10 legjobb gyártók folyékony tapéta

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

Lakás, ház felújításakor vagy egy új építésű épület belső dekorációjaként használhat folyékony tapétát. Ez egyfajta dekoratív vakolat, de homok helyett természetes szálakat (pamut, selyem, cellulóz vagy ezek keveréke) használnak. A Cotexet dörzsöléssel alkalmazzák, és száradás után puha textilfelületet képez, amely hang- és hőszigetelő hatású. A felület jól elrejti a repedéseket és kisimítja a felületi hibákat.

De amikor kiválasztják, a vásárlók megkérdezik, hogy melyik folyékony tapéta gyártója a legjobb, mert ez határozza meg a minőséget és az élettartamot. Megvizsgáltuk és rangsoroltuk a legjobb külföldi és hazai folyékony tapétával foglalkozó cégeket. A Top 10 a gyártás során alkalmazott technológia és a termékek jellemzői, valamint a felhasználók és a kézművesek beszámolói alapján került be.

A folyékony tapéta legjobb gyártóinak értékelése

Jelölés hely A GYÁRTÓ ÉRTÉKELÉS
A legjobb folyékony tapéta gyártók külföldön 1 Senideco 4.9
2 Silkcoat 4.8
3 Wema 4.7
4 Cotex 4.6
5

oldecor

4.5
6 Bayramix Koza 4.4
Top orosz folyékony tapéta gyártók 1 Selyem vakolat 4.8
2 BioPlast 4.7
3 Casavaga 4.4
4 Stenol 4.1

A legjobb külföldi gyártók folyékony tapéta

A külföldi gyártók közül a minősítésben olyan vállalatok szerepelnek, amelyek termékei kiváló minőségűek vagy érdekes formatervezési lehetőségeket kínálnak. A felhasználók visszajelzései azt mutatják, hogy ezek első osztályú termékek, de értük jelentős összeget kell fizetnie.

Senideco

Értékelés: 4.9

Senideco

Listánk élén egy francia gyártó áll, amely a “Ruhák a falakra” szlogen alatt mutatja be termékeit. A vállalat vezető szerepet tölt be a francia építőipari piacon, és aktívan forgalmazza termékeit Európában és a FÁK-országokban. A folyékony tapéta környezetbarát pamutszálból készül. A kézművesek átlagon felüli, 3 %-os fedőképességről számoltak be.5 m2 kilogrammonként, de nem maximum. De a színek számában és a folyékony tapéta különböző minták létrehozásának képességében ez a gyártó nem egyenlő, így a legjobb a rangsorban.

A katalógusban három Mago alapszín szerepel

 • a (kék, zöld és szürke), amelyek a színezés alapjául szolgálnak. A különböző színek létrehozásához a gyártó kifejlesztett egy színezési táblázatot 12 komponenssel a lágy bézstől az ibolyaszínig, amely a szobában mind a hangulatos otthoni stílus, mind a szigorú üzleti környezet kialakításához használható. Színezéssel akár 200 különböző szín is reprodukálható. A vállalat csillámporokat gyárt további felületi díszítéshez
 • Cotex, amelyet utolsó lépésként kell alkalmazni.

  Előnyök

  • a száraz keverék hermetikusan lezárt (vákuumcsomagolt), és hosszú tárolás során nem szívja magába a nedvességet;
  • könnyen keverhető vízzel;
  • nem ragad a köröm alá a felvitelkor
  • a folyékony tapéták szín- és hatásválasztékának nagy választéka.

  Hátrányok

  • fogyasztás 1 kg 3.5 m2 kisebb, mint más gyártóké;
  • a pamutszálat gyakrabban használják, mint a selymet;
  • magas költségek;
  • A falakat akril alapozóval kell előkezelni, ami növeli a befejezés költségeit.

  Silkcoat

  Értékelés: 4.8

  Selyemkabát

  A rangsor második helyét egy török cég foglalja el, amely selyemszálon alapuló folyékony tapétát gyárt. Ez az anyag akár 20 évig is eltart, és sokkal erősebb, mint a cellulóz vagy a pamut, amit a vásárlók a vásárlói vélemények szerint kedvelnek. A gyártó 1993 óta működik, és jelenleg a világ 40 országába exportál. A vállalat további üzemeket épített Ázsiában, így a csomagoláson nem csak Törökországban, hanem Üzbegisztánban is gyártották. A folyékony tapétákat három alapkollekcióban kínálják: “Elegant”, “Prestige” és “Elite Millennium”.

  A gyártót is bevontuk a minősítésbe a folyékony tapéta magas minősége miatt. Más cégek termékeivel ellentétben moshatóak. így a felület könnyen tisztítható a portól és vonzó megjelenésű marad. A cég dekoratív lágy vakolatának fogyasztása még gazdaságosabb – 4 m2 / kilogramm száraz keverék kilogrammonként. A termékek kész színekben kaphatók: Perge, Efes, Palmiye, Titan és mások, ami megkönnyíti a választást. De emellett a termék színezett.

  Előnyök

  • természetes selyemszálat használnak;
  • kész kollekciók széles választéka;
  • gazdaságos fogyasztás 4 m2 / 1 kg;
  • fokozott nedvességállóság.

  Hátrányok

  • Régi ragasztófoltok és más sötét területek látszanak át – a felületet gondosan le kell súrolni vagy alapozni kell
  • Könnyen sérül a háziállatok karmai által;
  • magas költség.

  Wema

  Értékelés: 4.7

  Wema

  A rangsor harmadik helyén az Európa-szerte ismert német gyártó áll. A vállalat 25 éves múltra tekint vissza, és nagy tapasztalattal rendelkezik a befejező anyagok gyártása terén. A gyártó termékei a prémium osztályba tartoznak, és az ilyen folyékony tapéta gazdag irodák vagy házak falát borítja. 25 országban forgalmazzák, de Oroszországban nehéz beszerezni, és közvetlenül Európából kell rendelni. A gyártáshoz selymet használnak, amelyet Ázsiából szállítanak, de a cég katalógusa egy olcsóbb, cellulózból készült folyékony tapétát is kínál.

  Szakértőink hozzáadták a gyártót a kiváló minőségű termékek értékeléséhez. a folyékony tapéta selyemszálai extra erősek, és biztonságosan megkötik a tapéta felső rétegét. Még akkor is, ha a ház ad zsugorodás és vékony repedések jelennek meg a falakon, dekoratív vakolat megőrzi integritását, és nem mutatja a belső hibákat. Ez a legjobb megoldás az újonnan épített épületek falainak befejezéséhez, ahol a deformációk nagyobb valószínűséggel fordulnak elő.

  Előnyök

  • nagy tapasztalat a befejező anyagok gyártásában (25 év);
  • A folyékony tapéta hosszú élettartama – akár 20 év;
  • a tapétaszerkezet megnövekedett szilárdsága;
  • minőségi tanúsítvány I
   .

  Hátrányok

  • nehezen kapható;
  • 3 m3 fogyasztás egy kilogrammos csomagból;
  • magas költségek;
  • A hivatalos honlapot nem fordították le oroszra, így nehéz kiválasztani egy terméket.

  Cotex

  Értékelés: 4.6

  COTEX

  A rangsor negyedik helyén egy francia gyártó áll, amelynek folyékony tapétája sárga hátterű csomagolásáról és fehér papagájáról ismerhető fel. A vállalat természetes pamut- és selyemszálakat használ a befejező anyagokhoz. Az ügyfelek számára többféle termékcsalád áll rendelkezésre: Fi
  es, Luxes de Colux, Douces/Minerals, Luxes de Colux, Douces/Minerals. A mesterek véleménye szerint a tapéta könnyen felhordható és hosszú ideig tart, feltéve, hogy ugyanattól a cégtől – Entree en Matiere – származó alapozót használnak.

  Szakértőink szerint a gyártó a kész színek tekintetében a legjobbnak járó helyet érdemli ki a rangsorban. Az ügyfeleknek nem kell az alapszíneket színezniük; a katalógusban több mint 100 kész szín közül választhatnak. Ez leegyszerűsíti a választást, és segít elkerülni, hogy a folyékony tapéta minden egyes adagjával különböző színeket keverjen a falakon a felhordás előtt. Néhány selyemtapaszban a gyártó még aranyszálakat is hozzáad, ami különösen gazdag hatást kelt, és a felhasználók tetszenek a véleményekben.

  Előnyök

  • Radírral való letörléskor nem maradnak foltok;
  • kiváló hangszigetelés;
  • Optimális fogyasztás akár 4 m2/csomag;
  • kész színek nagy választéka.

  Hátrányok

  • a folyékony tapéta hosszú száradási időt vesz igénybe (48 óra);
  • magas ár;
  • csak száraz ruhával törölje le;
  • Száradás után a különböző időpontokban felhordott, egymást átfedő alapozók közötti határfelületek megjelenhetnek.

  oldecor

  Értékelés: 4.5

  Poldecor

  A több mint 20 éve működő lengyel gyártó, amely Oroszországba, az USA-ba, Európába és Ázsiába szállít árukat, ezen a helyen áll. A vállalat saját berendezéseket használ, amelyek közül egyes egységek egyediek (kizárólag bizonyos kollekciókhoz), és a versenytársak nem használják őket. A folyékony tapéta alapjául pamut- és selyemszálak keverékét használják, ami elegendő szilárdságot biztosít, és lehetővé teszi, hogy az ár valamivel alacsonyabb legyen, mint más európai termékeké. A selyemvakolat több mint 60 változata áll a vásárlók rendelkezésére, típusokra osztva, ahol a nevek helyett a számozást használják (30-3, 23-3, 11-5 stb. típus)..).

  Szakértőink hozzáadták a gyártót a felületek fokozott szigetelésének toplistájához. Amint az a termékjellemzőkből és a vásárlói visszajelzésekből látható, a cég egyes tapétái nagy finom szemcsés cellás szerkezettel rendelkeznek, ami segít a hőátadás lelassításában. Még 1-2 mm-es felhordás esetén is további szigetelést biztosítanak, így segítve a fűtési költségek megtakarítását. Különösen jó hálószobákba és gyerekszobákba, de az anyagfelhasználás magas – 3 m2/csomag.

  Előnyök

  • vannak elegáns változatok világos háttérrel és fekete szálakkal;
  • A hivatalos weboldalon könnyű navigálni és választani;
  • Száraz állapotban korlátlan eltarthatóság;
  • A pamut-selyem keveréket használják.

  Hátrányok

  • A tapétagyűjtemények nem nevek, hanem típusszámok szerint vannak felosztva, ami egy újonnan érkező számára nehezebben tájékozódhat;
  • Minden folyadék tapétasornak saját áramlási sebessége van (3 vagy 4 m2), ezért óvatosnak kell lennie, és mindent helyesen kell kiszámítania;
  • a csomagonkénti ár továbbra is magas.

  Bayramix Koza

  Értékelés: 4.4

  BAYRAMIX KOZA.webp

  A külföldi gyártók rangsorában az utolsó helyen egy török vállalat áll, de a gyártási létesítmények is a FÁK-ban vannak, így ne aggódjon, amikor a csomagoláson a “Made in Russia” -ot olvassa – a márka importált és a gyártó technológiáit figyelik. oktatás 1 Az utolsó helyen a külföldi gyártók rangsorában egy török cég áll. A folyékony tapéták gyártásához a vállalat akril kötőanyagokat használ, amelyek stabil kapcsolatot biztosítanak a poliészter- és pamutszálak között. Az anyag környezeti kompatibilitása megegyezik a nagyobb márkákéval. Miután a tapéta megszáradt, varratmentesnek tűnik és nagy mechanikai szilárdsággal rendelkezik. Az utasítások szerint moshatók. A katalógusban nincsenek termékcsaládok, az ügyfélnek egyszerűen 21 színválasztékot kínálnak fel. ▸ Alkalmazásukhoz azonban nem szükséges simítót használni – a gépi permetezés megengedett, ami leegyszerűsíti a nagy területek befejezését.

  A gyártót a külföldi cégek közül az egyik legmegfizethetőbb márkaként vettük fel a minősítésünkbe. A katalógusban a folyékony tapéta még találni lehetőségeket 750 rubel csomagonként 900 g, ami kerül 188 rubel/m2. Ez a költség majdnem 3-5-ször olcsóbb, mint a hasonló termékek, és ezt az ügyfelek is szeretik a véleményekben.

  Előnyök

  • Kézzel vagy géppel alkalmazható;
  • Az európai márkákhoz hasonló takaróerő – 250 g/1 m2;
  • vonzó ár;
  • különböző textúrák (finom és durva bolyhok).

  Hátrányok

  • korlátozott színválaszték – 21;
  • nincs színezés – csak használatra kész árnyalatok
  • aktívan porosodik;
  • nem alkalmazható +15 Celsius-fok alatti hőmérsékleten.

  A legjobb orosz gyártók folyékony tapéta

  Azok számára, akik divatos selyemgipszet szeretnének készíteni, a hazai gyártók alternatívákat kínálnak a külföldi termékekhez képest, amelyek néha nem rosszabbak, sőt vonzóbb árral rendelkeznek. Íme a legjobb láncfűrészgyártók szakértői és vásárlói jelentéseinek értékelése.

  Selyem vakolat

  Értékelés: 4.8

  SILK PLASTER.webp

  A hazai gyártók rangsorában az első helyet az 1997 óta működő Selyemgipsz foglalja el. Termékei leginkább a kereskedők és építőanyag-értékesítők online boltjaiban kaphatók. A gyártó maga is mintegy 200 saját márkás üzlettel rendelkezik Oroszországban. Eladva külföldi országokba Európában, Ázsiában, Észak-Amerikában. A vállalat a folyékony tapéta előállításához kizárólag ökológiai régiókból származó fapépet használ (a fák nem veszik fel a vegyi üzemek kibocsátásait vagy a sugárzást). A termékcsaládok felhasználóbarát elnevezésekkel rendelkeznek (“Standard”, “Optima”, “Fort”, “Relief”), amelyek segítik a tájékozódást a választás során. A vásárlók különösen szeretik a “Master” gyűjteményt, amelyet csomagonként 265 rubelért értékesítettek.

  Ez a hazai gyártó vezető szerepet tölt be a textúrák, a színek és a termékek árai tekintetében. A vállalat folyékony tapétákat kínál sima, finom vagy magas textúrájú textúrával. 21 különböző kollekció egyedi jellemző tulajdonságokkal, amelyek tökéletesen illeszkednek bármely belső térbe. A színnek megfelelően a vállalat akár 300 árnyalatot is kínál, amelyek szemcsés, többszínű és egyszínű opciók.

  Előnyök

  • Elrejti az egyenetlen falak hibáit;
  • könnyen pótolható a sérült terület látható szegélyek nélkül
  • a termékek megfelelnek az EN15824 nemzetközi szabványnak;
  • 20 kollekció és 300 minta.

  Hátrányok

  • folyékony tapéta elnyeli a szagokat, így a konyha közelében nem lehet őket ragasztani;
  • A színválaszték erősen függ a kollekciótól (csak 6 szín lehet);
  • a hamisítványok gyakoriak.

  BioPlast

  Értékelés: 4.7

  BIOPLAST.webp

  A második helyen egy másik orosz gyártó folyékony tapéta, amelynek termékei gyakran megtalálhatók az értékesítésben. A hivatalos honlapon a termékek három katalógusra vannak osztva, amelyek száma 1, 2 és 3, és amelyek mindegyike egy-egy kategóriát képvisel. Az elsőben az átlagos ár és a minőségi lehetőségek vannak elhelyezve. A másodikban a legtöbb márkás, magas költségű, luxus és pátoszként pozícionált termékek. A harmadikban a költségvetési lehetőségek, de a színek és textúrák széles választékával. A gyártó selyemvakolata rendelkezik EK tanúsítvánnyal, és akár magas tűzveszélyű helyiségekben és menekülési útvonalakon is használható, mivel kevés füstöt termel és nem gyúlékony.

  Szakértőink rangsorolták a gyártót a folyékony tapéta magas rejtőereje miatt. Például az új Art.A 3. katalógusból származó 8711 akár 6 m²-es felületet is lehetővé tesz tételenként, ami több mint kétszer akkora, mint a versenytársaké. A csomag ára 375 RUB-tól kezdődik. 1 kg-onként, így a felújítás teljes költsége sokkal alacsonyabb, mint más cégek folyékony tapétáinál.

  Előnyök

  • hosszú ideig fűtés nélkül hagyott helyiségekben is használható;
  • antisztatikus – nem vonzza a port;
  • nem változtatja meg a színét, ha hosszabb ideig UV-sugaraknak van kitéve;
  • a folyékony tapétát vízbe lehet áztatni és felújítás esetén eltávolítani.

  Hátrányok

  • A fogyasztás a tapéta típusától függ (3 és 6 m2 között), ezért a számításnál óvatosnak kell lennie;
  • a zsákban lévő száraz keveréket nem keverik össze – először a szálakat és a kötőanyagokat kell egyenletesen eloszlatni száraz állapotban, majd hozzá kell adni a vizet.

  Casavaga

  Értékelés: 4.4

  Casavaga

  Ez a moszkvai folyékony tapétagyártó papírt, textilszálakat és tapétaragasztót használ kötőanyagként. a dekoratív hatás fokozása érdekében pigmentált zárványokat adnak hozzá. A különböző szerkezetek létrehozásához különböző sűrűségű és méretű pamutfürtöket használnak. Összesen négy sorozat folyékony tapéta létezik: “Budget”, “Economy”, “Base” és “Elite”. A tulajdonosok a véleményekben szeretik az anyag jó tapadását. Folyékony tapéta alkalmazásakor egyesek még kagylóhéjak vagy szárított virágbimbók, levelek hozzáadásával is próbálkoztak – ez nagyon eredetinek bizonyul, és nem bomlik szét az idő múlásával.

  És szakértőink a gyártót a gyártott folyékony tapéta magas javíthatósága miatt minősítették. Más cégek termékeivel ellentétben a sérült területet késsel ki lehet vágni a kerület mentén, és éles simítóval eltávolítani, még száraz állapotban is. Ez különösen hasznos a kisgyermekes lakásokban és házakban, ahol a festett falak gyakori jelenségek.

  Előnyök

  • hatékonyan elrejti a repedéseket;
  • nincs szükség a felület tökéletes kiegyenlítésére;
  • könnyen keverhetők a színek és textúrák;
  • könnyű felületjavítás a sérült rész cseréjével.

  Hátrányok

  • 48 óra száradási idő;
  • Ha huzat van a szobában, az anyag leeshet a falról;
  • csak két színváltozat a prémium és a kedvező árkategóriában.

  Stenol

  Értékelés: 4.1

  Stenol

  A hazai gyártók rangsorában az utolsó helyen a Stenol cég áll. Termékek befejező helyiségek folyékony készítményekkel jó, de csak egy bázist tartalmaz kész formában. A szín létrehozásához az alapot színezőanyaggal kell színezni. Folyékony tapéta előállításához cellulózt és akril kötőanyagot használnak. Az összetételhez tűzgátló anyagot adnak, amelynek köszönhetően a Tűzoltóság Főigazgatósága a terméket “nehezen gyúlékony” minősítéssel látta el. A fejlesztők selyemgipszet sűrítőanyaggal láttak el, hogy segítsék a repedést az alapban.

  Szakértőink szerint ez a gyártó megérdemli a helyét a rangsorban, mert kézi simítóval magas, kilogrammonként 4-5 m2-es anyaglefedettséget tudott elérni. A folyékony tapétát mechanikusan is fel lehet permetezni szórópisztollyal. Ehhez egy 2 átmérőjű fúvóka alkalmas.0-4.0 mm, és 1 kg-onként legfeljebb 7 l vízzel kell hígítani. Ebben az esetben a rejtőzködő teljesítmény megduplázódik (8 m2), ami a vásárlóknak tetszik a véleményekben.

  Előnyök

  • a magas viszkozitás segít elrejteni a repedéseket (speciális sűrítőanyag a készítményben);
  • Evakuálás során a menekülési útvonalak befejezéséhez ajánlott;
  • Fagyállóság – fűtetlen helyiségekben is használható
  • magas rejtőerő.

  Hátrányok

  • nincsenek kész típusok – csak egy alap;
  • Vékony réteg, amely inkább hasonlít nehéz papírra, mint ruhára;
  • 48 óráig szárad;
  • A csomag minimális tömege 5 kg – a felesleges ömlesztett anyag maradhat.
  Olvasson tovább  Az újratölthető lemezfűrészek jellemzői
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: