A 7 legjobb szerelőhab

Az olyan univerzális tömítőanyagot, mint a szerelőhab, számos építési és javítási munkánál használják. A termék egykomponensű poliuretán vegyület, amely egy dobozban van nyomás alatt. levegővel érintkezve a termék polimerizálódik és megkeményedik, sűrű, porózus szigetelőréteget képezve. Az anyag jó hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal, nedvességállósággal, alacsony elektromos vezetőképességgel és tűzállósággal rendelkezik. Az összeszerelő hab gyenge pontja az ultraibolya sugárzásra való érzékenysége, ami sárgulást és romlást okoz. A szerelőhabok hatalmas választéka létezik. Annak érdekében, hogy a fogyasztó könnyebben kiválaszthassa a legjobb összetételt az ár és a tulajdonságok szempontjából, a szakértők azt javasolják, hogy több pontot vegyenek figyelembe.

Az összeszerelő hab kiválasztásának fő szempontjai

 1. A normál háztartási hab egyszer használatos változatban kapható, a dobozhoz egy tubus tartozik. Ez a termék általában nem túl sűrű, és észrevehető másodlagos tágulást mutat. Gyakrabban vásárolnak ilyen összetételt a rések és üregek kitöltésére, ahol nincs szükség különleges pontosságra és precizitásra a munkában.
 2. A szakemberek számára van egy speciális pisztolyhoz való összeszerelési hab egy hengerben. Az anyag nagy sűrűségű, szárítás után megtartja eredeti térfogatát, a hab hozama sokkal nagyobb. A pisztolynak köszönhetően a szigetelőanyag áramlása szabályozható, ami lehetővé teszi a termék gazdaságos felhasználását. Egy tartályt többször is lehet használni, minden használat után át kell öblíteni a pisztolyt.
 3. A szerelőhab hőmérséklettartománya fontos jellemzővé válik. Miután vásárolt egy nyári összetételt, +5 és +40 ° C közötti pozitív hőmérsékleten dolgozhat. Az egész évszakos termék szélesebb működési tartományt biztosít -10…+30°. És a hidegben az illesztések tömítéséhez és az üregek kitöltéséhez jobb, ha téli változatot használunk, amely akár -20 ° C-ig is ellenáll a hőmérsékletnek.
 4. A szerelőhab tűzvédelmi jelölést is viselhet. Ha a termék B1 jelöléssel van ellátva, a vegyületet tűzálló tulajdonságai különböztetik meg. A B3 jelölés az anyag gyúlékonyságát jelzi. Ezt a tényezőt fontos figyelembe venni a kémények vagy a fűtőkazánok tömítésénél.
Olvasson tovább  Tűzálló hab rögzítése: Jellemzők és alkalmazási kör

Szakértőink átnézték az iparág 7 legjobb összeszerelő tollkészletét. A minősítés összeállításakor a következő kritériumokat vették figyelembe

 1. biztonság a használat és a működtetés során;
 2. műszaki adatok;
 3. ár;
 4. szakmai vélemény;
 5. a hazai felhasználók visszajelzései.

A legjobb szerelőhabok értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A szerelőhabok legjobb választása 1

enosil GoldGun 65

616 €
2 Soudal 365€
3 Makroflex Standart 350€
4 Titan O2 430€
5
  tima
176€
6 Technonikol 65 állandó 421€
7 Lendület Montazh 194€

enosil GoldGun 65

Értékelés: 4.9

Penosil GoldGun 65

A Penosil GoldGun 65 szerelőhabot elsősorban a professzionális építők választják. Az észt termék tökéletes ár/teljesítmény arányáról nyilatkoznak. A szakértők azt is megjegyzik, hogy nincs zsugorodás és kis újbóli tágulás, ami kiszámíthatóvá teszi az összetételt. A habot a szakértők különösen dicsérik a lehető legmagasabb hozamáért. Az anyag az ablak- és ajtókeretektől kezdve az üreges terek minden fajtájáig számos felhasználási területre alkalmas.

A szakértők szerint a Penosil GoldGun 65 szerelőhab magas minősége, elfogadható ára, változatlanul fehér színe és rekordmennyiségű hozama miatt érdemli ki a rangsor első helyét. Csak a hideg hőmérséklettől való félelme miatt lehet kritizálni.

Előnyök

 • magas minőség;
 • elfogadható ár;
 • rekordkibocsátás hangerő szerint;
 • nincs zsugorodás vagy másodlagos tágulás;

Hátrányok

 • a hab nem jön ki mínusz fokon.

Soudal

Értékelés: 4.8

Soudal

A belga szerelőhab Soudal ugyanolyan minőségű, mint a győztes. Tűzállósága miatt alkalmas tűzhelyek vagy kémények lezárására, hőszigetelő burkolatok kialakítására vagy tetőfedésre. A szigetelő kiváló tapadást mutat, nincs zsugorodás és minimális másodlagos tágulás. a termék szárítás után sűrű, finom porózus szerkezetű. A szakértők szerint a hab jó hozamú, hosszú élettartamú szigeteléssel, színtartóssággal, repedésmentességgel rendelkezik.

Jó minősége, széleskörű felhasználási lehetőségei és szárítás utáni térfogatmegmaradása mellett van néhány hiányossága is. A fő hátránya a professzionális építők szerint a szigetelés gyorsított romlása, amelyet a napfény okoz.

Előnyök

 • széles alkalmazási terület;
 • tartósság
 • sűrű, finom pórusú szerkezet;
 • hő- és tűzállóság;

Hátrányok

 • az UV-sugarak káros hatása.

Makroflex Standart

Értékelés: 4.8

Makroflex Standart

Az egyik legnépszerűbb szerelőhab hazánkban az észt Makroflex Standart termék. A kézművesek és a hivatásos építők is használják. A hab jellemzője a kiváló tapadás minden aljzathoz. Sokoldalúságának köszönhetően a szigetelő különböző alkalmazásokhoz használható, legyen szó repedések habosításáról vagy ajtók és ablakok beépítéséről. Az anyag jól bírja a hőmérséklet-változásokat, így hidegben nem kell a hőforráshoz rohanni a szórófejjel.

A márka népszerűsége kegyetlen tréfát űzött vele. A helyi piacon rengeteg Makroflexként megjelölt hamisított termék van forgalomban. a minőségi termék magas árával népszerűsítették őket. A szakértők a harmadik helyre sorolták a szárítás utáni zsugorodás tekintetében is.

Előnyök

 • a használat egyetemessége;
 • ellenállás a hőmérséklet-ingadozásokkal szemben;
 • kiváló tapadási képesség;

hátrányok

 • magas ár;
 • zsugorodás szárítás után.

Titan O2

Értékelés: 4.7

Titan O2

A Titan O2 Polish szerelőhab ideális a téli alkalmazáshoz. A termék kedvező árú, és magas minőségét a szakértők is megerősítik. De ami megakadályozza, hogy a szerelőhab bekerüljön az első háromba, az a fogyasztók visszajelzései voltak. Megjegyzik az anyag olyan negatív tulajdonságait, mint az épületeken kívüli rövid élettartam, az ultraibolya fénnyel szembeni alacsony ellenállás. Egyébként a szigetelő megérdemli a leghízelgőbb szavakat… Keményedés után finomsejtes szerkezet alakul ki, amely nem változtatja meg a térfogatát. a hab az emberi szervezetre való ártalmatlansága miatt gyermek- vagy egészségügyi intézményekben is használható.

A szakemberek többnyire Titan O2 habot vásárolnak az új épületek ablakainak és ajtóinak beépítéséhez. A szigetelés sok éven át hermetikusan zárt és sértetlen marad.

Előnyök

 • ellenállás a fagypont alatti hőmérsékletekkel szemben;
 • nincs zsugorodás;
 • megfizethető ár;

hátrányok

 • külső tényezők hatására erodálódik.

  tima

Értékelés: 4.6

<ul></div><p>tima” src=”/wp-content/uploads/2023/11/36116666194251-367-.jpg” height=”476″ title=”</p><ul>tima”><p>A szerelőhab büszkélkedhet a legkedvezőbb árral </p><ul>tima. Lakossági felhasználásra tervezték; épületeken belül és kívül hézagok és üregek kitöltésére használható. A terméket jó tapadás és gyors gyógyulás jellemzi. A dobozhoz egy praktikus applikátor tartozik, amellyel bármilyen üreg kitölthető. A szakértők a habot a könnyű használhatósága, a vastag szigetelőréteg kialakulása miatt értékelték. A 70%-os másodlagos tágulás megakadályozta, hogy az összeszerelési hab feljebb emelkedjen a. A szigetelőréteget védeni kell az ultraibolya fény hatásaitól.<p>A felhasználók különösen dicsérik a nagy mennyiséget, az alacsony árat és a könnyű használatot. azonban az anyag magas fogyasztása és az erős kellemetlen szag.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony ár;</li><li>könnyű kezelhetőség;</li><li>gyors száradás;</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>alacsony időjárásállóság;</li><li>Nagy anyagfelhasználás.</li></ul><h3>Technonikol 65 állandó </h3><p>értékelés: 4.5</p><div style=Technonikol 65 állandó

A hazai szerelőhab Technonikol 65 Constant a külföldi anyagok versenytársa. Szakértők szerint erőssége a rugalmas használat, a tömítőanyag megnövekedett hozama a dobozból, mérsékelt tágulása. A teljes szárítási folyamat során nincs zsugorodás; a másodlagos tágulás a hibahatáron belül van. A termék a különböző építőanyagokhoz való tapadás tekintetében nem enged a vezetőkhöz képest. A szerelőhab leggyakoribb felhasználási területei a vízvezeték-szerelvények szigetelése, ajtó- és ablakegységek beépítése.

A fogyasztók visszajelzésekben panaszkodnak a hazai szigetelőanyagok hiányára az értékesítési hálózatban. Ne használja a habot olyan aljzatokkal, mint a polietilén, fluoroplasztik vagy szilikon.

Előnyök

 • univerzális alkalmazás;
 • kiszámítható száradási viselkedés;
 • magas hozam;

Hátrányok

 • hiány a piacon;
 • idővel morzsolódik és morzsolódik.

Montazh pillanat

Értékelés: 4.5

Moment Mount

A Moment Montage egykomponensű habját minden orosz barkácsboltban megtalálja. A szigetelőanyag-palackok pisztolyos vagy egyszer használatos termékként kaphatók. A legnépszerűbb az egész évszakos hab, amely az építési és javítási munkák széles körére alkalmas. A készítmény nem rosszabb, mint a vezetők a tapadás, szárítás után egy szilárd és homogén réteg szigetelés. Az ökológusok nem találtak mérgező vagy káros vegyületeket az anyagban.

Az alacsony pozíció a mi rangsor a hab pillanat Montazh magyarázható a magas számú hamisítványok. Néhányuknak szúrós szaga és jellegzetes sárga színe van. Más hamisítványok képesek kiszáradás közben kiszorítani egy ajtó- vagy ablakkeretet.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • biztonság az emberi szervezet számára;
 • jó tapadás;

Hátrányok

 • Nagyszámú hamisítvány;
 • Idővel morzsolódik és sötétedik.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: