12 legjobb fémolló

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt kérjük, konzultáljon szakemberrel.

A fémollókat széles körben használják az építkezéseken, lakás- és házfelújításnál, valamint különböző műhelyekben. Használhatók alumínium, réz, horganyzott acél, kerámiafém és egyéb anyagok egyenes vágására vagy vágására. a szerszámot gipszkarton, fémhulladék tetőcserepek, hullámlemezek profiljainak vágására használják. Más modellek acélrudak, szögek, csavarok vágására alkalmasak.

Hogy segítsünk a választásban, a legjobb fémollókat a mesteremberek, építőipari munkások és végfelhasználók visszajelzései alapján rangsoroltuk. Szakértőink hozzájárultak a termék értékeléséhez az eszköz teljesítményének értékelésével. A következő információk segítenek kiválasztani a megfelelő ollót a meghatározott vastagságú és formájú fémek vágásához.

Hogyan válasszunk fémollót

Mielőtt elkezdenénk a rangsorolást, röviden vázoljuk fel a megfelelő fémolló kiválasztásának fő kritériumait. Ezen paraméterek ismeretében az ügyfél jobban meg tudja ítélni a termék minőségét és alkalmasságát egy adott alkalmazáshoz. A fémollókat a következő kritériumok alapján lehet kiválasztani

 1. Vágási irány.A szerszám lehet jobbkezes (bal kézben tartva, egyenesen és jobb kézzel vág), balkezes (egyenesen és bal kézzel vág, jobb kézzel tartva) és egyenes (mindkét kézbe illeszkedik és egyenesen vág).
 2. Kapcsolódási pont. Az olló két fele szegeccsel vagy csavarral rögzíthető a helyén. A középen elhelyezett racsni ideális rövid vágásokhoz (5-30 mm), végvágásokhoz, vágáshoz, trimmeléshez. Az excentrált szerszám lehetővé teszi a hosszirányú vágások elvégzését (10-100 cm-ig), anélkül, hogy a vas munkadarab széléhez támaszkodna.
 3. Penge anyaga. Króm-molibdén vagy króm-vanádium ötvözetből készült vágóél. A legkeményebb vágás a króm-nikkel vagy a magas széntartalmú acélból készült változat lesz.
 4. Vágási vastagság. a csomagoláson mindig fel kell tüntetni a vágható acél maximális keresztmetszetét. A tartomány 0.3-16 mm. Ha ezeket az irányelveket nem követi, a vágóél gyorsan tompává vagy deformálttá válik.
 5. Fogantyú típusa.Ha csak alkalmanként kell dolgoznia, elegendő egy egyrészes fogantyú, amely lágyítja a nyomást. a mindennapi használat során jobb, ha kétkomponensű, ergonomikus fogantyúval ellátott fogantyúkat választunk az ujjkivágásoknak köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a szerszám biztonságos megtartását még izzadt kézben is.
 6. Teljes hossz. Az olló hosszát 17.5-95 cm. Minél magasabb az érték, annál hosszabb vágás végezhető egy menetben, illetve annál nagyobb erőt fejtenek ki a karok. A hosszú ollók bizonyos alkalmazásoknál időt vagy erőfeszítést takarítanak meg, de kevésbé kényelmes az övön viselni őket.
 7. Hajtás típusa. Fémolló lehet kis kézi meghajtóval vékony fémlemezekhez vagy rudakhoz. Más modellek padra szerelhetőek, és meghosszabbított meghajtással rendelkeznek, amely lehetővé teszi az akár 1.6 cm. Még nagyobb vastagságok esetén hidraulikus meghajtású termékek állnak rendelkezésre.

A fent leírt paramétereken kívül az ollókat rendeltetésük szerint osztjuk fel, ahogyan azt a minősítésünk kategóriáiban részletesen leírtuk.

A legjobb fémolló értékelés

Jelölés székhely termék neve ár
Legjobb fémlemez olló 1 Hazet 1961R-1 8 658 €
2 NWS 070-12-350 3 028 €
3 KRAFTOOL 2325-L 1 029 €
4 Gross 78327 775 €
Legjobb fém olló 1 KNIPEX KN-9055280 5 787 €
Legjobb karos olló 1 Enkor Korvet-568 3 2752 €
A legjobb hidraulikus olló 1 KVT
G-12
3 970 €
A legjobb drótvágó olló 1 KNIPEX KN-7182950 15 005 €
2 STAYER 2330-090 900 mm 1 520 €
3 igadir 23000 600 mm 2 175 €
4 Enkor 27310 1 120 €
5 Zu
23313-045 450 mm
718 €

Legjobb fémlemez olló

Az ebbe a besorolási kategóriába tartozó termékek alumínium-, horganyzott acél- vagy rézlemezek vágására vagy vágására szolgálnak. Leggyakrabban a lemezmunkások vagy a gipszkartonozók használják. A szellőző- és csatornázási iparban is használják.

Hazet 1961R-1

Értékelés: 4.9

HAZET 1961R-1

A rangsor első helyezettje a német Hazet márka terméke. Az olló két fémből készült, ahol a vágó rész magas széntartalmú acélból, a meghajtó pedig rozsdamentes ötvözetből készült. Ez a kialakítás megbízhatóan védi az anyagot a korróziótól és meghosszabbítja az élettartamát. Alkalmas egyenes és íves vágásokhoz. Magas stopper elrendezés a kéz megcsúszásának megakadályozására. A meghajtóegységen lévő ütköző az ujjak becsípődésének megakadályozására.

Szakértőink egyszerre több területen is a legjobbnak ítélték a terméket. A vastag pofák lehetővé teszik, hogy a szerszám a szabványos fém keresztmetszeteken akár 1.8mm. Képes akár 1″ vastagságú megerősített fémlemezek vágására is.2 mm. A teljesítmény mellett a felhasználók a véleményekben szeretik a könnyű tartást a vastag fogantyúknak köszönhetően. Nyomáskor egyenletesen osztják el az erőt. Hozzáadott érték a magas építési minőség és a hosszú élettartam miatt. Megfelelő kezelés mellett akár 10 évig is kibírják az aktív szolgálatot.

Olvasson tovább  Hidraulikus Jackrats javítása

Előnyök

 • kompakt hossza 26 cm
 • kényelmes fogás;
 • akár 10 évig is eltarthat;
 • Vágja át a fémet akár 1.8 mm.

Hátrányok

 • nincs zárószerkezet zárt helyzetben (a deréknál kinyílhat és megsérülhet a test);
 • magas költségek;
 • A fogantyú bevonata nem elektromos;
 • Ezt a modellt bal kézben kell tartani, ami a jobbkezesek számára nem kényelmes.

NWS 070-12-350

Értékelés: 4.8

NWS 070-12-350

A rangsor második helyezettje szintén német termék, de az Egyesült Arab Emírségekben gyártják. Ennek a modellnek a második neve Pe

 • kan. Ez a pengék és az ívelt fogantyúk formájának köszönhető, amelyek egy madár hosszú csőrére emlékeztetnek. Ez a kivitelezés megkönnyíti a fémlemezek vágását az ollóval, a felület felett és alatt is elhelyezve azokat. A kések induktívan edzettek (elektromágnesesen fűtöttek) és 57-59 HRC acélkeménységűek. 35 cm hosszúságával egy vagy két kézzel is működtethető. A vágott fém maximális keresztmetszete – 1.2 mm.

  Szakértőink véleménye szerint a terméknek az első helyen kell állnia, mivel nagy kapacitással rendelkezik a hosszirányú vágások során. 8 cm-es élhosszúságával lehetővé teszi a fémlemezek gyors átvágását. A német cég találmánya a kényelemmel is pontszerző, mivel a beépített rugó könnyen elválasztja a pengéket a következő lökéshez.

  Előnyök

  • Sokkal olcsóbbak, mint más német márkák;
  • Sokoldalú rögzítés (a lap felett vagy alatt);
  • az ujjak becsípődését megakadályozó ütköző
  • gyors fémvágás a 80 mm hosszú éleknek köszönhetően.

  hátrányok

  • A fogantyút mindkét kézzel meg kell fogni;
  • Néha előfordulhat, hogy a kiöntő nem éri el a kb. 8 mm-es peremet;
  • vékony fogantyúk;
  • Nincs csavarzár.

  KRAFTOOL 2325-L

  Értékelés: 4.7

  KRAFTOOL 2325-L

  A tajvani német márka a harmadik helyen áll a rangsorban. A modell hossza 26 cm, a munkadarab króm-molibdén ötvözetből készült. A vágandó fém maximális vastagsága: 1.5 mm. A mesterek a véleményekben megjegyzik, hogy a hullámkarton és a profilok, a legfeljebb 0.8 mm, az élezés a napi használat ellenére is jól tartja magát. Kifinomult karrendszerével nem igényel meredek tolóerőt. A magas ütközők megakadályozzák, hogy a szerszám kicsússzon a nedves kézből. A szerkezet csavarozott és anyázott, nem szegecselt, így a penge igazításának szorossága állítható.

  Az ollót a biztonságos kivitelezés miatt értékeljük. A pengéket egy további klipsz tartja zárt helyzetben. Egy ilyen eszköz hasznos a tetőfedők számára a cserepek és a hullámos acéllemezek vágásához, akiknek gyakran kell a szerszámot az övre helyezniük, amikor a tetőn mozognak. Ezenkívül univerzálisan felhasználhatóak (hosszában és végében is vághatók), így a tetőn egyetlen darabból is elég lehet.

  Előnyök

  • kiváló minőségű, holtjáték nélküli konstrukció;
  • gyárilag bőségesen kenve;
  • a pengék szorosan illeszkednek egymáshoz;
  • kényelmes gumi fogantyú.

  Hátrányok

  • A bevonat nem dielektromos;
  • szélesre nyílik, ami kényelmetlen egy kis tenyérrel rendelkező személy számára;
  • a pengék csökkentett lökete.

  Gross 78327

  Értékelés: 4.6

  GROSS 78327

  A rangsor negyedik helyezettje egy másik Kínában gyártott német termék lett. Ezt a modellt Piranha néven forgalmazzák, mivel alakja hasonlít egy folyami ragadozóéhoz. De nem csak külső jegyei miatt figyelemre méltó. A króm-molibdén ötvözetet indukciósan edzették, és a kések keménysége 60-62 HRC, ami jobb, mint a drágább márkáké. Ez a darab alkalmas színesfémekhez és rozsdamentes acélhoz. Az ügyfelek a véleményekben szeretik a kétrészes fogantyút, amely kényelmesen illeszkedik a kézbe. Minden csatlakozás csavarozott, így a löket és a penge rögzítésének mértéke mindig a saját ízlése szerint állítható.

  Ezt a modellt a legkompaktabb és legmegfizethetőbb modellnek ítéltük meg. 23 cm-es hosszával ideális a gipszkarton- és álmennyezet-szerelők számára, akik a profilokat magasan akarják vágni anélkül, hogy nehéz szerszámokat kellene cipelniük. A 350 g súlyt alig lehet érezni az övön. A karos olló akár 1 mm-es fém keresztmetszetek kezelésére is alkalmas.5 mm.

  Előnyök

  • magas megállók a fogantyún;
  • A csipkehurok a zsinór megkötéséhez;
  • a pengék megnövekedett szilárdsága;
  • kompakt méret és kis súly.

  Hátrányok

  • nincs reteszelő mechanizmus a zárt helyzethez;
  • Csak rövidítésre;
  • alacsony teljesítmény.

  A legjobb fémolló

  A rovátkoló ollók abban különböznek a többi ollótípustól, hogy nem egy vékony vonalat, hanem egy széles csíkot tudnak egy menetben vágni. A gép két sorban vág, 1-3 mm széles rést képezve. Továbbá a kések fel vannak szerelve egy szerszámmal a forgácstöréshez és eltávolításhoz, így egy beépítésre kész lyukat hozva létre. Ezek a modellek a minősítés hasznos lesz létrehozására különböző hornyok és bevágások a fém, használt telepítése aljzatok, párkányok vagy elektromos panelek.

  Olvasson tovább  Hideg hegesztés Poxipol: Előnyök és hátrányok

  KNIPEX KN-9055280

  Értékelés: 4.9

  KNIPEX KN-9055280

  A minősítés ezen kategóriájában csak egy minőségi modellt választottunk ki a német gyártótól. A Knipex kések dupla késekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik az 1,8 mm vagy annál vastagabb fémek vágását.2 mm. 2 mm-es munkadarabvastagság esetén is lehet hornyot vágni a műanyagba. Hajtómű és munkadarab króm-vanádium ötvözetből, korrózióra nem hajlamos. A kiöntőcsőre a gyártó egy kiálló konzol formájú forgácstörőt helyezett, amely további élkezelés nélkül biztosítja a tiszta vágást. A modell maximális szélessége 2.7 mm. A szerszámacélt olajban melegítettük, hogy hosszabb ideig éles maradjon.

  Szakértőinket lenyűgözte az olló minősége és tartóssága, ezért a legjobbak közé soroljuk. Ez a modell egyetlen nyomással vágja át a fémet és töri meg a forgácsot, ami csökkenti a munkadarab kezelésének mennyiségét, és nem igényel további megmunkálást. A pengék cserélhetők, így ha a szerszám élettartama lejár, nem kell új szerszámot vásárolnia, hanem csak a hozzá tartozó tartozékokat.

  Előnyök

  • bevált gyártó;
  • kétrészes fogantyú;
  • magas korlátozások a kéz elcsúszásának megakadályozására
  • integrált chip-megszakító.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • a munka elsajátításához sok gyakorlásra van szükség a nyers nyers nyersanyagokon;
  • alacsony teljesítmény.

  Legjobb karos olló

  A fém karos ollónak merev és mozgatható kései vannak. Ez utóbbit egy hosszú kar működteti, amely a tolóerőt egy fogaskerék-mechanizmuson keresztül továbbítja. Ennek a kialakításnak köszönhetően a kis mennyiségű kezelői nyomás óriási erővé alakul át. Ezzel a minősítési kategóriával lemezek, rudak, négyzetek, szögek és szalagok vágása lehetséges. Súlyuk és méretük miatt azonban csak műhelyekben és gyártóüzemekben történő helyhez kötött használatra alkalmasak.

  Enkor Korvet-568

  Értékelés: 4.8

  ENKOR KORVET-568

  A legjobb értékelés kategóriájában csak az orosz “Enkor” gyártó egyik modellje emelkedik ki. A gépnek van egy fix alsó platformja és egy 200 mm hosszú, állítható lökethosszúságú felső pengéje. Annak megakadályozására, hogy a lemez nyomkodás közben elmozduljon, egy ütközővel és egy csavaros rögzítővel van ellátva. A felhasználók visszajelzései dicsérik a vágás pontosságát és a könnyű kezelhetőséget. Ezekkel az ollókkal még a fizikailag legkevésbé fitt ember is meg tudja csinálni. 40 x 6cm T-bar vagy 40 x 6cm sarok, 1″ rúd vágására alkalmas.6 cm átmérőjű vagy 10 cm széles és 1 cm vastag csíkban.

  Szakértőink a gép nagy teljesítménye miatt a terméket a rangsorba helyezték. Ez a legjobb módja a vastagabb fémek vágásának nem elektromos környezetben. A modell képes felülmúlni a sarokcsiszolók teljesítményét az olyan szabványos alkalmazásoknál, mint a betonacél, a négyzet és a szalag vágása.

  Előnyök

  • Penge hossza 20 cm;
  • Nem igényel nagy erőt a kezelőtől;
  • Maximális fém keresztmetszet 1.6 cm;
  • A munkadarab biztonságos rögzítése.

  Hátrányok

  • a gépet a felülethez kell rögzíteni;
  • magas költség
  • Az 50 kg-os súly megnehezíti a szállítást és az üzletben való mozgást;
  • A fogantyú nem gumibevonatú.

  A legjobb hidraulikus olló

  A hidraulikus ollót egy belső olajnyomással hajtott rúddal szerelték fel. A penge a dugattyú végéhez van rögzítve. Megfordítható oldalsó rögzített. A munkarész C alakú vagy hosszú, párhuzamos pengékkel ellátott. A kezelő kézzel, a fogantyúkra hatva fújja fel a nyomást.

  KVT
  G-12

  Értékelés: 4.9

  KVT </div><p>G-12″ src=”/wp-content/uploads/2023/10/96816666195561-6612.jpg” title=”KVT <br />G-12″></p><p>Az ebbe a kategóriába tartozó eszközök specifikusak és csak bizonyos körülmények között hasznosak, ezért csak egy orosz gyártótól származó modellt emeltünk ki a legjobbak rangsorában. A hidraulikus olló 5 tonna erőt képes kifejteni, így könnyen vágja a betonacélokat, négyzet alakú vagy 12 mm átmérőjű rudakat. Ehhez egy felfújt fogantyúval és dugattyús hengerrel rendelkeznek. A teljes test fém (kivéve a második fogantyút), ami csökkenti a sérülés esélyét, ha leesik. A nyomás gyors leengedéséhez egy szelep van aláírással ellátott nyilakkal. Az ollót a mellékelt műanyag hordtáskában könnyen lehet szállítani objektumról objektumra.</p><p>A kézművesek a véleményekben szeretik azt a tényt, hogy a termék nem tartozik a műszaki előírások szerinti kötelező tanúsítás hatálya alá (hivatalos gyártói levél az eladók honlapján), így használata semmilyen módon nem korlátozott a kormány által ellenőrzött helyszíneken. Szakértőinket lenyűgözte, hogy a termék könnyedén vágja a betonacélokat 12 mm-es vastagságig, ami különösen hasznos az építőiparban az alátétrétegeknél. Nem szükséges a villanyvezetékeket az épület tetejére felhúzni, és a hidraulika megvédi a kezet a túlterheléstől.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nyomáscsökkentő szelep a nyomás gyors levezetéséhez;</li><li>erős ház;</li><li>5 t vágóerő</li><li>praktikus hordtáska.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Kényelmetlen fogantyú;</li><li>a munka lassú (fel kell pumpálni a nyomást);</li><li>gyorsabb kézfáradás a 2 súlyától.3kg.</li></ul><h2>Legjobb betonvas olló</h2><p>A betonvágó ollót úgy tervezték, hogy nagy karok segítségével vágja át a csavarokat, rudakat és betonacélokat, átalakítva a kezelő kézi nyomásának erejét. Minél hosszabb a kar, annál nagyobb a nyomás.</p><div style=
  Olvasson tovább  A Fischer Dowels-ról

  KNIPEX KN-7182950

  Értékelés: 4.8

  KNIPEX KN-7182950

  A német Knipex cég terméke az első helyen áll ebben a kategóriában. A csavarvágó piros színű, amely jól megkülönböztethető az építőanyagoktól, így könnyen megtalálható a helyszínen. A kézművesek a véleményekben dicsérik a vastag fogantyúit, amelyek munka közben lágyítják a karok nyomását. 11 mm-es rúdvastagságú króm-vanádium ötvözetből készült fém alkatrész. Az anyagot olajjal edzették az extra szilárdság érdekében. 62 HRC keménységű vágókeménység, amit nem minden versenytárs mutat fel. a vágórész 12 különböző pozícióban állítható, ami növeli a termelékenységet az egyenletes kezelés érdekében.

  Szakértőink a fejpánt különleges formája miatt értékelték a modellt. Más fémollókkal ellentétben ez a fémolló olyan vágóállkapcsokkal rendelkezik, amelyeket oldalról történő munkavégzésre terveztek. Könnyen használható szűk helyeken, mert az ezermester a síkkal párhuzamosan kell elhelyezni őket ahelyett, hogy merőlegesek lennének rá. Ez a változat ideális a tekercselt dróthálóval való munkavégzéshez.

  Előnyök

  • erőteljes, 11 mm átmérőjű fogantyúk;
  • lapos állkapocs és csuklós ízület;
  • porszórt fém burkolat;
  • vastag, kétrészes fogantyúk.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • méretéből adódóan kényelmetlen az építkezésen való hordozás;
  • súly 4.A 11 kg gyorsabban fárasztja a kezeket;
  • a fogantyúk bevonata elektromosan vezetőképes.

  STAYER 2330-090 900 mm

  Értékelés: 4.7

  KITÁMASZTÓ 2330-090 900 MM

  Második hely a rangsorban a Stayer márkájú termékek, a német Kraftool vállalat tagja. A szerszám képes nem edzett acél (HRC 20) keresztmetszetét legfeljebb 1.6 cm egy csapással. Edzett rudak (HRC 30) esetében az olló akár 1 mm vastagságú szakaszokat is átvág.1 cm. Annak érdekében, hogy a pengék ilyen erősek legyenek, a szerszámacélt nagyfrekvenciás árammal edzik. A hosszú, 90 cm-es fogantyúk nagy erő kifejtését teszik lehetővé.

  Ezt a modellt emeljük ki a rangsorban, mint a legerősebb és a legmegfelelőbb a kemény építkezési körülményekhez. A csavarvágó vastag betonacélokat is átvág a pofák sérülése nélkül. A kézművesek is szeretik a megerősített csatlakozót, amely a rendszeres igénybevétel ellenére meghosszabbítja a termék élettartamát. A fejpánt foszfátozott, így esőben vagy nedves időben is dolgozhat vele anélkül, hogy félnie kellene a drága készülék károsodásától.

  Előnyök

  • a fogantyúkban lyukak vannak a zsinór megkötésére;
  • A végállás, hogy ne csípje be az ujjakat;
  • A pofák szorításának mértékének beállítása;
  • további korrózió elleni bevonat.

  Hátrányok

  • súlya 5 kg;
  • nagy méretek;
  • magas költségek;
  • a munkadarabra merőleges megközelítés szükséges (elegendő hely szükséges).

  23000 600 mm

  Értékelés: 4.6

  </div><p>IGADIR 23000 600 MM” src=”/wp-content/uploads/2023/10/32916666195561-3812.jpg” title=”<br />CSAVARVÁGÓ 23000 600 MM”></p><p>A rangsor harmadik helyén egy hazai gyártó terméke áll, de a prémium szerszámok szegmenséből. A szerelvény olló króm-molibdén ötvözetből készült, és egy dugóval rendelkezik, amely megakadályozza az ujjak összenyomódását. A karok porszórt bevonatúak, eső- és lúgállóak, a munkadarabok foszfátozottak. A felhasználók a véleményekben szeretik a könnyű használatot minimális beállításokkal. A karok 60 cm hosszúak, így akár 9 mm átmérőjű csavarokat is át tudnak vágni.</p><p>Értékelőink egyszerű felépítése és nagy tartóssága miatt értékelik a terméket. Az áramköre nem rendelkezik szorításbeállítóval, és bár ez hátrányos a funkcionalitás szempontjából, növeli a kialakítás szilárdságát is. A fém olló súlya mindössze 1 kg, ami sokkal könnyebb, mint az analógoké, és kényelmes az egész napos használathoz vagy a magasban való használathoz.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>vastag fogantyúk;</li><li>A pengék foszfátozott bevonattal rendelkeznek;</li><li>1 kg-os könnyű súly;</li><li>az egyszerűsített kialakítás hosszú ideig tart.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas költség</li><li>Nincs fokozata a penge kiegyenlítésének;</li><li>A pengéken lévő diók vastagítják a fejpántot.</li></ul><h3>Enkor 27310</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=ENKOR 27310

  A rangsor negyedik helyén egy másik hazai modell áll, de jobb áron. A megerősítő olló 60 cm hosszú, vastag, 10 mm-es keresztmetszetű nyéllel rendelkezik. a szerszám króm-vanádium acélból készült és porszórtan bevonattal van ellátva. Könnyebb, mint a terjedelmes csavarbehajtók, de nem sokkal – az ábra 2.6 kg. Az építési minőség nem rosszabb, mint az európaiaké – nincs holtjáték vagy az öntvények deformációja. Annak érdekében, hogy a fém ollóval könnyű legyen dolgozni, a gyártó bordázott fogantyúval látta el őket, amelyeken kivágások vannak az ujjak számára.

  Szakértőink szerint ez a modell ugyanolyan jó minőségű, mint a jól ismert márkák, de megfizethető áron. A mesterek véleménye szerint az olló 6-8 mm-es keresztmetszetet vág, de dupla erő beállítását igényli.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • porszórtan bevonva;
  • ergonomikus fogantyúk;
  • A pengék távolságának és a nyomóerőnek a beállítása támogatott.

  hátrányok

  • A festék a vágórészen gyorsan lekopik;
  • A magas anyák és csavarok növelik a fejpánt méretét;
  • Kevés gyári kenés – saját magának kell szervizelnie.

  Zu
  23313-045 450 mm

  Értékelés: 4.4

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: