13 legjobb rotációs kalapács a szakértők szerint

Minden modern háztartásbeli rendelkezik olyan hasznos eszközzel, mint az elektromos fúrógép. Lehetővé teszi, hogy kis lyukakat fúrjon fába, műanyagba vagy fémbe. De amikor egy portrét kell felakasztani egy betonfalra, akkor a perforátor megvásárlásának gondolata jön. Ne tegye nélkül ez a készülék és a javítás a ház, amikor el kell távolítani vakolat, régi csempe, hogy végezzen új vezetékek vezetékek. A fúrógépekkel ellentétben a fúrókalapácsok forgó és ütőhatással rendelkeznek. A fúrófej úgy hatol be a beton- vagy téglafalba, mintha az puha fából készült volna. A hazai piacon a perforátorok választéka óriási, és minden felhasználónak egy adott paraméterekkel rendelkező modellre van szüksége.

A tartós rotációs kalapács kiválasztásának kritériumai

Különös figyelmet kell fordítani a következő jellemzőkre.

 1. A kalapács teljesítményét a motor, az ütési energia és a kalapácsütések gyakorisága befolyásolja. Itt fontos az ideális egyensúly elérése, különben a teljesítményre való törekvés során nehéz és kényelmetlen gépet vásárolhat.
 2. A tápellátás történhet 220 V-os hálózatról vagy akkumulátorról. A hálózatba kapcsolt modellek könnyebbek és nagyobb teljesítményt nyújtanak. Az akkumulátoros fúrógépek ideális mobil eszközként könnyű munkákhoz.
 3. A kalapács súlya csak első pillantásra nem tűnik túl fontosnak. De ha hosszú órákat kell dolgoznia egy létrán vagy kinyújtott karral, akkor jobban jár, ha egy könnyű, kompakt fúrógépben dolgozik.
 4. A fúrókalapács sokoldalúsága bizonyos esetekben nagy segítséget jelent a mesteremberek számára, és megspórolja nekik más építőszerszámok költségeit. Egy extra bitfúró tokmány lehetővé teszi, hogy fúrógép és csavarhúzó kéznél legyen. A vésés a kalapács és a véső helyét veszi át.

A legjobb rotációs kalapácsok kiválasztása. A következő kritériumokat vették figyelembe a minősítés nyerteseinek meghatározásakor

 1. műszaki jellemzők;
 2. ár;
 3. szakértői vélemény;
 4. felhasználói visszajelzés.

A legjobb fúrókalapácsok

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb olcsó fegyverek otthonra: költségvetés 7000 rubelre 1 ort BHD-900 3 640€
2 Makita HR2470 7 259€
3 OSCH PBH 2900 FRE
A legjobb fúrók ár-érték arányban 1 DeWALT D25144K 9 940€
2 Makita HR2450FT 10 360€
3 OSCH GBH 3-28 DRE 14 589€
A legjobb akkumulátoros fúrók 1 Makita BHR242RFE 24 429€
2 AEG BBH 18
 • -402C
 • 24 090€
  3 osch GBH 18 V-EC 0 14 699€
  4 Interskol PA-10/14,4P-2 10 330€
  A legjobb professzionális fúrógépek: 12 Joule ütési energia 1 AEG PN 11 E 49 690€
  2 A Makita HR5201C 37 930€
  3 DEWALT D25601K 29 078€

  A legjobb olcsó fúrókalapácsok otthonra: 7000 rubelig terjedő költségvetés

  Nem kell drága rotációs kalapácsot vásárolnia ahhoz, hogy felújítsa otthonát. Képek felakasztásához, aljzatok mozgatásához, betonba lyukakat fúrni horgonyok vagy dübelek számára, a kedvező árú, akár 900 W teljesítményű és akár 3,5 J ütési energiával rendelkező készülék a megfelelő választás.

  Bort BHD-900

  Értékelés: 4.8

  Bort BHD-900

  A kedvező árú fúrószerszámok között a Bort BHD-900 modell végzett az élen. A szakértők nem csak a legalacsonyabb árat értékelték a társaik között, hanem számos műszaki paraméterben is előnyt élveznek. 900 W teljesítmény és 3,5 Joule ütési energia. Teljes fölény a jól ismert versenytársak, a Bosch és a Makita felett a következő fontos jellemzők tekintetében. A készülék könnyedén dolgozik a betonon, miközben 30 mm átmérőjű lyukakat fúr. A fúrókalapács visszafordító rendszere lehetővé teszi a fúrógép kihúzását elakadás esetén.

  A szakemberek és az amatőrök azonosították a készülék néhány gyenge pontját. A tokmány gyorsan szenved a holtjátéktól, ezért ne bízzon a pontos fúrásban. Nem túl jó minőségű és cserélhető szerszámok tartoznak hozzá.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • maximális betonbehatolás 30 mm.
  • nagy teljesítmény és ütési energia;

  Hiányosságok

  • Egy rövid hálózati kábel;
  • megbízhatatlan tokmány.

  Makita HR2470

  Értékelés: 4.7

  Makita HR2470

  A Makita rotációs kalapácsokat nem kell különösebben bemutatni. A Makita HR2470 modell a híres 2450-es modell továbbfejlesztett változata volt. A gyártó ezt a terméket rezgésvédelmi burkolattal látta el, amely az elődjéből határozottan hiányzott. A tokmányt is áttervezték, most már biztosabban tartja a fúrót. A forgó kalapács a második legnagyobb teljesítményfelvétellel rendelkezik (780 W), ami 2,4 Joule ütési energiával és 4500 ütés/perc frekvenciával kombinálva nagy teljesítményt eredményez.

  A készülék rekordvastagságú lyukak fában (32 mm), és beton fúrásakor 24 mm-es fúrószárra kell korlátozni magát. A gyártónak sikerült a kalapácsok súlyát 2,6 kg-ra csökkenteni, egy sor ergonómiai finomításnak köszönhetően.

  Előnyök

  • Lágy betonfúrás erős rezgések nélkül;
  • takaros hordtáska;
  • hosszú kábel;
  • kényelem a munkában;

  Hátrányok

  • chuck run-out;
  • A fúrási üzemmód fúrás közben nem kapcsol ki teljesen;
  • szűkös felszerelés;

  BOSCH PBH 2900 FRE

  értékelés: 4.6

  BOSCH PBH 2900 FRE

  Minden Bosch rotációs kalapács erős, kézreálló és megbízható szerszámnak számít. Ez a háztartási készülék BOSCH PBH 2900 FRE jó ütésfúró képességgel rendelkezik, amely magas ütési energiából (2,7 Joule), teljesítményből (730 Watt) és percenkénti maximális ütésszámból (4000) áll. A készülék könnyedén készít 30 mm átmérőjű lyukakat fába, de betonon is jól működik (26 mm). Az üreges magfúrófejjel a maximális furatátmérő 68 mm.

  A gép a modern kalapácsok minden hasznos funkciójával fel van szerelve. elektronikus fordulatszám-szabályozás, mélységmegállító és orsózár. A különböző paraméterek kiegyensúlyozott kombinációja lehetővé tette, hogy a kalapács súlyát 3 kg-ban rögzítsék.

  Előnyök

  • univerzális tulajdonságok;
  • minden vezérlőgomb kéznél van;
  • megbízhatóság és tartósság;

  Hátrányok

  • vékony tok;
  • rövid hálózati kábel.

  A legjobb rotációs kalapácsok ár-érték arány szerint

  A piacon megfizethető árú perforátorokat találhat, amelyek megfelelően ellenállnak egy nagyobb felújításnak egy házban vagy lakásban. Ideális háztartási használatra.

  DeWALT D25144K

  Értékelés: 4.9

  DeWALT D25144K

  A DeWALT D25144K fúrókalapácsot a szakértői közösség és az általános felhasználók egyaránt a pénzért cserébe készített rangsorunk győztesének választották. A készülék mellett szóltak az olyan mutatók, mint a teljesítmény (900 W), az ütési energia (3,2 J), a csapások gyakorisága (5350 ütés/perc). Ezzel a géppel nagy lyukakat készíthet fába (30 mm) és betonba (28 mm). Tartalmaz egy 3-pofás tokmányt a hagyományos fúráshoz, amely lehetővé teszi a nagy pontosságú megmunkálást. Csavarhúzóként is használható.

  A szakértők gyenge pontokat is találtak a készülékben. Ütőhangszeres üzemmódban a modell erősen rezeg, és erőteljes zajhatást kelt (89 dB). Jó fúrási sebesség a nagy gyakoriságú ütéseknek köszönhetően.

  Előnyök

  • nagy teljesítmény;
  • zavarásvédelem és túlterhelés elleni védelem;
  • sokoldalúság;

  Hátrányok

  • zajos működés;
  • erős rezgések.

  Makita HR2450FT

  Értékelés: 4.8

  A Makita HR2450FT

  Annak ellenére, hogy a Makita HR2450FT perforátor elvesztette a rangsor vezetését, kiváló műszaki jellemzői nem kerülték el a szakértők figyelmét. A DeWALT D25144K-nál szerényebb teljesítmény (780 W), ütési energia (2,7 Joule) és ütési frekvencia (4500 BPM) tekintetében. De ez nem egy professzionális eszköz, amelynek feladata, hogy hosszú és gyors falakat vagy mennyezetet kalapáljon. A hobbiszerelő számára fontos a kényelem és a komfort. Ezek azok a pontok, amelyekben a Makita kiemelkedik a többi közül.

  A kalapács biztonsági kuplunggal, a markolaton gumi markolattal és reflektorlámpával van felszerelve. Az SDS-plusz tokmány gyors cseréjével az ütvefúróról hagyományos fúrógépre lehet gyorsan váltani, ha az SDS-plusz tokmányt gyorsan lecserélik egy 3-pofás tokmányra. Ezenkívül a készülék súlya a legalacsonyabb (2,9 kg) a versenytársak közül.

  Előnyök

  • Optimális ütőerő;
  • elfogadható ár;
  • kényelmes működés;

  Hiányosságok

  • A patronok rövid élettartamúak;
  • a csiga spontán kihúzása.

  BOSCH GBH 3-28 DRE

  Értékelés: 4.8

  BOSCH GBH 3-28 DRE

  A BOSCH GBH 3-28 DRE masszív háza hangsúlyozza a készülék komolyságát. Teljesítményét tekintve majdnem olyan jó, mint a minősítés vezetője. Magas ára és nagy súlya azonban visszatartó erővel bír a magasabb kategóriájú eszközre való átálláshoz. A modell nemcsak nagy teljesítményű motorral (800 watt), hanem rezgésgátló rendszerrel is rendelkezik, amely kényelmessé teszi a munkát. Orsózár a fúrószár vagy fúrófej gyors cseréjéhez.

  Kék háza tükrözi professzionális alkalmazását. Így nem kell aggódni a tartósság miatt. A kábeltörés elkerülése érdekében a gyártó egy forgatható rögzítést készített.

  Előnyök

  • hatékony fúrás fában és betonban;
  • A rezgésvédelemmel ellátott fogantyú;
  • hibamentes működés;

  Hátrányok

  • magas ár;
  • masszív hordtáska.

  A legjobb akkumulátoros kalapács

  Egyre több építőipari szerszámot kínálnak vezeték nélküli változatban a piacon. Amikor a hazai áramellátás messze van az építkezés helyszínétől, az akkus fúrókalapács jön a segítségére. Teljesítménye gyengébb, mint a hálózati modellé, de a mobilitás néha nagy előnye.

  Makita BHR242RFE

  Értékelés: 4.8

  Makita BHR242RFE

  A rangsor első helyét a Makita BHR242RFE akkumulátoros rotációs kalapácsnak egy sor pozitív pont biztosította. Nem a legerősebb a versenytársak között, például az ütési energia 2 J, és a csapások frekvenciája 4700 bpm. A gép képes nagyobb lyukak készítésére fában (27 mm) és betonban (24 mm). Az akkumulátor rögzítésének eredeti módját a japán konstruktőrök használták. Rugalmas rögzítéssel rendelkezik, ami csökkenti a rezgést és növeli az akkumulátor élettartamát. Így a viszonylag szerény 3 Ah kapacitás ellenére hosszú élettartamú és gyorsan feltöltődik.

  Az SDS-Plus tokmány a csere szerszám rögzítésére szolgál, és 32 mm átmérőjű fúrók befogadására alkalmas. A fúrótokmány nem tartozék.

  Előnyök

  • hatékony rezgésvédelem;
  • megbízható védelem a por ellen;
  • eredeti akkumulátortartó;

  Hátrányok

  • magas ár;
  • zajos működés.

  AEG BBH 18
 • -402C
 • Értékelés: 4.8

  AEG BBH 18<li></div><p>-402C” src=”/wp-content/uploads/2023/05/51616666193701-3713.jpg” title=”AEG BBH 18</p><li>-402C”><p>A legerősebb és legbrutálisabb a felülvizsgálatban az AEG BBH 18 rotációs kalapács</p><li>-402C. A második helyet a rekordot jelentő 2,3 Joule ütési energiájának köszönhetően érdemelte ki. A 4200 ütés/perc maximális ütésfrekvenciával kombinálva a készülék képes a legnagyobb lyukakat készíteni a különböző anyagokban, a 13 mm-es fémtől kezdve a betonban található 50 mm-es lyukakig. Annak ellenére, hogy súlya nagyobb, mint a versenytársaké (3,5 kg), pozitív hatással van a rezgés csökkentésére.<p>Az akkumulátor legnagyobb kapacitású (4 Ah), de gyorsan lemerül. A második akkumulátornak nincs ideje helyreállni, ami kényszerű leálláshoz vezet.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy ütési energia;</li><li>hatékony rezgésvédelmi rendszer;</li><li>alacsony zajszint;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincs övcsipesz;</li><li>magas ár.</li></ul><h3>Bosch GBH 18 V-EC 0</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Bosch GBH 18 V-EC 0

  Egy kicsit szokatlan, hogy a Bosch GBH 18 V-EC 0 professzionális kalapács a rangsor harmadik sorában van, de nem az egyedüli vezetője. De objektíve a készülék a Makita és az AEG ütési energia tekintetében (csak 1,7 Joule) rosszabb, mint a Makita és az AEG. Ahol a versenytársak könnyedén megbirkóznak a munkával, a Bosch tehetetlen. A fában (20 mm) és a betonban (18 mm) lévő lyukak maximális mérete is ezt bizonyítja. A fúrókalapácsok kompaktak és könnyűek (súlyuk 2,3 kg).

  Ez a modell aligha nevezhető professzionális eszköznek. Az elégtelen teljesítmény mellett az akkumulátor gyorsan lemerül. A fejlesztők nem gondolták át a por elleni védelmet. A keletkező örvény befújja azt a tokmányba és az akkumulátorba.

  Előnyök

  • tömörség;
  • A biztonsági csatlakozó tökéletesen működik;
  • alacsony súly;

  Hátrányok

  • gyenge akkumulátor;
  • Megbízhatatlan védelem a por ellen;
  • szerény teljesítmény;

  Interskol PA-10/14,4P-2

  Értékelés: 4.6

  Interskol PA-10/14.4P-2

  A kis Interskol PA-10/14,4P-2 rotációs kalapács nem kiemelkedő erejével és teljesítményével, hanem kompakt méretével és sokoldalúságával nyerte el a szakértők szívét. Az alacsony, 1,4 kg-os súlyának köszönhetően a kezelő át tud váltani ütvefúrásról csavarozásra. Bár az akkumulátor paraméterei nagyon szerények (14,4 V feszültség, 1,3 Ah kapacitás), de mindössze 1 óra alatt feltölthető. Egy második, cserélhető tápegységgel egész nap dolgozhat.

  A készülék megérdemelten foglal el magas helyet a rangsorban, mert a. . lehetővé teszi a magasban történő munkavégzést a kezelő fáradtsága nélkül. Az akkumulátor töltöttségi mutatója bekapcsolt állapotban mutatja az akkumulátor töltöttségét, ami hasznos opció.

  Előnyök

  • tömörség, minimális súly;
  • alacsony ár;
  • sokoldalúság;

  Előnyök

  • nem hatékony háttérvilágítás;
  • Gyenge porvédelem a gombok területén.

  A legjobb professzionális fúrógépek: 12 Joule ütési energia

  A professzionális fúrók a legnagyobb teljesítményűek és ütési energiával rendelkeznek. Általában szűk funkcionalitással rendelkeznek, és csak ütvefúrásra és hagyományos fúrásra korlátozódnak. A vésés néha szükséges funkció.

  AEG PN 11 E

  Score : 5.0

  AEG PN 11 E

  Kemény versenyben a kategória vezetője az AEG PN 11 E. Erősségei a teljesítmény (1,7 kW) és az ütési energia (27 Joule). 1950 ütés/perc sebességgel, ezek a paraméterek elegendőek ahhoz, hogy hatalmas lyukakat készítsenek a különböző anyagokon. Kőben és betonban az átmérője 50 mm, üreges magfúróval pedig 150 mm. Ennek a szörnyetegnek az ellenőrzésére a gyártó a készüléket lágyindítással és üresjárati fordulatszám-korlátozóval szerelte fel.

  Professzionális használatra ajánlott. Hatékony rezgéscsillapító rendszerrel és kényelmes fogantyúval rendelkezik. A kefekopásjelző segít nyomon követni a kefekopást, és a kritikus pont elérésekor a motor kikapcsol. A modell nem rendelkezik véső üzemmóddal, így a szikla vagy beton forgácsolása nem lehetséges.

  Előnyök

  • nagy teljesítmény;
  • tartósság;
  • lágy indítás;

  Hátrányok

  • magas ár;
  • nincs vésési művelet.

  Makita HR5201C

  Értékelés: 4.9

  Makita HR5201C

  A japán Makita HR5201C kalapácsfúrógép a második helyet kapta a minősítésünkben az ár és a műszaki paraméterek optimális kombinációja miatt. Teljesítményben (1,5 kW) és ütési energiában (19,7 Joule) alulmarad a vezetőhöz képest. A 2150 ütés/perc maximális ütési sebességgel kombinálva a legnagyobb üreges maglyuk (160 mm) előállítására képes. A vélemények szerint a felhasználók azt állítják, hogy könnyen megbirkóznak bármilyen anyag feldolgozásával.

  A modell professzionális használatra alkalmas, D-markolattal, kefekopásjelzővel, fúrási mélységkorlátozóval. Ennek a perforátornak a megvásárlása nemcsak az AEG-nél alacsonyabb ár miatt tűnik előnyösebbnek, hanem a véső üzemmód elérhetősége miatt is.

  Előnyök

  • kiváló teljesítmény;
  • zökkenőmentes motorindítás;
  • megbízhatóság

  Hátrányok

  • kényelmetlen zárt térben dolgozni;
  • a kiegészítő műanyag fogantyú rövid idő után elhasználódik.

  DEWALT D25601K

  Értékelés: 4.8

  DEWALT D25601K

  Az első háromban a legszerényebb teljesítményt a DEWALT D25601K rotációs kalapács nyújtja. Alacsony teljesítmény (1250 W) és alacsony ütőerő (12 Joule). A modell azonban kiemelkedik könnyű súlyával (6,8 kg) és alacsony árával. A felhasználókat lenyűgözte a készülék tartóssága és alacsony karbantartási igénye is. A DEWALT mérnökeit is meglepte az alacsony rezgésszint. Aktív rezgéscsillapító rendszert és csillapított kormányrögzítő rendszert használnak.

  Az olajfürdőben működő láncos meghajtó mechanizmus szintén szokatlan megjelenésű. Ezért nem melegszik fel még akkor sem, ha hosszú ideig használják. A biztonsági tengelykapcsoló kétfokozatú nyomatékbeállítással szintén hasznos funkció.

  Előnyök

  • zseniális tervezés;
  • alacsony súly
  • megfizethető ár;

  Hátrányok

  • korlátozott kapacitás;
  • költséges karbantartás.
  Olvasson tovább  Az épületcseppek és tippek fajtái választásakor
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: