A 6 legjobb nedvességmérő

Egyes gyártási folyamatokban az anyag nedvességtartalma fontos. Ennek az értéknek a meghatározásához speciális berendezéseket, úgynevezett nedvességmérőket vagy higrométereket használnak. Bár számos népi módszer létezik, a modern mérőműszerek értékesítése minden évben növekszik. A piacon a nedvességmérők széles választéka létezik, és mind árban, mind funkcionalitásban különböznek egymástól. Az Ön alkalmazásához legmegfelelőbb eszköz megtalálásához kérjük, lépjen kapcsolatba szakértőinkkel.

Hogyan válasszunk nedvességmérőt

különböző típusú nedvességmérők.A nedvességmérőknek több típusa létezik a mérőberendezés felépítésétől és működésétől függően.

 1. A tűs vagy konduktometriás modellek vékony, rövid elektródákkal rendelkeznek, amelyek a vizsgálandó anyagba vannak merítve. Ennek a nedvességmérő típusnak az erősségei a kompakt és könnyű súlya. A pontosság meglehetősen magas (0,2%), de a készülék csak pozitív hőmérsékleten működik. A fafeldolgozó ipar a fő alkalmazási terület.
 2. A mélységi higrométerek nagyobb teljes méretekkel rendelkeznek. A tűszonda behatol a fa szerkezetébe, hogy jelezze annak nedvességtartalmát. Azonban óvatosan kell vele bánni, és a drága szonda hajlamos a törésre.
 3. Az érintésmentes nedvességmérők könnyű használatuk miatt népszerűek. A mérendő mintára egy érzékelőt (egyes modellek közvetlenül a készülék belsejében tartalmaznak mintát) szerelnek, amely továbbítja az adatokat a vezérlőegységnek. Ez a fajta nedvességmérő kiválóan alkalmas arra, hogy ne roncsolja az anyag felületét.

További lehetőségek. A következő lehetőségek hasznosak lehetnek az anyagvizsgálatokhoz.

 1. Nagy mennyiségű fa vagy habarcs vizsgálatakor az átlagos nedvességtartalom egyszerűsítheti az elemzést. A felhasználó több mérést végez több mintán, és a készülék átlagolja az eredményeket.
 2. Az anyagok nedvességtartalmának mérésekor a felhasználónak gyakran ismernie kell a környezeti hőmérsékletet. Ezért sok gyártó beépít hőmérőt a termékeibe. Ez a funkció lehetővé teszi a beltéri klíma időben történő beállítását.
Olvasson tovább  Az összecsukható munkasütésről

Pontosság. Nem minden felhasználónak van szüksége pontos páratartalom- vagy hőmérsékletmérésre. Bizonyos területeken azonban a műszer bizonytalansága válik a legfontosabb jellemzővé. A hibatartomány általában 0,1 és 5% között van. A magánháztartásokban 1-3%-os pontosság elegendő, de az építőiparban vagy a fafeldolgozó iparban gyakran van szükség akár 0,5%-os pontosságú műszerekre is.

A 6 legjobb nedvességmérőt vettük fel ebbe a felülvizsgálatba. Mindegyik széles körben elérhető az orosz piacon. A szakértők és a fogyasztók visszajelzéseit figyelembe vették a készülékek rangsorolásánál.

A legjobb nedvességmérő rangsor

Értékelés hely termék neve ár
A legjobb nedvességmérők értékelése 1 LASER
 • NER MoistureMaster Compact 082.333A
 • 20 146€
  2 MEGEON 20550 20 330€
  3 TESTO 606-1 9 500€
  4 CEM DT-172 6 100€
  5 MEGEON 20725 2 490€
  6 CONDTROL Hydro-Test 3-14-022 1 990€

  LASER
 • NER MoistureMaster Compact 082.333A
 • Értékelés: 4.9

  LASER<li></div><p>NER MoistureMaster Compact 082.333A” src=”/wp-content/uploads/2023/09/38116666193371-546-.jpg” title=”LASER</p><li>NER MoistureMaster Compact 082.333A”><p>A német-kínai LASER nedvességmérő egyszerűségével és megbízhatóságával tűnik ki</p><li>NER MoistureMaster Compact 082.333A. Ezzel a professzionális készülékkel a különböző anyagok nedvességtartalma nagy pontossággal (0,2% pontossággal) meghatározható. A szakértők elismerik a nagy mérési tartományt (0-66,5%) és a széleskörű alkalmazási lehetőségeket. Az építők a készüléket a cementesztrich, beton, gipszvakolat nedvességtartalmának ellenőrzésére használják. Az ácsok számára a nedvességmérő azért érdekes, mert 56 fafajtára van memóriája. Az azonnali adatfeldolgozás és a 12 szegmenses, háttérvilágítással ellátott kijelzője miatt a ranglista élén áll.<p>A felhasználók dicsérik a nedvességmérő nagy pontosságát, gyors elemzését és szerénységét. Az egyetlen hátránya a magas ár.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>magas építési minőség;</li><li>pontos mérések;</li><li>Széles alkalmazási terület;</li><li>a nedvesség gyors meghatározása.</li></ul><h4>Hátrány</h4><ul><li>magas költség.</li></ul><h3>MEGEON 20550 </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=MEGEON 20550

  A MEGEON 20550 lehetővé teszi a nyersanyagok nedvességtartalmának gyors meghatározását. A szakértők dicsérték a modell sokoldalúságát, a nedvességtartalom mellett a nedvességmérő képes meghatározni az ömlesztett anyagok hőmérsékletét és tömegét. A készülék memóriája csak 20 típust tárol, de az adatbázisba új anyagokat magától is be lehet tölteni. Mérőtölcsért tartalmaz, amely kényelmesebbé teszi a minta elhelyezését. Ezen kívül a gyártó telepített egy adatkorrekciós funkciót is. 3% és 35% közötti tartományban méri a páratartalmat.

  Az építőipari és mezőgazdasági szakembereknek nincs kifogásuk a nedvességmérővel szemben. Mérési tartomány és pontosság tekintetében kisebb, mint a győztes (0,5%-ig).

  Előnyök

  • multifunkcionalitás;
  • mérőtölcsér;
  • Adatkorrekciós funkció;
  • háttérvilágítású LCD kijelző.

  Hátrányok

  • magas ár
  • szűk páratartalom mérési tartomány.

  TESTO 606-1

  Értékelés: 4.7

  TESTO 606-1

  A TESTO 606-1 egy hordozható nedvességmérő készülék. Szakértőink kedvelik a digitális típusú készüléket hordozhatósága és nagy, kék háttérvilágítással ellátott LCD képernyője miatt. Mérési tartomány építőanyagok esetében: 0,9-22,1%, fa esetében: 7,0-47,9%. A nedvességtartalom leolvasásához a felhasználónak két tűelektródát kell a vizsgálandó anyagba helyeznie. A légköri hőmérséklet 1°C pontossággal történő mérésére alkalmas higrométer. A modell az optimális ár/teljesítmény arány miatt a második helyen áll a rangsorban.

  A felhasználók dicsérik a nedvességmérőt az oldal minőségéért, a könnyű használatért, a kompakt méretért és az elfogadható árért. A német készülék enyhe hátránya az 1%-os hiba.

  Előnyök

  • könnyűség és tömörség;
  • A levegő hőmérsékletének érzékelésére szolgáló funkció;
  • minőségi összeszerelés;
  • széles mérési tartomány.

  Hátrányok

  • nagy hiba.

  CEM DT-172

  Értékelés: 4.6

  CEM DT-172

  A kínai CEM DT-172 nedvességmérő a könnyű súly (80g), a tömörség és a megfizethető ár tekintetében a rangsorunkba került. De a fő előnye a versenytársakkal szemben a szakértők szerint a készülék állami nyilvántartásba vétele. Ennek köszönhetően a mérőműszer speciális metrológiai központokban hitelesíthető. A termék az anyagok páratartalmának mérése mellett (0-100%) a levegő hőmérsékletét is képes meghatározni -40 és +70°C között. A készülék érzékeny a páratartalom változására, bár az abszolút hiba minimálisan 3%. Az adatok USB-kimeneten keresztül külső adathordozóra továbbíthatók.

  A nedvességmérő előnyei közé tartozik a tanúsítvány, a hitelesítés lehetősége és a tömörség. A fő hátránya a gyér 3,6 V-os akkumulátor.

  Előnyök

  • Kompakt és könnyű;
  • tanúsítvány;
  • ellenőrizhetőség;
  • elfogadható ár.

  Hátrányok

  • nagy pontatlanság;
  • kevéssé használt akkumulátor.

  MEGEON 20725

  Értékelés: 4.5

  MEGEON 20725

  A famegmunkálás területén dolgozó szakemberek élvezni fogják a MEGEON 20725 hazai fejlesztését. A kínai konstrukciónak köszönhetően a készülék nemcsak megfizethető, hanem elég stílusos is volt. Az indukciós higrométer alkalmas fa és faanyagok és faanyagszálas anyagokhoz. Jó mérési tartománya van (0,5-79,5%), kis hibával (1,5%). A páratartalom mellett a felhasználó gyorsan megtudhatja a környezeti hőmérsékletet is a mérési határértékben (0…+50°). A szakértők dicsérték a gyors elemzést és a háttérvilágítású kijelzőt.

  A hazai asztalosok számos hátrányt azonosítottak, amelyek megakadályozták, hogy a készülék magasabb helyet foglaljon el a rangsorunkban. Ez pontatlan működés a napon és sekély meghatározása páratartalom.

  Előnyök

  • gyors elemzés;
  • fényes háttérvilágítás;
  • megfizethető ár;
  • levegő hőmérsékletének mérése.

  Hátrányok

  • Pontatlan eredmények a napon;
  • Nem határozza meg a páratartalmat mélyen.

  CONDTROL Hydro-Test 3-14-022

  Értékelés: 4.4

  CONDTROL Hydro-Test 3-14-022

  A legkönnyebb (65 g) és legolcsóbb nedvességmérő az orosz-kínai CONDTROL Hydro-Test 3-14-022 modell volt. A szakértők dicsérik a műszert a széleskörű felhasználási lehetőségek miatt, a famegmunkálástól az építőiparig. Olyan anyagok, mint a fa, a könnyűbeton, a cement-homok habarcs és hasonló anyagok vizsgálhatók. Az elemzés 1-2 másodpercet vesz igénybe. Könnyen kezelhető; Egyszerű használat. 3 gomb segítségével könnyen lekérdezhetők a szükséges adatok, anélkül, hogy el kellene olvasni a használati utasítást. A felhasználónak nem kell kikapcsolnia a készüléket; 2 perc inaktivitás után a készülék automatikusan kikapcsol.

  A felhasználók panaszkodnak az építőanyagok nedvességhatárára és a nagy bizonytalanságra.

  Előnyök

  • az elemzés gyorsasága;
  • anyagok széles skálája;
  • egyszerű mérések;
  • automatikus kikapcsolás.

  Hátrányok

  • szűk mérési tartomány;
  • nagyfokú pontatlanság.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: