Hogyan válasszunk kanapét a mindennapi alváshoz – szakértői tanácsok

Egy jó alvókanapéval helyet takaríthat meg otthonában, vendégeket fogadhat, és akár játszóteret is kialakíthat a gyerekek számára. De annak érdekében, hogy minőségi bútorterméket találjon, amelyen nemcsak pihenni, hanem aludni is tud, figyelembe kell vennie a tervezés, a méret, a kárpitanyag és a töltés és más árnyalatok jellemzőit. Hogyan kell csinálni, megmondjuk a cikkünkben.

Tartalom

 1. A legjobb kanapé gyártók
 2. Átalakítási mechanizmusok
 3. Típusú kanapék
 4. Kanapé kárpitozás
 5. Hogyan válasszunk egy kanapét otthonra
 6. Kanapé töltőanyag
 7. Melyik kanapét válasszuk – gyakorlati tippek
 8. A kanapék ára
válasszon egy gyönyörű kanapét

A legjobb kanapégyártók

A tartós és megbízható bútortermékek kiválasztása azt jelenti, hogy megbízható gyártóktól választunk. A legnépszerűbb márkák hazánkban a következők:

 1. HomeMe;
 2. Anderssen;
 3. MebelVia;
 4. Heggi;
 5. Bellus;
 6. Művészi bútorok;
 7. Hoff;
 8. Bútor-szolgáltatás.

A vásárlók megjegyzik, hogy az ezektől a gyártóktól származó kanapék megbízhatóak, könnyen kezelhetőek és tartósak. Ezek a termékek ellenállnak a nagy terhelésnek és jó éjszakai alvást biztosítanak a kanapé matrac tervezési jellemzőinek köszönhetően.

A különböző kanapék kialakítása

Minden kanapé a következőkből áll:

 1. A keret;
 2. Kárpitozás;
 3. A kárpitozott részek (háttámla, kartámaszok stb.) és az üléstámlák..);
 4. Az átalakulás mechanizmusa (kanapé-transzformátorokban).

A váz készítéséhez használt anyag határozza meg a kanapé szilárdságát és tartósságát, míg a kárpit anyaga határozza meg a megjelenését. Az átalakító mechanizmusok viszont lehetővé teszik, hogy a kanapéból ágy legyen. Különböző változatokban kaphatók, mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei.

Átalakítási mechanizmusok

Kihúzható mechanizmus

Kihúzható mechanizmus

Ezek a termékek több részből állnak. A kanapé kibontásához hátra kell húzni az ülőlapot, és a matracot az üres helyre kell tenni vagy bedobni.

A fiókzáró mechanizmust az egyik legpraktikusabb és legtartósabbnak tartják. Még a gyerekek is kibontakoztathatják. Ágyazási módban a termék felülete alacsonyabb, mint összehajtott állapotban. Ezért gyermekek számára is használható – megkönnyíti a baba számára, hogy bemásszon a kiságyába. Van egy hátránya egy ilyen kanapénak – nem minden modellnek van fiókja az ágyneműk számára, és a padlózat karcos maradhat a kerekektől.

Az összecsukható utazóharmonika és az Eurocabinet

euro kabrió kanapé

Az összecsukható kanapék ággyá alakíthatók az ülés felemelésével, amíg be nem kattan, majd visszaengedésével. Ez az egyik legegyszerűbb és legerősebb összecsukható mechanizmus, és gyakori használatra alkalmas. Az összecsukható ágyat azonban bizonyos távolságra kell elhelyezni a faltól (kb. 15-20 cm), hogy ágyrá lehessen alakítani. Vagy minden alkalommal el kell tolni a faltól, amikor alvóhelyre van szükséged. Az ülés és a háttámla találkozásánál is lehetnek olyan üregek vagy kiemelkedések, amelyek kényelmetlen alvást tesznek lehetővé.

“Az Eurofolding kanapé egy modernizált könyvespolcos kanapé. Ahhoz, hogy a kanapéból ágy legyen, az ülőlapot előre kell tolni, és a háttámlát le kell engedni a megüresedett helyre. “Az összecsukható kanapé széles alvófelületet biztosít, de lehetnek benne rések és hasadékok, amelyek akadályozzák az alvást.

Olvasson tovább  Töltőanyag kiválasztása: melyik párna jobb - bambusz vagy teveszőr?

Az összecsukható utazási mechanizmussal ellátott kanapék alatt nagy tárolórekeszek találhatók különböző tárgyak számára.

Akkordion

harmonika

Ez a termék három modulból áll, amelyek harmonikaszerűen össze- és széthúzhatók. A kibontáshoz emelje fel az ülést, és húzza maga felé. Ezáltal a fejtámla az ágy részévé válik. Az így kapott ágy felülete nem rendelkezik illesztésekkel, így nagyon kényelmes rajta aludni.

A legtöbb harmonikamodell összehajtogatva szerény méretű, ami ideális kis helyiségek, stúdiólakások stb. számára.. de kibontva sok helyet foglalnak el. Mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni a belső tér tervezésekor.

Delfin

Delfin

A delfin kanapé alkalmas mindennapos alvásra. Az ülés alján egy speciális platform található, amely összeszerelt állapotban az ülés alatt van. A kanapé ágyrá alakításához húzza ki az emelvényt, húzza fel, és lapítsa az üléshez.

Ha ez egy sarokkanapé, akkor az oldalsó részében van egy mélyedés az ágynemű és egyéb tárgyak számára.

Click-clack

Ezek a bútorok nem alkalmasak állandó használatra. Bonyolult mechanizmussal rendelkeznek, amely nagy terhelés alatt eltörhet. Ezek a termékek úgy hajtogathatók ki és össze, mint egy könyvespolc, de a háttámla néhány extra pozícióval rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy félig fekve üljön a kanapén.

Az ilyen darabok sík, sík fekvőfelülettel rendelkeznek, kiálló varratok vagy üregek nélkül. Ezért kényelmes rajta aludni. De egy csattanós kanapét, akárcsak egy könyvkanapét, nem lehet a falhoz tolni.

lit

A “világító” kanapén csak a karfákat lehet kibontani, ezáltal növelve a felület hosszát. Az ágyazat szélessége nem változik. A mindennapi használat során ezek a termékek gyorsan megtörnek.

Kanapéágy

A kanapéágyak francia és amerikai változatban kaphatók. Mindkettőt nem mindennapi használatra tervezték.. az átalakító mechanizmusuk és a vékony matracok túlságosan megbízhatatlanok. Kényelmetlen és nehéz a kanapén aludni. Ezenkívül nem rendelkeznek ágyneműtartó fiókokkal, és az alvófelületüknek minimális ortopédiai hatása van, t.. hosszú ideig tartó használat esetén negatív hatással lehet a mozgásszervekre.

Kanapé típusok

Egyenes kanapé

Egyenes kanapé

Az egyenes kanapék sokoldalú modellek, amelyek jól illeszkednek bármilyen belső térbe. A falhoz vagy a szoba közepére helyezhetők. Alkalmasak nappalikba és irodákba, és különböző méretekben kaphatók. Az ülés alatt gyakran vannak rejtett rekeszek a párnák, ágyneműk és egyéb tárgyak tárolására.

Előnyök

 • A modellek nagy választéka;
 • Bármilyen kibontási mechanizmussal rendelkezhet;
 • Bármilyen típusú belső térhez illeszthető;
 • Összehajtogatva kis helyet foglalnak el;

Hátrányok

 • Egy nagyvállalat számára további bútorokat igényel. Egy normál méretű kanapén csak 3-4 ember fér el;
 • Sok modell “igényel” extra helyet. Például egy könyvespolcot a faltól kis távolságra kell elhelyezni, és a tolós kanapé elé nem szabad más bútorokat állítani.

Sarok kanapé

Egy sarokkanapé

Az L-alakú sarokkanapék jól alszanak, így nagy létszámú csoportokat is el tudnak helyezni. Segítenek otthonos otthont teremteni, és gyakran rendelkeznek tárolórekeszekkel, amelyeket az ülés alatt és a bútordarab oldalsó “szárnyában” lehet elhelyezni.

Előnyök

 • Nagyszámú ember számára biztosít ülőhelyet;
 • Nagy alvóhely;
 • A moduláris modellek könnyen szállíthatóak;

Hátrányok

 • A sarokkanapé ára magasabb, mint az egyenes kanapééé;
 • Sok helyet foglal el.

Kanapé kárpitozás

Mesterséges és természetes anyagok egyaránt használhatók kárpitként. Ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

 1. A Jacquard drága és nemes anyag. Ellenáll a mechanikai sérüléseknek, a nedvességnek és könnyen megőrzi eredeti megjelenését. Azonban nem “szereti” a közvetlen napfényt, és száraz tisztítást igényel.
 2. Velúr – gyönyörű és elegáns megjelenést kölcsönöz a bútoroknak. Kellemes tapintású és jó a légkeringése. Ez az anyag azonban gyorsan szennyeződik, a szennyeződéseket nehéz eltávolítani. Ráadásul gyorsan elhasználódik, és a velúr kárpitszövetek valószínűleg már 5-7 év használat után elhasználódnak.
 3. A nyáj az egyik legnépszerűbb és legpraktikusabb anyag. A velúrhoz hasonló megjelenésű, de jobb tartóssággal és alacsonyabb költséggel. Nedvességállóak – ha vizet öntünk rájuk, az nem szívódik fel, hanem kis cseppekben “folyik” a felületen. Ezeket a cseppeket könnyen eltávolíthatja egy ronggyal vagy mosogatórongyal. Ráadásul a gyapjúszövetek szakadásállóak és ellenállnak a háziállatok “támadásainak”. Az anyagnak van néhány hátránya. Gyűjti a statikus elektromosságot és a port. Ezenkívül a szövetszerkezet károsodik, ha alkoholos termékekkel kezelik, és az anyag maga is magába szívja a szagokat.
 4. A zsenília kemény, strapabíró és puha. Mesterséges és szintetikus szálakból készült. Hosszú élettartamáról ismert (több mint tíz év), nem hullik és hosszú ideig megőrzi piacképes megjelenését. De érzékeny a gubancokra, ezért nem jó választás, ha van háziállata. Ezenkívül a zseníliakárpit nagyon könnyen szennyeződik, és a foltok eltávolításához száraz tisztítást kell alkalmazni. Kis mennyiségben szappanos vízzel vagy enyhe mosószerrel is használható.
 5. A természetes bőr drága és nem praktikus megoldás. Bár a bőrkárpitozás évtizedekig tarthat, optimális légáramlást biztosít és ellenáll a hőhatásnak, a háziállatok karmai, a csiszoló mosószerek, a közvetlen napfény és még a közönséges víz is károsíthatja. Különleges figyelmet és gondoskodást “követel” magának – speciális eszközök feldolgozása, bizonyos páratartalmú levegőben való támogatás, száraz tisztítás. Ráadásul a természetes (és a szintetikus) bőrkárpitokon kényelmetlen aludni, mert nagyon csúszós.
 6. Természetes bőr kinézetű. Az anyag légáteresztő, puha és kényelmes. Könnyen ápolható. De gyorsan elhasználódik, koszossá és használhatatlanná válik. Nem szabad olyan házban vásárolni, ahol gyermekek vagy állatok vannak.
 7. A szövet durva textúrájú, a zsákvászonhoz hasonlóan. De egyre puhább és puhább tapintású. Különböző anyagokból készülhet: pamut, vászon, selyem és szintetikus anyagokból. Könnyen ápolható – száraz és nedves tisztítás megengedett. Ezenkívül nagy szilárdsággal, megfizethetőséggel és hosszú élettartammal rendelkezik. Nem szabad azonban olyan házban vásárolni, ahol macskák vannak.
 8. A Curtizan, a mikroszálas és a Scotchgard vandálbiztos anyagoknak minősülnek. Por- és szennyeződéstaszító, ellenáll a gubancolódásoknak és egyéb mechanikai sérüléseknek. Használhatók a házban, ahol háziállatok vannak.
Olvasson tovább  Melyik kerámia serpenyő a legjobb választás

Lehetőségek a kanapé kiválasztásához otthonában

kanapé kiválasztási kritériumok

További lehetőségek

Amikor kanapét vásárol, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e tárolórekesszel. Ez lehetővé teszi, hogy megtakarítson némi helyet a lakásban. A fülke lehet az ülés alatt vagy a kanapé karfáján. A kartámaszokban található fiókok sokkal kisebbek, mint az ülés alatt találhatóak. Ez azt jelenti, hogy kevesebb tárgy fér bele.

Ne feledje, hogy gyakorlatilag az összes francia kanapé és amerikai nyugágy, valamint néhány kihúzható mechanizmussal rendelkező kanapé nem rendelkezik fiókkal.

Méret

A kanapét a szoba méretének megfelelően kell méretezni. Az egyenes termékek kevesebb helyet foglalnak, mint a saroktermékek. A sarokmodellek azonban kitöltik az üres sarkokat, és a legszélesebb, legkényelmesebb helyet teremtik meg az egész család számára. De ha a termék nem bontható modulokra, akkor nehéz lehet mozgatni. Ezenkívül a kanapé nem biztos, hogy befér a lakás ajtónyílásaiba.

Ne feledje azt sem, hogy összecsukott állapotban több helyet foglalnak el az “ágy” pozícióban, mint összecsukott állapotban. Ezért nem szabad túl szorosan egymás fölé helyezni őket más bútorokkal.

A keret

A kanapé váza készülhet fából, fémből, forgácslapból vagy rétegelt lemezből.

 1. A fából készült modellek tölgyből, dióból, bükkből, kőrisből készülnek – ezek a legtartósabb anyagok közé tartoznak. A gazdaságos osztályú bútorok gyártásához nyírfa vagy fenyő használható. Ezek az anyagok jobban elérhetők, de kevésbé megbízhatóak. Ráadásul a fenyőfa keret egy idő után nyikorogni kezd.
 2. A fém alap rendkívül tartós és masszív. De vannak árnyalatok. Ha a keret rögzítései hegesztés helyett csavarral vannak összecsavarozva, akkor elkezdhetnek nyikorogni, akárcsak a fenyőfa. Ezenkívül a csavarok használata negatívan befolyásolja az építés megbízhatóságát.
 3. A legköltséghatékonyabb megoldás a forgácslap és a rétegelt lemez. Ezek az anyagok a legkevésbé tartósak és rövid élettartamúak a természetes fához és fémhez képest.

Kanapé töltőanyag

A mindennapi alvásra szolgáló kanapénak ortopédnek kell lennie. Tehát természetes helyzetben kell tartania a vázizomzatot, és megfelelően kell elosztania a test terhelését. Ez különösen fontos a gyermekek esetében. Ha egy gyermek túl puha vagy túl egyenetlen kanapén alszik, skoliózis vagy más betegségek alakulhatnak ki.

 1. Az alvó kanapé lehetőleg egy rugós dobozon alapuljon. A tavaszi egységek függő vagy független egységként kaphatók. A dobozrugó egymással összeillesztett rugókból áll. Ha egy rugót lenyomunk, az hatással lesz a szomszédos rugókra is. Ezek a rugós blokkok “függőágy” hatást keltenek, és idővel megereszkednek és nyikorognak. Nem ajánlott napi alvásra és gyermekek számára.
 2. A független rugórendszer olyan rugókból áll, amelyek mindegyike a többitől függetlenül működik. Így képes alkalmazkodni az alvó testének ívéhez és megfelelően elosztani a súlyt. A független rugóblokkal ellátott kanapék nem nyikorognak, és hosszú élettartam jellemzi őket. Függő és független rugóegységeket használnak más töltelékekkel kombinálva
 3. A latex töltelék jó ortopédiai tulajdonságokkal is rendelkezik. Allergiabarát, nem halmozódik fel a statikus elektromosság és jól megtartja az alakját. De az ilyen töltésű kanapéknak magas az ára.
 4. A közönséges poliuretánhabbal töltött bútortermékek gyorsan elveszítik alakjukat, és nem alkalmasak mindennapi alvásra. De ezek olcsóak. A poliuretán hab (PPU) ugyanolyan drága, mint a habgumi, de jobb teljesítményt nyújt. Ha a töltelék “nagy rugalmasságú poliuretánhabból” vagy “extra komfortos habból” áll, akkor minden nap aludhat a kanapén.
Olvasson tovább  Melyik párna a legjobb az alváshoz - melyik alszik a legjobban?

Melyik kanapét válasszuk – gyakorlati tanácsok

Ha kanapét vásárol egy gyermek számára, válasszon fakeretű és praktikus kárpitozású termékeket, amelyeket könnyű ápolni. Fontos, hogy a kanapé ortopédikus legyen, és ne legyenek kiálló sarkok és részletek, amelyek sérülést okozhatnak a játék során….

 1. Ha vannak háziállatai, különösen macskái, válasszon nyájat vagy más vandálbiztos anyagot;
 2. Feküdjön le a kanapéra vásárlás előtt. Győződjön meg róla, hogy kényelmesen tud rajta aludni. Bontsa ki és hajtsa ki a kanapét. Figyeljen a töltelék rugalmasságára, az átalakulási mechanizmusra és a hangokra, amelyeket akkor ad, amikor ráül vagy ráfekszik. Ha a termék nyikorog, az a technológia be nem tartására utalhat a keret gyártása során.
 3. Nézze meg alaposan a kanapé varratait és kapcsait. Laposnak és rendezettnek kell lenniük. Figyeljen a háttámlára is. Ha a terméket a szoba közepén kívánja elhelyezni, akkor kárpitozottnak kell lennie.

kanapék ára

 1. 6000-25000 rubelért “turistaosztályú” kanapékat találhat., és prémium kanapék 50.000 rubeltől. és felette;
 2. A sarokkanapék sokkal drágábbak közvetlen. Az áruk 10000 és 180000 rubel között mozog. Átlagosan egy jó sarokkanapé 25000-50000 rubelért található.;
 3. A természetes fakeret, a valódi bőrkárpitozás és az átalakító mechanizmus jelenléte jelentősen növeli a bútor értékét;
 4. Egy minőségi kanapét egy gyermek számára 13000-40000 rbl-ért lehet találni.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy stílusos vázát, a lakásban lévő csillár kiválasztásának titkait és a hálószoba, a nappali, a konyha és a konyha függönyeinek kiválasztásának jellemzőit.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: