6 legjobb forrasztógép

A forrasztóhevítőket széles körben használják a mikrochipek és lapok javításánál, a törött alkatrészek kíméletes eltávolítására és újak forrasztására. Állandó eszköz a mobiltelefonok, számítógépek és laptopok javításában dolgozók számára. A készülék egy vezérlőmodulból és egy hűtőnyélből áll, amely a fűtőelemről egy keskeny fúvókán keresztül forró levegőt fúj, amely nagyon gyorsan megolvasztja a bádogot. a készülék működési elve termikus-levegős, de némelyikük egy második forrasztópáccsal van felszerelve az érintkezési forrasztáshoz. Biztonságos és kényelmes munkavégzés a tartóállványnak és az antisztatikus toknak köszönhetően. A legjobb forrasztókészülékek rangsora az ezermesterek véleménye és a termékjellemzők alapján, hogy segítsen megtalálni a megfelelő berendezést az Ön igényeinek megfelelően.

Hogyan válasszunk forrasztó szárítót

A minősítés áttekintése előtt hasznos röviden felidézni a forrasztóállomások legfontosabb jellemzőit, amelyekre a választáskor figyelnie kell. Ha ezt szem előtt tartja, jobb képet kaphat a rangsorolt termékek előnyeiről és képességeiről. A forrasztóállomásokat a következő paraméterek figyelembevételével választjuk ki:

 1. hőmérsékleti tartomány. A fűtési hőmérséklet 50 és 500 fok között állítható be. A minimális minősítések fontosak a nagyon érzékeny és törékeny alkatrészekre gyakorolt kíméletes hatások miatt. A maximális értékek megfelelőek a tranzisztorok és a vastag lábú kondenzátorok forrasztásához.
 2. Teljesítmény.A hajszárítók teljesítménye 40 W-tól 750 W-ig terjed, ami meghatározza, hogy milyen gyorsan lehet felmelegíteni a bádogot. A legkisebb beállítás alkalmi használatra alkalmas, míg a professzionális használathoz 200 watt és afeletti teljesítmény szükséges.
 3. Fűtőelem típusa. Háromféle változatban kapható. A legolcsóbb – nikrómhuzal szigetelőrétegben. Fejlettebb – kerámia bevonat a rúdra vezető sávval. az utolsó típus az indukciós típus (hőtermelés a fogantyú belsejében lévő elektromágneses tekercseknek köszönhetően). A fűtőberendezés típusa határozza meg annak tartósságát és biztonságát.
 4. Levegő kimenet. A forrasztószárító kis hűtővel működik, amely 20-120 l/perc áramlást produkál. Ez határozza meg, hogy a készülék milyen teljesítményű lesz. Nagyobb teljesítményű típus – kompresszor a vezérlőegységben.
 5. Digitális kijelző. A vezérlőegység felszerelhető az aktuális hőmérsékletet jelző kijelzővel. Ez megkönnyíti a beállításokat, és jobb áttekintést nyújt a szárító aktuális állapotáról.
 6. Segédforrasztópáka. Egyes állomásokhoz mellékelve, és felületérintéssel történő felhordásra tervezték. Jól jön egyetlen kondenzátor vagy dióda cseréjénél.
 7. Szár alakja. Kúpos, négyzet alakú vagy lapos kivitelben kapható, és befolyásolja az egyszerre fűthető terület szélességét anélkül, hogy a hajszárítót át kellene helyezni. Egyes modellek különböző formájú és átmérőjű fúvókák készletével vannak felszerelve, ami kiszélesíti alkalmazásukat.
 8. Segédfunkciók. A forrasztószárító felszerelhető ónkiemelővel, amely megkönnyíti az alkatrészek forrasztásának folyamatát. Kizárólag professzionális használathoz szükséges funkció.

Top forrasztó fűtőtestek

ÉrtékeléshelyTermék neveár
A legjobb forrasztó fűtőtestek1LUKEY-8689 520€
2YAXUN YX-9689 490€
3Gyors 857DW+8 240€
4ELEM 878 152984 400€
5MEGEON 003612 900€
6ELEMENT 8583 830€

Miután emlékezett a termékválasztás paramétereire, folytassuk a legjobb modellek értékelését. Egyes felhasználók dicsérik a bemutatott berendezést a véleményekben megfizethető ára miatt, míg mások dicsérik a magas ár ellenére széles körű képességeit.

LUKEY-868

Értékelés: 4.9

LUKEY-868

Ez a modell a rangsorban egy olyan kínai márkához tartozik, amely hazájában iparági vezetőnek számít. A forrasztószárító 750 W teljesítményű. Az állomás fel van szerelve egy 100-480 fokos hőmérsékletű alap hőlégfúvóval és egy további, vékony tüskével ellátott kontaktforrasztópisztollyal. A termék két független állvánnyal rendelkezik, hogy a forró elemek ne érjenek a felületekhez. A hegy krómozott és korrózió és hő torzulás ellen védett. Az automatikus hűtővédelem a készülék kikapcsolásakor aktiválódik, így a fűtőberendezés nem melegszik túl.

A szakembereknek tetszett a pontos beállítások lehetősége, köszönhetően a két kijelzőnek, amelyek minden műszeren megjelenítik a hőmérsékletet, valamint a légáramlási sebesség három értékkel történő beállításának lehetősége. A forrólevegős pisztoly azért is megállja a helyét a rangsorban, mert gyorsan, 12 másodperc alatt felmelegszik, ezért egyedülállóan alkalmas a professzionális műhelyek számára, így bekapcsolás után azonnal munkába lehet állítani.

Előnyök

 • Az egész állomás könnyű súlya – 1 kg;
 • digitális kijelző;
 • azonnal készen áll a forrasztásra;
 • további 3 különböző átmérőjű fúvóka.

Előnyök

 • magas költségek;
 • nincs ón rázógép
 • nincs fogantyú a tok gyors áthelyezéséhez egy másik asztalhoz
 • A hajszárító nem tudja a hőmérsékletet 100ºC alá csökkenteni.

YAXUN YX-968

Értékelés: 4.8

YAXUN YX-968

A modell, amely a második helyet foglalta el a forrasztószárítók rangsorában, egy kínai ipari márkához tartozik. Ez az egyik legjobban felszerelt egység professzionális használatra. Az állomás 550 W-os teljesítményű, egyfázisú 220 V-os hálózatról származó energiával működik. A berendezés kompakt, 290x350x210 mm-es méretben készült, és könnyen elfér egy asztali gépen. A ház teljesen fém és robusztus. a termék kombinált kijelzővel rendelkezik, amely mutatja a forrasztópáka és a szárító hőmérsékletét.

Véleményünk szerint a rangsorban elfoglalt helyét a fejlett felszereltsége miatt érdemelte ki, amely megkönnyíti a használatot. Például olyan skálával rendelkezik, amely szinte páratlan a versenytársak számára – a jobb oldalon egy átlátszó izzó van egy emelkedő léggömbbel, amely segít vizuálisan ellenőrizni a légáramlás erősségét. forrasztópáka tekercs a könnyű kezelés érdekében. A fűtés mikroprocesszoros vezérlése segít a pontos beállítások fenntartásában, ezt a művezetők is megjegyezték.

Előnyök

 • könnyű szállítási fogantyú;
 • Egy füstelvezető a káros füstök semlegesítésére;
 • Az önellenőrzés a szárító leégésének megakadályozására szolgál;
 • 4 fúvókát tartalmaz.

Hátrányok

 • Fahrenheit-skála a fő számok fölé helyezve;
 • A legmagasabb ár a rangsorban;
 • súlya 5.25kg;
 • 23 l/min-rel alacsonyabb légteljesítmény, mint a versenytársaké.

Gyors 857DW+

Értékelés: 4.7

Gyors 857DW+

A névleges termék professzionális típusú, és 580 W teljesítményt állít elő. Hőmérséklet-tartománya 100-450 fok. A mikroprocesszor figyeli a hőt, és a hőteljesítmény követi a digitális kijelzőt. A felhasználók dicsérik a rendelkezésre álló négy fúrófejet, amelyek 3 és 6 mm-esek a kis alkatrészek forrasztásához, valamint 8 és 12 mm-esek a nagy alkatrészek forrasztásához. A készülék mozgatásához egy fogantyú található a fémházon. A vezérlés nagyon egyszerű a két kezelőszervnek köszönhetően (levegőmennyiség és fűtési fokozat). A fúvókákat nem egyszerűen rácsúsztatják a szárítóra, hanem egy további csavarral rögzítik, hogy ne essenek le, amikor a szárító kitágul és lehűl.

A harmadik helyet a tesztelők a praktikus fogantyúnak köszönhetően ítélték oda, amely meghosszabbított rugóval rendelkezik, amely megvédi a kábelt a töréstől. Gyakori hajlítással meghosszabbítja az élettartamát. A készülék egy membránkompresszorral is működik, így 100 l/perc sebességgel képes levegőt szállítani.

Előnyök

 • Négy fúvókával felszerelve, amelyek 3 és 12 mm közötti átmérővel állnak rendelkezésre;
 • ISO 9001, RoHS, CE tanúsítvánnyal;
 • védelem a statikus elektromosság ellen
 • kijelző LED kijelzőkkel.

hátrányok

 • nikróm fűtőtest;
 • 78 dB-es hangos működés;
 • magas költségek;
 • A hőlégfúvó rövid kábele 110 cm.

ELEM 878 15298

Értékelés: 4.7

ELEM 878 15298

A rangsor negyedik helyén egy hazai gyártó Kínában készült modellje áll. A hajszárító műanyag házban van, és két csatlakozóval rendelkezik a csatlakoztatáshoz. Két hőmérséklet-szabályozó és levegőbeállítás található a kezelőpanelen. Az egyes műveleteket diódák jelzik. Fűtési tartomány 100-480 fok. Csak 2 kg.7 kg, ami megkönnyíti a műhely területén való mozgást. A készlet 4 fúvókát és két fogantyútartót tartalmaz. A tulajdonosok megosztják a véleményeket a hajszárító parkolásakor készenléti üzemmódba lépő funkció jelenlétéről.

Szakértőink kiváló ár/teljesítmény arányának köszönhetően értékelik. Ez a legolcsóbb forrasztószárító a professzionális kategóriában. A készülék 7 másodperc alatt felmelegszik, két munkaeszközzel és 700 W-os teljesítménnyel rendelkezik. A fúvási sebesség és a hőbeállítás funkció támogatott. Ideális a kezdő mobiltelefon- és videokamera-javítóknak.

Előnyök

 • 7 másodperc alatt éri el az üzemi hőmérsékletet;
 • Két forrasztószerszám egy készülékben;
 • A legalacsonyabb ár a professzionális kategóriában;
 • Kényelmes forrasztópáka fogantyú csúszásgátló markolattal.

Hátrányok

 • A szabályozó minimális állásában a hajszárító nagyon erősen fúj;
 • Nincs kijelző a tényleges értékek megjelenítésére;
 • A skálán kiválasztott hőmérséklet kisebb, mint a meglévő – magasabbra kell állítani;
 • műanyag ház.

MEGEON 00361

Értékelés: 4.6

MEGEON 00361

Az utolsó előtti helyet a rangsorban egy másik hazai termék foglalja el. A készülék egyfázisú 220 V-os hálózati feszültségről működik, és 50 wattot fogyaszt. 200ºC és 480ºC közötti hőmérsékletet támogat. A készülék súlya 1.3 kg, így könnyen mozgatható vele, és még a helyi javítási hívásokhoz is kimehet. Praktikus szerszámtartóval és tisztítószivaccsal érkezik a szennyeződések megelőzésére. Az előlapon található egy csatlakozó a forrasztópáka és a LED-ek, amelyek jelzik, ha be van kapcsolva és eléri a célhőmérsékletet. A fűtésszabályozó két skálával rendelkezik.

Ez a forrasztóállomás minősítést kapott, mert megfizethető áron van, és minimális villamos energiát fogyaszt – 10 órás munkához csak 0.5 kW. De a termikus-levegős forrasztás hiánya miatt (csak az érintkezési módszer támogatott) nem minden műhely számára alkalmas. érdemes megfontolni a rádióamatőrök számára, akik saját rendszert építenek.

Előnyök

 • A pofák más gyártók számára is alkalmasak;
 • Kevés helyet foglal az asztalon;
 • mindennapi használatra alkalmas;
 • kényelmes, vékony fogantyú;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • csak egy forrasztópáka;
 • nincs képernyő;
 • Fahrenheit skála.

ELEMENT 858

Értékelés: 4.5

ELEMENT 858

Az utolsó helyen a rangsorban forrasztó hajszárító egy orosz cégtől, amelyet a tervezés és a funkciók egyszerűsége különböztet meg. Nincs kijelzője, ehelyett egy 100 és 450 közötti fokozatokkal ellátott skálát ad meg. Az előlapon található alsó szabályozó szabályozza a légáramlási sebességet, és 8 fokozatú, de a beállítás fokozatmentes, és a közbenső értékek is beállíthatók. A szakmabeliek a véleményekben felhívják a figyelmet a terjedelmes hűtő fogantyújára, amely némi megszokást igényel a mikroáramkörök manipulálásához. A gép teljesítménye 650 watt, és működését két világító dióda jelzi.

A hajszárítót a megnövekedett indítási teljesítmény miatt vettük fel a minősítésbe, amelynek köszönhetően már az első 3 másodperc után lehet dolgozni. Bár a készülék régi ventilátoros technológiát használ, ez a készülék akár 120 l/perc leadására is képes, biztosítva a gyors hőelvezetést. Ez az orosz/kínai termék egy másik megfizethető alternatíva a belépő szintű technikusok számára, így kezdetben nem kell befektetnie a felszerelésbe.

Előnyök

 • 650W elfogadható teljesítmény;
 • Gyors fűtés;
 • erős légáramlás;
 • takaros és praktikus hajszárító állvány.

Hiányosságok

 • a fogantyú széles hátulján;
 • nincs extra forrasztópáka;
 • nincs kijelző;
 • Nagy kanyarok esetén a hajszárító fogantyújához csatlakozó vezeték eltörhet.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: