6 legjobb alkid festék

Az alkidfestékeket növényi olajok forralásával állítják elő. A felhasznált nyersanyagok tallolaj, lenolaj, szójaolaj és egyéb olajok. Az eredmény egy gyanta, amely megköti a zománcot. Szárítószerek hozzáadása a száradási idő és a szerves savak érdekében. A festék ellenállóbb a légköri anyagokkal szemben, és utólagosan tisztítható. Íme a legjobb alkidfestékek listája, szakértői és fogyasztói vélemények alapján. Segít megérteni az egyes elemek jellemzőit, és kiválasztani a legjobb festéket egy adott alkalmazáshoz.

Legjobb alkid festékek

Értékelés hely termék neve literenkénti ár
Legjobb alkid külső festék 1 Tikkurila Valtti Arctic 910€
2 D
  ux Domus
790€
3 Capadur UniversalLasur 825€
A LEGJOBB ALKIDIKUS SZABADÍTÓ festékek belső terekhez 1 Tikkurila Birodalom 867€
2 D
  ux Master
665€
3 Teknos FUTURA AQUA 40 1 420€

A legjobb alkid festék kültérre

A ház és más szerkezetek külseje ki van téve a csapadéknak, a hőmérsékletnek és az UV-sugárzásnak. Annak érdekében, hogy a festék színe és integritása hosszú ideig megmaradjon, az alkidzománc gyártása során különböző, rugalmasságot fokozó olajokat kombinálnak. Itt van a termikus és mechanikai igénybevételnek fokozottan ellenálló termékek minősítése.

Tikkurila Valtti Arctic

Értékelés: 4.9

TIKKURILA VALTTI ARCTIC

A rangsor első helyezettje a finn márka terméke. Az alkidfesték természetes olajokból áll, és vízzel hígítják. Alkalmas minden felületre, beleértve mindenféle fát, fémet és betont is. A fogyasztók véleménye szerint a termék igénytelen, és korábban festett tárgyakra vagy mázas anyagokra is alkalmazható. Csak ecsettel festhető. Ha a fa frissen fűrészelt (fűrészelt deszkák, deszkák), az alkidfesték jobban felszívódik, és 1 liter elegendő 4 m²-hez. Gyalult és rönkfa felületeken a fogyasztás 8-12 m²/liter. A termék 2-3 órán belül megszárad a tapadáson, de a második réteg csak egy nap múlva alkalmazható. A pigmentréteg végső keménysége 2 nap után alakul ki, ezért ebben az időszakban nem ajánlott a felületen járni.

Szakértőink szerint az alkid festék szokatlan fényessége miatt méltó a rangsorban elfoglalt helyére. a fagyott jégkristályokhoz vagy hópelyhekhez hasonló csillogó hatása miatt kapta a sarkvidéki nevet. Ez egy nemes típusú bevonat, amely tökéletes egy házikó homlokzatához, egy nyeregtetőhöz vagy egy kerti pergolához.

Előnyök

 • kényelmes csomagolásban 9, 2.7 0.9 kg;
 • megakadályozza a nedvesség felszívódását a fába;
 • gyöngyházfényű hatás;
 • vízzel hígítva.

Hátrányok

 • Egy négyzetméter festés ára 92 rubelről indul.;
 • Csak az átlátszó színváltozat;
 • A gyöngyház végső árnyalata a teljes száradás után látható;
 • egy nap múlva egy második réteg.

D
  ux Domus

Értékelés: 4.8

D<ul></div><p>UX DOMUS” src=”/wp-content/uploads/2023/08/9301666666193261-76-.jpg” title=”D</p><ul>UX DOMUS”><p>A rangsor második helyén a német gyártó alkid alapú festéke áll. Félig alkidgyantákból és félig nem forralt olajokból áll. Ez időjárásállóvá és rugalmassá teszi. Ökológiai kompatibilitás szempontjából még a minősítés vezetőjénél is jobb, mivel egyáltalán nincs kellemetlen szaga. Az anyag univerzálisabb a festés módjához – ecsettel és hengerrel is meg lehet csinálni. Az alkidfesték +5°C-tól kezdődő hőmérsékleten is használható a szabadban, amit a felhasználók visszajelzéseikben előnyben részesítenek, mivel ez meghosszabbítja a javítási határidőket a tavaszi és őszi szezonban. A legjobb hatás elérése érdekében a fát meg kell tisztítani a portól és a régi festéktől, majd alapozni kell, és két rétegben kell lefesteni.</p><p>Szakértőink a jó szennyeződéstaszító tulajdonságai miatt vették fel a festéket a minősítésbe. Az alkid alapozó hosszú ideig tisztán tartja a felületet. kevésbé érzékeny a porra és a folyadékcseppekre, ezért a termék kiválóan alkalmas a fa ablakkeretek külső festésére.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>taszítja a vizet;</li><li>megakadályozza a penész- és gombaképződést a fában;</li><li>Kiváló tapadás;</li><li>csöpögés nélkül alkalmazható;</li><li>nincs szúrós szag.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>csak fához;</li><li>akkor festhető, ha a felület páratartalma nem haladja meg a 18%-ot;</li><li>magas költség.</li></ul><h3>Capadur UniversalLasur</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=CAPADUR UNIVERSALLASUR

Egy másik termék a német gyártó Caparol a harmadik helyen. Az alkid zománc hegesztett gyantákból és oldószerből áll. teljesen szagtalan, ami a legtöbb felhasználónak tetszik a véleményében. A festéket külső használatra tervezték homlokzatok, kerítések, kapuk, kapuk, pergolák festésére. Az anyag mélyen behatol a fa szerkezetébe, de nem befolyásolja annak méretét, így az alkid zománc alkalmas ajtókeretek és ablaknyílások kialakítására. A termék 750 ml-es, 2.5 5.0 l, ami kényelmes a különböző festési mennyiségeknél. 20 °C-on és 60 %-os páratartalom mellett a szárítási idő 12 óra, ami csökkenti a javítási időt.

Szakértőinknek tetszett a termék színválasztéka. A katalógus szerint 60 változat létezik, ahol a vásárló választhat barna, szürke, homokszínű, sőt zöld és kék színek közül is. Kiterjeszti az alkidfesték alkalmazhatóságát a homlokzati elemekre és más kültéri tárgyakra, és nemcsak védi a fát a nedvességtől, hanem különféle formatervezési megoldásokat is létrehozhat.

Előnyök

 • A hidroperl hatás érvényesül, amely megvédi a fát a vízzel szemben;
 • A rétegek közötti száradási idő 12 óra, ami kevesebb, mint a versenytársaké;
 • selymes matt fényű;
 • Méretválaszték 1-től 5 literig.

A hátrányok

 • A magas gyantatartalmú fadarabok (pl. tölgy) száradása hosszabb ideig tart
 • nagy fogyasztás – 10 m² 1 liter festékkel;
 • magas költségek;
 • csak ecsettel lehet felhordani.

A legjobb alkid belső festék

Az alkidgyantafestékeket beltérben is használják a nedvességnek állandóan kitett faszerkezetek védelmére. Ez lehet a konyhák, fürdőszobák, WC-k fala és mennyezete. Az alkidzománcokat fűtőradiátorok, ablakpárkányok és más, nagy hőmérséklet-különbségeket elviselő elemek festésére is használják.

Tikkurila Birodalom

Értékelés: 4.9

TIKKURILA BIRODALOM

A finn termék a beltéri festékek osztályának élvonalába tartozik. A tixotróp zománcot lakáson vagy házon belüli használatra fejlesztették ki, megnövelt viszkozitású. Az anyag enyhe szagot áraszt, és oldószerrel hígítják. A gyártó olyan sűrítőanyagokat használt, amelyek garantálják a termék rugalmasságát és viszkozitását, ezért a zománc nem hagy cseppeket még függőleges felületekre való felvitelkor sem. Ezt a tulajdonságot a kézművesek és a hétköznapi felhasználók egyaránt nagyra értékelik a véleményekben. A termék nem csöpög, ha hosszú ideig tartják, ami megkönnyíti a tisztítást.

A zománcot azért vettük be a minősítésbe, mert ellenáll a gyenge és közepes oldószereknek. A festett felületek lemoshatók, és még a zsír-, bor- és vérfoltok is eltávolíthatók. Száradás után a felület ellenáll a denaturált alkoholnak, terpentinnek, lakkbenzinnek és a szesznek. A termék 900 ml-es, 2.7 és 9 l. 230 ml-es mini-topper is kapható, amely ideális kisebb tárgyak, például egy asztal vagy egy radiátor festéséhez.

Előnyök

 • Alkalmas fához és fémhez
 • nincs maradvány a doboz alján;
 • A sűrítőanyagoknak köszönhetően csepegés nélkül alkalmazható;
 • a félig matt felület szinte megkülönböztethetetlen a jelöléstől.

hátrányok

 • magas költségek;
 • fehér szeszes hígítóra van szüksége;
 • Egy nap múlva egy második réteg is felvihető.

D
  ux Master

Értékelés: 4.8

D<ul></div><p>UX MASTER” src=”/wp-content/uploads/2023/08/4916666193261-976-.jpg” title=”D</p><ul>UX MASTER”><p>A második helyet a belsőépítészeti festékek értékelésében egy német termék foglalja el a D</p><ul>ux. A zománcos logó a festett ajtó, ami azonnal jelzi a pigmentált anyag tartósságát. Sokan kedvelik azt a tényt, hogy az alkidfesték univerzális, és bármilyen aljzaton alkalmazható, így betonpadlókon, első emeletre vezető fémlépcsőkön, fapaneleken és lépcsőkön is használható. Konténerekben kapható 0.9 és 10 liter között háromféle változat is létezik. A termék állagát tekintve színtelen és fehér színben kapható. A gyártó azt ígéri, hogy a radiátor festésekor a dekoratív réteg ellenáll a 90 fokos hőmérsékletnek, és nem sárgul meg.<p>Szakértőink szerint az alkid festék a legerősebb festék. Miután megszáradt és megszilárdult, ellenáll a leeső tárgyak becsapódásának, és nem karcolódik meg a háziállatok karmaitól. Legjobban padlóra, lépcsőkre, korlátokra és bútorokra használható. A dekoratív réteg kiválóan alkalmazható ablakpárkányokon, aljzatokon és ajtókon.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>beton, fém, fa festhető;</li><li>A zománcréteg nem sárgul, ha 90 °C-ig melegítik;</li><li>nagymértékű tapadás a fémhez;</li><li>univerzális alkalmazhatóság.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>magas költségek;</li><li>A régi bevonat csiszolással történő eltávolítása szükséges;</li><li>vízben oldódik és kellemetlen szagú.</li></ul><h3>Teknos FUTURA AQUA 40</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=TEKNOS FUTURA AQUA 40

A rangsor harmadik helyezettje a finn Teknos márka. A félfényes alkid festék 900 ml-es dobozokban, valamint 2.7 és 9 l. A termék a szennyezőanyag-kibocsátás szempontjából az M1 osztályba tartozik, azaz. . teljesen biztonságos. Az M1 osztályú termékeket még az allergiások és a vegyszerérzékenyek számára is alkalmasnak tartják – ez egy olyan tulajdonság, amelyet a fogyasztók a vásárlói vélemények szerint kedvelnek. A festék vízzel hígítható – a festék nevében szerepel az Aqua szó, és ez egyértelműen fel van tüntetve. A termék alkalmas padlóra, korlátokra, ablak- és ajtókeretekre, valamint különböző, nagy igénybevételnek kitett bútorokra (öltözőszekrények, ruhatárak, kocsmai asztalok).

Az alkidfesték a termékben lévő uretángyanták miatt a legjobb minőségű. Amikor az anyagot a felületre terítik, az izocianát kémiai reakcióba lép a levegőben lévő nedvességgel, ami a dekoratív réteget erős műanyag fóliává alakítja. A bevonat rugalmas és rugalmas marad a lineáris hőtágulással szemben.

Előnyök

 • vízzel hígítva;
 • Egyáltalán nem büdös;
 • fa és acél festhető;
 • allergiás személyek számára alkalmas;
 • rögzített és eltávolítható bútorokon való használatra engedélyezett.

Hátrányok

 • nagy fogyasztás – egy literrel 8-10 m²-t fed le;
 • az ár továbbra is magas marad;
 • a felület előzetes alapozását igényli;
 • A végső keménységet egy hónap elteltével érik el, ez idő alatt a festett részeket nem szabad erősen megterhelni.
Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod a bútorai körmökről
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: