6 legjobb forrasztóállomás

A forrasztóállomások pótolhatatlanok a lapokkal és mikroáramkörökkel való munka során. A szokásos forrasztópácokkal ellentétben ezeket a gépeket napi 4-8 órás folyamatos használatra tervezték, így alkalmasak a gadget-technikusok kereskedelmi használatára. Szakértők segítségét kértük, hogy összeállítsuk a TOP 6 legjobb állomást, amelyek az eladási rangsorok élén állnak és pozitív visszajelzésekkel rendelkeznek. Nézzük meg, hogyan válasszunk forrasztóállomást, és melyek a legnépszerűbb választások az alábbi listából.

Hogyan válasszunk forrasztóállomást

A forrasztóállomás kiválasztásának főbb jellemzői, amelyek segítségével könnyen tájékozódhat a termék értékelése és megvásárlása során:

 1. Teljesítmény. 48W-tól 1000W-ig kapható. Forrasztópáka teljesítmény (48-75W) és forrasztópáka teljesítmény (200-650W). Minél magasabb az érték, annál gyorsabban üzemel az állomás, és annál tovább tud terhelés alatt működni.
 2. Interfész. Vannak olyan modellek, amelyeknél a hőmérsékletet a gomb elforgatásával lehet beállítani. Ezen kívül egy fényjelzés is használható a forrasztóállomás állapotának jelzésére. Más forrasztóállomások digitális kijelzővel ellátott elektronikus vezérléssel vannak felszerelve, amely kényelmesebbé és pontosabbá teszi a hőmérséklet beállítását.
 3. Minimális és maximális fűtési hőmérséklet.A mobiltelefonok és más eszközök érzékeny áramköri lapjain való munkavégzéshez alacsony, 100-200 fokos hőmérsékletre van szükség, különben a chipen lévő érzékeny alkatrészek megsérülhetnek. A vastag lemezek tömegforrasztása 350-480°C-on gyorsabb.
 4. Szállítási terjedelem.A forrasztópáka mellett az állomás forrólevegő-fúvóval is felszerelhető. Ebben az esetben a 20-120 l/min légáramlás fontos, ami befolyásolja a teljesítményt. A szárítóhoz különböző fúvókák csatlakoztathatók a pályák forrasztásához, nagy ónfelületek melegítéséhez vagy a chip finom részeinek kíméletes eltávolításához. A fűtőpárna segít az egész lap azonnali felmelegítésében és a forrasztási folyamat felgyorsításában. A bádog és a forró állkapocslemez tárolóedényei megkönnyítik a munkahelyi rendezést.

További funkciók. Egyes állomások ónkiemelővel vannak felszerelve, amely megkönnyíti a mikrochipek nagyméretű forrasztását.

A legjobb professzionális forrasztóállomások értékelése

Fontolja meg a műhelyekben és kézműveseknél történő professzionális használatra szánt speciális modelleket. A termékek kiválasztásakor a szakértők a megbízhatóságot, a forrasztópáka jellemzőit, a felhasználói visszajelzéseket és a funkciókat vették figyelembe.

Olvasson tovább  Fagyálló és vízálló tömítőanyag kültéri munkához
Jelölés hely termék neve ár
Legjobb értékelt professzionális forrasztóállomások 1 ELEM 853AAA, 1000W 14 500€
2 LUKEY 853D, 750 W 10 000€
3 702, 730W ELEM 7 000€
4 878-AS ELEM, 700W 4 500€
A legjobb lakossági forrasztóállomások 1 LUKEY 936A, 60W 2 100€
2 REXANT 12-0155, 48W 8 600€

ELEM 853AA, 1000W

Értékelés: 4.9

ELEM 853AAA, 1000W

A lista élén egy 1000 wattos forrasztóállomás áll, amely gyorsan felmelegszik 480°C-ra. A vékony deszkákkal való munkavégzéshez és ahhoz, hogy ne sérüljön a lakk a síneken, lehetőség van a fűtés 200 fokig történő sima csökkentésére. Az állomás tartalmaz egy 680 W-os hajszárítót és egy 65 W-os forrasztópákát. Nagy kijelző a paraméterek egyszerű beállításához és felügyeletéhez. Négy fúvóka és állítható légáramlás áll a technikus rendelkezésére.

Az állomás kiemelkedik a nagy teljesítményével és felszereltségével, ezért a szakértők a javítandó gépek nagy áramlásával rendelkező nagy szervizközpontok számára ajánlják. A táblákat speciális, fűtött állvánnyal lehet a helyén tartani. Felgyorsítja a sávok és chipek forrasztását. A forrasztópisztoly és a hőlégfúvó felakasztásához a munkapozícióban egy konzol is található. Mindkét kézzel fogja a munkadarabokat, így a kézügyes munkás kényelmesen dolgozhat.

Előnyök

 • fokozatmentes teljesítménybeállítás;
 • 480ºC-ig történő felmelegítés;
 • 4 fúvóka a hajszárítóhoz;
 • Tábla fűtőlemez.

Hátrányok

 • meglehetősen drága;
 • A hőmérsékletet nem lehet 200ºC alá csökkenteni;
 • Magas energiafogyasztás hétköznaponként 8 órás működés esetén (kb. 160 kW/hó).

LUKEY 853D, 750 W

Értékelés: 4.8

LUKEY 853D, 750 W

A készülék egy összetett típus, tápegységgel, forrasztópáccsal és hőlégfúvóval. 100-480°C tartományban fokozatmentesen szabályozható üzemi hőmérséklet. A felső ház fogantyúval rendelkezik a műhelyen belüli könnyű áthelyezéshez. A 3 kg-os súly megkönnyíti a kézi szerszám mozgatását a műhelyben. Az állomás intelligens fűtés- és légáramlás-szabályozó rendszerrel rendelkezik, amely kikapcsolás után lehűti a szerszámot. A véleményekben az állomást a pontos hőmérséklet-szabályozásért dicsérik, így a képernyőn megjelenő értékek teljes mértékben megfelelnek a tényleges értékeknek, ami segít beállítani a forrasztópákát, hogy optimálisan működjön az adott anyagokkal.

Az állomást gyors, 12 másodperces felfutási idő jellemzi. Hasznos a forrasztópáka bekapcsolásához és az azonnali munkába álláshoz. A készülék alvó üzemmóddal rendelkezik, amely kikapcsolja a fűtést, amikor a forrasztópákát vagy a hőlégfúvót az állványra helyezi, így energiát takarít meg, és nincs szükség a gomb ismételt megnyomására.

Olvasson tovább  Mini fúrók: jellemzők, választások és alkalmazások jellemzői

Előnyök

 • Csendes működés 45 dB-es zajszinttel;
 • fogantyúval rendelkezik a műhelyben történő gyors átállításhoz;
 • intelligens hűtőrendszer;
 • turbinás légfúvó.

Hátrányok

 • Nincs konzol a forrasztópáka felakasztásához;
 • Magas költségek.

702, 730W ELEM

Értékelés: 4.7

702, 730W ELEM

A teljes állomás 730W-os teljesítményű, és 200-480°C közötti hőmérséklet-tartományban képes dolgozni 10-15°C-os pontossággal. 75W-os forrasztópáka teljesítmény, amely biztosítja az ón gyors felmelegedését. Négy forrasztóhegy a hőlégfúvóhoz és egy tartály a fogyóeszközök számára a csomagban található. A kezelőfelületet két kijelző képviseli, amelyek azt mutatják, hogy a forrasztópáka és a fúvó mennyire forró. A beállítás a felfelé és lefelé mutató gombokkal, a légáramlás pedig egy kerék elforgatásával állítható be.

A készüléket a szakértők kiváló ár-érték arányáért dicsérik. A fent említett versenytársaknál két-háromszor alacsonyabb áron, a készülék kefe nélküli ventilátorral és kerámia fűtőelemmel rendelkezik, ami meghosszabbítja az állomás problémamentes működését.

Előnyök

 • Az ón- és gyantatartályokat tartalmazza;
 • Négy fúvóka;
 • Kefe nélküli ventilátor;
 • kerámia fűtőtest.

Hátrányok

 • Hőmérsékleti pontosság 10-15ºC;
 • A forrasztópáka hőmérsékletét nem lehet 200 °C alá állítani.

ELEM 878, 700 W

Értékelés: 4.7

878-AS ELEM, 700W

Az állomáson forrasztópáka és hajszárító található, mindegyik egységhez külön állvánnyal. A forrasztópákát közel lehet helyezni Önhöz, mivel a forrasztópáka tartója levehető. Tartalmaz egy rekeszt a konzervdoboz számára, így minden, amire szüksége van, egy helyen van. A kezelőpanelt rajzolt tárcsák és kör alakú hőmérsékletszabályozók képviselik a forrasztópáka és a hőlégfúvó számára, valamint egy billenőkapcsoló a légáramlási sebességhez. Az egyes üzemmódok működését a házon lévő világító dióda jelzi. A forrasztópáka hegye meglehetősen vékony, és megkönnyíti a legkisebb chipek pontos forrasztását is.

A professzionális állomások közül ez az egyik legolcsóbb. Alacsony ára ellenére a forrasztóállomás 700 W-os teljesítménye jó, és gyorsan felmelegszik, amint azt a felhasználók visszajelzéseikben megerősítették. További jellemzői közé tartozik a fokozatmentes hőmérséklet-szabályozás és a különböző hőlégfúvókák, amelyek megkönnyítik a teljes lapokkal vagy egyes alkatrészekkel (diódákkal, tranzisztorokkal és ellenállásokkal) való munkát.

Előnyök

 • Csendes transzformátor zümmögés
 • Kompakt méretek
 • négy fúvóka a készletben;
 • gyorsan felmelegszik.

Hátrányok

 • A szerelvények vékony fémből készültek;
 • Nincs kijelző a teljesítmény ellenőrzésére;
 • Némelyiknek a bekapcsológombja gyorsan meghibásodik.
Olvasson tovább  Válasszon egy lépcsőt a ház széles lépéseivel

A legjobb hazai forrasztóállomások

Az alábbi tételeket ajánljuk a magán háztartási készülékjavításhoz vagy rádió hobbi használatra. Ezeknek az állomásoknak a teljesítménye alacsonyabb, de a minőség és a vélemények nagyon jók.

LUKEY 936A, 60W

Értékelés: 4.9

LUKEY 936A, 60 W

A LUKEY 936A egyetlen változat, csak 60 W-os forrasztópáka van benne. A vezérlés 200-480 fokos tartományú forgó hőmérséklet-szabályozóval és fényjelzéssel történik. Ha a dióda világít, az azt jelenti, hogy fűtés van. A villogó fény jelzi, hogy a kívánt üzemmódot elértük. Egy halvány fény jelzi, hogy a forrasztópáka szünetel és lehűl. Az egész állomás súlya 1.3 kg, így könnyen szállítható nemcsak a műhelyen belül, hanem egy másik házba is. A barkácsolók szeretik a csendes működést és a 12 cm hosszú forrasztópákát, amely kényelmesen elfér a háztartási készülék testében.

Az állomást a kerámia fűtőelem miatt emelték ki a legjobbnak, amely növeli az áramütéssel szembeni ellenállást, és hosszabb ideig tart, mint az acél elemek. A modell könnyen cserélhető fullánkkal is rendelkezik, amely idővel elveszíti alakját. A biztonsági hátlap megakadályozza, hogy a forró forrasztópáka fúvókája más tárgyakhoz érjen.

Előnyök

 • felhasználóbarát felület;
 • a fűtés fényjelzése
 • kerámia fűtőtest;
 • könnyű csúcscsere.

Hátrányok

 • nincs hajszárító;
 • kijelző nélkül;
 • a hőmérsékletet nem lehet 200 fok alá csökkenteni.

REXANT 12-0155, 48W

Értékelés: 4.8

REXANT 12-0155, 48 W

Az állomás teljesítménye 48 W, és 150-480 °C közötti hőmérséklet-tartományban működik. Be-/kikapcsoló gombbal és forgatógombbal vezérelhető. Digitális kijelző az egyes anyagok pontos értékeihez. A forrasztópáka tartására szolgáló, egyedileg beállítható szögben elhelyezett támaszték a készülékhez tartozik. Kerámia fűtőelem a hegy belsejében a hosszú élettartam érdekében.

A szakemberek által kedvelt forrasztóállomás ergonomikus kialakítása miatt. Kis teste van, az oldalán egy konzollal, amely a forrasztópákát tartja. A szerszám hálózati kábele és csatlakozókábele levehető a szállításhoz szükséges méret csökkentése érdekében. A hegy tisztítására szolgáló szivacs a ház tetején, egy tálcában található. Mindez az állomást nagyon mobilissá és praktikussá teszi a terepmunkához.

Előnyök

 • kerámiahegy;
 • vastag nyéllel, hogy megvédje a kézműves kezét a túlzott hőtől;
 • digitális kijelző;
 • szivacs a tálcában.

Hátrányok

 • meglehetősen magas ár egy háztartási modellért;
 • nincs hajszárító.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
 1. Zsolt

  Hol lehet megvásárolni a hat legjobb forrasztóállomást?

  Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: