14 a legjobb festékek a falak és mennyezetek számára

Az idősebb lakástulajdonosok rettegnek a falak és mennyezetek meszelésétől. Egyrészt gyönyörű, hófehér felület, másrészt problémák sokasága. A festékgyártók nagyon időszerű, alternatív festéktípusokat fejlesztettek ki. Használhatók ultrafehér mennyezeti és falfelületek létrehozására, vagy a felület kiemelésére többszínű bevonatok formájában. a festett felület archaikus meszeléséből és karbantartásából származó előnyökkel jár. A legtöbb esetben a mennyezeteket és falakat enyhén lúgos mosószerrel lehet mosni. A megfelelő festék kiválasztásakor javasoljuk, hogy a következő pontokra összpontosítson.

Mennyezeti és falfesték kiválasztási kritériumok

 1. Sokan a választást az árkategóriával kezdik. De az olcsó festékek nagyon drágává tehetik a felújítást. A helyzet az, hogy minden festéknek megvan a maga sajátos fedőképessége. Ha egy menetben tökéletes felületet tudunk elérni, az gazdaságosabb, mintha 2 vagy 3 rétegben, egy száradási időközzel dolgoznánk. A festékfogyasztás is befolyásolja a felújítás teljes árát.
 2. A felhasználók számára fontos paraméter lesza festett felület tartóssága. A kiváló minőségű festék száradás után víz- és szennyeződéstaszító, nem változtatja meg eredeti színét még napfény hatására sem.
 3. Az anyag kiválasztásakor a helyiség jellegét is figyelembe kell venni. Gyakorlatilag minden festék jól teljesít fűtött helyiségekben. Nem minden termék bírja a szélsőséges hőmérsékletet és páratartalmat.

A legjobb mennyezeti és falfestékek kiválasztása. A minősítés olyan kritériumok alapján történt, mint például

 1. cél;
 2. műszaki specifikációk;
 3. ár;
 4. A szakértők és a célba érkezők véleménye;
 5. felhasználói visszajelzés.

A legjobb mennyezet- és falfesték rangsorok

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb szilikonos vízbázisú fal- és mennyezetfesték1TIKKURILA Euro Extra 20 (2, 7 l).)1 500€
2Caparol CapaSilan (2, 5 L.)2 900€
3
 • TOKOL
 • TOTHERM FESTÉK SIL
 • 4ALPINA EXPERT (10 l.)2 890€
  A legjobb vízbázisú szilikát fal- és mennyezetfesték1TIKKURILA FINNGARD SI
 • KAATTIMAA
 • (18 .)
 • 8 985€
  2AUMIT SI
 • KAT COLOR REPRO (25 kg).)
 • 5 947€
  3Ceresit “ST 54” (15 l).)3 377€
  Legjobb akril vízbázisú festék1D
   UX MASTER LUX AQUA 40 (2,5 l).)
  1 750€
  2ALPINA RENOVA (10 l.)1 550€
  3FARBITEX PROFI582€
  A legjobb latex festékek falakra és mennyezetekre1TIKKURILA EURO POWER7 (9 l).)2 950 €
  2Dufa kiskereskedelmi Eurolatex 3 (2.5 .)440€
  3D
   UX Bindo 7 BW matt (10 l).)
  3 600€
  4NewTone Sky (9 l.)999€

  A legjobb szilikonos vízbázisú fal- és mennyezetfesték

  A legkeményebb fal- és mennyezetfestékek közé tartoznak a szilikongyanta alapú vizes emulziós termékek. A festék előnye a kopásállóság és a vízlepergető képesség. Ezért alkalmas agresszív közegű helyiségekbe. A szakértők több minőségi modellt választottak ki.

  TIKKURILA Euro Extra 20

  Értékelés: 4.9

  TIKKURILA Euro Extra 20

  A TIKKURILA a minőség szinonimája a belsőépítészetben. Értékelésünk alapja a TIKKURILA Euro Extra 20 festék. A modern szilikonfestékek összes fő előnyét magában foglalja. Kiváló színt, UV-állóságot, környezetbarát és teljesítményt biztosító tulajdonságokat kínál. Mindezek a kiváló tulajdonságok az eredeti Tikkurila. Az Oroszországban készült termék nem mindig felel meg a márkanévnek.

  A szakemberek hangsúlyozzák a szagmentes működést, a vízzel és a háztartási tisztítószerekkel szembeni semlegességet. Nehéz negatív véleményeket találni a hétköznapi fogyasztóktól is. Az egyetlen hátránya a magas ár, de a kiváló minőség megéri a pénzt.

  Előnyök

  • környezetbarátság;
  • egyszerű alkalmazás;
  • tartósság;
  • UV-álló.

  hátrányok

  • magas ár.

  Caparol CapaSilan

  Értékelés: 4.8

  Caparol CapaSilan

  A Caparol CapaSilan szilikonos vízbázisú emulziós festék magas fedőképessége. Még egy menetben a szakértők sikerül festeni a falakat és a mennyezetet, ami nagyban leegyszerűsíti a munkát. Érdekes megjegyezni, hogy a Caparol egyike azon kevés vállalatnak, amely szilikonalapú bevonóanyagok gyártására szakosodott. A szakértők azért is ezt a festéket részesítették előnyben, mert a felületen lévő, akár 2 mm széles repedéseket is sikeresen lezárja.

  A festékfelület gyakorlatilag szennyeződésmentes, köszönhetően a víz- és porlepergető hatásnak. Vízzel és háztartási tisztítószerekkel is tisztítható. A Caparol CapaSilan magasabb ára megakadályozza, hogy legyőzze a győztest.

  Előnyök

  • kiváló fedőképesség;
  • egyszerű alkalmazás;
  • víztaszító hatás.

  Hátrányok

  • magas ár.

 • TOKOL
 • TOTHERM FESTÉK SIL

  Értékelés: 4.7

  <li></div><p>TOKOL</p><li>TOTHERM PAINT SIL” src=”/wp-content/uploads/2023/03/9071666193591-9014.jpg” height=”410″ title=”<li>TOKOL<li>TOTHERM PAINT SIL”></p><p>Szilikonos vízbázisú emulziós festék</p><li>TOKOL<li>A TOTHERM PAINT SIL nagy teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik. A szakértők megjegyzik a felület megbízható védelmét a nedvességtől és a szennyeződéstől, a kialakított réteg ellenállását az ultraibolya sugárzásnak. Általában a festék prémium minőségű anyag tulajdonságaival rendelkezik. Ennek a festéknek az előnyei közé tartozik a széles színválaszték is. A festék hosszú ideig tökéletes állapotban használható, még szélsőséges éghajlati körülmények között is.</p><p>De ez a festék a harmadik helyet kapta, mert a vállalat politikája szerint a márka vakolatai, töltőanyagai és alapozói</p><li>TOKOL. Ellenkező esetben a kivitel minősége jelentősen csökken.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nedvességállóság;</li><li>gazdag színpaletta;</li><li>ellenáll a negatív időjárási jelenségeknek.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>a felület előkészítésének szükségessége anyagokkal<li>TOKOL.</li></ul><h3>ALPINA EXPERT </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=ALPINA EXPERT

  A neves német gyártó hazánkban is megkezdte az ALPINA EXPERT festék gyártását. Ennek vannak pozitív és negatív aspektusai is. A szakértők szerint ez a szilikonfesték minőségben gyengébb, mint a három legjobb. Ezért olyan helyeken ajánlott alkalmazni, ahol nincsenek erős hőmérséklet-ingadozások és alacsony a páratartalom. Ugyanakkor az anyag a legalacsonyabb árú és gazdaságos fogyasztás. Átlagosan 140ml festék négyzetméterenként. m2 előkészített felület.

  Sok felhasználó dicsérte az ALPINA EXPERT festék tulajdonságait. megfizethetősége és jó teljesítménye miatt vonzó a lakástulajdonosok számára.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • gazdaságos anyagfelhasználás;
  • a festett felület tartóssága.

  hátrányok

  • csak fűtött helyiségekbe alkalmas;
  • gyorsan foltosodik és nem mosható le.

  A legjobb vízbázisú szilikátfesték mennyezetre és falra

  A folyékony üveg használata a festékben ellenállóvá tette a festett felületet a különböző negatív tényezőkkel szemben. A szilikátfesték külsőleg és belsőleg egyaránt használható. sok gyártónak sikerül kedvezőbb árat kínálnia a vásárlóknak. Ökológiai kompatibilitásának köszönhetően kiváló választás gyermekszobákba, konyhákba és hálószobákba.

  TIKKURILA FINNGARD SI

 • KAATTIMAA
 • Értékelés: 4.9

  TIKKURILA FINNGARD SI<li></div><p>KAATTIMAA</p><li>” src=”/wp-content/uploads/2023/03/63316666193591-8214.jpg” height=”432″ title=”TIKKURILA FINNGARD SI<li>KAATTIMAA<li>“></p><p>TIKKURILA FINNGARD SI szilikátfesték</p><li>KAATTIMAA<li>egykomponensű mélyrétegző anyag. A szokásos nagy teljesítmény mellett a széles hőmérsékleti tartományt a szakértők is kiemelik. A méltósággal bevont felület jól bírja az 50 fokos fagyot, valamint a trópusi hőség + 60 °C-os hőmérsékletét is. De nem csak ezért a tulajdonságáért nyerte el a festék a legmagasabb díjat. olyan tényezők, mint a réteg páraáteresztő képessége, szennyeződéstaszító képessége. Az anyagfogyasztás sem tűnik rossznak, különösen a legközelebbi versenytársakhoz képest.</p><p>A festék nem csak az építők és az újrafestők körében népszerű. Széles körben használják az édesvízi és tengeri hajók tulajdonosai, ami ismét megerősíti a finn gyártó magas minőségi szintjét.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>széles hőmérséklet-tartomány;</li><li>elfogadható fogyasztás</li><li>ellenáll az agresszív közegnek.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem találtak.</li></ul><h3>BAUMIT SI</p><li>KAT COLOR REPRO </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=BAUMIT SI<li></div><p>KAT COLOR REPRO” src=”/wp-content/uploads/2023/03/1381666193591-3514.jpg” height=”420″ title=”BAUMIT SI</p><li>KAT COLOR REPRO”></p><p>BAUMIT SI festék</p><li>A KAT COLOR REPRO-t a szakértők magas színvonalú építőanyagként tartják számon. Az osztrák homokos mésztermékek minőségi jellemzői elsőrangúak. Az erős kötőanyag, a kálium tiszta üveg, általánosan hangsúlyozott. A lakkbevonat nem gyúlékony, UV-álló, szennyeződéstaszító, gőzáteresztő, és nem éghető. Alacsonyabb ára ellenére nem sikerült a legjobb helyezést elérnie.</p><p>Először is, a szakértők és a laikusok nem elégedettek a fogyasztással, amely eléri az 500 g-ot 1 négyzetméterenként. . A második hátrány az alacsony hőmérsékleti alkalmazási tartománya. A festékréteg csak +8°C feletti levegőhőmérsékleten őrzi meg tulajdonságait.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy teljesítményű tulajdonságok;</li><li>Ellenáll a tűznek, a fénynek és a szennyeződésnek;</li><li>elfogadható ár.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas fogyasztás;</li><li>hőmérsékleti korlátozások.</li></ul><h3>Ceresit “ST 54” </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Ceresit ST 54Ceresit ST 54

  A Ceresit lakktermékek számos típusát kültéri használatra tervezték. A Ceresit “ST 54” szilikátos vízbázisú emulziós festék ebbe a csoportba tartozik. De ez nem jelenti azt, hogy alkalmatlan a belső munkákhoz. A profi építők és a háziak egyetértenek abban, hogy a festéknek a listánk első három helyén kell lennie. A szakértők erősségei közé tartozik a jó rejtőzködő képesség, a kiváló végeredmény. Az anyag gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, valamint környezetbarát. Ezenkívül a festék gazdaságos és megfizethető.

  Minden előnye mellett a szakértők nem hagyhatták figyelmen kívül a hátrányait sem. A festék ideális felület-előkészítést igényel, és jobb, ha ásványi alapú vakolatkompozíciókat használunk.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • elfogadható fogyasztás;
  • széles alkalmazási terület.

  Hátrányok

  • tökéletes aljzat előkészítés szükséges.

  A legjobb akril vízbázisú festék falakra és mennyezetekre

  A jelenleg legnépszerűbb akrilfestékek a következők. Megfelelő árúak, könnyen alkalmazhatóak és tartósak. Bár kissé gyengébbek a szilikon- és szilikátvegyületeknél, kiválóan alkalmasak belső munkákhoz. A következő termékeket értékelték pozitívan a szakértők.

  D
   UX MASTER LUX AQUA 40

  Értékelés: 4.9

  D<ul></div><p>UX MASTER LUX AQUA 40″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/6316666193591-3314.jpg” height=”386″ title=”D</p><ul>UX MASTER LUX AQUA 40″></p><p>Angol akril festék D</p><ul>Az UX MASTER LUX AQUA 40 a legjobb megoldás a fából készült mennyezetek és falak díszítésére. A radiátorok esztétikus díszítésére is használható. Kiváló fényelnyelés. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a festékréteg elfedi a kisebb felületi egyenetlenségeket. A festék fedőképességét a szakértők is nagyra értékelik. A fal vagy mennyezet tökéletes megjelenéséhez csak 2 rétegben kell felvinni. Figyelembe véve az elfogadható fogyasztást, a környezetbarátságot és a szagmentességet a felhordás során, a festék ára nem túlzó.</p><p>A szakértők az első helyet a brit festéknek adták. Az Oroszországban gyártott termékek nem büszkélkedhetnek stabil minőséggel.</p><h4>A</h4><ul><li>rejtőerő és fényelnyelés;</li><li>környezetbarát és szagtalan;</li><li>elfogadható fogyasztás</li><li>alacsony karbantartási igény.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>ALPINA RENOVA </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=ALPINA RENOVA

  Az ALPINA RENOVA akrilfesték évek óta számos értékelésben szerepel. Panelistáink a második helyre tették. Az anyag a szakértők szerint 5-7 évig megőrzi kiváló fehérségét. Ha a fehér alaphoz bármilyen színt adunk (mindenképpen ALPINA színt), a következő javításig nem következik be öregedés. a felület könnyen ápolható és nem mattul el mosás hatására. A kőművesek dicsérik jó tapadása és mérsékelt viszkozitása miatt. A festett felület ellenáll a hőmérséklet-változásoknak és a magas aljzatnedvességnek is.

  A magas, kb. 200 g/ 1 négyzetméteres fogyasztás. . sima felület. Bár ez nagymértékben függ a mennyezet vagy a falak előkészítésének minőségétől.

  Előnyök

  • jó tapadás;
  • a természetes szín tartós megőrzése;
  • alacsony karbantartási igény.

  Hátrányok

  • nagy áramlási sebesség.

  FARBITEX PROFI

  Értékelés: 4.7

  FARBITEX PROFI

  A mennyezeti és falfestékek közül a FARBITEX PROFI termékcsalád felkeltette a szakértők figyelmét. Külön dicséretet érdemel és a rangsor harmadik helyét, köszönhetően egyedülálló vízlepergető képességének. Ezért nemcsak a nappaliban, hanem a konyhában vagy a fürdőszobában is használják. A festők kedvelték az anyagot, mert nem igényli az aljzat tökéletes simítását festés előtt. A felület enyhe nedvességtartalma elfogadható, de a por és a szennyeződés egyszerűen elrontja az elegáns megjelenést. A lelkes lakástulajdonosok a FARBITEX PROFI-t nemcsak megfizethető ára, hanem költséghatékonysága miatt is dicsérik (fogyasztás 90 g/négyzetmétertől). ).

  A felhasználó néhány hátrányt említ. A festett felület így válik koszossá, és ha ápolják, lemosódik.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • alacsony fogyasztás;
  • egyszerű alkalmazás.

  Hátrányok

  • a felület szennyeződik;
  • A nedves tisztítás a bevonat kimosódását okozhatja.

  A legjobb latex festékek

  A latex festékek büszkélkedhetnek a legmagasabb élettartammal is. Míg régebben gumiból készültek, ma már a polimerek használata lehetővé tette az árcsökkentést. Ugyanakkor a latexkompozíciók műszaki jellemzőik alapján csak a szilikon termékeknél rosszabbak. Íme néhány minőségi polimerfesték.

  TIKKURILA EURO POWER7

  Értékelés: 4.9

  TIKKURILA EURO POWER7

  A TIKKURILA EURO POWER7 latexfesték sok szakember és kézműves számára kiszámítható. Ezzel az anyaggal bármilyen modern mennyezeti és falfelület festhető. Az alkalmazási terület a betonfelületekkel kezdődik és a forgácslapokkal végződik. A festék magas páratartalmú helyiségekben is használható. A szakembereknek nincs kifogásuk az anyagminőséggel szemben. Száradás után a festett felület háztartási tisztítószerekkel mosható.

  a kézművesek beszámolói rámutatnak a könnyű alkalmazhatóságra. A festéket a felhordási módtól függően 5-10% között vízzel lehet hígítani. Az anyag átlagos felhasználása az előkészített felület festése esetén 100 ml/1 km2 -re. .

  Előnyök

  • széles alkalmazási terület;
  • nem fél a nedvességtől;
  • könnyű ápolás;
  • gazdaságos fogyasztás.

  Hátrányok

  • nem észleltek.

  Dufa Retail Eurolatex 3

  Értékelés: 4.8

  Dufa Retail Eurolatex 3

  A német Dufa cégtől széles színválaszték áll rendelkezésre. A kiskereskedelmi Eurolatex 3 latex termékcsalád bizonyítja a gyártó magas minőségét. Az oroszországi termelés létrehozásával a vállalatnak sikerült csökkentenie termékei árát. Ebben az esetben a műszaki paraméterek megfelelőek maradnak. Miért döntöttek úgy a szakértők, hogy a festék a második helyet kapja meg. Sok szakértő szerint a latex termékek voltak a vállalat legjobb eredményei.

  Az anyag megkülönböztető jellemzője a nagy fedőképesség, amely megkönnyíti az előkészítő munkát és csökkenti a festékfogyasztást. A festékfelület tartós és magas lúgosságú, kemény tisztítószerekkel is tisztítható.

  Előnyök

  • különböző felületeken alkalmazható;
  • jó rejtőerő;
  • Tartós és ellenálló a lúgos közeggel szemben.

  A hátrányok

  • a színes festék száradás után sötétebbé válik.

  D
   UX Bindo 7 BW matt

  Értékelés: 4.7

  D<ul></div><p>UX Bindo 7 BW matt” src=”/wp-content/uploads/2023/03/694166193591-6414.jpg” height=”461″ title=”D</p><ul>UX Bindo 7 BW matt”></p><p>D latex festék</p><ul>Az UX Bindo 7 BW matt a professzionális termékcsoportba tartozik, amit magas ára is jelez. Kiváló fedőképességgel rendelkezik, felhordáskor nem csíkozódik vagy folyik, és henger használata esetén nem fröcsköl. A higiéniai tanúsítványok megerősítik, hogy a termék környezetbarát, így a gyermekszobában vagy a konyhában is használható. A festék tökéletesen kiemeli a felület domborzatát, ami fontos a mintás tapéta kialakításához. A tökéletes kivitelezéshez 2 réteg szükséges.</p><p>A szakértők a harmadik helyre sorolják az anyagot, mert. . a hordozók széles skáláján alkalmazható. A festett felület enyhe háztartási tisztítószerekkel tisztítható, amelyek nem tartalmaznak súroló hatású összetevőket.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>környezetbarátság;</li><li>alacsony fogyasztás;</li><li>kiváló rejtőerő.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>NewTone Sky </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=NewTone Sky mennyezetekhez

  Az ultrafehér mennyezetek és falak rajongói számára a NewTone Sky latexfesték a megfelelő választás. Normál páratartalmú, fűtött helyiségekbe tervezték, és minden típusú felületen alkalmazható. Kiválóan alkalmazható ásványi aljzatokon, például téglán, betonon, gipszkartononon és gipszkartonlapon. Az ultrafehér színt kétrétegű eljárással érik el. Más színek rajongói fehér alap hozzáadásával használhatnak árnyalatokat.

  Annak ellenére, hogy a megfizethetőség és a környezetbarát helyi festék nem sikerült betörni az első háromba. A szakértők elismerik az anyag magas fogyasztását (160-180 g/m2 ). A porfesték nem igényel egynél több réteget, de egyes felhasználók gyenge fedőképességről számolnak be.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • Alkalmas különböző alapokhoz;
  • környezetbarátság.

  Hátrányok

  • magas fogyasztás;
  • gyenge rejtőerő.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: