A 8 legjobb fémvágó

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási utasításként. Vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Amikor nagy mennyiségű fémet kell vágni nagy pontosság nélkül, oxigénlámpákat használnak. A köszörűvel ellentétben nem csak egyenes vonalban, hanem tetszőlegesen is vezethetik a vágási vonalat. A vágási sebesség itt is sokkal nagyobb, és a folyamat költségei alacsonyabbak. Az Ön számára megfelelő eszköz kiválasztásához íme néhány gyakorlati tipp a szakértőktől. Az alábbiakban nyolc olyan modellt tekintünk át, amelyek a legnépszerűbbek a vágók körében, és sok pozitív visszajelzést gyűjtöttek össze.

Hogyan válasszunk fémvágót

A megfelelő fémvágógép kiválasztásához a következő jellemzőkre kell figyelnie:

 1. A munkagáz típusa. Az oxigénüzemű fáklyák éghető gázt használnak a láng létrehozásához. lehet acetilén vagy propán. Az előbbi akár 3000 fokos hőmérsékletű fáklyát biztosít, ami a munkadarab gyors felmelegedését eredményezi. A propán 1600ºC-on ég, így a vastagabb alkatrészeket lassabban melegíti, de a fémlemezeket kevésbé deformálja. Vannak olyan sokoldalú fáklyák, amelyek mindkét gáztípushoz alkalmazhatók, ahol csak a fúvókát kell kicserélni.
 2. Maximális vágási vastagság. A szám lehet 10, 30 vagy 50 cm-es. Gondolja át, hogy milyen termékkel kell foglalkoznia, és válasszon megfelelő modellt. Ha a fáklya teljesítménye nem elegendő az egy menetben történő vágáshoz, a munkadarabot meg kell fordítani, ami megnöveli a munkához szükséges időt, és a vágás görbévé válik.
 3. Szelep kialakítás. Ellenőrizze, hogy az oxigén- és a tüzelőgáz-szabályozó szelepek könnyen hozzáférhetőek-e. Vannak olyan modellek, ahol az összes láng előbeállítása egy kézzel elvégezhető. A karral működtetett vágási oxigénellátás lehetővé teszi a vágás egy kézzel történő megkezdését is, ami hasznos magasban végzett munka esetén.
 4. Hosszúság. A szerszám mérete 40 cm és 1 cm között lehet.3 . A rövidebb csövek pontosabb vágási vonalvezetést tesznek lehetővé, különösen a későbbi hegesztéshez szükséges munkadarabok igényes vágása esetén. De ez magasabb hőmérsékletnek teszi ki a hegesztőt. A hosszabb csövek lehetővé teszik, hogy biztonságosabb távolságban dolgozzon az olvadt fémtől, de a vágási vonal pontossága csökken. Praktikus fémhulladék vágásához vagy nagyméretű szerkezeteken való munkavégzéshez.
 5. Fúvóka szöge. A 90º-os vágóhegyek ideálisak a függőleges vágásokhoz ülő helyzetből történő vágáshoz. 45º-os dőlésszögű fúvókák alkalmasak álló fém vágására. A fúvóka átmérője befolyásolja a szűk térbe való behatolás és egy bizonyos fémvastagság átvágásának képességét.
 6. A gázkeverés típusa. Injektált vagy in-line kivitelben kapható. Az első egy keverőkamrát tartalmaz, a fáklya közepén lévő szabályozóval. Stabilabb lángot és kompakt méretet biztosít, de növeli a költségeket. A fúvókás fáklyák három csővel rendelkeznek az egyes fúvókák egyedi gázellátásához. Olcsóbb, egyszerűbb, de növeli a szerszám súlyát és méretét. De a fúvókán belüli típusnál a láng visszacsapódása soha nem fordul elő (amikor a tűz a fúvókába szívódik, és a tömlőkön keresztül a hengerbe juthat).
 7. Bimbók. Minden egyes fáklya két anyát és csatlakozócsonkot tartalmaz a tömlőcsatlakozáshoz. 9 mm átmérőjű vagy 6 és 9 mm-es, lépcsőzetes elrendezésben kapható.
 8. Fúvóka nyílás kialakítása. A gyűrűben van egy gyűrű, ahol egy kis lyuk szolgáltatja a vágási oxigént, és egy nagy lyuk az éghető keveréket. Ahogy a fúvóka fokozatosan kiég, a láng egyenletessége csökken. Megbízhatóbb megoldás a sok finom lyuk a szájrész körül, ami stabilabbá teszi a láng alakját. A finom nyílások azonban időnként eltömődnek salakkal, és tűvel kell tisztítani őket.
 9. Súly.0-tól.7-2.5 kg. Minél kisebb a tömeg, annál könnyebb a kéznek 6-8 órán át dolgozni.
 10. Osztott vagy monolitikus felépítés. Ha a fáklya szétszedhető, akkor a javítás olcsóbbá válik, pl. egy leégett vagy elgörbült cső cseréje esetén. Az egy darabból álló vágók olcsóbbak, de ha komolyan megsérül az egyik elem, akkor új vágót kell vásárolnia.
Olvasson tovább  Felújítók: Mi az, amire szükség van, és milyen típusúak vannak?

A legjobb fémvágó értékelés

Értékelés: székhely termék neve ár
A legjobb fémvágó fáklyák áttekintése 1 GCE P8 – Sárkány 0767578 9 930€
2 Autogene RPK-2 500 mm-ig 0000623 9 600€
3 NORD-S 100P (535 mm) NORD 1390010 3 880€
4 KRASS P3P-300 2117527 3 300€
5 CÉDRUS P3P-05 1390036 2 890€
6 Svarog RZ-345 1C005-006 95653 2 900€
7 Autogen-M Beacon-2-01 9/9 SV000010180 2 500€
8 REDIUS P3P-02MU SV000009025 REDIUS P3P-02MU SV000009025 2 200€

A legjobb fémvágógépek áttekintése

Ezeket a paramétereket szem előtt tartva térjünk át a szakértők által a jellemzőik és a vágógépes vélemények alapján kiválasztott konkrét termékekre. Itt megtalálhatja az Ön igényeinek megfelelő modellt.

GCE P8 – Sárkány 0767578

Értékelés: 4.9

GCE P8 - Sárkány 0767578

A cseh GCE márka professzionális modellje vezeti a legjobb zseblámpák listáját. Ez egy acetilén injektor, amelynek lánghőmérséklete eléri a 3000ºC-ot, ami hozzájárul a fém gyors felmelegítéséhez. Az oxigént és az éghető gázt egy speciális kamrában keverik össze, míg a vágószórót külön adagolják. A fáklya oldalán lévő két szelep a fáklya beállítására szolgál, a vágó oxigéncsap pedig a tetején található, hogy a hegesztő ne keverjen össze semmit. Ezen túlmenően ezeket az elemeket színnel jelölik. 550 mm-es hosszával alkalmas nagyméretű acélszerkezetek (géptestek, sínek, csatornák stb.) vágására. .).

A szakértők kiemelték a modellt a minőségi építésért, amit a tulajdonosok is megerősítettek a véleményükben. Hosszú élettartammal is rendelkezik, amit az extra vastag fúvóka segít. Ez megvédi a munkadarabot, amikor az érintkezik a felhevített fémmel és magas hőmérsékletű környezetben dolgozik.

Előnyök

 • Az 550 mm-es hossz alkalmas nagyméretű alkatrészek vágására;
 • 30 cm-ig képes áthatolni a fém keresztmetszeten
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • a fej ellenáll a túlmelegedésnek.

Hátrányok

 • meglehetősen magas ár;
 • A tömlőcsatlakozók közel vannak egymáshoz, ami megnehezíti a gyors csatlakozást.

Autogen RPK-2 500 mm-ig 0000623

Értékelés: 4.8

AUTOGÉN RPC-2 500 MM-IG 0000623

A szakértők az áttekintés második lépését a propánlámpának adják, amely a fémet 1600 fokra hevíti. Ez megakadályozza a munkadarabok túlmelegedését és a vékony, 1-3 mm keresztmetszetű lemezek vetemedését. De ha a termelési igény megkívánja, az autogén vágógép akár 500 mm vastagságú acél vágására is alkalmas. Az értékelésekben a hegesztők megjegyzik a stabil égési folyamatot és a nagy hatékonyságot. Szerkezetileg a fáklya eltér a fent leírt vágási oxigénellátási módszertől. Két szeleppel rendelkezik a fáklya beállításához, a vágás pedig a felső kar megnyomásával történik. Lehetővé teszi, hogy a szerszámot az egyik kezével kezelje, a másikkal pedig a munkadarabot tartsa.

Ezt a fáklyát nagyon nagy szerkezetek (karosszériák, kocsik) vágásához ajánljuk, hogy a hegesztő a lehető legbiztonságosabb legyen. A modell hossza 1.3 m, ami lehetővé teszi, hogy távolabb legyen attól a helytől, ahová a vágott részek esnek.

Olvasson tovább  A 6 legjobb tetőfedő filc gyártó

Előnyök

 • 50 cm vastagságig vágja a fémet;
 • praktikus fogantyú a vágó spray-hez;
 • a fém kisebb torzulása;
 • A tömlőcsatlakozók osztatlanok, így a csatlakoztatás egyszerűvé válik.

Hátrányok

 • kényelmetlen a szűk helyeken történő kezelés;
 • a 2. súlytól.5 kg gyorsabb fáradtság kezek.

NORD-S 100P (535 mm) NORD 1390010

Értékelés: 4.7

NORD-S 100P (535 mm) NORD 1390010

az első háromban a propánszelepes fáklya, amely 535 mm hosszú, és 10 cm vastagságú munkadarabokhoz használható. Két kis vezérlőszelep színkódolt az oldalán, a vágó oxigénszelep pedig a tetején található és nagyobb alakú. a fáklya költsége kisebb, mint a fent leírtaké, mivel nincs injektor, és minden gáz külön csövön keresztül kerül befecskendezésre. Maga a keverés a fúvókán belül történik. Ez a kialakítás azonban egyszerűbb és megbízhatóbb. fáklya súlya 1.1kg kevesebb kézfáradás a hosszabb használat során. A fémvágó egység a NORD-C 2P fúvókával együtt kerül forgalomba, amelynek keskeny alakja megkönnyíti a mélyedések és rések elérését.

A felhasználók visszajelzései dicsérik a zseblámpa megbízhatóságát és elpusztíthatatlanságát. Háromcsöves kialakításának köszönhetően a láng soha nem csapódik vissza. Ezenkívül minden alkatrész, beleértve a fogantyút is, fémből készült, így a fáklya nagyon jól ellenáll az eséseknek és a túlmelegedésnek.

Előnyök

 • könnyű szájrészcsere;
 • alacsony súly 1.1 kg;
 • kényelmes hossza 535 mm;
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • nem alkalmas 10 cm-nél vastagabb alkatrészek vágására
 • Jobbkezes felhasználók számára praktikusabb;
 • közvetlenül a vásárlás után a csapok elég szorosak lesznek (hirtelen nyitáskor elvágja a lángot), utána fejlődnek.

KRASS P3P-300 2117527

Értékelés: 4.6

KRASS P3P-300 2117527

Folytatja a felülvizsgálatot az orosz KRASS márkájú fáklyával, amely injektorral van felszerelve. Az oxigén szabályozása felső szelepekkel, a propáné pedig oldalszelepekkel történik. Minden szerelvény és menet sárgarézből, a csövek pedig rozsdamentes acélból készültek, biztosítva a korrózióval és a mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállást. A gáztömlők 6 vagy 9 mm-es csatlakozócsöveken keresztül csatlakoztathatók. Az autogén egység tömege 1.18kg csökkenti a kezek megterhelését. A hegesztők a véleményekben szeretik azt a tényt, hogy a fáklya szelepek magasan kiemelkednek, megakadályozva, hogy a kezükben csússzanak. A kezdők számára a könnyebb tájékozódás érdekében táblák is vannak rajtuk.

A szakértők a legjobb autogénnek tartják a négy belső fúvóka minősége miatt, amelyek száma 1-4 a készletben. Lehetővé teszi az 1-300 mm keresztmetszetű fém vágására szolgáló fúvóka gyors utólagos felszerelését, és egy bizonyos teljesítményű fáklya beszerzését. Ehhez a modellhez nem kell külön megvásárolni semmit.

Előnyök

 • könnyű súly 1.18kg;
 • a fúvóka egyszerű cseréje;
 • A kiálló élekkel ellátott kényelmes szelepek nem csúsznak a kézben;
 • 6/9 mm-es csatlakozóbimbók.

Hátrányok

 • ha magasról leejtik, a műanyag fogantyú eltörhet.

CÉDRUS P3P-05 1390036

Értékelés: 4.5

CÉDRUS P3P-05 1390036

Vágófáklya 1-30 cm vastagságú fémek megmunkálásához. A gázkeverés a fúvókában történik, ami egyszerűsíti a tervezést. A gyártó a gázszelepet közvetlenül a fogantyú hátulján lévő szelepcsonkra helyezte, hogy a kezdők ne zavarodjanak össze a beállításokkal. A kiegészítő színkódolás megkönnyíti a tájékozódást. A fémvágáshoz szükséges, kívánt átmérőjű fúvóka felszereléséhez le kell csavarni a forgó anyát. A sárgaréz és rozsdamentes acélszerkezet korrózió és horpadások nélkül túléli az építkezésen vagy műhelyben történő használatot, és 52 cm-es hossza ellenére is megőrzi a merevséget.

A vágók megosztják a véleményekben, hogy nem süt a kezében, amikor hosszú ideig dolgozik. Ez a sárgaréz csöveken lévő okos borításnak köszönhető, amely csökkenti a hőátadást. a fogantyúnak sok emelt dudorja van, amelyek megakadályozzák, hogy a kezében elcsússzon. Kényelmes és könnyen megfogható.

Előnyök

 • keskeny fúvóka;
 • könnyen megfogható fogantyú;
 • Egyszerű és robusztus felépítés;
 • kis súlya 900 g.
Olvasson tovább  Modell sor látta "Interskol"

Hátrányok

 • A fúvóka beállítása összetettebb, mint más modelleknél;
 • a lángot nem lehet egy kézzel beállítani, mivel a gázcsap a ház hátsó részén helyezkedik el.

Svarog RZ-345 1C005-006 95653

Értékelés: 4.4

SVAROG RZ-345 1C005-006 95653

A Svarog márka autogén vágógépet kínál 30 cm vastagságú fémek vágásához. A modell hossza 50 cm, és a gázkeverés a fúvókán belül történik, hogy megvédje a visszagyújtástól. A tömlők csatlakoztatása 6 vagy 9 mm-es csőcsatlakozókon keresztül lehetséges. Propánhegy mellékelve. A karos indítású vágóoxigén megkönnyíti az egykezes használatot és akár 30%-os gázmegtakarítást eredményez. A vágók dicsérik a terméket a véleményekben a 770 g-os súlyáért, ami egyáltalán nem fárasztó a kéz számára. Nagyon jó kezelhetőség fémvágáskor.

Az autogén gázgenerátor azért keltette fel a szakértők figyelmét, mert acetilénnel és propánnal is képes dolgozni. A modell karosszériája egyedi formájú, ahol az összes kezelőszerv a hátsó oldalon található. Ezáltal rendkívül karcsúvá válik, lehetővé téve a szűk helyekre való behatolást vagy a fém vágását a szerkezeteken belüli szerelőnyílásokon keresztül.

Előnyök

 • masszív fémház;
 • egyedi konstrukció;
 • gyors fúvókacsere;
 • sokoldalúság a gázfajták tekintetében.

Hátrányok

 • a készletben nincsenek fúvókák acetilénhez.

Autogen-M Beacon-2-01 9/9 SV000010180

Értékelés: 4.3

Autogen-M Beacon-2-01 9/9 SV000010180

A megfizethető fémlámpák közül kiemelkedik a “Mayak-2-01” propán modell. A szerszám injektoros típusú, két sárgarézből készült csővel. A teljes hossz 58 cm. A vágási vastagság akár 300 mm is lehet. A hegesztők elégedettek a berendezéssel, amely 4 belső és 2 külső fúvókát tartalmaz a fáklyával együtt. A fogantyú alumíniumból készült, két csavarral, és az egész ház öntött sárgarézből készült, így az autogén generátor biztonságosan ellenáll az építés zord körülményeinek.

A zseblámpát a szakértők a legjobb zseblámpaformának minősítették. A legtöbb versenytársától eltérően a gázok keverésére szolgáló fúvókával rendelkezik, nem pedig gyűrűvel a gyűrűben, és egy lyukkal rendelkezik az oxigén vágására és 10 lyukkal egy körben, amelyből az éghető keveréket táplálják. Ezáltal a fáklya mindig vízszintes marad, függetlenül attól, hogy mennyi ideig tart a szerszám. A versenytársak kis és nagy lyukakkal ellátott fúvókáinál fokozatosan szakadás keletkezik az egyik oldalon, ami a fáklyát oldalra tolja el.

Előnyök

 • Teljesen fémből készült;
 • kényelmes tömlőcsatlakozás a lefelé irányuló gázkivezetésnek köszönhetően
 • korrózióálló;
 • jó szállítási terjedelem;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • fokozatosan a szelepeken kialakul egy holtjáték.

REDIUS P3P-02MU SV000009025 REDIUS P3P-02MU SV000009025

Értékelés: 4.2

REDIUS P3P-02MU CV000009025

A Top 8 kiegészíti a propánfáklyát egy injektorral, amely felső és oldalsó csapokkal rendelkezik a fűtőláng beállításához, valamint egy további szeleppel az oxigén vágásához. A fúvóka 45º-os szögben helyezkedik el, így álló helyzetből is könnyen végezhet függőleges vágásokat. A tömlőcsatlakozó csatlakozócsonkok 6 és 9 mm átmérőjű, lépcsőzetes kialakításúak, ezért különböző közművekhez alkalmasak. A vágógép akár 30 cm vastagságú fémet is képes átvágni, amelyhez 4 belső, cserélhető hegyet biztosítunk. A modell súlya mindössze 1 kg, így 6-8 órán keresztül nagyon könnyen lehet vele dolgozni.

Ha hosszú vágógépre van szüksége nehézfémek vágásához, de nem hajlandó kifizetni 9000 k. dörzsölje., Ami az “Autogen RPK-2” modellt illeti, akkor figyeljen erre az opcióra. Meg lehet vásárolni 2200 dörzsölje., és a szerszám 77 cm hosszú. A költségvetés ellenére a termék tisztességes 4 belső fúvókával rendelkezik, és a test fáklya összecsukható, és lehetővé teszi a hordó cseréjét a szeleptömb és a fogantyú eltávolítása nélkül.

Előnyök

 • könnyen csatlakoztatható gázcső;
 • A fúvóka 45º-os szöge megkönnyíti a függőleges vágást álló helyzetben;
 • két különböző csatlakozási átmérő;
 • összecsukható burkolat.

Hátrányok

 • a hosszú sárgaréz csövek idővel meghajolhatnak és behorpadhatnak.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: