8 legjobb profilvágó

A determinátorokat gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek építésénél használják. Lehetővé teszik a profilok ideiglenes összekapcsolását az előszereléssel, majd a szerkezetet önmetsző fémcsavarokkal szilárdan rögzítik. A lyukasztószerszám egy ütközőből, egy ütközőből és egy lyukasztószerszámból, valamint két karként működő fogantyúból áll. Ha szeretné megtalálni a megfelelő fogót a professzionális vagy a barkácsoló otthoni felújításhoz, tekintse meg a legjobb fúró- és vágófogók listáját műszaki információkkal és véleményekkel.

A legjobb profilos fűrészgépek értékelése

A 8 legjobb profilvágót a következő fő jellemzők alapján választottuk ki: maximális vágási keresztmetszet, szerszámsúly, egy- vagy kétkezes kezelés, kivitelezés minősége és élettartam. Emellett szakértőink figyelmet fordítottak a mesterek véleményére az egyes tételekről, hogy jobban megértsék a termék előnyeit és hátrányait a valós életben.

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb profilvágók értékelése 1 KNIPEX 9042340 9 238€
2 MATRIX 87951 925€
3 Enkor 51651 1 170€
4 STAYER 250 mm 31381 1 301€
5 ENCOR 51650 1 130€
6 Sparta 87952 611€
7 DEXX 31391 389€
8 ENCOR 51652 578€

KNIPEX 9042340

Értékelés: 4.9

KNIPEX 9042340

A szakértők különösen kedvelik a KNIPEX terméket. ez egy professzionális átlósvágó, amelyet legfeljebb 1 profil keresztmetszethez terveztek.2 mm (0 a 0.6 mm oldalanként). A bilincs konfigurációja lehetővé teszi az U-alakú és a négyzet alakú profilok összekapcsolását is. A szerszámot extra robusztusság jellemzi, mivel vastag tengelyekre van szerelve. A tisztítót könnyű megfogni a két komponensű, megállóval ellátott markolatoknak köszönhetően. A mesterek a véleményekben megosztják, hogy minimális erőre van szükség a szerszámmal való munkához, mivel a hosszú karok megkönnyítik a profilfalak összenyomását. De ennek negatív hatása is van, mert mindkét kezével meg kell tartania a szerszámot, és bizonyos esetekben szükség van egy segítőre. A tulajdonosok elégedettek azzal is, hogy a vágógép képes a vágott falakat 90 fokos szögben meghajlítani.

A szerszámot a tengelyek karjainak, valamint a szerszámnak és magának a szúrószerszámnak a kiváló minőségű kivitelezése miatt helyeztük az első helyre. A profilfeszítő szerszám akár 25 évig is kitart a mindennapi professzionális használat során.

Előnyök

 • Magas kézi dugók;
 • Fekete olajjal edzett acél
 • bevágás 1.2 mm vastagságú;
 • minimális nyomóerő.

Hátrányok

 • mindkét kézzel meg kell fogni a szétválasztó szerszámot;
 • közel 1 kg súlyú;
 • a csavaroktól való rövid távolságot eredményezi a csavarok sekély mélysége;
 • magas költség.
Olvasson tovább  5 legjobb akkumulátoros láncfűrész

MATRIX 87951

Értékelés: 4.8

MATRIX 87951

A MATRIX márkanév alatt egy professzionális szerszámacél lyukasztószerszámot értékesítenek. a lyukasztók olajban edzettek a nagyobb tartósság érdekében. Segítségével 27×28 és akár 60×27 mm-es profilok is összeilleszthetők. A horganyzott fal átvágásakor egy kúpos nyílás jön létre, amely a két oldalt összetartja. További rögzítés önmetsző csavarokkal minden további erőfeszítés nélkül lehetséges. Két gumibevonatú fogantyú megakadályozza a fogó megcsúszását még izzadt kézben is. a mesteremberek elégedettek azzal, hogy a profilt ezzel a szögezőbilinccsel egy kézzel lehet rögzíteni, és így nincs szükség segítőre a felszereléshez.

A terméket azért tartottuk a legjobbnak, mert extra vastag konzolja növeli a szerkezet teljes szilárdságát. A nagy teherbírású vágószerszám 1 m-es profilok átvágására alkalmas.5 mm. Ha a tengelyek idővel elhasználódnak, és játék alakul ki, kicserélhetők, mivel ezek a pozíciók csavarozottak, nem pedig szegecseltek.

Előnyök

 • a gumi fogantyúk nem csúsznak a kézben;
 • Rugalmas acélból készült;
 • Egy kézzel is dolgozhat;
 • rendelkezik az elhasználódott tengelyek cseréjéről.

Hátrányok

 • nincsenek összeilleszthető fogantyúk a szállításhoz;
 • gyenge visszatérő rugó.

Enkor 51651

Értékelés: 4.7

ENKOR 51651

Ez a gipszkarton profilok összeszerelésére szolgáló modell nagyon hasonlít elődjéhez, kivéve az ütköző alakját, amely inkább téglalap alakú, mint félköríves. A lyukasztó mozgás a kar erejének három tengelyen keresztül történő átvitelével valósul meg. Gumibevonatú fogantyúk a jobb fogás érdekében. Az egykezes működtetés kényelmes a visszatérő rugónak köszönhetően – egy kézzel nem okoz problémát. A tulajdonosok visszajelzései szerint a tulajdonosok elégedettek a karok könnyű mozgatásával és a lyukasztóegység szervizelhetőségével. Rövid, 25 cm-es hosszával a legszűkebb helyekre is behajtható, pl. süllyesztések szerelésekor vagy a fő mennyezethez közeli álmennyezet beépítésekor.

Ez a lyukasztószerszám szintén a megerősített típushoz tartozik, és legfeljebb 0.8 mm, amelyek együttesen 1 mm vastagság átlyukasztását teszik lehetővé.6 mm. Válassza ezt a terméket, ha vastag profilokkal szeretne dolgozni.

Előnyök

 • tengelycsere funkció;
 • kényelmes fogantyúk;
 • Viszonylag alacsony, 500 g-os súly;
 • van egy visszatérő rugó.

hátrányok

 • A fogantyúk nem záródnak a véletlen záródás ellen;
 • a kötés terhelés hatására könnyen szétválik.

STAYER 250 mm 31381

Értékelés: 4.6

STAYER 250 mm 31381

A STAYER egy 25 cm hosszú orrszerszámot kínál, amely szabadon álló gipszkarton válaszfalak építéséhez is alkalmas. A lyukasztószerszám 1 mm keresztmetszetű fém átlyukasztására alkalmas.2 mm. A termék súlya 530 g, így nem túl nehéz a keze számára. A tulajdonosok visszajelzései azt mutatják, hogy a fogó jól készült, könnyű átvágni a profilt és elfordítani a falakat a helyükre rögzítéshez. A szerszámot egy kézzel lehet működtetni, ami növeli a termelékenységet, és nem szükséges asszisztens. A lyukasztó nagy szilárdságú acélból készült, és hosszú ideig megőrzi alakját. Szükség esetén cserélhető, amelyhez a vállalat különálló elemeket értékesít.

Olvasson tovább  A bélés jellemzői fa utánzással

A három réteg gumi alkalmazása a fogantyúkon a legjobbak közé emeli a stancolót. Ez nagymértékben javítja a fogás kényelmét és megakadályozza a hólyagosodást a mindennapi használat során.

Előnyök

 • megerősített állkapocs kialakítás;
 • robusztus szerszámacél;
 • kompakt méretek, 25 cm hosszúsággal
 • tengelycsere lehetősége.

Hátrányok

 • nehéz a falról belenyúlni a profilba;
 • a persely csak a fogasléc profiljának a vezetőprofilhoz való rögzítését teszi lehetővé.

ENCOR 51650

Értékelés: 4.5

Enkor 51650

Az ENKOR márka másik, 30 cm hosszú, két kézzel is használható elválasztószerszáma teszi teljessé a Legjobb elválasztószerszám áttekintést. A szerszám meghosszabbított karjainak köszönhetően a profil kényelmesen rögzíthető a 3-3 cm magas mennyezetek alatt.5 . A kis méretű huzal lehetővé teszi, hogy a bevágó munkafeje elérje a nehezen hozzáférhető helyeket, amit a tulajdonosok a véleményekben dicsérnek. A fémhajlítás minőségét is dicsérik, valamint azt, hogy a bevágást különböző helyeken lehet elvégezni, a szerszám szögének megváltoztatásával. A kis konzol ellenére a lyukasztó elég erős ahhoz, hogy 1 mm vastagságú profilt alakítson ki.6 mm.

A szerkesztők véleménye szerint a távtartó a legmegfelelőbb az U alakú profilok (szegecsprofilok) magasan ívelt gerincéhez. Ehhez a szerszámot 16 mm-es fészerrel tervezték, szemben a versenytársak 5-8 mm-es fészerével. Ez a funkcionalitás tökéletesen alkalmas a megerősített, horganyzott profilok felszereléséhez beltéri ajtókhoz, ahol a szárnyra nagyobb igénybevétel nehezedik.

Előnyök

 • csúszásgátló fogantyúk;
 • Stabil acélszerkezet;
 • ergonomikus kivágások;
 • kompakt konzol.

Hátrányok

 • és a kezelőknek nem kell egyszerre mindkét kezüket használniuk;
 • nem mindenhol állnak rendelkezésre.

Sparta 87952

Értékelés: 4.4

Sparta 87952

És itt van egy megfizethetőbb profi vágószerszám a Sparta márkától. A szerelvényt úgy tervezték, hogy két kézzel lehessen működtetni, és tartalmaz egy görgős ütőt. Nincs visszarugó, ezért a markolatokat minden egyes szorítás után meg kell lazítani a lyukasztó eltávolításához. A felhasználók dicsérik a terméket a sima működéséért és a fém 90 fokos elforgatásáért. 750 g súlyú és 1 mm vastagságú acél kötésére alkalmas. A gumírozott fogantyúkat nagy kezek számára tervezték, hogy a felhasználó ne érintkezzen a vasalóval. Nem egy darabból készült, hanem hegesztett konstrukció, ami megmagyarázza az alacsonyabb árát. A hegesztési varratok azonban jó minőségűek, így ez nem befolyásolja a szerszám szilárdságát.

Ez a szeletelő egyszerűbb, mint a fent leírt modellek, mivel a karos kialakítás csak egy tengelyen keresztül továbbítja az erőt a szeletelőre. A modell ezért könnyebben javítható, ha idővel holtjáték lépne fel. A lazaságot saját kezűleg is el lehet távolítani.

Olvasson tovább  Mi jobb választani ragasztót porcelán kőből?

Előnyök

 • Megfizethetőbb ár, mint a versenytársaké;
 • gumírozott fogantyúk;
 • Jó minőségű hegesztési varratok
 • teljesen sima elülső profil.

Hátrányok

 • két kéz használata szükséges;
 • nincs visszatérő rugó;
 • a magas felső ajak nem illik minden profiltípushoz.

DEXX 31391

Értékelés: 4.3

DEXX 31391

Hasonló modell, csak a német DEXX márkától. Csíkvágó a vezetőprofillal való munkához, mivel a feje egyszerűen nem illeszkedik a tartóprofilba. Néhány vásárló a véleményünkben megosztja, hogy akkumulátoros dobozok összeszereléséhez vagy 27 mm-es profilokkal való munkához használja. A mesterek elégedettek a horganyzott acél gyors átszúrásával és azzal a ténnyel, hogy nem igényel nagy erőfeszítést a kezelőtől. Kínában gyártják, de a német vállalat ellenőrzése és technológiája alatt. Egyszerű felépítése és a konzol több elemből hegesztéssel történő összeszerelése hozzájárul ahhoz, hogy a többi versenytárshoz képest csökkenjen a költsége. a marógép súlya 700 g, a szerszám hossza 30 cm.5 cm.

Véleményünk szerint a tisztítószerszám a legjobb a versenyben a fogantyúkhoz használt anyag miatt. Ez egy porózus gumi, ami nem dörzsöli a kezét. A párnák fröccsöntöttek, így intenzív használat során nem esnek le. az anyag jól felszívja az izzadságot és biztos fogást biztosít.

Előnyök

 • szerény használatú;
 • a hosszú karok a felhasználó számára könnyedén használhatóak;
 • 3 méteres magasságú álmennyezetekhez alkalmas;
 • a vastag gumi markolatok;

Hátrányok

 • A visszatérő mechanizmusban nincs rugó;
 • nem illeszkedik az oszlopprofilba.

ENCOR 51652

Értékelés: 4.2

Enkor 51652

A felmérést egy másik kétkezes lyukasztóval egészítik ki, amely 30 cm hosszú és 1 cm-es szelvénykapacitással rendelkezik.6 mm. A fogó csúszásgátló bevonattal van ellátva, amely biztonságos fogást biztosít a felhasználónak. Bár a specifikáció szerint a lyukasztó hajlítható, a gyakorlatban ez nem így van. A szúrószerkezet egy görgős tolókészülék segítségével mozog előre, míg a hátrafelé történő visszahúzást a kar mozgó részén lévő kiemelkedés biztosítja. A teljes szerkezet rozsdamentes acélból készült, és nem igényel festést. Maga a lyukasztó ShKh15 szénacélból öntött, és nagy tartósság jellemzi.

Bár ez egy háztartási lyukasztószerszám, az ügyfélreferenciák azt mutatják, hogy egyszerre három 0 mm-es Knauf-profil lyukasztására is képes.6 mm, ami összesen 1 mm-t tesz ki.8mm. Ez meghaladja a gyártó állításait, és a legjobb tolóerővel rendelkező tisztítószerszámot teszi, amely ideális válaszfalak létrehozásához a falak átrendezésekor a lakásban.

Előnyök

 • Könnyen vágja át az acélt;
 • megfizethető ár;
 • akár 1.8 mm;
 • jól illeszkedik a kézbe.

Előnyök

 • visszafelé menet rendszeresen elakad;
 • nem mindig hajlítja meg a “bajszát”;
 • Nem a legjobb minőségű hegesztés a szeletelőgép alján.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: