A 12 legjobb ragasztó a fához

Nemcsak a hivatásos asztalosoknak, hanem az otthoni kézműveseknek is gyakran kell ragasztaniuk a famunkákat. Bizonyos esetekben sem a szögek, sem a csavarok nem tudják elvégezni a munkát. Ezután ki kell választani a megfelelő ragasztót. Hazai és külföldi vegyületek széles választéka kapható a hazai boltokban. Árban és minőségben jelentősen eltérnek egymástól. Annak érdekében, hogy ne válasszon rosszul, fontos figyelembe venni néhány árnyalatot.

A fa ragasztó kiválasztásának kritériumai

 1. Vásárláskor meg kell határozniaragasztó felhordása. Vannak univerzális termékek, amelyek összekapcsolják a fa elemeket egymással, valamint más anyagokkal (fém, üveg, műanyag). Kiváló választás hobbistáknak vagy bútorkészítőknek. Az asztalosok viszont inkább a szűkre szabott ragasztóanyagokat használják, amelyek a legjobban működnek a fán és annak származékain.
 2. Ha már eldöntötte a feladatokat, akkor érdemesfigyelembe kell venni a fa tulajdonságait. Nem minden asztalosipari ragasztó működik nedves vagy gyantás faanyaggal. Az anyag sűrűségétől függ.
 3. Az is fontos, hogy egy kicsit előbbre tekintsünk. Ha a ragasztott tárgyat száraz helyiségben szeretné tartani, akkor szinte bármilyen ragasztó megfelel a feladatnak. De ha a páratartalom magas vagy a hőmérséklet alacsony, csak egy szűk termékkör biztosítja a kötés szilárdságát.
 4. Az ízület szilárdságát különböző módon határozzák meg. Az egy dolog, ha az alkatrész csak a saját súlyát képes megtartani. Nagyon eltérő tulajdonságokra van szükség a tartós ütközési körülmények között használt ragasztókkal szemben.
 5. A környezetbarátság szintén fontos tényező. Míg a szagot szellőztetéssel vagy szellőztetéssel lehet szabályozni, a ragasztó élelmiszerekkel való érintkezése veszélyes lehet az egészségre.
 6. Kevés mesterember főz még mindig asztalos ragasztót a régi receptek szerint. Ma a gyártók PVA, szerves gyanták és poliuretán alapú vegyületeket kínálnak. Mindegyik alkalmas fához, de más anyagok esetében korlátozásokkal rendelkeznek.

Ebben a felülvizsgálatban megtaláltuk a legjobb ragasztókat a fához. A termékek kiválasztásakor a következő szempontokat vettük figyelembe:

 1. cél;
 2. műszaki jellemzők;
 3. kémiai összetétel;
 4. ár;
 5. szakértői vélemény;
 6. vásárlói visszajelzés.

A különböző típusú ragasztók előnyei és hátrányai

A ragasztó típusa

Előnyök

Hátrányok

PVA

+ elfogadható ár

+ eco

+ sokoldalúság

+ egyszerű alkalmazás

– elégtelen szilárdság

– nedvességre hajlamos

– hő hatására megsemmisül (+60°C)

Poliuretán

+ nagy szilárdság a dinamikus terhelésekkel szemben

+ inert a hőmérséklet-ingadozásokkal szemben

+ nedvességállóság

+ UV-álló

– magas ár

– szúrós szag

Szerves gyantákon alapuló

+ kötési szilárdság

+ univerzális használat

+ Ellenáll a víznek és az agresszív vegyi anyagoknak

+ elfogadható ár

– bőrvédelmet igényel

– nagy áramlási sebesség

– Az összetevőket pontosan össze kell keverni

A legjobb fa ragasztók értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb PVA ragasztó1Kleiberit 303.0291€
2
  TIMA CARPENTER PVA
129€
3A Moment Super PVA D3 vízálló490€
4TEX PVA Carpentry Professional149€
5Krass PVA PVA D3205€
A legjobb poliuretán ragasztók fához1Titebond poliuretán fa ragasztó 2300385€
2Kleiberit 501.0477€
3SOUDAL 66A450€
A legjobb műgyanta asztalos ragasztók1UHU PLUS ENDFEST 300503€
2TITEBOND EREDETI FA RAGASZTÓ480€
3EPOXY ADHESIVE250€
4Titebond III
  imate 1416
590€

A legjobb PVA alapú ragasztó

Az egyik legkörnyezetbarátabb asztalosipari ragasztó a polivinil-acetát vizes emulziója. A munka során nincs mérgező szag, így az asztalosműhelyben nem szükséges a szellőztetés. A termék megfizethetősége lehetővé teszi az alkalmazások széles körét. A szakértők több modellt is kiválasztottak.

Kleiberit 303.0

Értékelés: 4.9

Kleiberit 303.0

Német Kleiberit 303 fa ragasztó.A 0-nak sok előnye van. De a szakértők a vízállóságra helyezik a hangsúlyt. Ez volt az egyik legfontosabb tényező a rangsor győztesének meghatározásában. A PVA ragasztó hazánkban is vezető szerepet tölt be az értékesítésben. Az ügyfelek már értékelték a ragasztó sokoldalúságát. A ragasztó használható különböző fafajták, forgácslapok, keménylemezek, furnér stb. összeillesztésére. . Néhány kézműves szeret keményfával dolgozni. A ragasztási folyamat sem nehéz. Csak nyomja össze az összeillesztendő részeket 6…10 perc múlva minden egyben.

A nedvességállóság mellett a felhasználók az alacsony hőmérséklettel szembeni ellenállást (akár -30°C-ig) is észreveszik. A fehér szín nem okoz kellemetlen érzést, ha megszáradt.

Előnyök

 • tartósság;
 • könnyen alkalmazható;
 • alacsony hőmérsékleti ellenállás;
 • nedvességállóság;

Hátrányok

 • nem található.

  TIMA WOODWORKER PVA

Értékelés: 4.8

<ul></div><p>TIMA HARDWARE PVA” src=”/wp-content/uploads/2023/03/4701666666194421-5812.jpg” title=”</p><ul>TIMA JOINER PVA ></p><p>Nagy teljesítményű ragasztó tulajdonságok</p><ul>A TIMA STOLYAR PVA-t a nyomdaipar és a fafeldolgozó ipar nagyra értékeli. Az oroszországi eladások oroszlánrészét ezek teszik ki. A gyártóknak és a szakértőknek egyaránt hízelgő a rendkívüli varratszilárdság (0,9 kgf/cm). Ezért olyan alkatrészek ragasztása is lehetséges, amelyek később nagy dinamikus terhelésnek vannak kitéve. Kiváló szilárdságáért, gyors szilárdulási idejéért és átláthatóságáért az anyag a második helyet kapta értékelésünkben.</p><p>Kiváló tapadás és alacsony hőmérsékletnek való ellenállás. 4 ciklusos mélyfagyasztás után is képes megtartani tulajdonságait (35°C-ig). A mesterek egy másik felhasználási módot is találtak erre a PVA alapú ragasztóra. Ragasztanak erősítő szalagot, tapéta alátétet, tömítik az illesztéseket…</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>egyetemesség;</li><li>erősség;</li><li>fagyállóság;</li><li>átlátszó ízület;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>sokáig tart megszáradni.</li></ul><h3>Super PVA D3 nedves nedves tömítőanyag</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Moment Super PVA D3 vízálló

Nagy teljesítményű büszkélkedhet hazai fa ragasztó Moment Super PVA D3 nedvességálló. Természetes fa, furnér és faanyagok széles skálájának ragasztására használható. A termék a kötési idő (15-20 perc) és a végső száradási idő (24 óra) tekintetében némileg gyengébb a versenytársaknál. A ragasztó száradás után nem hagy maradványokat az alkatrészeken, ezért a rangsorban a harmadik helyet érdemli ki.

A PVA vízdiszperzió +5°C és +30°C közötti hőmérsékleten is működőképes marad. Ezt a tulajdonságot a kézművesek a felülvizsgálatokban gyakran a ragasztó összetételének hátrányaként emelik ki. De az erősség, az átláthatóság, a rendelkezésre állás felhasználók nem állítja, hogy.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • átláthatóság;
 • szaglás hiánya;
 • a használat egyetemessége;

Hátrányok

 • hosszú száradási idő.

TEX PVA Carpentry Professional

Értékelés: 4.6

TEX PVA Carpentry Professional

A Teks PVA Carpentry Professional ragasztóval az anyagok széles skálája köthető össze. Nemcsak fa, karton vagy papír, hanem bőr, linóleum és csempe (nem kerámia) is. Ezeket az egyedülálló tulajdonságokat a kiváló tapadásnak köszönhetően érik el. A varrás nagy szilárdságú és rugalmas. Maga a készítmény fehér színű, ami nem ijeszti meg a felhasználót. Szárítás után átlátszóvá válik, és nem befolyásolja a kialakított csomó megjelenését. A kézművesek könnyű kezelhetőséget említenek, nincs kellemetlen szag. A ragasztókeverék, amely kiérdemelte a helyét a rangsorunkban, a következő.

A szakemberek nem panaszkodtak a tapadás megbízhatóságára. Kicsit túl magas ragasztófogyasztás (1 kg 4-7 négyzetméterenként). M), és egy egész napig szárad.

Előnyök

 • egyetemesség;
 • környezetbarátság;
 • nagy szilárdság;

Hátrányok

 • Nagy anyagfelhasználás.

Krass PVA PVA D3

Értékelés: 4.6

Krass PVA PVA D3

Ha a részleteket látható varratok nélkül kell ragasztani, a Krass PVA D3 a megfelelő anyag. Az anyag nem rontja el a legnemesebb fa megjelenését, ami gyakran fontos a luxus bútorok, ajtók vagy a parketta lerakásakor. A ragasztó jó nedvességállósággal rendelkezik, ez a minőség jelentősen kiterjeszti az alkalmazási területet. A szakértők ezt a PVA alapú terméket is a rugalmassága és a varratok szilárdsága miatt választották ki. A gyártónak sikerült elkerülnie a szerves oldószereket a ragasztóban, ami környezetbaráttá teszi a keveréket.

A professzionális asztalosok és bútorasztalosok megjegyzik a ragasztó különleges tulajdonságait, mint például a nedves felületen való munkavégzés képességét. A kötés tulajdonságai nagyon széles hőmérséklet-tartományban (0-100°C) megmaradnak.

Előnyök

 • átlátszó varrás;
 • vízállóság;
 • tartósság és rugalmasság;

Hátrányok

 • hosszú száradási idő.

A legjobb poliuretán ragasztók fához

Nagy szilárdságú poliuretán ragasztók. A ragasztott alkatrészek statikus és dinamikus terhelésnek egyaránt kitehetők. A kötést nem befolyásolja a nedvesség, a napfény és a szélsőséges hőmérséklet. Áttekintésünk a legjobb poliuretán termékeket mutatja be.

Titebond poliuretán fa ragasztó 2300

Értékelés: 4.9

Titebond poliuretán fa ragasztó 2300

Igazi áttörést jelentett a ragasztástechnológiában a Titebond Polyurethane Wood Glue 2300 kifejlesztése. A szakértők megkérdőjelezhetetlenül az USA-ból származó terméknek adták a rangsor első helyét. A gyártónak sikerült megtalálni az optimális egyensúlyt a préselési sebesség (45 perc) és a visszatartási idő (20 perc) között. A ragasztó tökéletesen összeköt minden faalapú anyagot, a természetes fától a forgácslapig. Az alkalmazási terület nem ér véget, fém, műanyag, kerámia, kő és számos más anyag ragasztására is alkalmas.

A termék vízálló, de nem ajánlott a kialakított szerelvényeket víz alatt vagy tartósan magas páratartalomban tartani. A készítmény nem fél a fagytól, de az alkalmazás előtt +12°C-ra kell felmelegíteni.

Előnyök

 • gyors ragasztás;
 • sokoldalúság;
 • nagy varratszilárdság;

Hátrányok

 • magas ár.

Kleiberit 501.0

Értékelés: 4.8

Kleiberit 501.0

A német Kleiberit 501 sokoldalúságban nem marad el a győztesétől.0. Fából, kerámiából és polimerből készült alkatrészek különböző kombinációkban történő összeillesztésére is használható. Ezenkívül ez a PU-keverék hő- és nedvességállósága miatt is kiemelkedik. A szakértők kiváló minősége miatt a második helyre sorolták, de a hosszú száradási idő (24 óra) miatt nem tudott az élre kerülni. A ragasztott alkatrészek napfényben vagy esőben is használhatók, nem beszélve az épületek belsejéről. a varrás erőssége még a szakemberek részéről sem okoz panaszt.

A kézművesek szerint a ragasztó könnyen használható és kiszámítható. Az egyetlen hátrányként a szúrós szagot és az emberi bőrhöz való tapadást említik.

Előnyök

 • sokoldalúság;
 • időjárásállóság;
 • hőmérsékleti ellenállás;

Hátrányok

 • hosszú ideig szárad;
 • szagokra hajlamos.

SOUDAL 66A

Értékelés: 4.8

SOUDAL 66A

A belga SOUDAL 66A fa ragasztó kiváló tapadással rendelkezik. Ebben az alkotóelemben gyakorlatilag nincs versenytársa. Ezért nem csak a fát lehet egymással, hanem különböző építőanyagokkal is összekapcsolni (kivéve a polietilént és a polipropilént). A szakértők a harmadik helyet a magas vízállósága miatt is odaítélték. Az alkatrészek nedvesek lehetnek, a ragasztó gond nélkül elvégezheti a munkát. A keverék tökéletesen kitölti az egyenetlenségeket a habosításnak köszönhetően. A termék erős terjeszkedése azonban megakadályozza, hogy magasabb pozíciót érjen el.

a kézművesek széles hőmérséklet-tartományt (-30°C és 100°C között) említenek, amelyben a kötés szilárdsága megmarad. Ezért mind belső, mind külső munkákhoz használható.

Előnyök

 • kiváló tapadás;
 • tartósság;
 • kiváló vízállóság;

Hátrányok

 • magas ár;
 • tágulás a szárítás során.

A legjobb műgyanta asztalosipari ragasztók

A szerves gyanta ragasztók továbbra is keresettek. a nedvességgel, olajtermékekkel, agresszív anyagokkal szembeni tartósság és ellenálló képesség minden kétséget kizáróan fennáll. A legnépszerűbb az epoxi. Csak a kézművesnek kell szellőztetnie a helyiséget és védenie kell a keze bőrét. Íme a legjobb gyanta ragasztók.

UHU PLUS ENDFEST 300

Értékelés: 4.9

UHU PLUS ENDFEST 300

Német vegyészeknek sikerült megalkotniuk a legkeményebb epoxigyanta ragasztót fához. Az UHU PLUS ENDFEST 300 egy kétkomponensű termék. Segítségével a legkülönfélébb anyagok összeilleszthetők. Csak polietilénhez, polipropilénhez és üveghez nem ajánlott. A szakértők ezt a terméket a lista élére helyezik extra ereje miatt. A ragasztó viszonylag egyszerűen elkészíthető, és 90 perces szilárdulási idővel. 12-24 óra elteltével teljesen megszilárdult.

A ragasztó erősségei közé tartozik a nedvességállóság, a nagy ütésállóság és a kötés tartóssága. de mindezen tulajdonságok eléréséhez a keverési aránynak megfelelőnek kell lennie.

Előnyök

 • nagy szilárdság;
 • az ízület tartóssága;
 • egyetemesség;
 • nedvességállóság;

Hátrányok

 • magas ár.

TITEBOND EREDETI FA RAGASZTÓ

Értékelés: 4.8

TITEBOND EREDETI FA RAGASZTÓ

A TITEBOND ORIGINAL WOOD GLUE egykomponensű ragasztót a faipari és bútorasztalosok széles körben dicsérik. alifás gyantán alapuló emulzió. A szakértők ezt a készítményt ajánlják, mint a legjobb speciális terméket professzionális használatra. Különösen erős a csapokkal és hornyokkal ellátott alkatrészek csatlakoztatása. az emulzió száradás után vízálló, a fuga tökéletesen ellenáll az ütőterhelésnek. Mélyen behatoló ragasztó, amely mind a természetes fa, mind a forgácslap elemek szerkezetét összeköti.

A szakemberek hízelgőek a könnyű használatról, a varrás gyors megszilárdulásáról. Csak az emulzió fogyasztása meglehetősen magas (180 g/négyzetméter). m), és a munkaidő mindössze 5-10 perc. Az anyag méltó a második helyre.

Előnyök

 • magas minőség;
 • nedvességállóság;
 • tartósság;

Előnyök

 • magas fogyasztás;
 • rövid munkaidő.

EPOXY ADHESIVE

Értékelés: 4.7

EPOXY ADHESIVE

Az EDP epoxi ragasztó fához a legkedvezőbb áron kapható az orosz piacon. Ez az egyik legkeresettebb vegyület mind az amatőrök, mind a szakemberek körében. Használható új illesztések létrehozására vagy régi bútorok javítására. A népszerű epoxi jellemzői a jó tapadás, a nagy szilárdság, a nedvességgel szembeni ellenállás. A gyantaalap lehetővé teszi különböző töltőanyagok hozzáadását. Nincs zsugorodás a száradás során. A készítmény nem ajánlott élelmiszerekkel érintkező tárgyakhoz.

A szakértők a hosszú száradási idő miatt az évek óta bevált ragasztót csak a harmadik helyre sorolták a rangsorban. Szintén hagy sok kívánnivalót hagy maga után az alkalmazás kényelme.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • nincs zsugorodás;
 • nedvességállóság;

Hátrányok

 • sokáig tart megszáradni;
 • Nem könnyű használni.

A legjobb professzionális asztalosipari ragasztó

Az asztalosipari ragasztó nem csak kézműves munka, hanem jó tapadást, könnyű kezelhetőséget és rövid tapadási időt is igényel. A varrásnak az időjárásnak kitéve is meg kell őriznie minőségét. A különféle ajánlatok közül a szakértők a legnépszerűbbeket találták meg.

Titebond III
  imate 1416

Értékelés: 5.0

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: