13 legjobb festékszóró

Manapság már kevesen vannak, akik ecsetet vagy hengereket használnak komolyabb autójavítás vagy otthoni befejező munkák során. Ezek a szerszámok nem teszik lehetővé, hogy tökéletesen sima és egyenletes festékréteg kerüljön a kezelendő felületre. Ezért kell megvásárolnia egy olyan eszközt, mint a festékszóró. A Szovjetunió idején az emberek úgy próbálták festeni az autókat, a falakat és a mennyezeteket, hogy lefújták. A sűrített levegő különösen gyakori forrása volt a háztartási porszívó. Ma a piacot elárasztják a különböző gyártók szerszámai, amelyeket a professzionális festők és a barkácsolók számára egyaránt terveztek. Annak érdekében, hogy ne döntsön rosszul, a szakértők azt javasolják, hogy több pontra is figyeljen oda.

szórópisztoly kiválasztási kritériumok

 1. Először is: válassza ki a dizájnt. A pneumatikus modellek kiváló minőségű permetezést biztosítanak. De mielőtt megvásárolná őket, szüksége van egy sűrített levegőforrásra. És míg a nagyvállalatoknál ez nem jelent problémát, otthoni használatra kompresszort kell vásárolnia. Az elektromos szórópisztolyok olcsóbbak és könnyebben megvásárolhatók. De csak a drága modellek hasonlíthatók össze a pneumatikus szórópisztolyokkal a festékfelhordás minősége szempontjából.
 2. A kiegészítő porlasztók vagy cserélhető fúvókák az alkalmazások széles skálájához fontosak. Különböző átmérőkben (7 mm-ig) kapható, a permetezendő anyag szívóssága határozza meg a választást. Minél kisebb a viszkozitás, annál finomabb fúvóka szükséges a jó porlasztáshoz.
 3. Amikor a szórópisztolyt hosszabb ideig használják, a könnyű használat gondolata kerül előtérbe. Minél kisebb a súlya és minél kompaktabb a szerszám, annál könnyebb kezelni. Ami a festéktartályokat illeti, a legfeljebb 1 literes műanyag vagy nejlon kannák felülre szereltek. A nagyobb (1 liter feletti) tartályok gyakran fémből készülnek, és a permetező aljára rögzítik őket.

A legjobb szórópisztolyok kiválasztása. A rangsorolás során a következő kritériumokat vették figyelembe:

 1. szerszámtervezés;
 2. műszaki paraméterek;
 3. ár;
 4. a szakértők véleménye;
 5. vásárlói vélemények.

A legjobb szórópisztolyok értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb olcsó elektromos szórópisztolyok 1 HAMMER PRZ150A 2 599€
2 osch PFS 55 4 918€
3 Zubr KPE-350 1 990€
4 PATRIOT SG 110 1 960€
A legjobb professzionális szórópisztolyok 1 ASPRO-1800 35 000€
2 Kalibr Abr-850 36 400€
3 WAGNER W867E All-Spray permetezőgép 19 590€
4 osch PFS 65 6 900€
A legjobb pneumatikus szórópisztolyok 1 SATA 100 BP 19 100€
2 OSCH PFS 2000 5 900€
A legjobb airless szórópisztolyok 1 WAGNER ProjectPro 119 59 990€
2 WAGNER ProjectPro 117 39 000€
3 PHILENT CR1-260 2 470 €

A legjobb olcsó elektromos szórópisztolyok

Az elektromos szórópisztolyoknál a festékanyagot a gravitáció táplálja és a nagy nyomásnak köszönhetően porlasztja. Az anyag egyenletesen oszlik el a felületen, ami pozitív hatással van a festés minőségére. A szakértők szerint az ilyen típusú eszközök hátrányai közé tartozik az alacsony átviteli együttható. A következő modellek kerültek be a felülvizsgálatba.

HAMMER PRZ150A

Értékelés: 4.9

HAMMER PRZ150A

A HAMMER PRZ150A elektromos festékszórót a szakértők produktív eszközként jellemzik. Kényelmes a munkában, lehetővé teszi az alapozók, festékek, lakkok, zománcok és egyéb anyagok hatékony permetezését. A termékrangsorunk győztese a megfizethető ár és a jó műszaki értékek kombinációja miatt. A szerszám háromállású szóráskép-szabályozással, valamint vízszintes és függőleges beállítással rendelkezik. Az eredmény egy gazdaságos permetezési eljárás, amely akár 40%-kal csökkenti a festékfogyasztást.

A szórófej könnyen kezelhető, a szórófej és a fúvóka gyorsan eltávolítható a házból, és az oldószerrel való öblítés nem jelent problémát. A permetező kényelmesen kezelhető a gumibevonatú fogantyúval, és a festékszint jól látható az átlátszó permetezőtartályban.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • állítható fáklya;
 • könnyű karbantartás;
 • kényelmes fogás.

Hátrányok

 • alacsony műanyag minőség.

Bosch PFS 55

Értékelés: 4.8

Bosch PFS 55

Alig néhány év telt el azóta, hogy a neves német gyártó bemutatta az új Bosch PFS 55 szórópisztolyt. Ma ez a modell nagyon népszerű hazánkban. A szakértők a második helyet adták ennek a készüléknek a minősítésben. Fő alkalmazási területe a kis területek és egyedi alkatrészek festése. A szórópisztoly különböző típusú festékek, olajok és egyéb műszaki folyadékok kezelésére alkalmas. A szórófej függőlegesen és vízszintesen állítható, és három kör alakú pozícióval rendelkezik.

A permetezésvezérlő rendszer a maximális permetezési pontosság biztosításával értékes anyagot takarít meg. Az SDS gomb segítségével a tartály és a szórópisztoly gyorsan eltávolítható a házból, ami megkönnyíti a tisztítást.

Előnyök

 • Nagy szórási pontosság;
 • gazdaságos festékfelhasználás;
 • könnyű karbantartás.

Hátrányok

 • a belső hüvelyben időnként szivárgási problémák lépnek fel.

Zubr KPE-350

Értékelés: 4.7

Zubr KPHE-350

A Zubr KPE-350 permetezőgép nem rendelkezik különösebb sallangokkal, de a közvetlen feladatokat tökéletesen ellátja. A szakértők a jó teljesítmény érdekében egy erős elektromos motorra (350 W) támaszkodnak, amely biztosítja a zökkenőmentes működést és a jó vontatást. A fúvóka lehetővé teszi a 60 DIN-ig terjedő viszkozitású anyagok hatékony és gazdaságos átfúvását, a festék gazdaságosan és egyenletesen kerül felhordásra. Az áramlási sebességet egy speciális HVLP rendszer szabályozza, amely nagy szórófejet és alacsony befúvási nyomást kombinál.

A permet vízszintesen és függőlegesen is irányítható. A könnyű használat érdekében van egy forgó fúvóka. A készülék már bizonyított az építési és felújítási munkálatok során. A szakértők a harmadik helyre sorolják.

Előnyök

 • minőségi kivitelezés;
 • gazdaság;
 • erős elektromos motor.

Előnyök

 • korlátozott funkcionalitás.

ATRIOT SG 110

Értékelés: 4.6

PATRIOT SG 110

Kisebb területek festéséhez a kanadai PATRIOT SG 110 elektromos szórópisztoly a megfelelő választás. A szerény motor (110W) nem teszi lehetővé a szerszám nagyobb teljesítményét. A gyenge teljesítmény megakadályozta, hogy a szórópisztoly feljebb kerüljön a ranglistán.

Másrészt a szakértők nagyra értékelték az ütésálló műanyagból készült készülékházat. még azt is kibírja, ha egy ember feletti magasságból betonpadlóra ejtik. A szakemberek szerint a belső töltés is jó minőségű. A praktikus fogantyú is megjegyzi, hogy nem csúszik az Extra Grip markolatoknak köszönhetően. A nehezen hozzáférhető helyeken való könnyű permetezéshez a szórópisztoly rugalmas hosszabbító kábellel van felszerelve.

Előnyök

 • Robusztus ház;
 • megfizethető ár;
 • rugalmas hosszabbító kábel áll rendelkezésre.

hátrányok

 • gyenge motor;
 • alacsony teljesítmény.

A legjobb professzionális szórópisztolyok

A modern elektromos szórópisztolyok a szakemberek körében is népszerűek. Ezek a modellek nagy teljesítménnyel, a szórófej precíz beállításával, költséghatékonysággal és könnyű karbantartással rendelkeznek. A szakértők több eszköz minőségét is dicsérték.

ASPRO-1800

Értékelés: 5.0

ASPRO-1800

Az ASPRO-1800 elektromos festékszóró nagyon népszerű a professzionális festők körében. A szakértők a nagy teljesítményű töltő- és termelékeny motor (900 W) miatt adták a tenyerüket ennek a modellnek. A szerszám egy perc alatt akár 1,8 liter festéket vagy alapozót is képes kiszórni. Ezzel a készülékkel nagy területeket vagy nehéz felületeket permetezhet a minőségromlás nélkül. A festők is nagyra értékelik a professzionális szerszámot a könnyű kezelhetőség és karbantartás miatt.

A permetező felépítése ergonomikus, a szerszám teste egy speciális állványon alapul. Könnyen mozgatható, t. . Csak 10 kg súlyú. A festékszóró 15 m-es hosszabbítótömlővel van felszerelve. Alkalmas mennyezetek vagy nagy helyiségek festésére.

Előnyök

 • Jó minőségű;
 • teljesítmény és teljesítmény;
 • jól átgondolt konstrukció;
 • 15 méteres hosszabbító kábel.

Hátrányok

 • nincs.

ADB-850

Értékelés: 4.9

Az ADB-850

Gyakorlatilag nem rosszabb, mint a minősítés győztese – a Kalibr ADB-850 professzionális szórópisztoly. Csak a motor teljesítménye valamivel alacsonyabb (850 W), de ez nem korlátozza a szerszám nagy teljesítményét. A készülék 1 perc alatt akár 2,1 liter festékanyagot is szétporlaszt. Működés közben kb. 227 bar nyomás, amely lehetővé teszi, hogy a pisztolyt a festett felülettől 40-50 cm távolságra helyezze el.

A szakemberek megjegyzik, hogy a nagy teljesítmény a gép költséghatékony használatával párosul. Az egyfázisú kollektormotor pedig biztonságos, földelés nélküli működést tesz lehetővé. A modell a 14,5 kg-os súlya és a négylábú állvány miatt némileg enged a vezetőnek a mobilitás terén.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • minőségi kézműves munka;
 • Nagy teljesítmény;
 • gazdaságos festék- és lakkfelhasználás.

Hátrányok

 • alacsony mobilitás.

WAGNER W867E All-Spray permetezőgép

Értékelés: 4.8

WAGNER W867E All-Spray permetezőgép

A WAGNER W867E All-Spray univerzális festékszóróval a professzionális festők homlokzatokat, mennyezeteket és falakat festenek. A permetezőgép nagy teljesítményű (570 W), ami felgyorsítja a munkát. Például 5 perc alatt 15 négyzetmétert lehet festeni. . A festékáram 0 g és 350 g között állítható be. Az eszköz az anyagok széles skáláját tudja kezelni, az alkoholos vizes oldatoktól a faanyagvédő szerekig.

A permetezőgép gazdaságos és kíméletesen permetezi az anyagot, a környezet szennyezése nélkül. A gép egy érdekes C-rendszert használ

 • Egykezes festékszínváltás. A készlet két szórófejet tartalmaz, egyet belső festékhez, egyet pedig lakkhoz.

  Előnyök

  • nagy teljesítmény;
  • a festékáramlás fokozatmentes beállítása;
  • gyors színváltás.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Bosch PFS 65

  Értékelés: 4.6

  Bosch PFS 65

  A Bosch PFS 65-öt a professzionális festők a mobilitás és a rugalmasság kombinációja miatt értékelik. A gép különböző típusú festékek és lakkok, valamint műszaki folyadékok kezelésére alkalmas. Ez a megfelelő eszköz, ha közepes vagy nagy területeket, legyen az mennyezet vagy kerítés, minőségi festésre van szükség. 10 perc alatt 5 négyzetméternyi felületet lehet egy falra vagy homlokzatra fújni. .

  Az SDS rendszer lehetővé teszi a gyors szétszerelést és a munkadarabok alapos tisztítását. A szerszám a speciális tartozékoknak köszönhetően folyó víz alatt tisztítható. A nagy teljesítményű villanymotor (650 W) két fokozatban állítható, így az adott anyaghoz optimális feltételeket lehet elérni. És ha felülről kell festeni, a ConstantFeed opció segít a finomabb porlasztás biztosításával.

  Előnyök

  • egyetemesség;
  • mobilitás;
  • könnyű kezelhetőség és karbantartás.

  Hátrányok

  • Magas zajszint;
  • rövid ellátási vonal.

  A legjobb pneumatikus szórópisztolyok

  A pneumatikus permetezési módszer továbbra is keresett a magas szintű biztonság, a kiváló minőségű festékfelvitel és a viszkózus oldatokkal való munka lehetősége miatt. A sűrített levegő hatására a munkaterületet por szennyezi. Ezért kell az ilyen permetezőgépekkel zárt kamrákban dolgozni. Számos hatékony termék létezik, amelyeket a szakemberek megvizsgáltak.

  SATA 100 BP

  Értékelés: 4.9

  SATA 100 BP

  A SATA a magas minőség szinonimája a hazai piacon. A szakértők a pneumatikus szórópisztolyt választották a termékértékelésünk győztesének, mivel minden kulcsfontosságú szempontból kiegyensúlyozott. A modell képes olyan anyagok permetezésére, mint a töltőanyag, a vízbázisú lakk, valamint vastag viszkózus szerkezetek létrehozására. A készülék megbízható szabályozókkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a festékanyag és a sugárszélesség beállítását.

  A gyártó a festő számára is gondolt a kényelemre, mivel a fogantyú könnyű műanyagból, a tartály pedig korrózióálló ötvözött acélból készült. Akár 2 bar nyomást is kibír.

  Előnyök

  • minőségi gyártás;
  • bevált beállítási rendszer;
  • könnyű fogantyú;
  • hosszú élettartamú tartály.

  Hátrányok

  • magas ár.

  BOSCH PFS 2000

  Értékelés: 4.6

  BOSCH PFS 2000

  Egy másik pneumatikus szórópisztoly is felkeltette a szakértők figyelmét. A német BOSCH PFS 2000 modellt kis területek hatékony festésére tervezték. Valószínűleg nem a legmegfelelőbb nagyszabású építési vagy felújítási munkálatokhoz. Ezért a jól ismert gyártó eszköze a második helyen áll a rangsorban.

  A Bosch szakembereinek egyedülálló fejlesztése dicséretet érdemel. Ez az EasySelect választó, amely az ALLPaint technológiával kombinálva felelős az egyenletes szórásképért. Csökken a festék- vagy lakkfogyasztás. A szórópisztoly három fúvóka-beállítási móddal rendelkezik a nagyobb felhasználói kényelem és a festékminőség biztosítása érdekében. Helyreállítható, vízszintesen és függőlegesen állítható.

  Előnyök

  • szabadalmaztatott technológia;
  • Az ütésálló, könnyű ház;
  • elfogadható ár.

  Hátrányok

  • Külön kompresszor elhelyezése.

  a legjobb airless szórópisztolyok

  Az airless szórópisztolyok nagy nyomást igényelnek a festék permetezéséhez. Ez az egyetlen módja a tisztán kontúrozott szórás előállításának. Az ilyen típusú berendezésekre akkor van szükség, ha nagy teljesítményű és gyors festékfelvitelre van szükség. A minőségi követelmények nem a legmagasabbak. Íme néhány megfelelő modell.

  WAGNER ProjectPro 119

  Értékelés: 5.0

  WAGNER ProjectPro 119

  A WAGNER minden árkategóriában a referencia-minőségéről híres. A WAGNER ProjectPro 119 szórópisztoly a vállalat filozófiáján alapul, és így a lista élén áll. A szakértők külön dicsérik a felhasználóbarátságot. A gyártó a készülékhez egy kerekes talpat is mellékelt, és egy hosszabbítótömlőt is mellékelt (15 m). A nagy teljesítményű motor (720 W) könnyedén átpumpálja a festéket a szűrőbetéten, majd kifújja azt. Ezzel a géppel biztonságosan festhet falakat, kerítéseket vagy mennyezeteket.

  A festék egyenesen a gyárból érkezik, és a szóráskép nagyon egyenletesen bevonva van. A festők is elégedettek az alacsony festékfogyasztással.

  Előnyök

  • Mobil és praktikus;
  • Kiváló kivitelezés;
  • Nagy teljesítmény;
  • hosszú tömlő.

  Hátrányok

  • magas ár.

  WAGNER ProjectPro 117

  értékelés: 4.9

  WAGNER ProjectPro 117

  Egy másik festékszóró egy jól ismert német cégtől került fel a rangsorunkba. Még a kínai gyártású minőséget sem veszélyezteti a szerszám szakszerűsége. A WAGNER ProjectPro 117 gyengébb teljesítményt nyújt, de könnyűségben és tömörségben győz. A készülék az épületek belső és külső bevonatainak professzionális felújítására használható. A munka középpontjában a levegő nélküli permetezési technológia áll. A készülék mind a hagyományos bevonóanyagokat, mind a védő vagy antiszeptikus impregnálásokat képes kezelni. A festők különösen elismerően nyilatkoznak a minőségi munka egyenletes alkalmazásáról, így öröm a használata.

  A gyártó 7,5 m hosszú tömlőt szállít, amely lehetővé teszi a mesterember számára, hogy elérje a legnehezebb területeket is.

  Előnyök

  • könnyűség és tömörség
  • minőségi gyártás;
  • erős motor.

  Hátrányok

  • a mobilitás hiánya;
  • magas ár.

  PHILENT CR1-260

  Értékelés: 4.5

  FITOLENT CR1-260

  A FIOLENT KR1-260 festékszóró a legjobbak közül az első háromba került a mi értékelésünkben. Airless permetezéshez tervezett hazai fejlesztés. Akár 80 DIN viszkozitású anyagok is használhatók. A készülék teljesítményben (60W) és teljesítményben (260ml/perc) veszít a vezetőhöz képest, de kényelmesebb a használata.

  Tömege mindössze 1,2 kg, a tartály kapacitása pedig 0,7 l-re korlátozódik. Gondolt a fogantyú kialakítására is, kényelmesen ül a kezében, és nem hajlamos kicsúszni belőle. Ezért még a kecses festők sem lesznek fárasztóak az átlagos terület falainak vagy mennyezetének díszítésére. A szórópisztoly széles hőmérséklet-tartományban használható (+1°C)…+40°).

  Előnyök

  • kiváló minőségű összeszerelés;
  • megfizethető ár;
  • könnyű vele dolgozni.

  Hátrányok

  • korlátozott hatalom;
  • a fúvóka gyorsan eltömődik.
  Olvasson tovább  A gázmaszk használatára vonatkozó szabályok
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: