7 legjobb bunkósbunkó

A legrégebbi szerszám, amely nem ment át jelentős változásokon a kialakításában, a kalapács. Külső hasonlósága és nagyobb mérete miatt gyakran a kalapács idősebb testvérének nevezik. A kalapács akkor jön a segítségére, amikor a kalapács ütési energiája nem elegendő a nehéz munkákhoz. Sledgehammer megtalálható egy garázs műhelyben, kovácsműhelyben, építkezésen, magánházakban és nyaralókban. Többféle ütőszerszám létezik, ezért a szakértői tanácsok hasznosak lennének azok számára, akik egy nagy teljesítményű eszközt keresnek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kalapácsot

 1. A markáns rész alakja és súlya. A szánkókalapácsok különböző formájú és súlyú fejekkel vannak felszerelve. A kombinált kalapáccsal ellátott szerszám univerzális tulajdonságokkal rendelkezik. Az egyik rész lapos, négyzet alakú, a másik rész pedig hegyes orrú. Ezzel a kalapáccsal szerkezeteket bonthatsz, de precíz munkát végezhetsz az autójavításban is. A tompa erővel működő kalapácsokat leggyakrabban kovácsok vagy építőipari munkások használják, amikor csak kemény ütésekre van szükség. A termék súlyát a rendeltetésszerű használatnak megfelelően választják ki. Ez 2 és 10 kg között lehet.
 2. fej anyaga. Annak érdekében, hogy a kemény részekből vagy alapokból származó munkadarab eredeti alakja megmaradjon, speciális acélminőségeket használnak. A szerszámacélokat leggyakrabban a szerkezet megerősítésére kovácsolják. Mivel az érintkező felületnek nagyon keménynek kell lennie (50-55 HRc), szelektív keményítési technológiát alkalmaznak. Ehhez nagyfrekvenciás árammal végzett hőkezelést alkalmaznak. A fej belseje viszonylag puha marad, így idővel nem keletkeznek repedések.
 3. Fogantyú.A kalapács alapvető alkotóeleme a nyél. Nemcsak az ütőerő, hanem a szerszám kezelőjének biztonsága is a fogantyú minőségétől függ. A fából készült fogantyúk a műfaj klasszikusai közé tartoznak. Keményfából (nyír, bükk, dió) készülnek, és a leggazdaságosabb választás. A fa előnyei közé tartozik a megbízhatóság és a karbantarthatóság. A lakkbevonat azonban gyorsan lekopik, és a fa nem nyeli el a felhasználó kezére gyakorolt hatásokat. Az üvegszálas fogantyú a legjobb a dolgozó számára. Amellett, hogy stabil és biztonságosan csatlakozik a fejhez, maximális kényelmet és biztonságot nyújt. A gumibevonatú párna növeli a tapadást a tenyérben.
Olvasson tovább  A hálózati szűrők javításáról

Kiválasztottuk a 7 legjobb kalapácsot a felülvizsgálatunkban. Mindegyik széles körben elérhető az orosz értékesítési hálózatban, és a szakértői közösség és a hazai fogyasztók által jóváhagyott.

A legjobb kalapácsok rangsora

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb, legfeljebb 3 kg súlyú kalapácsok 1 Mátrix 10922 1 610€
2 KING TONY 7833-20 1 140€
3 Fiskars 1020218 2 504€
A legjobb kalapácsok 6 kg-ig 1 STAYER 20110-6 2 025€
2 Sturm 1011-02-5000 1 880€
3 Zu
20111-4
1 536€
A legjobb 10 kg feletti kalapácsok 1 TOPEX 02A511 3 330€

A legjobb, legfeljebb 3 kg súlyú kalapácsok

Számos hazai és külföldi gyártó számos modellje a legkönnyebb súlykategóriában. A 3 kg-os bunkókalapácsok segítenek az autószerelőknek, kovácsoknak és barkácsolóknak. A szakértők a következő modelleket választották ki.

Mátrix 10922

Értékelés: 4.9

Mátrix 10922.webp

A Matrix 10922 szánkó a tartósság, a megbízhatóság és a megfizethetőség megfelelő kombinációjával rendelkezik. Ezt a német-tajvani ütőszerszámot a lakatos- és építőipari szakmák széles köréhez tervezték. Nemcsak nagyméretű tárgyak beverésére, hanem a felületek feltörésére is használható. A szakértők szerint a kalapács kovácsolt feje az erőssége. 50-es acélból készült, a kalapács 52 HRc-re van edzve. Az üvegszálas fogantyú kényelmesen fekszik a kézben, és gumibevonatának köszönhetően hatékonyan elnyeli az ütéseket. A 3 kg-os szerszám hossza 910 mm. A kalapács a győztes a rangsorunkban.

A felhasználók megjegyzik a jó, stabil fogantyút, az erős ütőerőt, a modell hosszú élettartamát. Az eszköz jól bevált a garázsokban és az építkezéseken.

Előnyök

 • Stabil fej, masszív kalapáccsal;
 • Az üvegszálas fogantyú könnyen megfogható;
 • elfogadható ár;
 • tartósság.

Hátrányok

 • nem figyeltek meg.

KING TONY 7833-20

Értékelés: 4.8

KING TONY 7833-20.webp

A rangsor második helyén egy tajvani kalapács, a KING TONY 7833-20 áll. Kompakt formában készült, a szerszám súlya 2,188 kg, a nyél hossza 305 mm. A négyszögletes fej tartós acélból készült, a verőfej pedig szelektíven edzett. A fogantyú építéséhez a gyártó fát (mogyoró) használt. Kényelmes markolat kézi használatra tervezve. A fej ragasztóanyaggal szilárdan kapcsolódik a fogantyúhoz. A kalapács nemcsak régi szerkezetek lerombolására, hanem autójavításkor is használható precíziós ütésekhez.

Olvasson tovább  Az időcsavarhúzók jellemzői

A felhasználók elégedettek a kalapács tömörségével, amely lehetővé teszi számukra a különböző fémmegmunkálási feladatok elvégzését. Hátrányai a fa fogantyú ragadós volta.

Előnyök

 • tömör kalapácsfej;
 • kellemes fa fogantyú;
 • megbízható kapcsolat;
 • alacsony ár.

hátrányok

 • tompa fogantyú.

Fiskars 1020218

Értékelés: 4.7

Fiskars 1020218

A finn Fiskars 1020218 a legnehezebb művek előadásakor is igazi skandináv jelleget mutat. Igaz, hogy a termék összeszerelését Kínában szervezték meg, de ez nem veszélyeztette az eszköz minőségét. Egykezes használatra tervezték, a markolat hossza (360 mm) és 2,17 kg-os súlya bizonyítja, hogy. A kalapácsfej kovácsolt, a kalapácsfelület hőkezelt és indukciósan edzett. A munkafej egyik vége élezett, ami meghosszabbítja a szerszám hatótávolságát. Kényelmes kezelés a rezgéscsökkentő, kétrészes fogantyúnak köszönhetően.

A felhasználók dicsérik a kalapács tartósságát, kényelmes fogását és sokoldalúságát. A szakértők a magas árat hátrányosnak tartják, ezért a termék a harmadik helyen áll a rangsorban.

Előnyök

 • fej különböző ütemekkel;
 • nagy tartósság;
 • a használat egyetemessége;
 • kétrészes fogantyú.

Hátrányok

 • magas ár.

A legjobb kalapács 6 kg alatt

A közepes súlyú bunkókalapácsok optimálisan ötvözik a kompakt méretet, a megfizethetőséget és a sokoldalú felhasználhatóságot. Ideális az építők, kovácsok vagy háztulajdonosok számára. A szakemberek a következő modelleket kedvelik.

STAYER 20110-6

Értékelés: 4.9

STAYER 20110-6_z02.webp

A STAYER 20110-6_z02 kalapács egy nagy teljesítményű ütvecsapó szerszám. A német/kínai szerszám súlya mindössze 6 kg, így a markolat nagy terhelésnek van kitéve. A gyártó üvegszálból készült, a kezeket gumírozott bordázott párnákkal védi a rezgéstől. Megakadályozza, hogy a kéz lecsússzon a lendítés vagy az ütközés során. Az acélfejet nagyfrekvenciás árammal szelektíven edzik, így az ütő nagy keménységű. A szakértők dicsérték a szánkó műszaki paramétereit, és a rangsor győztesének babérjait adták neki.

Az orosz fogyasztók már régóta a STAYER termékeket népi márkának tekintik. A szánkópöröly méltó a nevéhez, mivel kiváló műszaki tulajdonságokat és nagyon kedvező árat ötvöz.

Előnyök

 • csúszásmentes fogantyúfelület;
 • rezgés- és ütésvédelem;
 • Egy erős, edzett fej;
 • kompakt méretek.

Hátrányok

 • nem található.

Sturm 1011-02-5000

Értékelés: 4.8

Sturm 1011-02-5000.webp

A Sturm 1011-02-5000 szánkókalapács nagy rombolóerővel rendelkezik. A szerszámot német mérnökök tervezték és Kínában gyártják. A modellt extra hosszú nyél (890 mm) jellemzi. A nagy vállnak köszönhetően növeli a nehéz fej ütőterhelését. Az ütőszerkezetet úgy tervezték, hogy ellenálljon a heves ütéseknek, és szerszámacélból készült, felületi edzett felülettel. A gumírozott üvegszálas fogantyú az egyik oldalon biztos fogást biztosít, a másik oldalon pedig elnyeli az ütéseket. A modell a második helyet foglalja el a rangsorban.

Olvasson tovább  Sarokprofilok: Típusok és szerelési módok

A felhasználók elégedettek a kalapács minőségével, a felhasználóbarátsággal, a tartóssággal. Ennek az eszköznek a hatálya azonban a bontási funkcióra korlátozódik.

Előnyök

 • Gumibevonatú fogantyú;
 • kényelmes fogás;
 • A kemény ütőszeg;
 • erőteljes ütközési energia.

Hátrányok

 • korlátozott alkalmazási kör.

Zu
20111-4

Értékelés: 4.7

Zu</div><p> 20111-4_z02.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/11/75116666194511-877-.jpg” height=”400″ title=”Zu<br /> 20111-4_z02.webp”></p><p>A legalacsonyabb ár, amit a hazai fogyasztó a Zu szánkóért fizethet<br /> 20111-4_z02. A szerszám 4 kg-os kovácsolt fejből áll, a felhasznált anyag pedig 55-ös szerszámacél. Mindkét munkafelület indukciósan edzett. A gyártó figyelmet fordított a felhasználóbarátságra is. Hatékony rezgéscsillapítású fogantyú a speciális ABT technológiának köszönhetően. Jó fogása van a tenyérben, ami fontos a nehéz ütőszerszámoknál. A szakértők a tanulmányunkban a harmadik helyre sorolták.</p><p>A hazai mesteremberek szerint a kalapács megfizethető árú, könnyen kezelhető, robusztus és biztonságos. A szerszám a fej súlya tekintetében rosszabb, mint a vezetőké.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>indukciósan edzett munkafelületek;</li><li>rezgéscsillapító szerkezet;</li><li>kényelmes fogantyú;</li><li>alacsony ár.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>nagy méretek.</li></ul><h2>A legjobb 10 kg-nál nagyobb súlyú kalapácsok</h2><p>a legnehezebb kalapácsokkal gyorsan lerombolhatsz egy falat, fémet kovácsolhatsz vagy oszlopot verhetsz a földbe. csak a munkához komoly fizikai felkészültség szükséges. Az egyik modellt az extra nehéz kategóriában a legjobbnak ismerik el.</p><h3>TOPEX 02A511</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=TOPEX 02A511.webp

A legjobb szerszám a kovácsoláshoz és szétszereléshez a TOPEX 02A511-es szerszám. A lengyel fejlesztés 11,05 kg-os súlyával óriási ütési energiát kínál. A nehéz, 10 kg-os kombi kalapácsfejet 989 mm hosszú fa nyél egészíti ki. A fát lakkréteg védi a nedvességtől és a szennyeződésektől. A szakértők dicsérik a modell sokoldalúságát, mivel a kombinált ütőgép kiszélesíti a kalapács alkalmazási területét. a gyártó a fogantyút további ragasztóval biztonságosan a fejhez ragasztotta.

A szupernehéz ütőszerszámok kategóriájában nehéz versenytársat találni a TOPEX 02A511-es kalapácsnak. A felhasználók a legerősebb és legmegbízhatóbb eszközként írják le a véleményükben.

Előnyök

 • nehéz, erős fej;
 • a fej és a fogantyú közötti megbízható kapcsolat;
 • védő lakkbevonat;
 • nagy hatású energia.

Hátrányok

 • magas ár.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: