11 legjobb multiméter

Egy multiméter bármikor jól jöhet. Használhatja az akkumulátor feszültségének ellenőrzésére, vagy egy nem működő elektromos készülékkel kapcsolatos probléma okának megállapítására. Ezért az Expertology online magazin a legjobb multiméterekről szól. Az említett modellek a legnagyobb pontossággal és nagyon széles körű funkcionalitással rendelkeznek. Nem csak a drága modelleket, hanem a legtöbb orosz számára megfizethető, alacsony költségű eszközöket is megemlítjük.

Hogyan válasszunk multimétert

Eszedbe sem jutna hivatásos villanyszerelővé válni? Nem érzi úgy, hogy egy autószervizben a helye? Ez nem változtat azon a tényen, hogy egyszer még szükséged lehet egy multiméterre. Vagy akár többször is. Ezért javasoljuk, hogy ismerkedjen meg tippjeinkkel, ami nagyban leegyszerűsíti egy ilyen eszköz kiválasztását – nem kell az agyát törni.

A multiméterek leginkább abban különböznek, hogy hogyan jelenítik meg a leolvasott értékeket.KéziA modellek egyesek számára pontosabbnak tűnhetnek. De az igazság az, hogy a legtöbbszördigitális multiméterekUgyanaz a pontosság. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbinál nem kell a mérlegre nézni, mert félő, hogy összekeverednek az osztályok. És a multimétereket is bonyolultabb megtanulni – egy kis időt kell töltenie azzal, hogy kitalálja, mire szolgálnak az egyes skálák.

Természetesen a különböző modellek funkcionalitásukban eltérhetnek egymástól. A következő funkciók a legnépszerűbbek:

 1. AC és DC feszültségek vizsgálata– Ellenőrizheti, hogy vannak-e tüskék, ha a feszültség az előírt tartományon belül van. “Constant” látható az autó akkumulátorokban és más akkumulátorokban.
 2. Váltakozó és egyenáramú áram vizsgálata– Szinte minden feszültségmérésre kész multiméter képes erre.
 3. “Átutalás-ellenőrzés”– lehetővé teszi a folytonosságuk ellenőrzését. Ez a funkció akkor a leghasznosabb, ha tudni szeretné, hogy a kapott sodrott kábel működőképes-e. A “szonda” lehet fény, hang és a készülék leolvasott értékeinek változását rögzítő adat formájában.
 4. Hőmérséklet mérés– Megmutatja, hogy egy vezetékcsatlakozó mennyire forró. Nem minden multiméter rendelkezik ezzel a funkcióval, mivel a szakemberek erre a célra speciális pirométert használnak.
 5. Ellenállás mérése– Viszonylag egyszerű elektronika javítására és ellenőrzésére szolgál. És ha rendszeresen hosszú vezetékekkel dolgozik, akkor jobban jár egy ohmméterrel.

A multiméterek túlnyomó többsége mindenféle extrát kínál. Hogy szükséged van-e rá, azt neked kell eldöntened. De íme egy gyors lista a legnépszerűbbekről:

 1. Érintésmentes vezetékérzékelés (NCV)– hasznos funkció, hogy megtudja, pontosan hol van a vakolat alatt egy vezeték. Ez megkönnyíti a cserét, és biztonságosabbá teszi a felújítást is. A vezetéknek feszültség alatt kell lennie, különben a multiméter tehetetlen lesz.
 2. Tranzisztorok tesztelése– hasznos a hobbisták és mindazok számára, akik rendszeresen dolgoznak mindenféle elektronikával. Például a tranzisztorok miatt sok alaplap nem működik. Ezeket egy speciális háromtűs csatlakozóval tesztelik.
 3. Ellenőrizze a diódákat– ha a “diódaszál teszt” csak a dióda működőképességét jelzi, a teljes skálán végzett teszt egyértelművé teszi, hogy a dióda milyen legkisebb feszültségen képes áramot vezetni.
 4. A kondenzátor kapacitásának mérése– úgy történik, hogy váltakozó áramot vezetünk át egy kondenzátoron. Ez a funkció akkor jön jól, ha egy jelöletlen kondenzátorral találkozik. Ellenőrizheti az összes kondenzátort is a lapon – a normától való 10%-os eltérés már jelzi, hogy egy alkatrészt ki kell cserélni.
 5. Induktivitás mérése– erre a funkcióra elsősorban az elektromos tekercs ellenőrzésénél van szükség. Aktiváláskor a tekercsen áram folyik át, majd a multiméter megvizsgálja az ellenállását.
 6. Minden gyártónak meg kell adnia, hogymérési bizonytalansága készülékét. Ez bármely adott mérésnél eltérő lehet. A csúcskategóriás multimétereknél a hiba százados százalékokban, de még tizedekben sem mérhető! De ha nem egy űrrakétán vagy egy Bugatti Veyron elektronikus alkatrészén dolgozik, a legtöbb háztartási multiméter adatlapján szereplő értékek gyakran elegendőek – általában kevesebb, mint 0,5%. És ha a készüléket évente csak néhányszor használjuk, akkor a 3% nem feltétlenül ijesztő.

Ügyeljen a készülék tokjára. Egyes modelleknek van egy bizonyosa nedvesség és por elleni védelem mértéke. Fontos, ha rendszeresen és minden időjárási viszonyok között szabadban dolgozik. És a gyártó is megadhatjaelektromos biztonsági osztály(és jobb, ha nem elektromechanikus, hanem elektronikus védelemmel ellátott multimétert használunk):

 1. CATI– A kisfeszültségű hálózatokon végzett mérések megengedettek;
 2. CAT II– lehetővé teszi a hálózati hálózatokon történő méréseket;
 3. CAT III– épületeken belüli elosztó áramköröket mérhet;
 4. CAT IV– egy ilyen eszköz akár az elosztó áramkörökön kívüli áramkörök tesztelésére is alkalmas.

Mielőtt megvásárol egy multimétert, egyáltalán nem kell gondolkodnia a specifikációkon. Nézze meg a minősítésünket. Csak a legjobb multimétereket választottuk ki, amelyek többnyire pozitív véleményeket gyűjtenek az interneten. Megvizsgáltuk a szakmai kiadványok által végzett teszteket is. Az anyag elolvasása után el kell döntenie, hogy mennyit hajlandó fizetni.

A legjobb multiméterek értékelése

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb olcsó multiméterek 1 Mastech M830B 849 €
2 Rasanta DT 830B 291 €
3 E
 • tech MM 100
 • 340 €
  A legjobb multiméterek otthoni használatra 1 CEM DT-61 7 699 €
  2 Mastech MS8260E 2 200 €
  3 CEM DT-912 1 650 €
  A legjobb professzionális multiméterek 1 FLUKE 87V 45 249 €
  2 Appa 505 27 054 €
  3 CEM DT-9979 34 980 €
  4 egy Fluke 17B+ 11 500 €
  A legjobb multiméter autókhoz 1 Fluke 28-II 41 293 €

  A legjobb olcsó multiméterek

  Mastech M830B

  Értékelés: 4.8

  Mastech M830B

  Az egyik legolcsóbb multiméter. Ennek ellenére jól alkalmazható olyan háztartási alkalmazásokhoz, ahol nincs szükség a legnagyobb pontosságra. Azonban az olvasás hibája ebben a multiméterben nem nevezhető magasnak, valójában nem haladja meg a 0,5% -ot. Általában a jól ismert crone akkumulátorral működik, amely több ezer mérésre elegendő.

  Ez a multiméter 0,2 V és 600 V közötti egyenfeszültségen képes egyenáramú működésre. Váltakozó áram használata esetén legalább 200 V-os feszültségre van szükség. Ami az egyenáramot illeti, az 0,0002A és 10A között mérhető. Röviden, az egység igen sokoldalúnak bizonyult. A legkönnyebben kezelhető is. A mérési tartományok kiválasztása egy gomb elforgatásával történik, mint sok multiméter esetében. A készülék képes hangjelzéssel is riasztani – sok olcsóbb készülék egyébként nem rendelkezik ezzel a funkcióval. Továbbra is hozzá kell tenni, hogy csak 170 g súlyú multiméter Mastech M830B, és még a legkisebb táskába is illeszkednie kell.

  Előnyök

  • Olcsó;
  • A pontosság legfeljebb 0,5%;
  • Képes diódák tesztelésére;
  • Optimális mérési tartomány;

  Hátrányok

  • A kijelző nem világít;
  • Nincs memória;
  • Másodpercenként két mérés a maximálisan elérhető érték;
  • Az építés minősége sok kívánnivalót hagy maga után;

  Resanta DT 830B

  Értékelés: 4.7

  Resanta DT 830B

  Az egyik legolcsóbb multiméter a rangsorunkban. Az orosz üzletekben az orosz üzletekben nem kérnek többet, mint 250 rubelt. Más olcsó multiméterekhez hasonlóan a mérési típus kiválasztását kézzel kell elvégezni a szokásos gomb elforgatásával. Emellett a szokásos digitális kijelzőt használja, háttérvilágítás nélkül. Az alacsony költség az 1%-os mérési hiba növelésével magyarázható. Szerencsére ez teljesen elfogadható, ha nem szakmai célokra használják.

  A multiméter képes egyen- és váltakozó feszültség, valamint egyenáram és ellenállás mérésére. Sajnos nem képes az áramkörök integritásának ellenőrzésére vagy más bonyolult problémák megoldására. De diódákat tud tesztelni.

  A Resanta DT 830B jellemzői tipikusan egy olcsó multiméterre jellemzőek. 200 és 750 V közötti váltakozó feszültséget tud mérni. Egyenfeszültség-tartományok 0,2 és 1000 V között. Mér egy kis akkumulátort és egy nagy transzformátort is. Ami az egyenáramot illeti, annak 0,0002 és 10A között kell lennie.

  A termék megfelel a CAT II 1000 V biztonsági szabványnak. A készülék súlya mindössze 137 g, és nem szabad leejteni, mivel a műanyag érzékenynek tűnik. Mindazonáltal nehéz kifogásolni a termék minőségét – nem ropog a kezében. A multiméterhez csak a stylus és a papír dokumentáció tartozik.

  Előnyök

  • A termék minősége biztosított;
  • Másodpercenként legfeljebb három mérés;
  • Minimális méret és súly;
  • Nagyon alacsony költségek;
  • Könnyen követhető utasítások;

  Hátrányok

  • A hibahatár nem túl alacsony;
  • Nincs kijelző háttérvilágítás;
  • Nincs “Csengő” üzemmód;
  • Nincs emlékezet;

  E
 • tech MM 100
 • Értékelés: 4.6

  E<li></div><p>tech MM 100″ src=”/wp-content/uploads/2023/10/2101666666193921-8911.jpg” height=”420″ title=”E</p><li>tech MM 100″><p>Ritka eset, amikor a multiméter műanyag háza pirosra van festve. Hasonló színű üzemmódkapcsoló. Csak a körülötte lévő terület fekete, így a fehér betűtípus könnyen olvasható. A rangsorban korábban vizsgált készülékekhez hasonlóan az E</p><li>A tech MM 100 ellenállás, egyenáram, valamint egyen- és váltakozó feszültség mérésére szolgál. A vezeték azonosítására is használható. Egy másik alkalmazás a félvezető diódák tesztelése. A mérési eredmények a kis digitális kijelzőn jelennek meg. Sajnos nincs háttérvilágítása.<p>A termék rendelkezik a szokásos jellemzőkkel egy olcsó multiméterhez képest. Tehát 750 V feletti feszültségek mérésére biztosan nem alkalmas. A készülék a korona segítségével működik. A fenti termékekkel ellentétben az orosz multiméter E</p><li>A tech MM 100 akkumulátort akkumulátorral szállítjuk, így azt nem kell külön megvásárolni.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Szokatlan megjelenésű;</li><li>Az ár 260 RUB vagy kevesebb;</li><li>Viszonylag alacsony hibahatár;</li><li>Van egy “Csengetés;</li><li>Lehetőség van diódák tesztelésére;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A kijelző nem rendelkezik háttérvilágítással;</li><li>Másodpercenként csak két mérés;</li><li>Nincs memória;</li></ul><h2>A legjobb multiméterek otthoni használatra</h2><h3> CEM DT-61</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=CEM DT-61

  Más néven termikus anemométer. Az a tény, hogy ez egy nagyon fejlett multiméter, amelynek képességei nagyon kibővültek. A termék még sokkal jobban is néz ki, mint az alsó kategóriás társai. De az ilyen eszköz is sokkal drágább – az orosz üzletekben akár 5 ezret is kérnek érte. Nézze meg ezt a terméket a .

  A leolvasások egy nagyon nagy kijelzőn jelennek meg. A mérési eredmények egy bizonyos időre rögzíthetők. Szintén rendelkezésre áll a referenciamérések mentésének lehetősége, amelyeket aztán össze lehet hasonlítani az új mérésekkel. Végül, az automatikus tartományválasztás nem hagyható figyelmen kívül. Természetesen bármikor beállíthatja manuálisan a tartományt, ha nem elégedett az automatikus beállítással.

  A multiméter szokásos funkciói mellett van fénymérő, zajmérő, hőmérő és higrométer is. Ez azt jelenti, hogy a CEM DT-61 használható a fényszint (egy szűrőkkel ellátott szilícium fotodióda felel ezért), a zajszint (egy kondenzátor mikrofon gondoskodik erről), a környezeti hőmérséklet és még a páratartalom mérésére is.

  Valószínűleg az egyik legjobb készülék háztartási használatra. Elektronikai berendezések javításával foglalkozó kis műhelyekben vagy cégeknél is használható. A CEM DT-61 multiméter jellemzői nem csak azok számára elegendőek, akik nagyon magas feszültségekkel foglalkozó vállalatoknál dolgoznak. Kár, hogy ezt a készüléket nem lehet olcsónak nevezni. Ennek ellenére megérdemli méltó helyét a rangsorunkban.

  Előnyök

  • A diódák tesztelhetők;
  • A készülék nagyfokú megbízhatósága;
  • Luxométer, zajmérő, higrométer és hőmérő is tartozik hozzá;
  • A mérési tartományok automatikus kiválasztása;
  • A referenciaeredményeket el lehet menteni;
  • Egy nagy kijelző, amely sok különböző információt tartalmaz;
  • Nem feledkeztünk meg a “Csengő” üzemmódról sem;

  Hátrányok

  • Az opcionális érzékelők mérési hibái meglehetősen nagyok;
  • Néhány multiméter túl drága lehet.

  Mastech MS8260E

  Értékelés: 4.8

  Mastech MS8260E

  Ez a termék valószínűleg a legjobb árcédulával rendelkező termék. Az orosz kiskereskedelemben 2500 rbl. Ez még nem az a pénzösszeg, amitől nem akar megválni. Ön azonban megérti, hogy egy olcsó multiméter gyártója nem spórol, így nagy teljesítményre és alacsony mérési hibákra számíthat.

  A kedvező árú analógokkal ellentétben ez a modell meglehetősen nagy kijelzővel rendelkezik. Ezzel szemben a tartományválasztó mérete kissé csökkent. Azonban úgy van kialakítva, hogy könnyen elforgatható legyen. A nem szándékos kanyarok és fordulatok gyakorlatilag megszűnnek.

  Ezzel a multiméterrel mérheti a váltó- és egyenfeszültséget, az ellenállást (itt azonban a hiba akár 5% is lehet), az egyen- és váltóáramot, az induktivitást és még a kondenzátorok kapacitását is. A gyártó nem feledkezett meg a diódatesztről és a megszakítóról sem. Röviden, egy ilyen eszköznek alkalmasnak kell lennie a szórakoztatóelektronika rendszeres javításában részt vevő embereknek. Valószínűleg a multiméter vásárlói leginkább a HOLD gomb jelenlétének fognak örülni. Megnyomása lehetővé teszi a leolvasás megtartását. Talán csak a hőmérséklet- és frekvenciamérések hiányoznak innen. Azonban csak a sokkal drágább készülékek rendelkeznek ilyen funkciókkal. A szokásos “korona. Kellemes bónusz a mellékelt védő lökhárító – ezzel nem kell aggódnia, hogy a multiméter leesik az aszfaltra.

  Előnyök

  • A kondenzátor kapacitása mérhető;
  • Memória üzemmód;
  • Az ár nem nevezhető túlzónak;
  • Tartalmaz egy védő lökhárítót;
  • Másodpercenként legfeljebb három mérést végez;
  • A nagyméretű kijelző háttérvilágítással rendelkezik;
  • Az építési minőség;
  • A diódatesztet végrehajtják;
  • A készülék rendelkezik “Csengetés” funkcióval;

  Hátrányok

  • Csak a mérési tartományok kézi kiválasztása.

  CEM DT-912

  Értékelés: 4.7

  CEM DT-912

  Messze nem a legolcsóbb multiméter a rangsorunkban. Azonban nem drága, hogy drágának is nevezzük. Ehhez a modellhez Oroszországban nem kérnek többet, mint 1000 rubelt. Ebben a tekintetben ne várja el, hogy a készülék gazdag funkciókkal rendelkezzen. A gyártó elsősorban a kiváló minőségű kivitelezésre és a kellően nagyméretű kijelzőre támaszkodott. Ez utóbbi még háttérvilágítással is rendelkezik, így a mérési eredmények teljes sötétségben is leolvashatók. Visszatérve a tokhoz, a tok gumírozott, így a multiméter még akkor is ellenálló, ha jó magasról leesik. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a HOLD gombot. Megérti, hogy a gomb megnyomásával aktiválódik a memóriafunkció.

  Természetesen semmiképpen sem nevezhető ideálisnak. A szakembereknek nem fog tetszeni az esélyhányados, amely egyes módoknál akár 2% is lehet. Mindazonáltal az otthoni használatban egy ilyen multiméter hasznos lehet. Nemcsak az elektromos értékeket, hanem az áramkör folytonosságát is méri. Diódák is tesztelhetők, és még az akkumulátorok is tesztelhetők. A mérési tartomány manuálisan vagy automatikusan választható ki. Arról nem is beszélve, hogy megfelel a CAT III 600 V biztonsági szabványnak. A multiméterhez mellékelt koronával működik.

  Előnyök

  • A mérés magas páratartalomban (80%-ig) is lehetséges
  • Megfizethető ár;
  • A készülék rendelkezik “Csengetés” üzemmóddal;
  • Akkumulátorok és diódák tesztelhetők;
  • Gumírozott burkolatot használ;
  • Memória üzemmód áll rendelkezésre;
  • Megfelelően nagy kijelző háttérvilágítással;
  • A mérési tartományok automatikus kiválasztása elérhető;

  Hátrányok

  • nagy mérési pontosság.

  A legjobb professzionális multiméterek

  FLUKE 87V

  Értékelés: 4.9

  FLUKE 87V

  Ez a kézi multiméter legfeljebb öt karakteres digitális kijelzővel rendelkezik. a kijelző háttérvilágítással rendelkezik, így akár sötétben is dolgozhat a szabadban. A háttérvilágítás kétszintű, ami szükség esetén energiát takarít meg az akkumulátorban.

  A multiméterek gyakran arra kényszerítik Önt, hogy csak egy kézzel dolgozzon. A FLUKE 87V kivétel a szabály alól. Hátoldalán mágneses rögzítővel rendelkezik, amely megkönnyíti a készülék fémfelületekre történő rögzítését. Egy másik fontos különbség a ma kapható multiméterek többségéhez képest a beépített hőmérő.

  Természetesen ez a modell nem csak alapvető méréseket kínál. Az áramkörök és diódák folytonosságának ellenőrzése, az elektromos vezetőképesség értékelése és a kitöltési tényező megállapítása. Az elektromos áramkör paramétereinek ellenőrzéséhez értékelheti a feszültséget (AC és DC), az áramot, a kapacitást és a frekvenciát. Másodpercenként akár négy mérés és legfeljebb 0,5%-os alaphiba. Egyes mérések szerint ez 0,2%-ra vagy akár 0,05%-ra is lecsökken. A frekvenciavizsgálatnál a hiba ezred százalékban van megadva! Lásd a FLUKE 87V-t a TestMeterPro áttekintésében a részletes adatlapért. Itt az egyik legjobb professzionális multiméternek is nevezik.

  Ez a modell képes hangjelzéseket adni. Memória üzemmóddal is rendelkezik. A készülék megfelel a CAT III 600 V és a CAT IV 1000 V biztonsági szabványoknak, lehetővé téve a nagyfeszültségű hálózatok vizsgálatát.

  A modell fő hátránya az ára.De nézze meg, mit írt az egyik vásárló a FLUKE 87V-hezA készülék a DNS webshopjában vásárolható meg: “Több ilyen készülékem van használatban, és még sok más a Fluke-tól. Kalibrátorok, oszcilloszkópok, megohmméterek, bilincsmérők… És azt mondhatom, hogy ezek az eszközök megérik a pénzüket. Mindegyik több mint 10 éve használatban van, tökéletesen működőképes, és rendszeresen ellenőrzik.”. Ezzel a multiméterrel csak a 9 voltos elemet kell cserélni. Biztos lehet benne, hogy a készülék nem fog megsérülni még akkor sem, ha rendszeresen leesik egy kemény felületre.

  A

  • Hosszú élettartam;
  • Gazdagon felszerelt;
  • Sok különböző mérés;
  • Ellenőrizheti a hőmérsékletet;
  • Alacsony hiba;
  • Jó kijelző, háttérvilágítással;
  • Magas biztonsági szabványnak felel meg;
  • Hangjelzéseket biztosítunk;
  • Memória üzemmóddal rendelkezik;
  • Egy akkumulátor 400 órányi használatra elegendő.

  Hátrányok

  • Nagyon magas érték.

  Appa 505

  Értékelés: 4.8

  Appa 505

  Ez a multiméter nagyon könnyen használható. Az alsó része enyhén kúpos, aminek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a kézbe. Az információ az ötkarakteres kijelzőn jelenik meg. A háttérvilágítás sötétben történő munkavégzéskor aktiválható. Szép, hogy nem csak a számok jelennek meg, hanem egy analóg skála látszata is – ez a kijelző tetején található.

  A készülék a CAT IV elektromos biztonsági osztályba tartozik. Ez lehetővé teszi, hogy 1000 voltos hálózatokat teszteljen minden gond nélkül. AA elemekre van szükség a működéshez. A készletüknek több száz órányi folyamatos méréshez elegendőnek kell lennie. A multiméter figyelmezteti Önt, ha a töltés vége felé közeledik. Az üzemelés 10 °C és magasabb környezeti hőmérsékleten lehetséges. Sok ügyfél azonban még fagypont alatti hőmérsékleten is üzemelteti a készüléket. És a készülék nem fél az esésektől. Legalábbis akkor, ha legfeljebb 1,3 m magasságból következnek be – ezt a számot adja meg a gyártó.

  Ahogy az egy multiméterhez illik, képes a mérési tartomány automatikus kiválasztására. Van egy memória is, amely segít rögzíteni a bekövetkező változásokat. Az Appa 505 legfeljebb másodpercenként két mérés elvégzésére képes, ami a legtöbb esetben elegendő. Ami a hibát illeti, nagyon alacsony.

  Hozzá kell még tenni, hogy a multiméter nem csak áram és feszültség mérésére alkalmas. Használja egy kondenzátor kapacitásának megállapítására, az ellenállás és a vezetőképesség ellenőrzésére, valamint a frekvencia mérésére. Ez a multiméter lehetővé teszi a kábelcsatlakozók hőmérsékletének megismerését is. Egy “folytonossági teszt” üzemmód is rendelkezésre áll. A diódák és tranzisztorok működését is könnyű ellenőrizni. Röviden, az Appa 505 egy mindenre alkalmas eszköz. Meglepő, hogy Eugene, aki az “All Tools” online boltban vásárolta, ilyen értékelést hagyott hátra: “Nagyon funkcionális multiméter az árához képest. Könnyedén láthatja az Orbit-121 kvarc oszcillátor impulzus frekvenciáját és idejét! Előtte volt egy kínai, az ég és föld, de az árkülönbség is.”.

  Előnyök

  • Akusztikus jeleket tud kibocsátani;
  • A ház ellenáll a komoly eséseknek;
  • A kijelző háttérvilágítással van ellátva;
  • Magas elektromos biztonsági osztályba tartozik
  • Az állami nyilvántartásban szerepel;
  • Sokféle mérést végezhet;
  • Képes a hőmérséklet érzékelésére;
  • Négy AA elemmel működik;
  • Hosszú élettartam.

  Hátrányok

  • Magas költségek;
  • A kijelző háttérvilágítása nem kapcsolható be erőszakkal.

  CEM DT-9979

  Értékelés: 4.8

  CEM DT-9979

  A multimétert ritkán látták el vízálló tokkal. IP67 kompatibilis, így a mérések esőben is elvégezhetőek. A készülék akkor sem sérül meg, ha kemény felületre esik. Röviden: egy multiméter, amely örökké tart. De még csak nem is ez az oka annak, hogy a legjobbak közé tettük.

  Ez a multiméter valójában egy adatgyűjtő. Ha az olcsóbb analógok csak egy adott paraméterre emlékeznek, itt rögzítik az összes változást, amely 200 óra alatt történt (legfeljebb 10.000 érték tárolható). Az időbélyegeket is tárolják. Ez megkönnyíti a későbbi átállást egy adott időpontra. Például gyorsan megtudhatja, hogy másfél óra használat után mennyit csökkent az akkumulátor kapacitása, mennyit csökkent a feszültsége.

  De nem ez a fő jellemzője ennek a multiméternek! A készüléket professzionális eszközként is ismerik, mivel képes kommunikálni más eszközökkel. Vagyis az összes mérési eredmény megjeleníthető egy számítógépen, majd elkezdheti elemezni őket. Ezenkívül rendelkezik egy Bluetooth-modullal, amely használható az adatok átvitelére egy okostelefonra, amelyhez a megfelelő alkalmazás előtelepítése szükséges.

  Ami a készülék képességeit illeti, azok nagyon széleskörűek. Legfeljebb 1000 volt mérésére képes. A multiméter mérési hibája max. 0,3%, ami kiváló értéknek számít. Ráadásul az egyenfeszültség mérésekor a hiba egyáltalán nem haladja meg a 0,025%-ot. Természetesen más paraméterek mérésekor a hiba nagyobb lehet, de csodák nem történnek – ez szenved minden modern multimétert az átlagfogyasztó számára. Képes mérni áramot, feszültséget, ellenállást, frekvenciát, kapacitást, hőmérsékletet (1000 fokig) és még sok mást is. Az értékek számként és grafikus skálán is megjelennek.

  Röviden, a DT-9979 multiméterről még sokáig lehetne beszélni. Ma már az egyik legfejlettebb eszköz, amely gyakorlatilag az elektromossággal kapcsolatos valamennyi mérésre képes. A készülék egyetlen jelentős hátránya az árcédula, amely eléri a 22 000 tenge-t. rubel. De ha professzionálisan használják, a multiméter megtérül!

  Előnyök

  • Beépített adatgyűjtő 200 órára;
  • Minimális mérési hibák;
  • Érintésmentes feszültségérzékelővel rendelkezik;
  • Nagyszámú mérési tartomány;
  • Adatátvitel PC-re és okostelefonra;
  • A nagyméretű kijelző háttérvilágítással rendelkezik;
  • Lehetőség van ábrázolásra
  • Minden tartományban 1000 V-ig terjedő bemeneti védelemmel rendelkezik;
  • A tok ütésálló és vízálló;
  • Akár 10000 értéket is tárolhat;

  Hátrányok

  • Nagyon magas ár.

  Fluke 17B+

  Értékelés: 4.7

  Fluke 17B+

  Viszonylag olcsó professzionális multiméter. Az ár körülbelül 11500 USD., és ez az összeg viszonylag gyorsan megtérül. Természetesen nagy gondot fordítottak ennek a modellnek a gyártására, így nem találsz semmilyen fejlett kijelzőt egy skálával vagy sokkal kevesebb grafikával. Csak számokat és néhány jelzőt fogsz kapni. A termék azonban másodpercenként akár három mérést is végezhet. És mindent mérhet – választhat ellenállás, feszültség (egyen- és váltakozó áram), áram (szintén egyen- és váltakozó áram), kapacitás, frekvencia, sőt még hőmérséklet is. A pontosság átlagosan 1% – az átlagos eredmény, azt kell mondani, átlagos.

  A készülék érdekes funkciója az “alvó üzemmódba” való átkapcsolás lehetősége, amely akár fél órán át is tarthat. Ha ez az opció zavarja Önt, letilthatja a következő módon. Memóriával is rendelkezik, amely lehetővé teszi egy adott érték tárolását, amely aztán egy jelentés elindításához használható. A hőmérsékletmérés tekintetében a mellékelt szonda csak 260°C-ra van tervezve. Ha magasabb hőmérsékletet szeretne, másik szondát kell vásárolnia.

  Talán ez a modell nem minden szakembernek felel meg. Vásárlásával azonban sok pénzt lehet megtakarítani, és egyesek számára ez a legfontosabb tényező.

  Előnyök

  • Különféle mérési módok;
  • A CAT II 1000 V biztonsági szabványhoz tartozik;
  • Van egy támogatás;
  • A kijelző megvilágítható;
  • Hőmérsékletmérés áll rendelkezésre;
  • Vannak teszt és teszt-ellenőrzési módok;
  • Van egy emlék;
  • Másodpercenként legfeljebb három mérés;
  • Van egy “alvó üzemmód”;

  Hátrányok

  • Különösen magas hőmérsékleten nem bírja a teljes szonda;
  • Nincs lehetőség a leolvasott értékek PC-re küldésére;
  • Nem túl nagy kijelző;
  • A védettségi fok csak IP40;
  • Meglehetősen nagy mérési hiba;

  A legjobb multiméter autókhoz

  Fluke 28-II

  Értékelés: 4.9

  Fluke 28-II

  Egy nagyszerű multiméter, amely segíthet az autóelektronika javításában. Sárga házzal rendelkezik, amely képes ellenállni a betonon történő számos landolásnak. És ez nem az első multiméter a rangsorunkban, amely állványt tartalmaz. Ez a termék IP67 védettségi fokozattal is büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy a készülék nem csak eshet, hanem esőben is lehet. A szerszámot gyakran kis műhelyekben használják, ahol a 0,5%-ot elérő alaphiba nem jelent problémát. Mint minden multiméter ebben az árkategóriában, ez is három értéket mér másodpercenként. Egyébként ennek a modellnek az ára az orosz kiskereskedelemben körülbelül 35 ezer rubel. Rubelek.

  A készülék váltó- és egyenáramot, váltó- és egyenfeszültséget, valamint kapacitást, frekvenciát és ellenállást mér. Folyamatossági teszttel (más néven “vezeték teszt”) is elérhető. Végül a hőmérsékletmérés is elérhető itt – csak csatlakoztassa a megfelelő szondát.

  A készülék meglehetősen nagy kijelzővel rendelkezik, amely háttérvilágítással is rendelkezik. A mérési tartományok csak manuálisan választhatók ki. Három AA elemmel működik. Ezek, ha érdekel, benne vannak a következőkben. Az ügyfél egy praktikus hordtáskát is kap; és.

  Előnyök

  • Sokféle mérés;
  • Van egy stand;
  • Memória üzemmód;
  • Másodpercenként három mérés;
  • A diódák ellenőrizhetők;
  • A nagyméretű kijelzőt háttérvilágítás egészíti ki;
  • Megbízható és kiváló minőségű konstrukció;
  • Por- és vízálló burkolat;
  • Nem túl magas tolerancia;

  Hátrányok

  • Nem csatlakoztatható számítógéphez;
  • Nem mindenki fogja humánusnak találni az árcédulát.

  Következtetés

  Ez a lista a legérdemesebb multimétereket vásárolni. Megpróbáltuk szigorúan elmondani azokat a modelleket, amelyeket az orosz kiskereskedelemben értékesítenek – nem kell időt pazarolni a szállításra váró unalmas várakozásra. Most már csak azt kell eldöntenie, hogy mennyi pénzt engedhet meg magának egy háztartási vagy akár professzionális nedves munkagépre.

  Olvasson tovább  Dekoratív mennyezeti gerendák: alkalmazási módszerek a belső térben
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: