A 7 legjobb wattmérő

Széleskörű alkalmazás az iparban és a háztartásokban a wattmérők. A háztartási készülékek teljesítményének mérésére, az elfogyasztott villamos energia összköltségének meghatározására, a szivárgások felderítésére stb. szolgálnak. . A wattmérők elve nagyon egyszerű; a készülék rögzíti a rajta átfolyó áram feszültségét és áramerősségét, megszorozza az adatokat, és a végeredményt wattban mutatja. Országos értékesítési hálózatunkban a wattmérők széles választéka áll rendelkezésre. Költségben és funkcionalitásban különböznek. Szakértőink ajánlásai segítenek a potenciális vásárlóknak kiválasztani a legmegfelelőbb modellt.

Kiválasztási útmutató

Wattmérő típusok. Többféle wattmérő létezik.

 1. Az analóg készülékek egy mozgó és egy álló tekercsből, valamint egy mutatóból állnak. elavultnak tekintett, de megbízható és hosszú élettartamú műszerek.
 2. A digitális wattmérők mikroprocesszort, áramérzékelőt és kijelzőt tartalmaznak. Ezek a készülékek professzionális készülékként vagy hordozható mérőeszközként használhatók.
 3. A háztartási wattmérő egy hálózati adapter. Dugóval és aljzattal van felszerelve, az elektromos készülékek csatlakoztatása meglehetősen egyszerűnek tűnik. Amikor bekapcsolja háztartási készülékét, az LCD wattmérő kijelzője megmutatja az energiafogyasztást, az áramköltséget, valamint számos más áramparamétert. A háztartási wattmérők egyik fő előnye a megfizethetőség.

Mérési teljesítménytartomány. A wattmérő kiválasztásakor ismernie kell a teljesítménymérési tartományt.

 1. Az alsó határérték 0,1W és 6W között lehet. Ha a wattmérőhöz kis teljesítményű eszközöket csatlakoztatnak, akkor a legalacsonyabb tartományú (0,1 W) modelleket kell előnyben részesíteni.
 2. Egy háztartási készülék maximális teljesítménye 3500 és 4500 watt között mozog. A wattmérő kiválasztása a mérésben részt vevő háztartási készülékek összteljesítményétől függ. Ezért érdemes minden eszköz adatlapját kinyitni, és vásárlás előtt összeadni az energiafogyasztásukat.

Mérési pontosság. A háztartási alkalmazások általában nem igényelnek nagy pontosságot a wattmérőtől. Sok modell azonban kis hibahatárt (1-2%) mutat, ami elegendő a háztartás vagy a garázs teljesítményének vagy energiaköltségének meghatározásához.

További lehetőségek. A gyártók néhány hasznos opcióval látják el termékeiket a könnyű használat és a hosszú élettartam érdekében.

 1. A háttérvilágítással ellátott kijelző segít a sötétben való olvasásban, további világítás bekapcsolása nélkül.
 2. A belső memóriának köszönhetően a Wattmeter képes tárolni a legfrissebb mérési eredményeket. Kényelmes az energiaelemzéshez.
 3. Túlterhelés elleni védelem megakadályozza, hogy a készülék hálózati túlfeszültség esetén meghibásodjon.

A legjobb 7 wattmérő közül választottuk ki a 7-et a felülvizsgálatunkban. Mindet orosz boltokban árulják. Az elhelyezésről való döntés során az expertológia figyelembe veszi a szakértői közösség véleményét és a nemzeti felhasználók visszajelzéseit.

A legjobb wattmérő minősítés

Értékeléshelytermék neveár
A legjobb teljesítménymérők értékelése1ROBITON PM-31 100€
2MEGEON 710172 665€
3Energenie EHB12-11 079€
4REXANT RX-81 380€
5ROBITON PM-1668€
6Energenie EG-EM1840€
7

ROCONNECT PC-7

890€

ROBITON PM-3

Értékelés: 4.9

ROBITON PM-3

Egyszerű, felhasználóbarát wattmérő ROBITON PM-3. Az orosz fejlesztés magas energiafogyasztása (4416 W) révén kedvezően különbözteti meg magát a versenytársaktól. Az elektromos készülékek összárama nem haladhatja meg a 16A-t. 190 V és 276 V közötti feszültségű váltakozó áramú hálózati mérésekhez tervezték. A szakértők dicsérik az átfogó funkcionalitását a teljesítményt, áramot, időt, frekvenciát és energiaköltségeket mérő wattmérővel. A sötétben való munkavégzéshez a gyártó háttérvilágítással ellátott képernyőt biztosított. A modell aranyat nyer a felülvizsgálatunkban.

A hazai felhasználók a készüléket megfizethető ára, könnyű kezelhetősége, széles körű funkcionalitása miatt kedvelték. Hátrányok megjegyezte, hogy a kis nyomtatott betűk a képernyőn.

Előnyök

 • könnyen kezelhető;
 • megfizethető ár;
 • multifunkcionalitás;
 • háttérvilágítású képernyő.

Hátrányok

 • kisbetűk.

MEGEON 71017

Értékelés: 4.8

MEGEON 71017

Kompakt és könnyű (136 g) nyert a szakértők orosz wattmérő MEGEON 71017. A készülék széles hőmérséklet-tartományban (0…+45ºC), a maximális mért teljesítmény 3520W-ra korlátozódik. A hálózati feszültség 180 és 260V között lehet, a mért áram tartománya pedig 0-16A. A mérési eredmények a LED háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőn jelennek meg. Képes a levegő szén-dioxid-koncentrációjának meghatározására is, ami különösen akkor hasznos, ha zárt térben dolgozunk. Az adatok tárolhatók a beépített memóriának köszönhetően. A modell megkapja a felülvizsgálatunk ezüstjét.

Az orosz fogyasztók még nem sietnek felvásárolni a boltokban lévő wattmérőket. Az alacsony népszerűség egyik oka a magas ár.

Előnyök

 • multifunkcionalitás;
 • intuitív menü
 • háttérvilágítású kijelző;
 • szén-dioxid-tartalmat érzékel.

Hátrányok

 • magas ár.

Energenie EHB12-1

Értékelés: 4.7

Energenie EHB12-1

Az Energenie EHB12-1 wattmérő villamosenergia-mérőként is használható. A készülék képes mérni és felügyelni a különböző, összesen 16 A áramerősségű készülékek áramfogyasztását. Minden adat egy 2,8 hüvelykes LCD-kijelzőn jelenik meg, 4 kezelőgombbal. A modell biztonságát a kivezetés védőburkolatainak felszerelésével érik el. De a wattmérő pontossága rosszabb, mint a felülvizsgálat vezetőié, 2%-os hibát mutat. A gyártó nem biztosít háttérvilágítással ellátott képernyőt. Ezért a modell a harmadik helyen áll.

A hazai felhasználók hízelgőek az építési minőségről, a robusztus házról, a védőnyílás kialakításáról és a beépített akkumulátorról. A hátrányok, ezek közé tartozik a kijelző háttérvilágítás hiánya.

Előnyök

 • multifunkcionalitás;
 • könnyű kezelhetőség;
 • az aljzatfüggöny védelme;
 • beépített akkumulátor.

Hátrányok

 • nincs kijelző háttérvilágítás.

REXANT RX-8

Értékelés: 4.6

REXANT RX-8

Az orosz-kínai REXANT RX-8 wattmérő nagy pontosságot mutat (1%-os hiba). A szakértők nagyra értékelték a készülék hatókörét, nemcsak az aktuális paramétereket tudja megjeleníteni, hanem kiszámítja a felhasznált energia teljes költségét is. A teljesítményhatár 3600 W, és az összes eszköz maximális áramerőssége nem haladhatja meg a 16 A-t. A készülék üzemi hőmérséklete a 0 tartományban van…+50°C, három LR44/AG13 elemmel működik. A wattmérő LCD kijelzővel és három nyomógombbal rendelkezik.

Az orosz felhasználók elégedettek a wattmérő egyszerűségével és használhatóságával, a kiváló minőségű konstrukcióval, a funkciók széles skálájával. A kijelző háttérvilágításának hiánya, kis betűk.

Előnyök

 • jó felépítés
 • mérési pontosság;
 • széles körű funkcionalitás
 • könnyű használat.

Hátrányok

 • Nincs kijelző háttérvilágítás;
 • kisbetűk.

ROBITON PM-1

Értékelés: 4.5

ROBITON PM-1

A ROBITON PM-1 volt a legolcsóbb wattmérő a felülvizsgálatunkban. A készülék dugóval, aljzattal, elektronikus egységgel és LCD kijelzővel van felszerelve. Az összes elektromos készülék összárama nem haladhatja meg a 16A-t. A szakértők megjegyzik a költségvetési wattmérő tisztességes pontosságát (1% hiba). Nincs háttérvilágítás a kijelzőn. A modell erősségei a tömörség, a könnyűség, a könnyű kezelhetőség és a. 3680 W-os teljesítményhatár. A mérőműszer széles hőmérséklet-tartományban (+5…+40ºC).

A hazai felhasználók véleményeikben a készüléket alacsony ára, sokoldalúsága és kompakt mérete miatt dicsérik. Ennek a modellnek a hátrányai szerintük a rosszul átgondolt nullázási mechanizmus és a hidegtől való félelem.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • széles körű funkcionalitás;
 • tömörség;
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • Nincs kijelző világítás;
 • rosszul átgondolt nullázási mechanizmus.

Energenie EG-EM1

Értékelés: 4.4

Energenie EG-EM1

Az Energenie EG-EM1 wattmérő teszi teljessé a top hatos listánkat. A szakértők elismerik kiváló tulajdonságait, például megfizethető árát és könnyű használhatóságát. A készülékkel megtudhatja az elektromos készülékek teljesítményét 5-3680 W között, valamint nyomon követheti a felhasznált villamos energia költségét. A kedvező árú wattmérő háttérvilágítással ellátott kijelzővel, túláramvédelemmel rendelkezik. A modellek belső újratölthető akkumulátorral rendelkeznek a beállítások és a leolvasott értékek mentéséhez.

A felhasználóknak fenntartásaik vannak a készülék pontosságával kapcsolatban. Például, ha egy 15 W-os izzót kapcsolunk be, a kijelző 12 W-ot mutat, ha egy 100 W-os izzót mérünk, a mérő 86 W-ot mutat. A kijelzőn 6 wattnál kevesebbet fogyasztó készülékek energiafogyasztása pedig a 0.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • Könnyen használható;
 • háttérvilágítású kijelző;
 • integrált akkumulátor.

Előnyök

 • korlátozott funkcionalitás;
 • pontatlan leolvasások.

ROCONNECT PC-7

Értékelés: 4.3

PROCONNECT PC-7

Egy másik olcsó wattmérő is felkeltette szakértőink figyelmét. A PROCONNECT PC-7 tájékoztatja a felhasználót a tényleges energiafogyasztásról, az összesített energiafogyasztásról és a felhasznált energia összköltségéről. Az eszköz segít az áramszivárgás észlelésében, ami megtakarítja az energiafogyasztást. A wattmérő teljes terhelése nem haladhatja meg a 16A-t, és a maximális teljesítmény 3520W-ra van korlátozva. A készülék LCD-kijelzővel és három gombbal van felszerelve a következők vezérlésére. Deklarált hiba max. 1%.

Az orosz-kínai terméket különböző tematikus fórumokon dicsérik. Magas dicséret a megfizethető ár és a könnyű használat miatt. Nem alkalmas azonban kéttarifás mérésre, és a funkcionalitása meglehetősen szerény.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • könnyű használat;
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • egyszerű beállítások.

Hátrányok

 • nem alkalmas kéttarifás mérésre.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: