12 Legjobb minőségű hegesztőhuzalok

A félautomata hegesztés használata jelentősen növeli a termelékenységet a folyamatos elektródadagolás révén. Ez műszakonként nagyobb teljesítményt és jobb minőségű hosszirányú hegesztési varratokat eredményez. A hegesztőhuzal megfelelő kiválasztása azonban elengedhetetlen a biztonságos és vízhatlan kötéshez. Szakértőink elemzik, hogy mely márkákat részesítik előnyben a profik és az amatőrök. Figyelembe vettük a termékválasztékot, a hegesztési viselkedést és a szakértői véleményt.

Hogyan válasszunk hegesztőhuzalt

A hegesztőhuzal kiválasztásakor négy kulcsfontosságú tényezőre kell figyelni. Ezektől függ a kötés szilárdsága és élettartama:

 1. Úti cél.Rézbevonatú, vasfémek hegesztésére alkalmas. Csak alumínium alkatrészek összekapcsolására használt alumínium. A rozsdamentes acélokat ötvözött acélok összekapcsolására használják.
 2. Típus. A szilárd részt adalékanyagként használják, és rengeteg védőgázra van szüksége. A por fluxust tartalmaz, így csökkenthető a gázfogyasztás. A por önárnyékoló nem igényel argont vagy szén-dioxidot, ami megkönnyíti a munkát a nehezen hozzáférhető helyeken is.
 3. Átmérő. Elérhető 0.6:1.6mm. Az áramerősség alapján választják ki, és ez utóbbit a hegesztendő fém vastagságának megfelelően állítják be. A vastagabb munkadarabok nagyobb áramerősséget és huzalméretet jelentenek.
 4. Tekercs súlya. Változik 0-tól.5-15 kg-ig. Válassza ki a tömeget az elvégzendő munka mennyiségétől és az adagolórekesz kapacitásától függően.

Top hegesztőhuzal fokozatok

Az alábbiakban az Oroszországban kapható legelterjedtebb márkák következnek. Hivatásos hegesztők és hobbihegesztők egyaránt előnyben részesítik őket.

Jelölés Helyszín Név Értékelés
A legjobb hegesztőhuzal márkák 1 ESAB 5.0
2 Svarog 4.9
3 Fubag 4.8
4 ima 4.7
5 Wester 4.6
6 Quattro Elementi 4.5
7 Solaris 4.4
8 FoxWeld 4.3
9 Deka 4.2
10 E
 • tech
 • 4.1
  11 Cédrus 4.0
  12 Kraton 3.9

  ESAB

  Értékelés: 5.0

  ESAB

  A lista élén: a svéd ESAB márka. A világ vezető hegesztőberendezései, széles termékválasztékkal (inverter, plazmavágó rendszerek), maszkok, hegesztőcipők és egyebek. Hegesztőhuzalok: önvédett és szabályos töltőhuzal, MIG/MAG gázvédett huzal, alumíniumhuzal. Az argonhegesztéshez külön huzaltípus is kapható, amely töltőszálként működik. E márkától vásárolhatók az enyhe és gyengén ötvözött acél, réz és alumínium kötéséhez szükséges fogyóeszközök.

  A svéd márkát olyan ritka drótfajtái miatt emeltük ki, mint a Shield-
  NiCrMo 3. Ez egy porral töltött rutil üreges rúd, amelyet nikkelötvözetek argon keverékében történő hegesztésre terveztek, amelyeket magas korrózióállóság jellemez. a hegesztési varratok nikkeltartalma megegyezik az alapfémmel, így azok sem korrodálódnak, és a huzal összetétele kompenzálja az ív magas hőmérséklete miatt egyes ötvözeti elemek kiégését.

  Előnyök

  • Mindig magas minőségű hegesztés;
  • huzal minden fémhez
  • kiváló tekercselés a tekercseken;
  • az ív nem reped vagy rángatózik.

  Hátrányok

  • magas költség.

  Svarog

  Értékelés: 4.9

  Svarog

  A második helyen a hazai “Svarog” márka áll, amely szilárdan megalapozott a hegesztési termékek piacán. A cég kétféle huzalcsaládot kínál alumínium és vasfémek hegesztéséhez. A kötés minőségének javítása érdekében rézbevonatot alkalmaznak, amely nagyobb alakíthatóságot biztosít a hegesztésnek. Így a hegesztés után a kötés nem reped meg a hirtelen lehűléstől. A fogyóeszközök a huzal átmérője szerint választhatók 0.8:1.6 mm az adott feladattól függően. 2-15 kg-os orsók különböző méretű félautomata gépekhez kaphatók.

  A márka hegesztési termékei közül a szakértők az Elkraft ER-70S huzalt ajánlják, amelyet mangánnal, kénnel, szilíciummal és szénnel ötvöznek. Jelentősen növeli a hegesztés szilárdságát, és lehetővé teszi, hogy a kötés nagy terhelést viseljen el.

  Előnyök

  • a különböző tekercsek súlya szerint;
  • a huzal átmérője 0.8:1.6 mm;
  • színes- és vasfémek hegesztéséhez használt fogyóanyagok;
  • a huzalt erősítő vegyszerekkel ötvözik.

  Hátrányok

  • 1 kg-os tárcsák nélkül;
  • nehéz 0 átmérőjű vezetéket találni.6 mm.

  Fubag

  Értékelés: 4.8

  Fubag

  A márka egy több mint 40 éve működő német gyártó tulajdonában van. Világszerte 19 gyárral rendelkezik, és termékkatalógusában TIG, MIG és MMA hegesztőgépek, valamint gáz- és plazmavágó rendszerek szerepelnek. A vállalat önkéntes alapon termékmintákat nyújt be TUV tanúsításra, hogy meggyőzze az ügyfeleket hegesztési termékeik magas minőségéről. Ezért ennek a márkának a fogyóeszközeit nemcsak a kisvállalkozások, hanem a nagyvállalkozók is megvásárolják, csővezetékeket fektetve. A vállalat katalógusában tömör és üreges, porral töltött huzalokat kínál. Az átmérők között 0.8:1.6 mm.

  Ha nagy magasságban vagy mélyen a föld alatt kell hegeszteni, ahol nehéz gázpalackhoz jutni, használja az FB 71TGS huzalt, amely önvédett. A csőcsatornában por van, amely megolvasztja és megvédi a folyékony fémet a külső környezettől. Tartós hegesztést tesz lehetővé védőgáz nélkül.

  Előnyök

  • tárcsasúlyok nagy választéka;
  • átmérő 0.8:1.6 mm;
  • vannak műanyag és fémtekercsek különböző félautomatákhoz;
  • erős hegesztési varratok;
  • a hegesztőív nem rángatózik.

  Hátrányok

  • nem mindenhol elérhető.

  ima

  Értékelés: 4.7

  </div><p>ima” src=”/wp-content/uploads/2023/08/71016666193681-9612.jpg” height=”250″ title=”<br />ima”></p><p>Következő, egy másik német márka, amelyet a hazai hegesztők tisztelnek – <br />ima. A vállalat termékeit 1992 óta ismerik az oroszok, így azok kipróbáltak és teszteltek, és számos kedvező referenciát gyűjtöttek össze. Drótkazetták 1-15 kg-os súlyban kaphatók a katalógusban. Az elektróda átmérője 0.8-1.2 mm. A márka termékeit a petrolkémiai iparban, a gépgyártásban, a cső- és tartályépítésben használják.</p><p>Az ER-308LSi az egyik legmagasabb minőségű huzalminőségű huzalminőség. Króm-nikkel ötvözetből áll, és magas korrózióállóság jellemzi. a mesteremberek megjegyezték, hogy a hegesztési szilárdság egy ilyen huzallal 620 MPa, amikor a versenytársaknak ez a tulajdonsága 400-500 MPa-t ér el. Ezen túlmenően a kötés akár 36%-os nyúlási értékkel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a hegesztési varratok még a szerkezet szélsőséges elmozdulása után is sértetlenek maradnak. Ezt a huzalmárkát a híd-, portál- és toronydaruk, valamint a tehergépkocsi-vázak igényesebb kötéseihez ajánljuk.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>1 és 15 kg közötti kazetták;</li><li>összetétel ötvözött elemekkel;</li><li>alkalmas igényes ízületekhez;</li><li>Nagy szilárdságú 620 MPa.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nehéz találni egy 1.6 mm.</li></ul><h3>Wester</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Wester

  Ez a márka a TIG és MIG/MAG fémkötési módszerekhez szükséges fogyóeszközöket jelenti. Érdemes megjegyezni, hogy a félautomata huzalok ára jelentősen olcsóbb, de a minőség kompromisszum nélkül. A vállalat tömör és üreges keresztmetszetű huzalokat kínál 1 kg-os kazettákban. Enyhe és alacsonyan ötvözött acélok hegesztésére használható. A márka önvédett huzalokat is tartalmaz, amelyek alkalmasak védőgáz nélküli munkavégzésre.

  A hegesztők elismerően nyilatkoztak erről a drótmárkáról, amelynek megnevezése FW12300. Ez a púdertípus, amely alkalmas a vegyianyagtartály-kötésekhez; – Ez a púdertípus, amely alkalmas a vegyianyagtartály-kötésekhez; – Ez a púdertípus, amely alkalmas a vegyianyagtartály-kötésekhez. Az illesztések erősek, az ív nem “köpköd” vezetés közben, és a salakkéreg könnyen leválasztható.

  Előnyök

  • vannak magozott és sima vezetékek;
  • kazetták 1 kg súlytól;
  • Alacsonyabb költségek;
  • kiváló hegesztési minőség.

  Hátrányok

  • kissé magasabb fogyasztás.

  Quattro Elementi

  Értékelés: 4.5

  Quattro Elementi

  A márka a hegesztőberendezések és -tartozékok olasz gyártójához tartozik. A márkakatalógus alumínium- és acélhuzalokat, valamint rézbevonatú és folyósított huzalokat tartalmaz. Az utóbbiban lévő fluxus tökéletesen védi az olvadt fémet – nem képződnek benne pórusok a levegő interferenciájától. Az E71T-GS rozsdamentes acél edényekhez is kiválóan alkalmas, biztosítva a vízmentes kötést. A hegesztési éleknél nem keletkezik alulvágás, mivel a salak jól eloszlik és egyenletes eloszlást biztosít a töltőanyagnak. Az Euro D típusú kazetták minden félautomata géphez illeszkednek.

  A hegesztők visszajelzései dicsérik a jó illesztéseket, az ív magától értetődő viselkedését és a könnyű kezelhetőséget. Az elektróda vége nem lötyög a fúvókában, ezért vékony, de kemény, mélyen behatoló hegesztési varratokat készít.

  Előnyök

  • Az orsók könnyen felszerelhetők az adagoló dobra;
  • különböző átmérők vékony varrathegesztéshez és felszínre hozáshoz;
  • a huzal nem vándorol a fúvóka fúvókájában;
  • könnyű ívszabályozás.

  hátrányok

  • Magas költségek;
  • a hegesztés után időnként lerakódás keletkezik a fémen;
  • némi jegyzet fokozott füstösség.

  Solaris

  Értékelés: 4.4

  Solaris

  Ez a hegesztési fogyóanyag márka az ECO-Groupe Italy tulajdonában van, amely 2007 óta van jelen a piacon. A vállalat székhelye Torinóban van, és a gyártási létesítményeket Kínába helyezik át, hogy csökkentsék a hegesztőanyagok költségeit. A hegesztőhuzalok közül választhatunk rézbevonatú vagy folyósított hegesztőszálas változatot.

  Alacsonyabb ára ellenére ez egy olyan hegesztő fogyóanyag, amely jó tulajdonságai miatt kiemelkedik a többi közül. Például az ER70S-6 huzal szakítószilárdsága 550-565 MPa, ami majdnem megegyezik a márkásabb modellekkel. A huzal alkalmas alacsonyan ötvözött és szénacélok összekötésére. még a magasabb hőmérsékletnek kitett kazánacél is hegeszthető vele.

  Előnyök

  • könnyen beszerelhető egy félautomata gépbe;
  • 440-455 MPa nagy folyáshatár;
  • Nagyon jól ellenáll a szakadásnak;
  • nem köpköd.

  Hátrányok

  • csak népszerű átmérők 0.8 1.0 mm.

  FoxWeld

  Értékelés: 4.3

  FoxWeld

  Jól ismert hegesztőanyag márka, amely 1, 5 vagy 15 kg-os tekercsekben kínálja a huzalt. Ez a nagyon kis adagolókra és az ipari félautomata gépekre egyaránt érvényes. A D100, 200 és 300 formátumú tekercsek könnyen felszerelhetők forgó tengelyre. A legnépszerűbb az Sv08G2S analóg, amely a következőket tartalmazza: kén, szilícium, króm, foszfor, nikkel és réz. A visszajelzések azt mutatják, hogy az ív könnyen meggyullad és jól tartja az érintkezést. A bőséges ötvözés megbízhatóan védi a hegesztési varratokat a korróziótól. A tekercsben maga a fém nem korrodálódik.

  Ez a legnépszerűbb hegesztőhuzal márka Oroszországban. Szinte bármelyik üzletben megvásárolható. Mi is gyártunk minden MIG hegesztési fogyóanyag átmérőt a 0.6:1.6 mm. Kényelmes, ha ki kell választani az elektródákat a vékony fém vagy a felületkezelő tengelyek összekapcsolásához az esztergapadon történő későbbi esztergáláshoz.

  Előnyök

  • nem korrodál a tekercseken;
  • könnyű ívgyújtás
  • magasabb ötvözési szint;
  • minden átmérő.

  Hátrányok

  • Néha van egy egyenetlen orsó.

  Deka

  Értékelés: 4.2

  Deka

  A márka a hegesztési termékek kibővített választékával tűnik ki. A katalógusban alumínium, rozsdamentes acél és vasfémek hegesztésére alkalmas huzalok közül választhat. Vannak tömör és üreges elektródák, 0 átmérőtől kezdve.6 mm és legfeljebb 1.6 mm. A folyadéksisakos huzalok közé tartoznak az önárnyékolt és a párosított inert gázzal töltött huzalok is. A hazai gyártó termékeinek ára teljes mértékben összhangban van a minőséggel, és így jövedelmezőbb a külföldi társaihoz képest.

  A márka hegesztési termékei a NAKS tanúsítvánnyal tűnnek ki. Az ügynökség megvizsgálja a huzal összetételét és tulajdonságait, és jóváhagyja a nagy igénybevételű alkalmazásokban való felhasználást. Ha olyan termékek hegesztése, mint daru rendszerek, nagynyomású tartályok stb., később kerül tesztelésre, használjon E71T-1C huzalt a szükséges tűréshatárokkal.

  Előnyök

  • átmérő 0.6 mm;
  • alumíniumhuzal van jelen;
  • púdertípusok széles választéka.

  Hátrányok

  • fokozott fröccsenés.

  E
 • tech
 • Értékelés: 4.1

  E<li></div><p>tech” src=”/wp-content/uploads/2023/08/63616666193681-9612.jpg” height=”222″ title=”E</p><li>tech”><p>A márkás termékek Kínában készülnek, de maga a márka orosz. A Cedar alumínium-, rozsdamentes és rézbevonatú huzalokat, cső alakú folyósított és tömör változatokat kínál. Az orsó minimális súlya 1 kg-tól kezdődik, ami előnyös, ha kis hegesztési mennyiségekről van szó. A hegesztési termékeket jól csomagolják fóliába, ami megakadályozza a korrózió kialakulását a hosszabb tárolás során. A tekercseket emellett kartonpapírba csomagolják, hogy megvédjék őket a mechanikai sérülésektől.</p><p>A vélemények szerint a huzal a legjobban a vékonyabb fémlemezek hegesztésekor teljesít, 1°C-ig.5 mm vastag. Ezek a lemezek jól behatolnak az elektródába, és minimális a fémveszteség a fröccsenés miatt. Leggyakrabban autók karosszériájához használják.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>vannak tekercsek 1 kg-tól;</li><li>minőségi csomagolás;</li><li>Egyes típusok gáz nélkül is hegeszthetők.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>fokozott füstösség;</li><li>porlasztás.</li></ul><h3>Cédrus</h3><p>Értékelés: 4.0</p><div style=KEDR

  A hazai gyártó kínálja az azonos márkájú alumínium, rozsdamentes, rézbevonatú és fluxusbetétes huzalokat. A cég a fogyóeszközök előnyös csomagolásával tűnik ki. Például alumínium tálca vagy tartály kis hegesztéséhez megvásárolhatja az ER-5356 AlMg-ot, amely 0.5 kg. 3% magnézium a huzalban, ami növeli a lágyfém kötés szilárdságát. A tiszta soros tekercselés biztosítja az adalékanyag egyenletes adagolását és a fröccsenés elkerülését.

  Az ilyen típusú huzal minőségét igazolja az a tény, hogy olyan vállalatok használják, mint a Gazprom, SGK, MRTS. Ha megfelel az ellenőrök követelményeinek a gázvezetékek és egyéb vezetékek ellenőrzése során, akkor annál inkább alkalmas egy kis műhely vagy garázs számára.

  Előnyök

  • még kazettákra való tekercselés is;
  • vegyületek minden fémtípus összekapcsolására;
  • 0-tól 0-ig vannak tekercsek.5 kg.

  Hátrányok

  • rosszabbul teljesít váltakozó áramon.

  Kraton

  Értékelés: 4.0

  Kraton

  Az áttekintést a Kraton hazai márka zárja, amely rézbevonatú, rozsdamentes és fluxusbetétes huzalt kínál. A tekercsből kivezetett elektróda átmérője a 0.6:1.2 mm. A kazetták súlya 1 és 15 kg között van, így az ügyfél könnyen megtalálja a megfelelő mennyiségű huzalt az elvégzendő munka mennyiségétől függően. A tekercsek elég egyenletesen vannak feltekerve ahhoz, hogy lehetővé tegyék a gubancmentes adagolást. A fogyóeszköz vége mindig egy speciális lyukban van rögzítve, hogy megakadályozza a huzal spontán kitekeredését.

  Ezek a termékek megfizethető árukról ismertek. A hegesztők visszajelzést adtak arról is, hogy a hegesztőív könnyen meggyulladhat. Ez a minőségi rézbevonatnak köszönhető, amely javítja az elektróda és a tömeg közötti kapcsolatot.

  Előnyök

  • Finom drót van 0.6 mm;
  • A kazetták 1 kg-tól kezdve;
  • a hegesztőív könnyű begyújtása.

  Hátrányok

  • csobogás van.
  Olvasson tovább  A táblákról szól
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: