A 7 legjobb vonalszűrő

Az emberek évek óta nagy figyelmet fordítanak a főzéshez és a háztartási munkákhoz használt víz minőségére. Ma már különböző tisztítási lehetőségek állnak rendelkezésre, a legegyszerűbb kancsótól a komplex vízkezelő rendszerekig. Bizonyos esetekben a legjobb megoldás egy szűrő beépítése. Segítségével lehetővé válik, hogy egy ház vagy lakás lakói minőségi ivóvízhez jussanak, és a háztartási gépek (mosógépek, mosogatógépek, vasalók és kávéfőzők) élettartamát is növelni lehessen. A hazai piacon a hálózati szűrők széles választéka áll rendelkezésre. Szakértői tanácsadásunk segít kiválasztani az ár és a funkcionalitás legjobb kombinációját kínáló gépet.

Választási javaslatok

Tisztítási fokozat.A fővonali szűrők tisztítási fokban különböznek egymástól. A választás a lakásban vagy házban lévő víz minőségétől függ.

 1. A fúrt kutakat vagy kutakat használó magánlakások lakóinak előzetesen laboratóriumban meg kell vizsgáltatniuk a vizet. Ha a kémiai vegyületek megengedett koncentrációs határértékeit nem lépik túl, csak a mechanikai szennyeződések (homok, iszap stb.) leválasztására szolgáló szűrőelemet szabad beépíteni. .).
 2. Nem minden régió rendelkezik az egészségügyi követelményeknek megfelelő kémiai összetétellel. Ebben az esetben olyan szűrőkre van szükség, amelyek képesek a magas MAC-szintű vegyületek molekuláris szintű csapdázására.
 3. A lakástulajdonosokat vízzel látják el egy víztisztító és víztelenítő üzem után. De az úton van ideje megszerezni a vízvezetékek szagát, gyakran a főcsapból a következő javítás után zavaros folyadék folyik a csapból. A kezelés holisztikus megközelítést igényel, durva szűrők és lágyító patronok használatával.

Teljesítmény.Mivel a hálózati szűrő a vízvezetékhez van csatlakoztatva, az átfolyási kapacitás fontos jellemzővé válik. A lakás vagy ház vízfogyasztásától függ. A szükséges kapacitás kiszámításához elegendő az elmúlt néhány hónap vízfogyasztását elemezni.

 1. A felhasználók többnyire elégedettek a 15-35 l/perc közötti kapacitással.
 2. Ha azonban ez a tisztított vízmennyiség nem elegendő, akkor a 45-80 l/perc kapacitású rendszereket kell előnyben részesíteni.

Tervezési jellemzők.A szűrőelem szerepét a távolsági víztisztítókban szűrők vagy patronok játszhatják.

 1. A szűrőrendszerek könnyen karbantarthatók, kedvező árúak és tartósak. Egyszerűen szerelje szét a szűrőt, és öblítse át a szűrőelemet fordított vízzel, hogy eltávolítsa az eltömődött cellákat. Ezeknek a modelleknek a szűrési aránya azonban alacsony.
 2. A patronok jobb vízkezelést biztosítanak. A szűrőbetétet rendszeresen cserélni kell; a karbantartás gyakorisága a víz szennyeződésének mértékétől függ a főcsatornában. A modell kiválasztásakor fontos, hogy figyeljünk a szabványos. Az SL-t többnyire mosogatószűrőkben vagy egypontos vízellátásban használják. A BB szabvány nagy hatékonyságot biztosít, így lehetővé teszi az ivóvíz és az öblítő célú víz tisztítását is.

A legjobb hálózati szűrők közül 7-et választottunk ki áttekintésünkben. Mindezek a modellek megvásárolhatók hazánkban a szakkereskedőknél. Az expertológia szerkesztői a szakértői közösség alapján állították fel a rangsort, figyelembe véve az orosz fogyasztók visszajelzéseit.

A legjobb szűrőszűrő minősítés A legjobb fővezeték szűrők

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb szűrők rangsora1Aquaphor Viking ház hideg és meleg vízhez7 810€
2Geyser Typhoon 20 BB hideg- és melegvíz-szűrő10 290€
3Új víz A082 hideg és meleg vízhez7 060€
4Aquaphor Gross 203 860€
5Fibos lágyító szűrő melegvízhez 3000 l/h960€
6Gejzír Jumbo 203 050€
7ELLENŐRZÉS VM 1/21 540€

Aquaphor Viking ház hideg és meleg vízhez

Értékelés: 4.9

AQUAPHOR VIKING HÁZ HIDEG ÉS MELEG VÍZHEZ

A magas fokú víztisztítás biztosítja a fő vízszűrő Akvaphor Viking ház Akvaphor Viking ház hideg és meleg vízhez. A szűrőbetét visszatartja a homokot és a rozsdát, a szerves anyagokat és az oldhatatlan szennyeződéseket, a nehézfémeket és a rossz szagokat. A szakértők dicsérték a rozsdamentes acél test használatát, amely már régóta ellenállt az agresszív víznek való kitettségnek. A burkolatban egy polipropilén modul található, amely a víztisztítás mértékéért felelős. Az erőforrás 100 ezer. liter. A modell aktív jellemzője a felhasználóbarát kialakítás, amely lehetővé teszi, hogy a szűrő minden csőpozícióba beépíthető legyen. A modell nyer a felülvizsgálatunkban.

A háztartási felhasználók elégedettek a víztisztítás minőségével, a rozsdamentes acél házzal és az egyszerű csatlakoztatással.

Előnyök

 • a rozsdamentes acél ház;
 • Hosszú élettartamú patron;
 • minőségi tisztítás;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nem található.

Geyser Typhoon 20 BB szűrő hideg és meleg vízhez

Értékelés: 4.8

Geyser Typhoon 20 BB

Integrált kezelése hideg és meleg víz biztosítja a fogyasztók számára egy szűrő Geyser Tayfun 20 BB. Magas nyomásnak (akár 8 bar) ellenáll, és évekig tartó folyamatos használatra tervezték.). A szakértők szeretik a szabad klórt és a lágyító patront. A vízkőmentesítés egy reagensmentes technológián alapul, amely a kvázi lágyító hatáson alapul. Az Aquaphor Glass 20 modul rozsdamentes acél 304L-t használ, amely megakadályozza a termék korrózióját. A modell könnyen csatlakoztatható, a patron speciális kulcsok nélkül cserélhető.

Az orosz fogyasztóknak tetszett a víz nyomása és áramlása, a tisztítás minősége, a jó kivitelezés. a rossz oldalak közé tartozik a szűrőelem kényelmetlen rögzítési rendszere a házban.

Előnyök

 • jó nyomás;
 • minőségi tisztítás;
 • jó összeszerelés;
 • Korrózióállóság.

Hátrányok

 • kényelmetlen szűrőbetét rögzítése.

Új víz A082 hideg és meleg vízhez

Értékelés: 4.7

ÚJ VÍZ A082 HIDEG ÉS MELEG VÍZHEZ

Az átgondolt tervezéshez a szakértők a New Water A082 hideg- és melegvíz-szűrőt is beillesztették. Kompakt méretének, stílusos megjelenésének és könnyű telepíthetőségének köszönhetően a modell méltán elnyerte a tiszteletreméltó harmadik helyet a felülvizsgálatban. Az orosz gyártó a szűrő testét élelmiszeripari rozsdamentes acélból készítette, a korrózió elleni további védelmet galvanikus bevonat biztosítja. A szűrési sebesség 15 l/perc, a maximális nyomás eléri a 26 bar-t, az üzemi hőmérséklet pedig 5 és 95 °C között mozog.

A tulajdonosok pozitívan nyilatkoztak a stílusos megjelenésről, a megbízhatóságról, az egyszerű kialakításról és az egyszerűségről. A hátrányok közé tartozik a polipropilén patron cseréjének nehézsége, komoly erőfeszítéseket kell tennie a csatlakozógyűrű meghúzásához.

Előnyök

 • elegáns megjelenés;
 • rozsdamentes acél ház;
 • megbízhatóság;
 • egyszerű kialakítás.

Hátrányok

 • nehéz a szűrőelem cseréje.

Aquaphor Gross 20

Értékelés: 4.6

Aquaphor Gross 20

Hidegvíz-tisztításhoz az Aquaphor Gross 20 fővezetékes szűrő a legjobb választás. A termék teste üveggel töltött műanyagból készült, belsejébe polipropilén patron van beépítve. A szakértők nagyra értékelték a modell nagy hatékonyságát (76 l / perc), a maximális nyomást a kimeneti nyíláson (6,2 atm).). Megfizethető ár, robusztus konzol és gyorskioldó rögzítés a termék előnyei közé sorolandó. Előnyt jelent, hogy más gyártók patronjainak széles választékát tudja használni. A szűrő megáll egy lépésre a díjkiosztó dobogótól.

A háztartási felhasználók elégedettek az ár és a minőség kombinációjával, a jó teljesítménnyel, a minőségi víztisztítással. A hátrányok a forrásmutató hiánya.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • jó összeszerelés;
 • nagy hatékonyság;
 • erős konzol.

Hátrányok

 • nincs életjelző.

Fibos lágyító szűrő HTW 3000 l/h-hoz

Értékelés: 4.5

FIBOS LÁGYÍTÓ SZŰRŐ HV 3000 L/ÓRA; - MEGFIZETHETŐ ÁR; - LÁGYÍTÓ SZŰRŐ HV 3000 L/ÓRA

Javítja a nagyon kemény víz minőségét segíthet lágyítani a szűrőt Fibos. hideg víz kezelésére tervezték. A nagy teljesítménynek (3000 l/h) köszönhetően minden háztartási készülék vízellátása lehetséges, a vízforralótól a mosógépekig. A szakértők kedvelik az ioncserélő gyanta szűrőelemet, amely hatékonyan küzd a vízkő ellen. Nagy tartósság, elfogadható ár és könnyű használat. A víz íze jobb a kezelés után.

A felhasználók számos hízelgő szót írtak véleményükben a megfizethető árról, a jó kapacitásról és a tartósságról. De a kivehető szűrő élettartama sok kívánnivalót hagy maga után.

Előnyök

 • jó teljesítmény;
 • hatékony lágyítás és szűrés
 • megfizethető ár;
 • egyszerű kialakítás.

Hátrányok

 • alacsony erőforrás-helyettesítő modul.

Gejzír Jumbo 20

értékelés: 4.4

Gejzír Jumbo 20

A költségvetési szűrők sorában az orosz fejlesztés Geyser Dzhambo 20 méltó helyet foglal el. Hideg vízcsaphoz való csatlakoztatásra tervezték (5-40 ºC). A modell összecsukható szerkezetű, a test kék polipropilénből, a fedél pedig ABS műanyagból készült. Tartalmazza a sárgaréz mellbimbókat és a 20BB típusú cserélhető modult. A készülék maximum 7 bar nyomást bír el., a maximális kapacitás 45 l/percben korlátozott. A fővonalas szűrő a top 6-os listát zárja le a felülvizsgálatunkban.

A háztartási felhasználók nem csak a tisztítás minőségével elégedettek. Egyes tulajdonosok a szűrőt apró tárgyak tartójaként használják. Hátrányként említhető a szivárgás a sárgaréz szerelvények és a ház közötti csatlakozásnál.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • jó teljesítmény;
 • jó szűrés;
 • könnyű összeszerelés.

Hátrányok

 • a sárgaréz szerelvények nincsenek szorosan becsavarva.

BARBER BM 1/2

Értékelés: 4.3

ELLENŐRZÉS VM 1/2

A legolcsóbb multifunkciós szűrő a BARBER BM 1/2 modell volt. A víztisztító hatékonyan visszatartja a homokot, az iszapot és a rozsdát. A készüléket hideg vízvezetékbe szerelik, a szűrési sebesség 10 l / perc. A szakértők szerették a készülék kis súlyát (1,25 kg), ezt a tényt a műanyag használata magyarázza a ház gyártásakor. A szűrő azonban könnyen ellenáll a nagy nyomásnak, akár 7 atm-ig., hogy a felhasználók ne kelljen félteniük a készülék épségét a vízvezetékben bekövetkező hidraulikus sokk esetén.

A szűrő tulajdonosai a víz szagának és ízének javulását, a tisztességes szűrési arányt és a könnyű telepítést jegyzik meg. A szabványos polipropilén patronok azonban nem férnek be a burkolatba.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • visszatartja a részecskéket;
 • ⭐ megszünteti a szagokat és a kellemetlen szagokat;
 • egyszerű telepítés.

Hátrányok

 • A szabványos patronok nem alkalmasak.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: