8 legjobb ásványgyapot gyártó

Az építési vagy javítási munkálatok elvégzésének fontos és nagyon felelősségteljes szakasza a szigetelés. Minden helyiségnek szigetelőréteggel kell rendelkeznie a padlón, a mennyezeten és a külső falakon. Az egyik leguniverzálisabb és legnépszerűbb szigetelőanyag továbbra is az ásványgyapot. A gyártók számos különböző kialakítást és módosítást fejlesztettek ki, és ezek összetételükben, méreteikben, csomagolási típusukban és árukban különböznek egymástól. Az ásványgyapot kiválasztásakor érdemes figyelembe venni néhány fontos szakértői tanácsot.

Hogyan válasszunk ásványgyapot szigetelést

 1. Típusok.Az első dolog, amit meg kell érteni, a szigetelőanyag típusai. Az ásványgyapotot a szilárd anyagok rostjaiból származó szigetelőanyagok kategóriájának tekintik. Magas hőmérsékleten megolvasztják és nagyon finom szálakká fújják ki őket. A nyersanyagtól függően üveggyapotot, salakgyapotot vagy kőzetgyapotot kapunk. Minden fajtának megvannak a maga előnyei és hátrányai.
 2. Tárolás.Gondoskodni kell az ásványgyapot tárolásáról, mielőtt azt az építkezés helyszínére szállítják. Erre a célra a legmegfelelőbb egy előtető. Az anyag elveszíti tulajdonságait, ha víznek van kitéve és hosszú ideig tárolják. Ezért fontos figyelni, hogy a kiskereskedő milyen körülmények között tartotta a szigetelőt.
 3. A forma. A minwoolt tábla vagy tekercs formájában értékesítik. Ne félj az illesztésektől, használj kis darabokat vagy hulladékokat. Egyetlen hőszigetelő réteghez nem szabad csak különböző sűrűségű anyagokat használni.
 4. A gyártó. Ami a gyártó kiválasztását illeti, meg kell határozni az Ön pénzügyi lehetőségeit. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a legjobb, ha olyan gyártótól vásárolnak ásványgyapotot, amelynek gyára a legközelebb van a vevő otthonához. Ebben az esetben alacsonyabb szállítási költséggel juthat friss termékhez.
 5. Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb jól ismert márkának vannak fióktelepei Oroszországban. Azt, hogy a termelés hazánkban történő áthelyezése milyen mértékben befolyásolja a termékek minőségét, az építők és a lakástulajdonosok visszajelzései alapján lehet megítélni.

Áttekintésünk bemutatja a 8 legjobb ásványgyapot gyártót. Értékelés szakértők és ügyfelek visszajelzései alapján.

Melyik jobb a polisztirolhabnál, a bazaltgyapotnál vagy az ásványgyapotnál?

Szigetelés típusa

Előnyök

Hátrányok

Styropor

+ nedvességállóság

+ easy

+ alacsony ár

+ jó tapadás

– párazáró

– könnyen törik és morzsolódik

– fél az ultraibolya sugárzástól

Bazalt gyapjú

+ környezetbarátság

+ alacsony hővezető képesség

+ tűzbiztonság

+ csomagolási változatosság

– magas ár

– a rágcsálók fészket raknak

– alacsony nedvességállóság

Ásványgyapot

+ megfizethető ár

+ választékgazdagság

+ sokoldalúság

+ tűzállóság

– gyenge tapadás

– veszélyes az emberi egészségre

– vízlepergető képesség

Olvasson tovább  Az ékhorgonyokról

A legjobb ásványgyapot gyártók értékelése

Jelölés hely termék neve értékelés
A legjobb ásványgyapot gyártók ár-érték arányban 1 ROCKWOOL 4.9
2 Knauf 4.8
3 Isover 4.7
4 Paroc 4.7
5 Ursa 4.7
6 IZOVOL 4.6
Az olcsó ásványgyapot legjobb gyártói 1 Beltep 4.7
2 Technonikol Rocklight 4.6

A legjobb ásványgyapot gyártók ár-érték arány szempontjából

Számos jól ismert ásványgyapot márkát gyártanak hazánkban. ennek eredményeképpen jó minőségű termékeket értékesítenek elfogadható áron. A szakértők több, a hazai piacon működő sikeres gyártót választottak ki.

ROCKWOOL

Értékelés: 4.9

ROCKWOOL

A dán Rockwool vállalat a világ vitathatatlan vezetője az ásványgyapot gyártásában. A szakértők azonban nem a márkaismertség miatt adták a gyártóknak az első helyet a rangsorban. A vállalat 1909-es alapítása óta gyárt szigetelőanyagokat. Az üzemek jelenleg Oroszország területén működnek. Most a kiváló minőségű kőgyapjút megfizethető áron értékesítik. Ennek a márkának a szigetelését a professzionális építők is előnyben részesítik.

A szakértők a Rockwool számos kulcsfontosságú előnyét állapították meg. környezetbarát, tűzbiztos, jó zajelnyelő és hosszú élettartamú. A felhasználók szerint nem zsugorodik vagy morzsolódik, széles méretválaszték és csomagolási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Előnyök

 • magas minőség
 • különböző méretek és csomagolások;
 • környezetbarátság;
 • jó zajelnyelés.

Hátrányok

 • egérfészket képezhetnek.

Knauf

Értékelés: 4.8

Knauf

Az építőanyagok széles választékát a jól ismert német Knauf cég gyártja. A vállalat 1932-ben kezdte meg a burkolóanyagok gyártását. Az egyik legnépszerűbb anyag hazánkban az ásványgyapot. Többnyire bazaltrostból készül. Speciális alkalmazásokhoz üvegszálas hőelvonók is rendelkezésre állnak. A szakértők kiemelik a különböző konstrukciókhoz való szigetelés kiválasztásának egyszerűségét. A vállalat 5 sorozatot gyárt, amelyek között vannak tetőfedő, falak, mennyezetek, akusztikus válaszfalak, valamint a következő termékek. Egy másik vonal egy univerzális ásványgyapot.

A felhasználók nem mindig a megfelelő szigetelést választják. Ezért szidják a gyártót a bosszantó üvegpor miatt. A márka a második helyen áll a rangsorban.

Előnyök

 • könnyedség;
 • könnyű telepítés;
 • nem omlik össze;
 • tűzbiztonság.

Hátrányok

 • Az üvegszálas panelek szúrják a kezet és irritálják a légzőszerveket.
Olvasson tovább  Mind a 30 mm-es táblákról

Isover

Értékelés: 4.7

Isover

Az Isover gazdag tapasztalattal rendelkezik a szigetelőanyagok terén. A Saint-Gobain csoport leányvállalata. Az Isover volt az egyik első, aki behatolt az orosz piacra, ezért a márka neve legendássá vált. A szakértők két üzletágat különböztetnek meg a gyártónál. A legkörnyezetbarátabb szigetelés a kőzetgyapottal lehetséges. A termék kiváló rugalmassággal és szilárdsággal rendelkezik. nem keletkezik por vagy kellemetlen szag a telepítés során. Még az üveggyapot is minimális kellemetlenséget okoz az építőknek a szúrósság szempontjából.

A szakértők egyetértenek a felhasználókkal abban, hogy a hőszigetelés minősége némileg gyengébb, mint a rangsor vezetőié. De a márka ár-minőség aránya az egyik legjobb.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • könnyű telepítés;
 • széles körben elérhető a boltokban;
 • alacsony hővezető képesség.

Hátrányok

 • nedvesség elleni védelmet igényel;
 • Szigetelőkövetés.

aroc

Értékelés: 4.7

Paroc

Az egyik legnépszerűbb szigetelő márka az építőipari fórumokon a Paroc. A finn gyártó az energiahatékony bazaltgyapot panelekre összpontosított. A vállalatnak világszerte vannak gyárai, de a szigetelés jó minősége ugyanaz marad. Egy tveri üzem megnyitásakor (03.12.2013) még Dmitrij Medvegyev miniszterelnök is jelen volt. Minwata nem egyszer ünnepelt különböző építőanyag-kiállításokon. A szakértők megjegyzik az anyag előnyeit, például ártalmatlanságát, tűzbiztonságát. Az építők megjegyzik a könnyű szerelhetőséget, időjárásállóságot.

A felhasználók nem javasolják az alacsony sűrűségű kőzetgyapot vásárlását, és a telepítés során egyéni védőfelszerelést kell viselni.

Előnyök

 • magas energiahatékonyság;
 • jó minőség;
 • megfizethető ár;
 • környezetbarátság.

Hátrányok

 • poros a fektetéskor;
 • az alacsony sűrűségű márkák energiahatékonyságának romlása.

Ursa

Értékelés: 4.7

Ursa

Az új ásványgyapot termékcsaládot az Ursa fejlesztette ki. A márka a spanyol URA konszern egyesülésének eredményeként született

 • TA Group és a német Pfleiderer szigetelőanyag-gyártó cég. Hazánkban három gyártóüzem működik sikeresen az URSA Eurasia zászlaja alatt. Az üvegszálas táblákat felváltotta az ásványgyapot, amely természetes nyersanyagokból készül, akrilkomponensekkel összekötve. A PureOne nagy dicséretet kapott a szakértőktől és a professzionális építészektől.

  A márka erősségei közé tartozik a jó hő- és hangszigetelés, a deformációval és az időjárással szembeni ellenállás. Hátránya a nulla gőzáteresztő képesség és a munkavállalók gyakori bőrirritációja.

  Előnyök

  • jó hőszigetelő képesség;
  • könnyű telepítés;
  • alacsony súly.

  Hátrányok

  • az üvegszálas termékek irritálják a bőrt és a légzőszerveket;
  • nulla páraáteresztő képesség.

  IZOVOL

  Értékelés: 4.6

  IZOVOL

  Az IZOVOL bazaltgyapjú kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. A belgorodi üzem a tető-, fal- és mennyezetszigetelő anyagok széles választékát gyártja. A gyártó bazaltgyapot gyártására szakosodott, amely megfelel a hazai és külföldi szabványok szigorú követelményeinek. A termékeket nemcsak az orosz piacra, hanem a FÁK-országokba is szállítják. A szakértők magasan értékelik az ásványgyapot olyan mutatóit, mint az éghetetlenség, a könnyűség és az alkalmazások széles köre.

  A felhasználók elégedettek az ásványgyapot megfizethető árával, a vállalat teljes választékának elérhetőségével. Hátrányai közé tartozik, hogy a telepítés során összetörik, ezért nem biztonságos a munkavégzés egyéni védőfelszerelés nélkül. Ezért nem kerül az Izovol a rangsor élére.

  Előnyök

  • elfogadható ár
  • gazdag választék;
  • jó műszaki jellemzők.

  Hátrányok

  • vágás és illesztés közben morzsolódik.

  Az olcsó ásványgyapot legjobb gyártói

  Jó szigetelőanyagok találhatók a költségvetési szegmensben is. A gyártók szándékosan csökkentik néhány műszaki jellemző költségét, hogy a legkönnyebben hozzáférhető szigetelőt készítsék el. Íme néhány sikeres márka.

  BelTep

  Értékelés: 4.7

  BelTep

  Minőségi ásványgyapotot a költségvetési szegmensben a belorusz Beltop gyártó értékesíti a belföldi piacon. A hőszigetelő bazaltból készül, és különböző vastagságú tekercsek vagy lemezek formájában kerül forgalomba. A szakértők kedvelik a jó páraáteresztő képességet, ami a lakástulajdonosnak megspórolja a hatékony szellőztető rendszer költségeit. Az anyag előnyei közé tartozik az éghetetlenség, a nagy merevség, a méretstabilitás, valamint a könnyű vághatóság és illeszkedés.

  A felhasználók a fehérorosz ásványgyapotot nem csak az alacsony ár, hanem a tisztességes minőség miatt is előnyben részesítik. A költségvetési szegmensben az orosz gyártmányú termékekkel összehasonlítva kedvezően teljesít. Ezért a Beltop ásványgyapot a legjobb a mi értékelésünkben.

  Előnyök

  • nagy választék;
  • páraáteresztő képesség;
  • alacsony ár;
  • alacsony higroszkóposság.

  Hátrányok

  • szúrós szag;
  • a készítményben fenolos gyanta található.

  Technonikol Rocklite

  Értékelés: 4.6

  Technonikol Rocklight

  A Technonikol ásványgyapot fokozatosan egyre népszerűbb az építőanyag-piacon. A gyártó kifejlesztette a Rokleit szigetelőt bazaltszálon alapuló bazaltszigetelőt. Az anyag ferde, vízszintes vagy függőleges aljzatok szigetelésére használható. A szakértők szerint az ásványgyapot erősségei a tűzbiztonság, a magas vízgőzáteresztő képesség, az alacsony hővezető képesség, az egyszerű és könnyű beépíthetőség.

  A felhasználóknak sikerült azonosítaniuk néhány hiányosságot, amelyek befolyásolták a rangsorban elfoglalt helyüket. A nercgyapotot az egerek megrágják, az anyag kellemetlen szagot áraszt, a kivitel rosszul tapad a szigeteléshez, a lapok könnyen törnek.

  Előnyök

  • megfizethetőség;
  • vízgőzáteresztő képesség;
  • tűzbiztonság;
  • könnyű telepítés.

  hátrányok

  • gyenge tapadás;
  • a lemez törékenysége;
  • hidrofóbia.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: