10 legjobb féknyergek

A mérőkalapács egy univerzális mérőeszköz. Ipari és háztartási alkalmazásokban egyaránt használják. A készülékkel meghatározhatók a külső és belső felületek lineáris méretei, meghatározható a külső és belső átmérő, a menettávolság és a furat mélysége. A hazai piacon a féknyergek széles választéka kapható. Ezek műszaki jellemzők, tartósság és ár tekintetében különböznek egymástól. Szakértői ajánlásaink segítenek kiválasztani az Ön alkalmazásához legmegfelelőbb és legpraktikusabb mérőeszközt.

Kiválasztási útmutató

Univerzális féknyergek fajtái. Az univerzális féknyergek rendelkeznek a legszélesebb alkalmazási területtel. Háromféle típus létezik.

 1. A Nonius vagy a klasszikus modellek csúszó skálával rendelkeznek. Ez úgy történik, hogy megkeressük azokat a jeleket, amelyek egybeesnek az álló rúdon és a mozgatható keret mérőrúdján (nóniusz). A skála értéke 0,02 és 0,1 mm között mozog.
 2. A mutatós mérőkaliberek kör alakú skálával vannak ellátva. A mozgó keretbe épített speciális jelzőberendezéssel működtethető. A mutató lineáris mozgásáról a forgómozgásra való átváltás egy fogasléces mechanizmussal történik. Skálaérték 0,01 és 0,02 mm.
 3. A digitális modellek a legfejlettebb mérőeszközök. A pillanatnyi mérési eredmények a mozgó kerethez rögzített elektronikus kijelzőn jelennek meg. Skálaérték 0,01 mm. A szoftver segítségével gyorsan beállítható a nullpont bármelyik pozícióban, vagy szinkronizálható a készülék a PC-vel.

Építőanyagok. Mivel a keret mozgása a csúszó rúdra a szondázás során állandó, a súrlódás következtében az alkatrészek nagymértékben elhasználódnak. Ez negatív hatással van a pontosságra. Ezért a gyártók minőségi acélt használnak a féknyergek alkatrészeinek gyártásához.

 1. Szénacél konstrukció, amely szilárdságra és keménységre alkalmas. De hajlamos a korrózióra, ezért a felületet galvanizálással védik.
 2. A rozsdamentes acélt gyakran használják a szerszámkészítésben is. Ez adja a féknyereg tartósságát és korrózióállóságát. Ez azonban a termék magasabb árát eredményezi.
 3. Ha egy mérőszerszámtól nagyobb keménységet követelnek meg, pl. csiszolóanyagok méréséhez vagy jelöléséhez, a gyártók speciális hegyes felületeket készítenek karbidból. Természetesen egy ilyen féknyereg ára magas lesz.

Pontosság. Minden mérőeszköznek van hibahatára. A skálaérték 10%-a elfogadhatónak tekinthető. A kalibrátoroknál ez az érték az idő múlásával egyre magasabb lesz, ezért a komoly cégek 6 hónapos időközönként kalibrálnak. A metrológiai szolgáltatás csak az állami nyilvántartásban regisztrált műszerekkel működik. Otthon a 0,05-0,10 mm-es pontosság elegendő.

A Top 10 csúszó féknyerget választottuk ki. Mindegyik széles körben elérhető a vidéki boltokban. Rangsorunk a szakértők és a vásárlók visszajelzésein alapul.

Legjobb féknyergek

Értékelés székhely termék neve ár
A legjobb digitális csúszó kalibrátorok 1 NORGAU digitális ABS 200 mm, típus NCD-AD 10 220 €
2 Fit “Digitális Ca
 • per”, 15 cm
 • 1 883 €
  3 Harden, 580821, 15 cm 2 184 €
  4 ADA “Mechanic 150” 1 747 €
  5 “Workpro”, 150 mm W066003 1359€
  A legjobb mechanikus féknyergek 1 NORGAU 150 mm-es körskálával, NCR típus 5 620 €
  2 “Matrix”, mutató, 15cm 1 097 €
  3 Harden, 580805, 20 cm 1 197 €
  4 “Matrix”, mélységmérővel, 15 cm 316315 548 €
  5 “PROconnect”, 15cm mérési tartomány 12-9101 528 €

  A legjobb digitális kalibrátorok

  Évről évre nő az Oroszországban értékesített digitális mérőkaliberek száma. A pontosság, a nagy leolvasási sebesség és a kényelmes működés jellemzi őket. A szakértők több minőségi modellt emeltek ki.

  NORGAU Digitális ABS 200mm, típus NCD-AD

  Értékelés: 4.9

  NORGAU digitális ABS 200 mm, típus NCD-AD

  Az orosz NORGAU numerikus ABS 200 mm-es orosz féknyereg nagy pontossággal és kényelemmel jellemezhető a munkában. Széles körben használják az ipari ágazatban, ahol a geometriai méreteket folyamatosan ellenőrzik. Rozsdamentes acélból készült modell, a munkadarabok finoman csiszoltak. A gyártó új nullpontbeállítási rendszert alkalmazott. Ez a készülék be-/kikapcsolásakor automatikusan beállítódik, és a nulla pont nem téved a váltás időtartamára. Könnyen leolvasható mérési eredmények a nagy kontrasztú LCD kijelzőn. A szerszám hátulján egy menetszabványtáblázat található. A szakértők az első helyre sorolták a féknyerget a rangsorban.

  A fémfeldolgozó üzemek kereskedői elégedettek a mérés pontosságával és gyorsaságával, a milliméterről hüvelykre történő átváltás képességével.

  Előnyök

  • nagy pontosság;
  • Az állami nyilvántartásba bejegyezve;
  • kontrasztos kijelző;
  • Automatikus nullpontbeállítás.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Fit “Digitális Ca
 • per”, 15 cm
 • Értékelés: 4.8

  Fit Digital Ca<li></div><p>per, 15 cm” src=”/wp-content/uploads/2023/08/8021666194591-4010.jpg” height=”234″ title=”Fit Digital Ca</p><li>per, 15 cm”><p>Megfizethető alternatíva az orosz kalibrátornak lehet egy kínai digitális eszköz Fit “Digital Ca</p><li>per”. 0-150 mm mérési tartomány 0,01 mm pontossággal. A modell jól működik 5-40 ° C hőmérséklet-tartományban. A féknyereg a garázsszervizektől a megmunkálóiparig terjedő alkalmazási területeket kínál. Külső és belső lineáris méretek, valamint furatmélység mérése. A rozsdamentes acél és a műanyag ügyes kombinációja olcsó, de nagyon hatékony mérőeszközt eredményez.<p>A felhasználóknak különböző követelményeik vannak a mérővas pontosságával kapcsolatban. Vannak emberek, akik nem elégedettek a kínai eszköz pontossági szintjével. Ezért van a második helyen a rangsorunkban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>minőségi gyártás;</li><li>nagy kijelző;</li><li>állítókerék;</li><li>elfogadható ár.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Mérési hiba van.</li></ul><h3>Harden, 580821, 15 cm</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Harden, 580821, 15 cm

  A kínai digitális mérőkalapács Harden 580821 nagyon szilárdnak tűnik a versenyhez képest. A gyártó az elektronikus eszközt műanyag tokkal, akkumulátorral és Phillips csavarhúzóval látja el. Megbízható biztonságának köszönhetően a mérő hosszú időn keresztül megbízhatóan mér a 0-150 mm-es tartományban. A mérőkalapács rendelkezik az összes alapvető beállítási lehetőséggel, beleértve a metrikus skáláról a hüvelykes skálára való átállást is. A rozsdamentes acél kivitel és a jellegzetes LCD kijelző nem kerülte el a szakértők figyelmét. Alacsony ára ellenére a készülékre egy év garancia vonatkozik.

  A nemzeti ügyfelek dicsérik a mérőkalapácsot elfogadható mérési pontossága, tisztességes felszereltsége és elfogadható ára miatt. Sajnos nem mindig lehetséges gyorsan nullázni.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • műanyag tok;
  • kifejező megjelenítés;
  • minőségi rozsdamentes acél.

  Hátrányok

  • Hosszú időbe telik, amíg eléri a nullát.

  ADA “Mechanic 150”

  Értékelés: 4.6

  ADA Mechanikus 150

  A gyártó az ADA “Mechanic 150” féknyereg házához szerszámminőségű rozsdamentes acélt használt. Hosszú élettartamot tesz lehetővé a legkeményebb termelési körülmények között is, korrózió nélkül. A készülék működése intuitív szinten világos. A készülék automatikusan bekapcsol, amikor a keretet elmozdítják. A hüvelyk/mm nyomógomb átvált a metrikus rendszerről hüvelykre és vissza. A féknyereg speciális kerékkel rendelkezik a finom beállításhoz. Könnyen szállítható és tárolható a praktikus hordtáskában.

  A termék a felhasználók kritikája miatt egy lépéssel lemaradt a legjobb háromtól. A szerszám hátrányai között kis holtjátékot tulajdonítanak, a készletből származó elemek nem illeszkednek a vastagsághoz.

  Előnyök

  • könnyen használható;
  • pontos leolvasás;
  • Törölje a kijelzőn megjelenő számokat;
  • rozsdamentes acél tok.

  Hátrányok

  • enyhe játék;
  • A mellékelt elemek nem alkalmasak a készülékhez.

  “Workpro”, 150 mm W066003

  Értékelés: 4.5

  Workpro, 150mm W066003

  A pontosság, a megfizethetőség és a kényelem a fő tényezők, amelyek lehetővé tették, hogy a kínai “Workpro” 150 mm-es W066003 mérőkalapács bekerüljön a minősítésünkbe. Szélesség, hosszúság, vastagság, átmérő és mélység hagyományos mérésére tervezték. A szakértőknek tetszett a műszer könnyű nullázása. Ez bármelyik pozícióban elvégezhető. Ez a modell rendelkezik egy kapcsolóval a metrikus mérések átváltásához a hüvelykes rendszerbe. Gyártó által gyártott rozsdamentes acél test, amely hosszú ideig korrózióálló. Műanyag tokot és két elemet tartalmaz.

  A mérőkalapács zárja a rangsorunkat, a vezetők mögött a pontosságban (0,02 mm). Egy másik felhasználó, aki elégedetlen a perem körüli görcsökkel és a belsejében összegyűlő szennyeződéssel.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • könnyen használható;
  • robusztus eset;
  • Könnyű nullpontbeállítás.

  Hátrányok

  • A burkolat belsejében lévő szennyeződés;
  • görcsök a kerületben.

  A legjobb mechanikus féknyergek

  Az egyszerű kialakítás és a megfizethető ár még mindig nagyon vonzó jellemzői a mechanikus féknyereg megvásárlásának. mechanikailag robusztusak és karbantarthatók. A szakértők több kipróbált és bevált modellt is említettek.

  NORGAU 150 mm-es körskálával, NCR típus

  Score : 4.9

  NORGAU 150 mm-es körmérettel, NCR típus

  Az orosz fejlesztésű NORGAU 150 mm-es körméretű, NCR típusú mérőskála egy nagyságrenddel többe kerül, mint egy hagyományos mérőkalapács. Akkor miért kell sok pénzt fizetni??

  A szakértők elsősorban az eszköz kivételes pontosságát emelik ki. 150 mm-es maximális hosszúságnál a beosztási érték 0,02 mm (hiba 30 µm). A pontos mérésnél nagyon fontos szempont a skála olvashatósága. Itt nyíl alakban, jól olvasható számjegyekkel készült. Ipari környezetben nagy a mechanikai sérülések kockázata. A modell ütésálló, acél vázzal és állvánnyal rendelkezik. Végül pedig a terméket bejegyezték az orosz állami nyilvántartásba.

  A felhasználók dicsérik a jó kivitelezést és a rövid mérési időt. A féknyereg nyer a rangsorunkban.

  Előnyök

  • nagy pontosság;
  • mechanikai sérülések elleni védelem;
  • nagy tárcsa;
  • Államilag bejegyzett.

  Hátrányok

  • magas ár.

  “Matrix”, mutató, 15 cm

  Értékelés: 4.8

  Mátrix, mutató, 15 cm

  A 150 mm hosszú “Matrix” mutatós féknyereghez is kapható műanyag tok puha belső bevonattal. A német-kínai modell kerek skálával van felszerelve, amely lehetővé teszi a gyorsabb leolvasást. A szakértők megjegyzik a tisztességes kivitelezést – a gyártó kiváló minőségű rozsdamentes acélt használt fel. Ebben az esetben a féknyereg ára nem csak az ipar, hanem az otthoni vagy garázstechnikusok számára is megfizethető. A termék a második helyen áll a rangsorunkban, a győztes mögött a pontosság és a robusztusság tekintetében.

  Ezek a hazai felhasználók által az értékelésekben leggyakrabban említett gyenge pontok. A lejtőjáték negatívan befolyásolja a pontosságot, és a vékony műanyag üveg óvatos kezelést igényel.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • jó anyagok;
  • olvasható skála;
  • tok puha belső bevonattal.

  Hátrányok

  • vékony műanyag üveg.

  Harden, 580805, 20 cm

  Értékelés: 4.7

  Harden, 580805, 20 cm

  A kínai mechanikus féknyereg Harden 580805 klasszikus kialakítású. 200 mm-ig terjedő mérésekhez alkalmas. A készüléket a gépészetben, fémmegmunkálásban használják, a megfizethető ár lehetővé teszi a háztartási célú felhasználást. A szakértők számos előnyt emeltek ki. Lézergravírozott skála, szatén kivitel, rozsdamentes acél. A mérőkalapács alapfelszereltségként hossz, szélesség, mélység, átmérő és osztás mérésére alkalmas. A modell a minőségi kivitelezés és a megbízhatóság tekintetében az első három helyezett közé esik a rangsorban.

  A felhasználók dicsérik a mérőkalapácsot a könnyű használat, a jó pontosság, a kopásálló skála miatt. Hátránya, hogy a mérések elvégzése hosszú időt vesz igénybe.

  Előnyök

  • Széles körű alkalmazás;
  • lézergravírozott skála;
  • szatén kivitelben;
  • rozsdamentes acél.

  Hátrányok

  • nincs ügy;
  • hosszú ideig tart a mérés.

  “Matrix”, mélységmérő, 15 cm 316315

  Értékelés: 4.6

  Mátrix, mélységmérővel, 15 cm 316315

  Otthoni használatra jó mérőeszköz a 316315 német-kínai “Matrix” féknyereg. Ez a modell 150 mm-es skálahosszúságú és mélységmérővel van felszerelve. 0,05 mm-es mérési pontosság, ami elegendő a lakatosmunkák elvégzéséhez. A szakértők megjegyzik a gyors méréseket lehetővé tevő világos skálát. A gyártó szénacélt használt, amely biztosítja a termék szükséges szilárdságát és tartósságát. Az eszköz egy lépéssel lemarad a dobogóról a rangsorunkban.

  A hazai kézművesek elégedettek a mérővas pontosságával, a mellékelt tokkal és utasításokkal. De a kivitelezés minősége sok kívánnivalót hagy maga után, az élek nagyon élesek, a testen karcolások vannak.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • tiszta skála;
  • szilárdság és tartósság;
  • műanyag tok.

  Hátrányok

  • az alkatrészek rossz megmunkálása.

  “PROconnect”, mérési tartomány 15 cm 12-9101

  Értékelés: 4.5

  PROconnect, mérési tartomány 15 cm 12-9101

  A legalacsonyabb áron vásárolhat az orosz üzletekben a “PROconnect” 12-9101 féknyereg. Mérési tartomány 0-150 mm, a műszer 0,02 mm pontosságú. A szakértők dicsérik a szerszám kényelmét és praktikusságát, a markáns metrikus skálát és a kiváló minőségű rozsdamentes acélt. A modell rendkívül népszerű a felhasználók széles köre körében, a női ellenőröktől a férfi lakatosokig. A kínai gyártó egy gyönyörű tokba csomagolta termékét, amely megvédi a készüléket a mechanikai sérülésektől.

  A modell a robosztusság és a megfizethetőség kombinációja miatt a rangsorunk élén áll. A felhasználók elégedetlenek a lassúsággal, ez a hiba WD-40-gyel orvosolható. A hiba legfeljebb 0,05 mm.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • világos skála;
  • védőburkolat;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • merevség;
  • gyenge feldolgozás.
  Olvasson tovább  A 6 legjobb Makita kirakósfűrész
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: