A börtöncsavar jellemzői

Bármilyen mechanizmus és egyes tervezési sokaságából áll, az egyes részek, hogy rögzítse, amely egy átfogó termék felhasználásra, kifejezetten erre a szerelési elemek. Ezek közül az egyik a csavar. Ez valószínűleg a legnépszerűbb és jól ismert rögzítő, amelyet széles körben használnak mind a termelési tevékenységekben, mind a mindennapi életben.

Az ilyen termékek fajai sokat. Ebben a cikkben részletesen leírjuk a börtöncsavarokat, azok jellemzőit, alkalmazását, típusát és funkcióit.

A börtöncsavar jellemzői

A börtöncsavar jellemzői

Ami?

A börtöncsavar, vagy ahogy azt is nevezik, a pontosság egy speciális rögzítő, mivel kiváló fizikai-műszaki jellemzői miatt nagyon tartós és megbízható csatlakozó csomópontot hoz létre a terv egyes része között.

Ez a fajta csavar, mint minden analógja, szokásosan használható egy anya, alátét.

A börtöncsavar jellemzői

A terméket széles körben használják. Ennek következtében számos olyan jellemző és előnye, amelyek jellemzőek az ilyen kötőelemekre.

 • A csavar gyártásához csak kiváló minőségű acél márkákat 35x, 40x, 45x. Kiválasztása a termék céljától függ, amelyen az anyagok rögzítik, milyen terhelésnek kell ellenállnia.
 • A felépítés folyamatában a kötőelemeket a lyukba helyezzük, ezáltal létrehozva egy vegyületet rés nélkül.
 • A használata börtön csavarok egy accusable menetes csap, amelyet az jellemez, egy szilárdsági osztályú, garantálja a szilárd és megbízható csatlakozás részek egymáshoz.
 • Minden terméket, mielőtt elindul a minőségi tanúsítványt, a keményedő fázis megy, ami miatt annak tulajdonságait és paramétereit fokozott.

A börtöncsavar jellemzői

A felfüggesztés fő előnye a nagyon nagy terhelés ellenállása: statikus, hengeres és sőt sokk.

Érdemes megjegyezni, hogy a hosszú élettartam jellemzi, kopásállóság, mechanikai stabilitás.

Az ilyen kötőelemeket a Gost 7817-80 szabványban meghatározott szabványoknak megfelelően gyártják “A csavarhúzó lyukakhoz csökkentette a hatszögletű, csökkentett minőségű A osztályú csavarokat. Tervezés és méret ».

A börtöncsavar jellemzői

Hatály

Annak ellenére, hogy maga a csavar maga is kompakt, és mérete kicsi, nagyon tartós. Ezért találta széles körben elterjedt felhasználást mind a feldolgozóiparban, mind a mindennapi életben.

A rögzítőelemeket a telepítési munka és az építés során használják:

 • Az épület fémkeretének kialakítása során;
 • Fém gazdaságok, konzolok, zsanérok, karimák, gerendák biztosítása;
 • a homlokzati panelek telepítésének folyamatában;
 • A tető építése során minden egyes elemének biztosítása;
 • A bevonat és átfedés panelek telepítésekor;
 • Új felszerelések létrehozása során.

A börtöncsavar jellemzői

Megállapítható, hogy a börtöncsavar kötelező rögzítőelem, abban az esetben, ha a kialakított tervezésnek rendkívül nagy állandó terhelésnek kell lennie.

  Napjainkban ezt a rögzítőt széles körben használják az olyan iparágakban, mint a mérnöki, hajógyártás, kohászat, olajipar.

  A börtöncsavar jellemzői

  Mi történik?

  Kötőelemek választéka, beleértve a börtön, változatos. A hozzárendeléssel, méretekkel, paraméterekkel változhat. A börtöncsavarok több alapvető osztályozása létezik. A terméket a következő osztályozás:

  • Menet átmérője – M6-tól M48-ig;
  • Erősségi osztály – 5.8; 8.8; 10.9;
  • Telepítés állítása – A tengelykapcsoló csavar a hüvely alatt vagy a hatszög alatt, mindegyik speciális eszközzel szerelhető fel.

  Napjainkban a legnépszerűbb a nagy osztályú szuszpendált csavarok az M10, M12, M16, M30 menetmérővel.

  A börtöncsavar jellemzői

  Hogyan kell használni?

  Alkalmazza a börtön rögzítőt csak rendeltetési helyen, és abban az esetben, ha szükség van egy ilyen rögzítőre. Először is, helyesen kell felvenni a rögzítőelemeket, mivel:

  • műszaki paraméterei és fő jellemzői;
  • terhelési érték, amelyet a termék ellenáll;
  • Gyártó és költség.

  És fontos címkézés is. Ez egy rövid, de teljes termékinformáció. Jelenléte azt sugallja, hogy a kötőelemek a követelményeknek megfelelően készülnek, minden laboratóriumi vizsgálat átadott, majd a kapott minőségi tanúsítvány.

  A börtöncsavar jellemzői

  A börtöncsavar jellemzői

  A csavar felszerelése meglehetősen egyszerű, és nem sok időt vesz igénybe. Az alap a csavar egyszerűen behelyezhető egy lyuk, hogy alakult egy csavarhúzóval, majd egy speciális kulcs segítségével, vagy szerszámot (ez attól függ, hogy milyen típusú csavar) csavarják, amely összeköti a tervezési tárgyak.

  Hogyan készítsünk egy börtönboltot a saját kezével, nézd meg a következőt.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása