14 legjobb vakolat

A vakolatkeverékeket széles körben használják az építőiparban. Míg régebben ezt az anyagot csak falak és mennyezetek kiegyenlítésére használták, ma már egyes készítményeket dekorációs célokra is alkalmaznak. A vakolatok választéka is ennek megfelelően bővült. Manapság nehéz olyan építőket találni, akik saját maguk készítik a cementmészhabarcsot. Ezeket olyan újítások váltották fel, amelyek minden eddiginél egyszerűbbé teszik a habarcs előkészítését, felhordását és kiegyenlítését. A barkácsáruházban az átlagos barkácsoló összezavarodhat. A vakolat kiválasztásakor nem szabad tévedni, érdemes megismerkedni a szakértők ajánlásaival. oktatás 1 A vakolat kiválasztásakor érdemes megismerkedni a szakértők ajánlásaival.

A vakoló kiválasztási kritériumai

 1. Az első dolog, amit a mesterembernek meg kell tennie, hogy nagyjából megbecsüli a kiegyenlítő réteg vastagságát. Gyakrabban használják a vakolatot, ha az ideális vastagságtól legalább 3 mm-es eltérés tapasztalható. A nagy egyenetlenségek vakolása több rétegben is elvégezhető, de a felület hosszú száradási ideje miatt értékes időt veszítünk. Ebben az esetben figyelni kell az egy réteg maximális vastagságára.
 2. A készítmény kiválasztásakor fontos figyelembe venni az aljzat típusát. Míg szinte minden vakolat tökéletesen működik betonalapokkal, a vakolat alapokhoz gondosan ki kell választani a vakolatkeveréket.
 3. Egyes vakolatfajták a felület előkészítésére használhatók a csempefektetéshez, míg más megoldások modern dekoratív felületek létrehozását teszik lehetővé.
 4. Nem minden vakolat őrzi meg egyformán jól tulajdonságait száraz helyiségekben és a szabadban. Míg a ragasztók széles választéka alkalmas a belső terekbe, a nedvességnek, fagynak és UV-sugárzásnak ellenálló termékek a legjobb választás kültérre.
 5. A vakolatokat összetételük szerint is megkülönböztetik. A cementkeverékek külső használatra alkalmasak, ezek a legolcsóbbak. A gipszvakolatok gyorsan száradnak, alkalmazási területük általában száraz helyiségekre korlátozódik. A legdrágábbak a szintetikus készítmények. A kézművesek számára széleskörű felhasználási lehetőségeket biztosítanak.

A legjobb tapaszok bekerültek a felülvizsgálatunkba. A rangsor összeállításakor a következő szempontokat vették figyelembe

 1. cél;
 2. a termék összetétele;
 3. ár;
 4. szakértői vélemény;
 5. vásárlói visszajelzés.

A különböző vakolattípusok előnyei és hátrányai

Gipsz típus

Előnyök

hátrányok

Cement

+ alacsony ár

+ időjárásállóság

+ a bevonat vízgőzáteresztő képessége

– csak aljzatok kiegyenlítésére alkalmas

– elégtelen rugalmasság

Gipsz

+ plaszticitás

+ gyors száradás

+ dekorációs célokra is használható

+ vastag szőrzet

– időjárásálló

– nem bírja a mechanikai behatásokat

Szintetikus

+ plaszticitás

+ multifunkcionalitás

+ magas tapadás

+ dekoratív

– magas ár

– alacsony vízgőzáteresztő képesség

– könnyen foltosodik

A legjobb vakolatok értékelése

Jelölés hely termék neve Értékelés
A legjobb cementvakolatok 1
 • TONIT T1+
 • 4.9
  2 Knauf Grunband 4.8
  3 Weber.vetonit TT40 4.7
  4 Ceresit CT 29 4.7
  5 Kreps mester 4.6
  6 KM Profi szálerősítéssel 4.5
  A legjobb tapaszok 1 Knauf Rothband 4.9
  2 Vetonit Pro gipsz erősítésű (Weber).Vetonit) 4.8
  3 VOLMA réteg 4.8
  4 Ceresit CT 35 4.7
  5 Unis Teplon 4.6
  6 Basovit Gipswell 4.5
  A legjobb műgyanta alapú vakolatok 1 Caparol Streichputz 4.8
  2 Mapei Nivoplan 4.7

  A legjobb cementvakolatok

  A cementvakolatok fő célja a belső és külső aljzatok kiegyenlítése. Ellenáll a víznek, a fagynak és a napfénynek, száradás után erős borítású. A szakértők számos népszerű vakolatot választottak Oroszországban.

 • TONIT T1+
 • Értékelés: 4.9

  P<li></div><p>TONIT T1+” src=”/wp-content/uploads/2023/08/23816666193391-5314.jpg” title=”P</p><li>TONIT T1+”><p>P-típusú vakolat</p><li>A TONIT T1+ egy cementes keverék, amelyhez víztaszító összetevőket és erősítő szálakat adtak hozzá. A vakolat belső és külső aljzatok kiegyenlítésére használható. A szakértők nagyra értékelik a sokoldalú alkalmazhatóságot, a vakolat tökéletesen tartja a beton, tégla, gázbeton felületeket. megérdemelten elismert, kiváló termék; – vastagságok széles skálája; – kiváló tapadás betonon, téglán, pórusbetonon és gipszkartonon. Jó tapadással rendelkezik, könnyen alkalmazható, száradás után nem repedezik.<p>A kivitelezők pozitívan nyilatkoznak az elkészített habarcs életképességéről (240 perc), a vastagságok széles skálájáról (2-től 30 mm-ig). Kézzel vagy mechanikusan alkalmazható.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>széles vastagságtartomány;</li><li>alacsony fogyasztás;</li><li>nedvességállóság és képlékenység;</li><li>Kézzel vagy géppel alkalmazható.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem észlelték.</li></ul><h3>Knauf Grunband</h3><p>Értékelés: 4.8</p><p>A hazai vakolat VOLMA Layer a legkedvezőbb áron kerül értékesítésre. A keverék alapja kiváló minőségű gipsz, további ásványi és kémiai összetevőkkel. A vakolat kiválóan tapad beton, tégla, pórusbeton és gipszkarton aljzaton. A szakértők szerint ennek az anyagnak a fő előnye az alkalmazott réteg fényes felülete. Ezért a kivitelezők gyakran kizárják a gittelési műveletet. A vakolat a környezetbarát tulajdonságai miatt is bekerült az első három helyezett közé, amit a megfelelő tanúsítványok is alátámasztanak.</p><p>A készítmény kivételes tisztasága lehetővé teszi a gyermekek és kórházak számára történő felhasználást. A légáteresztő vakolat optimális beltéri klímát tart fenn.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiváló tapadás;</li><li>környezetbarátság;</li><li>a készítmény kivételes tisztasága.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>a keverés után 30 perccel veszít a rugalmasságából.</li></ul><h3>Ceresit CT 35</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Ceresit CT 35

  A Cerezit építőanyag-keverékek minősége az egész volt Szovjetunióban jól ismert. A Ceresit CT 35 dekoratív vakolat a német-orosz termékek minden előnyével rendelkezik. A készítmény fő célja – a már vakolt vagy korábban előkészített felületek dekoratív befejezése. A termék különböző színekben kapható. Leggyakrabban a mesterek a keveréket a hőszigetelés elrendezésével egyidejűleg használják. A magasabb rangú pozíciót a vakolat magas költségei miatt nem lehetett elérni. Igen, és a kész keverék élettartama 1 órára korlátozódik.

  Az anyagot az építők használják mind a belső, mind a külső befejező munkákhoz. Száradás után a vakolat ellenállóvá válik az alacsony hőmérsékletekkel és az UV-sugarakkal szemben.

  Előnyök

  • Német minőség;
  • a színválaszték rendelkezésre áll;
  • Alacsony hőmérsékletű és UV-álló.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • gyors keményedés.

  Unis Teplon

  Értékelés: 4.6

  Unis Teplon

  Az Unis Teplon gipszvakolat egy fontos előnnyel rendelkezik a versenytársakkal szemben. A felület száradás után hófehér színű. A festés vagy a ragasztás tehát a csiszolás után végezhető el. A szakértők megjegyzik, hogy egy menetben vastag réteget lehet felvinni (akár 50 mm). A kompozíció hatálya a belső területekre korlátozódik, ami befolyásolta a rangsorban elfoglalt helyet. A kézművesek az elkészített habarcs gyors szilárdulási idejét is megjegyzik (50 perc). De nemcsak kézzel, hanem a gépesítés segítségével is lehet vakolatot alkalmazni a falakra.

  A felhasználók visszajelzései alapján a felhasználók elégedettek a megfizethető árral, a gazdaságos fogyasztással és a világos használati utasításokkal. Kissé elrontja a gyenge tapadás.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • hófehér színű;
  • egyetlen réteg nagy vastagsága.

  Hátrányok

  • gyenge tapadás;
  • korlátozott alkalmazási kör.

  Basovit Gipswell

  Értékelés: 4.5

  Basovit Gipsvall

  A Basovit Gipsvell gipszvakolatot használó kivitelezők megengedhetik maguknak a legtöbbet. az elkészített habarcs élettartama 90 perc. Egy másik előnye lehetővé tette az anyagot, hogy a minősítésünkhöz jusson. Ez egy rekordot jelentő egyrétegű vastagságtartomány (3-80 mm). Jó tapadásának köszönhetően a vegyület beton, tégla, gipsz aljzaton is használható. Az egyetlen korlátozás a száraz fűtött helyiségekben való alkalmazás.

  A mesterek a felület száradás utáni állapotát is értékelik. Csiszolás után falak vagy mennyezetek díszítésére használható. A fogyasztó mindezeket a tulajdonságokat megfizethető áron kapja meg.

  Előnyök

  • tartósság;
  • egyrétegű rétegvastagságok széles skálája;
  • elfogadható ár.

  Hátrányok

  • repedések száradás után;
  • instabil minőség.

  A legjobb műgyanta alapú vakolatok

  A legfejlettebb vakolatfajták a szintetikus gyantákon alapuló készítmények. Az anyagot könnyű előkészítés, felhordás és kiegyenlítés jellemzi. A szintetikus vakolatokat gyakran használják falak és mennyezetek díszítésére. Íme néhány minőségi termék.

  Caparol Streichputz

  Értékelés: 4.8

  Caparol Streichputz vakolat

  Caparol Streichputz matt vakolat kiváló minőségű, vékonyágyazású és időjárásálló bevonatokhoz. Az anyag szintetikus gyantákon alapul, és vízzel a kívánt konzisztenciára hígítható. A szakértők az anyagot az első helyezettnek ítélték a széles alkalmazási terület miatt. Segítségével műanyag tömeg nem csak a szint a bázis, hanem előállítani különböző típusú modern berendezés (permetezés mozaik, sgraffito utánzás).

  A profi vakolók a termék tulajdonságait is nagyra értékelik, mint például a tartósságot, a környezetbarátságot, az alacsony szagot és a száradás utáni repedésmentességet. A keverék kényelmesen alkalmazható és kiegyenlíthető.

  Előnyök

  • időjárásállóság;
  • szilárdság és alakíthatóság;
  • környezetbarátság;
  • széles alkalmazási terület.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Mapei Nivoplan

  Értékelés: 4.7

  Mapei Nivoplan

  A Mapei Nivoplan szintetikus vakolat erős tulajdonságai közé tartozik a kedvező ár, a jó tapadás és a nagy rugalmasság. Ezért a készítmény sokoldalú anyagnak bizonyult, amely nemcsak a külső és belső bázisok kiegyenlítését teszi lehetővé. A keverék használható vakolt felületek helyreállítására, a falak csempézésre való előkészítésére. Az oldat rugalmassága a jó tapadással kombinálva lehetővé teszi a mennyezetre való felhordást. Egyetlen réteg vastagsága legfeljebb 30 mm lehet.

  Fontos, hogy a szárítószert a munka megkezdése előtt helyesen, vízzel összekeverve készítsük el. A vakolat nem alkalmas vakolt aljzatok kiegyenlítésére. Ezek a tulajdonságok nem tették az anyagot a rangsor győztesévé.

  Előnyök

  • univerzális alkalmazhatóság;
  • megfizethető ár;
  • jó tapadás.

  Hátrányok

  • ritkán kapható a piacon;
  • nem alkalmas vakolt felületekre.
  Olvasson tovább  Mi az infravörös film, és hogyan kell csatlakoztatni?
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: