11 legjobb csavarhúzó

A munkadarabok rögzítésére használt mechanikus eszköz a fogó. Ezt az eszközt akkor használják, ha a munkavállaló biztonságának védelme vagy a munkavállaló kezének kiszabadítása érdekében szükséges. A különböző műveletekhez és munkadarabokhoz a legmegfelelőbb eszközt kell kiválasztani. A szakértők segítenek Önnek megérteni a csavarhúzó kiválasztásának fortélyait.

Hogyan válasszunk minőségi csáklyát

 1. A fogószerkezet kialakítása évtizedek óta ugyanaz maradt. A szorítószerkezet fő alkotóelemei két pofa, egy alaplemez és egy hajtócsavar. Az egyik pofa az alaphoz van rögzítve, a másik pedig egy speciális, fogantyúval ellátott mechanizmussal mozgatható.
 2. A pofák leggyakrabban öntöttvasból, acélból vagy ezen anyagok kombinációjából készülnek. Ritkán látható faipari műhelyekben. Minden anyagnak megvannak az előnyei és hátrányai.
 3. Az összes fogószerszámot rendeltetésük szerint lehet csoportosítani. A lakatos modelleknek biztonságosan kell tartaniuk a kemény fémet, miközben megőrzik annak integritását. Az ácsszerkezetek kíméletesebbek a fa alkatrészekhez, anélkül, hogy károsítanák a puha szálakat. Különösen a szerszámgépek esetében készül egy, az alapkerethez rögzített csőváz. Pontosan szállítják a munkadarabot a megmunkálási területre. Könnyebb a csövekkel dolgozni, ha a munkadarabot csőbilincsben tartjuk. Speciális pofákkal rendelkeznek, amelyek több oldalról illeszkednek a munkadarab felületéhez.
 4. A csavarhúzóiparra jellemző, hogy a méretek és a súlyok nagymértékben változnak. Ha a berendezést helyhez kötötten kell felszerelni egy munkapadra, a súly nem döntő, sokkal fontosabb, hogy figyeljünk a rögzítés módjára. A könnyű és kompakt modellek pedig alkalmasabbak az állandó kezelésre. Bár a felhasználók úgy vélik, hogy minél nehezebb a csavarhúzó, annál erősebb és megbízhatóbb.
 5. Számos további funkció áll rendelkezésre az Ön kényelme érdekében. A lakatos csáklya forgatható mechanizmussal van felszerelve (180 vagy 360 fokban). Az ácsmodellek összecsukható lábakkal és szorítóbetétekkel vannak felszerelve. A mozgatható alkatrészeket a befogókészülékekben készítik, amelyeknek köszönhetően az alkatrészeket a fogantyúk forgatásával lehet a megmunkálási zónába hozni (elvinni). A gyorsfeszítő csavar megkönnyíti a munkadarab rögzítését, ami különösen fontos a gyártási környezetben.

A mi választásunk a 11 legjobb rosszaságra. A rangsor a szakértők és az országon belüli ügyfelek visszajelzései alapján készült.

Melyik csavarhúzó jobb – acél vagy öntöttvas?

A csáklya típusa

Előnyök

Hátrányok

acél

+ könnyebbség

+ tömörség

+ minőségi kivitelezés

– magas ár

– rozsdásodásra való hajlam

Öntöttvas

+ nagy keménység

+ tartósság

+ korrózióálló

+ Hatékonyan elnyeli az ütközési energiát

– törékeny, ha nagy ütőterhelésnek van kitéve

– nagy súly

Legjobb értékelések

iton SJA100E
Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb csavarhúzó 1 WILTON WI21400 8 000 €
2 WEDO TSCH-180 8 779€
3 Kobalt 246-012 6 150€
4 Zu
32712-100
5 959€
A legjobb asztalosipari csáklya 1 WILTON WWV/175 65017EU 3 050€
2
9 800€
3 ZUBR SZAKÉRTŐ 32731-175 4 903€
A legjobb szerszámgép-támasz 1 WILTON WI91193RU 1 290€
2 Enkor 20081 3 959€
A legjobb csőbilincs a csövekhez 1 RIDGID 25 40100 (1/8-4) 29674 34 186€
2 Zu
32611-2 2438
2 729€

A legjobb lakatos csáklya

Széles körben használják a hazai fogyasztók a záró vice. Lehetővé teszik a munkadarabok kézzel vagy elektromos berendezéssel történő biztonságos rögzítését. Ezek a modellek megtalálhatók a gyárak munkapadjain, de a garázsok asztalain is. A szakértők a következő megbízható lakatosok segítségét választották ki.

WILTON WI21400

Értékelés: 4.9

WILTON WI21400

A WILTON WI21400 csáklya egyik fő előnye a megbízhatósága. A szerszám robusztus öntöttvasból készült, amely ellenáll a komolyabb ütőterhelésnek is. A cserélhető pofák méretei elegendőek a nagyméretű tárgyak, hengeres rudak és csövek (6,5-65 mm átmérőjű) megfogásához. a szerszámtestet porbevonattal védik a korrózió ellen, a tartós műanyag bevonat pedig ellenáll a forgácsolásnak és a karcolásoknak. Az üllőnek elegendő felülete van az acéltermékek kiegyenesítéséhez. A 360 fokban forgatható kialakításnak köszönhetően nagyon könnyű a szerszámmal dolgozni, és két reteszeléssel kell rögzíteni a pozícióban. A szakértők ennek a modellnek adták a tenyerüket a rangsorunkban.

A felhasználók úgy vélik, hogy a WILTON WI21400 szorítószerszám a legmegfelelőbb a garázsukhoz. Megbízhatóak, praktikusak és tartósak.

Előnyök

 • megbízhatóság;
 • polimer bevonat;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • forgatható kivitel.

hátrányok

 • magas ár.

WEDO TCS-180

Értékelés: 4.8

WEDO TSCH-180

A WEDO TSCH-180 lakatos csáklya egy hatékony szorítóeszköz. A termék orosz-belorusz együttműködés eredménye volt. A szakértők elismerik a jó gyártási minőséget, a robusztus öntöttvas alapot és az acél pofákat. A modell rendkívül stabil, egyes felhasználók a munkapadhoz vagy asztalhoz való rögzítés nélkül használják a csáklyát. A termék forgatható funkcióval van felszerelve a kényelmes munkavégzés érdekében. Kicsit gyengébb eszköz, mint a rangsor vezetője a tervezés és a védőbevonat minősége tekintetében.

A hazai felhasználók véleménye hízelgő az eszköz tartósságáról és praktikusságáról. Egyszerű és könnyen használható. Csak a külső megjelenés hagy kívánnivalót maga után.

Előnyök

 • erős öntöttvas;
 • forgatható kialakítás;
 • tartós pofák;
 • a szorítószerkezet könnyű elforgatása.

Hátrányok

 • diszkrét megjelenés.

Kobalt 246-012

Értékelés: 4.7

Kobalt 246-012

A Kobalt 246-012 forgó csáklya elegáns megjelenésével vonzza a figyelmet. A szerszám két síkban (vízszintes és függőleges) működik, és megbízhatóan rögzíti a különböző geometriájú alkatrészeket. Az alap duktilis öntöttvasból, a cserélhető pofák és a szorítócsavar erős acélból készültek. Téglalap alakú üllő ellenáll a könnyű kalapálásnak. 4 csavarral rögzíthető a munkapadhoz, alternatívaként 8 mm-nél nagyobb átmérőjű önmetsző csavarok is használhatók.

A szakértők észrevettek egy komoly hátrányt, amely nem tette lehetővé, hogy a kínai vice a rangsorban a magasabb helyet foglalja el. Ez egy rövid és vékony fogantyú, ami kényelmetlen a munkadarabok rögzítéséhez. A felhasználók kényelmesnek és robusztusnak írják le az eszközt.

Előnyök

 • gyönyörű megjelenés;
 • két síkban forgatható;
 • robusztus állkapcsok;
 • szélesre tárt állkapcsok.

Hátrányok

 • rövid, karcsú fogantyú.

Zu
32712-100

Értékelés: 4.6

Zu</div><p> 32712-100″ src=”/wp-content/uploads/2023/10/88216666193871-4011.jpg” title=”Zu<br /> 32712-100″></p><p>A potenciális vásárlókat a Zu vice megfizethető ára vonzza<br /> 32712-100. Ezzel az eszközzel megbízhatóan rögzíthetők a különböző alkatrészek. A gyártó kiváló minőségű SCh-25 öntöttvasat használt a testhez és a csúszó rúdhoz. Az állkapcsok bordázott felületűek, cserélhető elemeket tartalmaznak a rudakhoz és csövekhez. Az alap vízszintesen elforgatható, így a szerszám a legkényelmesebb pozícióban rögzíthető. Mérőskála a pofák közötti távolság pontos méréséhez. A szerszámtestre egy megnagyobbított téglalap alakú üllő van szerelve.</p><p>A szerszám a rövid nyél miatt nem éri el a rangsor első három helyezettjét. a felhasználók az öntvény gyári hibáiról számoltak be, amelyek a munkadarab rögzítése során a csőváz töréséhez vezettek.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>tömörség</li><li>zökkenőmentes működés;</li><li>megfizethető ár;</li><li>mérőskála.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>rövid fogantyú;</li><li>alacsony minőségű öntvények.</li></ul><h2>A legjobb asztalosipari csáklya</h2><p>Az asztalos csáklya egy különleges tulajdonsággal rendelkezik. Nemcsak biztonságosan kell tartaniuk a fából készült alkatrészeket, hanem finoman is. Ehhez a gyártó a berendezést sima állkapcsokkal, valamint speciális puha párnákkal szerelte fel. A vásárlóknak figyelmet kell fordítaniuk az állkapcsok löketére és magasságára. Íme néhány érdekes modell.</p><h3>WILTON WWV/175 65017EU </h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=WILTON WWV

Alacsony ár és kompakt méretek teszik a WILTON WWV/175 65017EU-t az asztalosműhely szívesen látott eszközévé. A nagy, akár 210 mm-es pofanyúlás (70 mm) lehetővé teszi a lenyűgöző méretű rudak fűrészelését és vágását. A fa nem deformálódik, t. . Az állkapcsok tökéletesen sima felületűek. A vázszerkezetet az asztalhoz rögzítjük hardverrel, amelyhez a gyártó furatokat készített. A futómű kellően megbízható a két sínnek és a rögzítőcsavarnak köszönhetően. Ez a modell megérdemelten foglalja el az első helyet az értékelésünkben.

A felhasználók elégedettek az öntöttvas minőségével, a csáklya méreteivel, a sima futással és a korrózióvédelemmel. Hátránya a forgatási funkció hiánya.

Előnyök

 • Robusztus vázszerkezet;
 • korróziógátló kezelés;
 • Nagy, sima felületű állkapcsok;
 • zökkenőmentes működés.

Hátrányok

 • nincs forgatható mechanizmus.

Triton SJA100E

Értékelés: 4.8

Triton SJA100E

A többfunkciós eszköz a vice stand

iton SJA100E. Ez a mobil berendezés nagyméretű munkadarabok befogására alkalmas. 955 mm munkahossz, amely elegendő az ajtólap rögzítéséhez. A készülék meglehetősen könnyű (14,5 kg) és mobil. A szorítómechanizmus lábműködtetésű nyomóhajtással rendelkezik. És kézzel kell kicsomagolni a szivacsokat. Nincs szükség munkapadra, asztalra vagy további állványokra. A szakértők a magas ára miatt a második helyre helyezték a rangsorban a bilincset.

A felhasználók dicsérik a gép kényelmét, tartósságát, mobilitását és forgathatóságát. A nagy löket lehetővé teszi a nagyméretű asztalosmunkadarabok rögzítését.

Előnyök

 • stabil összecsukható lábak;
 • széles pofák (178 mm);
 • hosszú löket;
 • elforgató mechanizmus.

Hátrányok

 • magas ár.

ZUBR SZAKÉRTŐ 32731-175

Értékelés: 4.7

BISON SZAKÉRTŐ 32731-175

A ZUBR MASTERT 32731-175 asztalos csáklya tökéletesen ötvözi a megfizethető árat és a kiváló minőségű kivitelezést. A berendezés lehetővé teszi a fából készült munkadarabok gyors és megbízható rögzítését. Ennek a modellnek a megkülönböztető jellemzője a trapézmenettel ellátott szorítócsavar. Ez a kialakítás biztosítja a hatékony rögzítést és a munkamechanizmus tartósságát. Két sín biztosítja a sima, egyenes mozgást. A gyártó lehetővé tette, hogy az alapot fém hardverrel rögzítsék a munkapadhoz. Az állkapcsok lyukakkal rendelkeznek a párnák rögzítéséhez.

A csavarhúzó a harmadik helyre került a minősítésünkben, mivel a fából készült munkadarabra hajlamos zsiradék kerülni. A felhasználók azonban az eszköz egyetemességét a modell pozitív tulajdonságának tartják.

Előnyök

 • Széles pofák (175 mm);
 • nincs laza ütés;
 • gyorsszorító csavar;
 • a használat egyetemessége.

Hátrányok

 • Nagy mennyiségű zsír.

A legjobb szerszámgép-támasz

A fúró- vagy marógépen végzett munka során elengedhetetlen egy asztali csavarkulcs. Biztonságosan tartják a megmunkálandó munkadarabot, és biztosítják a munkások biztonságát a műveletek során. A padcsavarógép megkülönböztető jellemzője a lapos talpú, megerősített héj. A szakértők a következő modelleket ajánlják.

WILTON WI91193RU

Értékelés: 4.9

WILTON WI91193RU

A fúrógépek felszereléséhez ideális eszköz a WILTON WI91193RU fúrószerszámgép-csavarszekrény. Megfizethető, műhelyekben és műhelyekben egyaránt használják, valamint a garázsban is. A gyártó lehetőséget biztosított a szerszám gépalapra vagy munkapadra (asztalra) történő rögzítésére. A hornyok lehetővé teszik a fogó pontos pozicionálását, a fúró helyzetéhez igazítva azt. A pofaszélesség (75 mm) elég nagy a különböző formájú munkadarabok befogadásához. A könnyű használat érdekében a modell forgatható csuklóval rendelkezik a fogantyú és a szorítócsavar között. Figyelembe véve mérsékelt költségeit, a szakértők az első helyet adták a rangsorunkban.

A felhasználók szeretik az egyszerű és könnyű használatot, a jó megjelenést és a megfizethető árat. Ami az összeszerelés minőségét illeti, sok kis “zátony” van.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • kellemes megjelenés;
 • öntöttvas alap;
 • A munkadarabok biztonságos rögzítése.

Hátrányok

 • az összeszerelés minőségével kapcsolatban vannak panaszok.

Enkor 20081

Értékelés: 4.8

Enkor 20081

Az Enkor 20081 keresztfeszítő bilincs maximális kényelmet biztosít a fúrógépen végzett munka során. Első pillantásra a vevőt elriaszthatja a szerszám magas ára. De ezt teljes mértékben igazolja a sok kiigazítás. a munkadarab két fogantyúval mozgatható, miután befeszítették (hosszirányú és keresztirányú előtolás). A hosszirányú elmozdulás 160 mm-re van korlátozva, a maximális oldalirányú elmozdulás eléri a 125 mm-t. Mérőmutatók a fogantyúkon a munkadarabok pontos pozicionálásához. Három csavar segít a holtjáték leküzdésében. A szerszámot 7 rögzítőfurattal lehet rögzíteni.

A felhasználók és a szakértők dicsérik a szerszámgép-csavarodógépet a felhasználóbarátsága miatt. De a durvább építési minőség és a magasabb ár nem engedte, hogy a modell legyőzze a rangsor győztesét.

Előnyök

 • a munkadarabok könnyű kezelése;
 • Nincs visszahatás;
 • finombeállítás;
 • könnyű rögzítés.

Hátrányok

 • magas ár;
 • durva építési minőség.

A legjobb csőbilincs

a csövek vagy rudak tartása elég nagy kihívást jelent egy hagyományos csavarhúzóban. A speciális modellek lehetővé teszik a csőszerű termékek hatékony rögzítését a további feldolgozáshoz. A szorítószerszám kiválasztásakor fontos figyelembe venni a rögzítendő csövek minimális és maximális átmérőjét. A szakértők a következő modelleket választották ki.

RIDGID 25 40100 (1/8-4) 29674

Értékelés: 4.9

RIDGID 25 40100

A RIDGID 25 csőbilincset ipari alkalmazásokhoz tervezték. A készüléket egy asztalra vagy munkapadra helyezik, a szorító retesz és a csuklós keret biztonságosan tartja a csődarabot. A szerszámok robusztus öntöttvas testtel és ötvözött acélból készült cserélhető pofákkal rendelkeznek. Hajlítóhengerrel felszerelve, így többfunkciós eszközzé válik. Kiváló minőségű konstrukciójuk miatt a csőbilincsek a professzionális vízvezeték-szerelők, szerelők és szerelők körében keresettek. A szakértői közösség egyhangúlag ennek a modellnek adta a termékrangsorunk első helyét.

a termék magas ára nem teszi lehetővé a csőszerszám tömeges használatát a hobbi alkalmazásokban. A szakemberek viszont nagyra értékelik az eszköz megbízhatóságát, felhasználóbarátságát és hatékonyságát.

Előnyök

 • öntöttvas alap;
 • hajlítóhengerek;
 • a gyorsrögzítő csavart;
 • gyorskioldó bilincs.

Hátrányok

 • magas ár.

Zu
32611-2 2438

Értékelés: 4.8

Olvasson tovább  Fali PVC panelek a fürdőszoba belsejében
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: