, amely egy alapszerkezethez kapcsolódik egy alapszerkezethez. Számukra van szükség, hogy “lovagolni” blokkok.

Az említett sor összeszerelésénél gondosan ellenőriznie kell a dimenziókat a tervezéssel, hogy nincsenek legkisebb eltérések.

Polisztirol hab terepi munkája

A fennmaradó sorokat az elmozdulással kell összegyűjteni, a blokk 50% -ával, így a varratok megváltoztathatók. Ez lehetővé teszi a tervezés megadását. További merevség.

Ezenkívül a függőleges típusú szerelvények a falhoz való hozzáféréshez kapcsolódnak. A horizontális kommunikáció célja, hogy biztosítsa a monolit erősségét. A vízszintes rudakat minden sorban kell elhelyezni. Az acélhuzal használatához kapcsolódniuk kell. Ezt az eszközt is fel kell csatlakoztatni a függőleges rudakhoz.

Ne feledje, hogy a nagy merevség megerősítő rácsja nem ad konkrétat, amely nehezebb tömeg, amely kifelé préselő blokkokat termel, annak ellenére, hogy azok jelentősen könnyebbek.

Polisztirol hab terepi munkája

Most meg kell kezdeni a munkát a konkrét megoldás öntése a zsaluzatban. De mielőtt ez megköveteli a szükséges kommunikációt. Ehhez csövek blokkjában kell feküdnie. És a részeket különböző helyeken kell elvégezni. Amikor a beton csökken a szükséges szilárdság, a falak belseje nem tud felszerelni a kábelezést és a csöveket vízvezetékhez.

Ahhoz, hogy felfújja a monolitikus típusú falakat polisztirol habformákba, egy betont csak finom védelmi töltőanyagokkal használják. Ezenkívül lehetetlen több mint 3 sor zsaluzat önteni. Amikor az oldatot elárasztják, a vibrátorral kell lezárni, és előállítani kell. Fokozatosan növelni kell a beton kitöltésének zsaluzatát, amíg el nem éri a paramétereket, amelyet a projekt tartalmaz.

Polisztirol hab terepi munkája

Útmutató állítható, nem eltávolítható polisztirol zsaluzat az alábbi videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása