Mivel fedjük le a garázs tetejét

A garázs természeténél fogva minden ember számára igazi “templom”. Itt él a vas lova, itt szünetet tarthat a rutinból és a gondokból, szórakozásból az autóval, a garázs a barátokkal való összejövetelek helyeként használható. És annak érdekében, hogy a helyiségben a legmegfelelőbb mikroklíma – állandó hőmérséklet és páratartalom, a szivárgás és a kondenzáció kialakulásának elkerülése, valamint a téli fagyás elkerülése érdekében felelősségteljes megközelítést kell alkalmazni a helyiségek elrendezéséhez általában és különösen a tetőhöz.

Mi fedezi a garázs tetejét

tartalom

  1. Típusú anyagok burkolására és fedésére a garázs tetején
  2. Garázs tetőfedő és burkolóanyag

A garázsburkolat és tetőfedés anyagtípusai

Kiválasztása egy adott anyagot használt, hogy fedezze a tető a garázs, akkor tartsa szem előtt a fő jellemzői, amelyeknek kell egy adott anyag:

  1. Kiváló vízszigetelés;
  2. Ellenáll a közvetlen napfénynek és a hőmérsékletkülönbségeknek;
  3. könnyű fektetés;
  4. Tartósság;

Mindezen jellemzőkkel a ma az építőiparban általánosan használt modern tetőfedő anyagok is rendelkeznek.

Ruberoid

Ruberoid

A tetőfedők által évtizedek óta ismert anyag. Speciális tetőfedő karton, tűzálló bitumen összetételű bevonattal. Nagyon jól vízálló, könnyen fektethető, ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek és a napfénynek. Fektethető bitumen vagy lángvágóval felmelegített gyanta felhasználásával. Ennek az anyagnak vannak hátrányai – elsősorban az alacsony szilárdság, valamint a gyúlékonyság.

Slate

Slate

Egy másik hagyományos, ősidők óta ismert anyag. A pala tető kiváló mechanikai szilárdsággal, kiváló vízelvezetéssel rendelkezik, nem fél a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoktól és a közvetlen napfénytől, és nem vezeti az elektromosságot. Egyetlen lapból áll össze, ezért egy darab sérülése esetén újjal helyettesíthető. A pala hátránya a rendkívül nagy súlya és méretei, valamint fokozott törékenysége. Ezenkívül az azbeszt, a pala alapanyaga, amely a pala alapját képezi, nem környezetbarát.

Horganyzott fém profil

Horganyzott fémprofil

A vas tető is népszerű. Vékony fémlemezekből készül, és nagyon jól megbirkózik a feladataival. Hátránya a magas költségek és az időigényes feldolgozás. Ráadásul egy ilyen tető hajlamos rozsdásodni a vágási vonalakon és az illesztéseken, ezért bármikor beázhat;

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk gázkazánt

Rubeemast

Tetőfedő nemez

A tetőfedő nemez korszerű analógja, mindkét oldalán speciális polimerfilmmel bevonva és gránitmorzsával kezelve a tartósság és az esztétikai érzékelés növelése érdekében. A membránban rejlő összes jellemzővel a Rubemast nem rendelkezik hiányosságokkal, ezért széles körben használják a tető végső rétegének elrendezéséhez. Az anyag egyetlen hátránya a magas ár.

Tető vízszigetelő anyagok

Bár a fenti anyagok univerzálisnak tekinthetők, nem mindig képesek megfelelő nedvességállóságot biztosítani. Ebben az esetben további vízszigetelésre kell gondolnia. A tetőre fektetett speciális anyagok segítségével készül a befejező bevonat telepítése előtt.

Üveggyapot

Stekloizol

A legnépszerűbb szigetelőanyag. Üvegszál, speciális adalékanyagokkal ellátott bitumennel impregnálva. Lágy, rugalmas és nagyon ellenálló a mechanikai igénybevételekkel szemben, könnyen fektethető és kevés karbantartást igényel. Nem fél a nyílt láng és a szélsőséges hőmérsékleti hatásoktól, nem hajlamos a korrózióra és a rothadásra.

Bikrost

Bikrost

Szerkezetét tekintve ez az anyag hasonló az üvegszigeteléshez – ugyanarra az üvegszövetre épül, amelyet bitumennel kezelnek. Jellemzői is hasonlóak – ez az anyag kiváló nedvességállóságot biztosít, szigeteli a helyiséget a hőmérséklet-ingadozásoktól és más negatív hatásoktól. Hátrányai a munkaigényes telepítés, valamint az alacsony hőszigetelő tulajdonságok (az üvegszigetelés ebben a tekintetben sokkal magasabb).

Legjobb gyártók

A tető elrendezéséhez szükséges anyagok kiválasztásakor a legjobb, ha azoknak a márkáknak a termékeit részesíti előnyben, amelyek hosszú ideig dolgoznak ezen a területen, és sikerült pozitív hírnevet szerezniük a vásárlók körében:

  1. Gerard
  2. Koramic
  3. Ruuki
  4. Ondulina

Ezen anyagok mellett hazánk minden régiója rendelkezik saját helyi termeléssel, amely tetőfedő és vízszigetelő anyagok gyártásával foglalkozik. Termékeik megvásárlásra is ajánlhatók, de mielőtt alaposan tanulmányozni kell a minőséget, valamint elolvasni a felhasználói véleményeket az interneten.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogy mit kell fedezni a léceket a házon belül és a szeptikus tartály kiválasztásának titkait egy magánlakás számára.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: