17 top csempe gyártó

Elmúltak a tetőfedés napjai a tetőfedő nemezzel és palával. Egyre több lakástulajdonos kedveli a zsindelyt. Esztétikussá és egyedivé teszi a tetőt. A mai építőipari piac tetőfedő anyagok sokaságát kínálja. Különböznek költségben, formában, beépítési módban. Az átlagember tanácstalan lehet a tetőcserép kiválasztásakor. Szakértők tanácsai a megfelelő vásárláshoz.

Hogyan válasszunk egy fém csempe

 1. Ideje választani. A lakástulajdonosok gyakran követik el azt a hibát, hogy a szarufák és a gerendák lerakása után választanak csempét. Az a tény, hogy a különböző típusú tetőfedések súlyukban és beépítési módjukban komolyan különböznek egymástól. Ezért úgy dönt, hogy milyen típusú csempe kell a szakaszban a tervezés a tetőn. A puha tetők például folyamatos nedvességálló rétegelt lemez alépítményt igényelnek. A nehéz agyagcserép vagy cement-homok keverékű csempékhez pedig megbízható szarufarendszert kell építeni.
 2. A költségek. Sok ingatlantulajdonos a tetőfedés kiválasztásakor a költségek alapján dönt. A legmegfizethetőbb ár egy puha csempe. A természetes tetőbe való beruházás fényűző megjelenéssel és hosszú élettartammal térül meg.
 3. Hosszú élettartam.A tartósság a tetőfedés típusától függően nagymértékben változik. A legtartósabb kerámia és cement-homok csempe tekinthető, még a zord éghajlaton is, több mint 100 évig bírják. A bitumenes tetőfedő anyag élettartama 30-40 évre korlátozódik.
 4. Könnyű telepítés. A szakmunkás munkaerő jelentős költségtényezővé válik a tetőfedésnél. Néhány igényes lakástulajdonos pénzt takarít meg azzal, hogy saját csempét telepít. A puha borítással a legkönnyebb dolgozni. De a drága tetőszerkezetet a legjobban szakemberek szerelik fel.
 5. Klíma.Mindegyik csempének megvannak az előnyei és hátrányai. Néhányuk közvetlen hatással van az időjárásállóságra. Például egy kemény fagyban a zsindelyek törékennyé válnak, ami megnehezíti a telepítést az egyenetlen felületeken. A homokhomok cementtetők korlátozott élettartamúak fagyás-olvadás ciklikusan. Ezért ritkán használják olyan régiókban, ahol a téli hőmérséklet gyakran meghaladja a 0°C-ot.
 6. Piaci elérhetőség. A tetőfedés legszélesebb választékát kínálják a nagyobb orosz városok lakosainak. De a tartományokban a tetőfedő anyagok listája korlátozott. Kívánságra megrendelheti a kívánt csempéket, de fel kell készülnie a szállítási többletköltségre.

Kiválasztottuk a 17 legjobb csempegyártót. Termékeik jelen vannak a hazai piacon, és a szakemberek és a lakástulajdonosok egyaránt értékelik őket.

A legjobb csempe gyártók értékelése

Jelölés hely termelő értékelés
A rugalmas zsindelyek legjobb gyártói 1 Katepal 4.9
2 IKO 4.8
3 GAF 4.7
4 Tegola 4.7
5 Kerabit 4.6
6 Shinglas 4.5
A legjobb gyártók agyag tetőcserép 1 Roben 4.9
2 aas 4.8
3 Tondach 4.7
4 Koramic 4.6
5 Erlus 4.5
6 Laumans 4.4.
Top kompozit csempe gyártók 1 LUXARD 4.9
2 Metrotile 4.8
Top cement és homok csempe gyártók 1 aas 4.9
2 AURA 4.8
3 Balti cserép 4.7

A rugalmas zsindelyek legjobb gyártói

A megfizethetőség, a megbízhatóság és az esztétika kiváló kombinációja egy rugalmas zsindellyel rendelkezik. Könnyen felszerelhető, és kis súlyának köszönhetően megtakarítást jelent a szarufarendszer építésénél. A szakértők elégedettek voltak számos gyártó termékeivel.

Katepal

Értékelés: 4.9

KATEPAL.webp

Jól ismert hazánkban rugalmas zsindelyek Katepal. A finn gyártó 1949 óta tevékenykedik az európai építőanyag-piacon. Fennállása során a vállalat megbízható és felelős partnernek bizonyult, és nemcsak Európában, hanem a volt Szovjetunióban és a Közel-Keleten is népszerűvé vált. A tetőfedő anyagok gyártásához kizárólag minőségi bitument használunk, amely bevált beszállítóktól származik. vízálló és tartós rugalmas zsindelyek alapjává válik.

A szakértők dicsérték a finn termékek anyagminőségét és demokratikus árát. A márka az első helyen áll a rangsorban, t. . nincs panasz a hazai felhasználóktól.

Előnyök

 • modern felszerelés;
 • felelős nyersanyagbeszerzés;
 • szigorú minőségellenőrzés;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nem találtak.

IKO

Értékelés: 4.8

IKO.webp

Az IKO amerikai-kanadai közös vállalat a legnagyobb zsindelygyártók közé tartozik. A vállalat első termékeit még 1951-ben dobták piacra. A kezdetben bitumenalapú vízszigetelő membránok gyártására szakosodott vállalat később (1954) tetőcserépekkel egészítette ki kínálatát. Az európai piacra való belépés érdekében a vállalat egy belgiumi gyártóüzemet épített (1972). Ma a multinacionális vállalat az első helyen áll a rugalmas zsindelyek exportjában.

Olvasson tovább  Hogyan készítsünk egy kétszintes mennyezetet a gipszkartonban a háttérvilágítással?

A márka a második helyet foglalja el a hagyományok és az innovatív technológia kombinációjának értékelésében. Az egyetlen hátránya a felhasználók szerint a magas ár.

Előnyök

 • hosszú hagyomány;
 • modern technológiai berendezések;
 • nagy választék;
 • magas minőség.

Hátrányok

 • magas ár.

GAF

Értékelés: 4.7

GAF.webp

Az egyik legtapasztaltabb márka a zsindelyek területén a GAF cég. Tevékenysége 1886-ra nyúlik vissza, azóta a vállalat a világ különböző részein elnyerte a háztulajdonosok szívét. A márkát a szakértők a tetőfedő ipar egyik trendteremtőjének tartják. A gyártó az Egyesült Államokban és Kanadában az első számú gyártó. Például, Észak-Amerikában minden második magánlakás látható csempe GAF. Az exportterv is nagyon jó, és a vállalatnak számos országban, köztük Oroszországban is van irodája. A márka a harmadik helyen áll a rangsorban.

A felhasználóknak és a szakértőknek sincs kifogásuk a zsindelyek minőségével szemben. Csakhogy nem volt mindenhol elérhető, ami befolyásolta a végső álláspontot.

Előnyök

 • nagy tapasztalattal rendelkezik a gyártás terén;
 • Élethosszig tartó garancia a gyártótól;
 • nagy népszerűség;
 • széles színválaszték.

Hátrányok

 • hiány az orosz kiskereskedelmi hálózatban.

Tegola

Értékelés: 4.7

TEGOLA.webp

Az olasz Tegola cég széleskörű képviselettel rendelkezik az egész világon. A csoport 73 országba exportálja termékeit. A vállalat viszonylag fiatal, 1973-ban indult. De rövid idő alatt a termékek vezető pozíciót szereztek az európai piacon. A gyártó fő hangsúlyt fektet termékeinek magas minőségére, a modellek széles választékára és a színek széles skálájára. Ugyanakkor az olaszoknak sikerült az orosz fogyasztóknak elfogadható árat kínálniuk.

Szakértők úgy vélik, hogy számos intézkedés által rugalmas zsindely Tegola a legjobb a hazai piacon. A hazai felhasználóknak csak egy sora okoz kritikát. Nordland tetőfedő van egy zsugorodása szemcsék. Ezért a márka a negyedik helyet szerezte meg értékelésünkben.

Előnyök

 • magas minőség;
 • modellek széles választéka;
 • sok színben;
 • demokratikus árak.

Hátrányok

 • morzsolódik granulátumot egy sor “Nordland”.

Kerabit

Értékelés: 4.6

KERABIT.webp

A finn puha tetők gyártója, a Kerabit 1920 óta működik az európai piacon. Korábban Pikipoika néven volt ismert, a márkanév 2003-ban változott. A vállalatnak számos külföldi üzleti partnere van, és 25 országba szállítja termékeit, többek között Oroszországba. Hatalmas tapasztalatának köszönhetően a cég létrehozta az egyik legmodernebb. A vállalat alkalmazottai számára az innováció, a környezetbarátság és a magas minőség volt a prioritás. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a márka helyet kapott a rangsorunkban.

A Kerabit tetőfedést más gyártókkal összehasonlító profi tetőfedők megjegyzik a kiváló ár-minőség arányt. Panaszkodhat a nem természetes színekre, és a tintázás nem történik nagyon pontosan.

Előnyök

 • Európai minőség;
 • innovatív technológiák;
 • környezetbarát termelés;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • a színek nem természetesek.

Shinglas

Értékelés: 4.5

SHINGLAS

Egyre több hazai lakástulajdonosok inkább zsindely Shinglas. A tetőfedést e márkanév alatt 2002-ben indította útjára a litván Gargzdu MIDA vállalat. A termék időben történő megjelenése lehetővé tette a termelési volumenek gyors növekedését. Az orosz piac oroszlánrészt vállalt az eladásokból, ezért a gyártó úgy döntött, hogy külön üzemet épít hazánkban. 2004 óta működik a legnagyobb oroszországi gyártóüzem. A hazai fogyasztók számára kiváló minőségű, az európai szabványoknak megfelelő zsindelyt biztosít.

A felhasználók szeretik a megfizethető árat, a hulladékmentes telepítést, a jó zajelnyelést, a nagy szélterheléssel szembeni ellenállást. A fő hátrányok a fagyos időjárásban jelentkező törékenység.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • gazdaságos fogyasztás;
 • tartósság;
 • hangszigetelt.

Hibák

 • fagyás törékenysége.

A kerámia burkolólapok legjobb gyártói

A kerámialapok dicső hagyományokkal büszkélkedhetnek. Ma már olyan egyedi tetőt lehet belőle készíteni, amely több mint 100 évig használható. A szakemberek azt javasolják, hogy nézze meg közelebbről a következő márkák kerámiatermékeit.

Roben

Értékelés: 4.9

ROBEN.webp

A legnagyobb európai építési kerámia gyártó a német Roben vállalat. Több mint 160 év telt el az első téglagyár üzembe helyezése óta. Egy kis családi vállalkozásból multinacionális konszern lett, németországi, lengyelországi, amerikai és oroszországi telephelyekkel. Termékkínálatunk közel 1500 különböző típusú tetőcserépből áll, amelyek között a kerámiacserepek különleges helyet foglalnak el. A gyártó sikerét hatalmas tapasztalatának, a természetes nyersanyagok kiváló minőségének és az innovatív technológiának köszönheti.

A szakértők a márkát az első helyre sorolták a szép megjelenés, a tartósság és a 30 év garancia miatt. A felhasználók megjegyzik, hogy a katalógusban minden szükséges kötőelem és befejező elem megtalálható.

Előnyök

 • Német minőség;
 • gazdag hagyomány;
 • innovatív termelés;
 • 30 év garancia.

Hátrányok

 • magas ár.

aas

értékelés: 4.8

</div><div style=
Olvasson tovább  Benzin vibrációs gépek: Jellemzők és választás

AAS.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/10/20816666194611-817.jpg” height=”333″ title=”
AAS.webp”>

Az épületkerámia területén elismert világvezetőnek számítanak
aas. A nemzetközi konszern világszerte 150 üzemből áll, amelyek több mint 11 ezer szakképzett alkalmazottat foglalkoztatnak. 1919-ben a vállalat betontetők gyártásával kezdett foglalkozni, és ma a kínálatban agyag- és cementhomok cserepek, esővízrendszerek és tartozékok is szerepelnek. A márka különböző formákat és színeket kínál a hazai fogyasztóknak; a legnépszerűbb modellek a “hódfarkú”, a rombusz alakú és a “frankfurti” csempe.

A márka a második helyet kapta a rangsorban a magas minőség és a 30 éves garancia miatt. A felhasználók szeretik a tető gyönyörű megjelenését, praktikusságát és tartósságát. Csak ne kísérletezzen a színekkel.

Előnyök

 • magas minőség;
 • termékek széles választéka;
 • érdekes formák
 • 30 év garancia.

Hátrányok

 • nem minden szín szép.

Tondach

Értékelés: 4.7

TONDACH.webp

Az osztrák Tondach vállalat hosszú és dicső múltra tekint vissza. A gyár 1881-ben kezdte meg működését. Ma már 11 országban található gyártóüzemekkel rendelkező nagyvállalat. A kerámialapok gyártásához természetes agyagot használnak, így a végtermék környezetbarát. Nem véletlen, hogy a vállalat szlogenje a következő: “Soha nem helyettesítheted a valóságot a mesterségessel”. A termékválaszték 20 tételből áll, és a rendelkezésre álló széles színválaszték a legigényesebb vásárlók igényeit is kielégíti.

A szakértők megjegyzik a kerámia tető ilyen előnyeit, mint az újrafelhasználhatóság, az időjárásállóság, az alacsony hővezetési együttható. A márka a harmadik helyen áll a nyereménylistánkon.

Előnyök

 • környezetbarátság;
 • széles színválaszték;
 • újrafelhasználhatóság;
 • alacsony hőkapacitás.

Hátrányok

 • magas ár.

Koramic

Értékelés: 4.6

KORAMIC.webp

A jól ismert osztrák Wienerberger konszern egy másik márkája is szerepel a minősítésünkben. A Koramic márkanév 1819 óta van jelen a kerámia burkolólapok piacán. A Koramic márka termékei eredetileg csak egy német gyárban készültek. Ma a gyártó földrajzi területe szélesebb lett, de a magas minőség továbbra is prioritás marad. Az orosz fogyasztóknak különböző formájú kerámia burkolólapokat kínálnak, a lapos modellektől kezdve a hullám alakú modellekig. Az anyag tartósságát olyan típusú bevonatok biztosítják, mint a máz vagy az engób.

Márka termékek örömmel hazai felhasználók a megjelenés, a tartósság és a tisztességes tartományban. A hátránya az emberek hívják a magas ár.

Előnyök

 • magas minőség;
 • megbízható védőbevonat;
 • jó modellválaszték;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

Erlus

Értékelés: 4.5

ERLUS.webp

A német Erlus gyártó 1842 óta gyárt természetes agyagtermékeket. A téglagyártóként induló vállalat mára jelentős vállalatcsoporttá nőtte ki magát, amelynek legújabb eredménye az Erlus LOTUS öntisztító kerámiacsempe. A hagyományok és az új technológiák ötvözésével a gyártónak sikerült elérnie a magas minőségi színvonalat, miközben folyamatosan frissíti a termékválasztékot. Igazi szenzációt hozott létre 2011-ben az Erlus Studio kerámiacsempe

 • ne. Ez az arisztokratikus stílusú sorozat arany és platina betétekkel rendelkezik.

  De az átlagos oroszok számára nehéz lesz kiválasztani egy kerámia tetőt, t. . A költségvetési vonal gyártója nem rendelkezik. A márka a minősítésünk ötödik sorában található.

  Előnyök

  • magas minőség
  • arisztokratikus stílus;
  • új technológiai módszerek;
  • öntisztuló bevonat.

  Hátrányok

  • no budget sorozat.

  Laumans

  Értékelés: 4.4

  Laumans

  A német Laumans márka vezeti a kerámiacsempe-gyártók értékelését. A vállalat 1896 óta tevékenykedik az építőanyagok piacán. Az orosz fogyasztók számára jelenleg 7 sorozatot kínálnak; a színkínálat 21 változatot tartalmaz. A Laumans jellegzetessége a kerámiacserép tető klasszikus formája, valamint a rögzítések pontos illeszkedése és kivitelezése. Annak elkerülése érdekében, hogy hibás termékek kerüljenek a piacra, minden üzemben szigorú minőségellenőrzést végeznek. A gyártó bízik kerámiáinak hosszú élettartamában, amit közvetve az 50 év garancia is megerősít.

  De a tetőfedők nem elégedettek a zsindelyek geometriai méreteivel, ezért minden egyes elemet ki kell igazítani. De a beépítés után a tető szépen néz ki.

  Előnyök

  • gyönyörű megjelenés;
  • 50 év garancia;
  • a klasszikus forma;
  • széles színválaszték.

  Hátrányok

  • nem tökéletes geometriai méretek.

  Top kompozit csempe gyártók

  A kompozit csempe egy többrétegű anyag, amely sikeresen ötvözi a jó megjelenést, a praktikumot és a megfizethetőséget. Ebben a szegmensben a hazai márkák kemény versenyt jelentenek a külföldi gyártóknak. A szakértők az orosz piac több komoly szereplőjét választották ki.

  LUXARD

  Értékelés: 4.9

  LUXARD.webp

  A minőségi tetőfedő anyagnak a Tekhnonikol LUXARD kompozit zsindely tekinthető. A gyártó megtalálta a szilárdság, a vonzerő és a megfizethetőség optimális egyensúlyát. Ezért a márka rajongóinak száma minden évben növekszik. A szakértők értékelték a cserepek műszaki jellemzőit, és a tetőfedő anyagok elit típusai közé sorolták őket. A gyártó profilok széles választékát és gazdag színpalettát kínál. Klasszikus – elegáns megjelenéssel, a természetes kerámiacsempe megjelenését utánozva. A sikkes megjelenés lesz a tető a tetőfedő burkolatok beépítése után Római. A márka az értékelésünk élén.

  Olvasson tovább  Típusok és tippek a választáshoz

  A felhasználók elégedettek az időjárásállósággal, a színtartóssággal, a jó zajszigeteléssel.

  Előnyök

  • 35 év garancia;
  • elfogadható ár;
  • termékek széles választéka;
  • magas minőség.

  Hátrányok

  • nem található.

  Metrotile

  Értékelés: 4.8

  METROTILE.gif

  Rangsorunk második helyezettje a belga Metrotile kompozit csempe gyártó cég lett. A márka termékeit a professzionális építők dicsérik, sok pozitív visszajelzés érkezik a tetőbevonatról a különböző országokból származó felhasználóktól. Az első szállítások hazánkba 1992-ben kezdődtek. A hazai fogyasztók értékelik a példás műszaki paramétereket, a gazdag színpalettát és a változatos formatervezést. A kompozit cserepeket 12 foknál nagyobb hajlásszögű ferde tetőkre tervezték.

  Az orosz háztulajdonosoknak hízelgő a gyönyörű megjelenés és kivitelezés. hátránya a magas ár, és jobb, ha a telepítést tapasztalt tetőfedőre bízzuk.

  Előnyök

  • magas minőség;
  • gazdag színpaletta;
  • különböző minták;
  • 30 év garancia.

  Hátrányok

  • magas ár.

  A legjobb gyártók cement-homok csempe

  A tetőcserép már a római kor óta létezik. A modern technológia tartós, vízálló és fagyálló tetőfedést biztosít, kiváló dekoratív tulajdonságokkal. A szakértők számos márkát dicsérnek.

  aas

  Értékelés: 4.9

  </div><p>AAS.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/10/20816666194611-817.jpg” height=”333″ title=”<br />AAS .webp”></p><p>Betontermékek gyártása vállalat <br />aas már a kezdetek óta. Bár a tetőfedő anyagok divatja azt diktálja, hogy a gyártók más anyagokat használjanak, a Braas hű marad hagyományaihoz. a finn cementhomokos csempék egyik fontos előnye a tartósságuk (akár 100 év). A gyártási folyamat során természetes nyersanyagokat használnak, így a végtermékek környezetbarátok. A márka az orosz fogyasztók számára változatos színeket, nagy szilárdságot, jó hő- és zajszigetelő tulajdonságokat kínál.</p><p>A szakértők dicsérték a mérések pontosságát, így a telepítés nem jelent problémát a szakemberek számára. A márka megnyerte a rangsorunkat. Termékeik tartósak, praktikusak és esztétikusak.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>tartósság;</li><li>nagy tartósság;</li><li>a súlyos fagyokkal szembeni ellenálló képesség;</li><li>környezetbarátság.</li></ul><h4>hátrányai</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>A-Tii<li>Kate OY</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=A-Tii<li></div><p>kate OY” src=”/wp-content/uploads/2023/10/671666194611-6217.jpg” height=”188″ title=”A-Tii</p><li>kate OY”><p>Az A-Tii egy finn vállalat</p><li>A kate OY cement-homok tetőfedő termékek széles választékát gyártja. A vállalat 1997 óta működik, és egy családi vállalkozásból az ország vezető gyártójává nőtte ki magát. Az AURA márkájú tetőcserép jól ismert a skandináv és balti országokban, és 2001 óta Oroszországba is szállítanak ilyen termékeket. Pontos geometriai méretekkel, klasszikus S-alakkal és széles színválasztékkal örvendezteti meg a felhasználókat. A gyártó 30 év garanciával igazolja termékeinek magas minőségét. A katalógusban a gerinc sapkától az X-alakú gerinclemezekig minden elem megtalálható.<p>a szakértők és a felhasználók elégedettek a finn csempe minőségével, a márka megérdemli a második helyet a rangsorban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>pontos geometriai méretek;</li><li>megbízható bevonat;</li><li>30 év garancia;</li><li>Tartozékok széles választéka.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Balti cserép</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=BALTIC TILE.webpBALTIC TILE.webp

  Oroszország legnagyobb tetőfedőanyag-gyártója a Baltic Tile. 1998-ban alapították, munkatársaink a cég kezdete óta a természetes kőből készült agyag tetőcserepek fejlesztésére és gyártására koncentrálnak. 2002 óta a vállalat a hazai piacra Sea Wave cement-homok lapokat szállít. A gyártó rövid idő alatt kiváló hírnevet szerzett az orosz piacon. A fogyasztók értékelik a szalonképes megjelenést, a színválasztékot, a megfizethető árat.

  A szakértők és a felhasználók egyaránt elégedettek a szentpétervári cement-homok csempe minőségével. Megfizethető árával a harmadik helyen áll a rangsorunkban. Csak a magas költsége kiegészítő elemek némileg felháborodott vásárlók.

  Előnyök

  • modern felszerelés;
  • kiváló minőségű nyersanyagok;
  • különböző színekben;
  • elfogadható ár.

  Hátrányok

  • A befejező elemek magas költsége.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Comments: 1
  1. Dávid

   Melyik a legjobb választás a 17 felsorolt csempe gyártó közül?

   Válasz
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: