A mennyezet felhelyezésének folyamatának finomságai

A mennyezet hatalmas szerepet játszik a belsőépítészetben, így sima és sima felületet igényel a kiváló minőségű kivitelben. A mennyezet előkészítésének legnépszerűbb módja a shtcheliváció. Ezt a folyamatot technológiai jellemzői jellemzik, és lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes hibát, ami az alapon ideális a későbbi építési munkákhoz. Ahhoz, hogy a shtclovation helyesen legyen, hogy látványos eredményt szerezzen, meg kell választania a megfelelő keverékeket, nem rossz ahhoz, hogy bizonyos készségek legyenek.

A folyamat jellemzői

A mennyezeti gittok összehangolása nagy igényű a mesterekből, mivel egy kő, beton alap, téglafal, gipszkarton lemezek és építési lemezek végezhető. És a felszínre, hogy jól felkészüljön a dekoratív díszítésre, a gitt tartós, tiszta és szilárd felületekre van szükség.

Az üveg, a fém és a műanyag borítójú mennyezetek nem megfelelőek a döntések számára. Nem ajánlott használni a gitt és a magas páratartalmú szobákat, ahol a mennyezetek hosszú ideig a víz hatása alatt voltak.

Ezt az illesztést három esetben használják, mindegyiküket a következő jellemzők jellemzik:

 • A mennyezet festése előtt. Annak érdekében, hogy a festékréteg egyenletesen eloszlik, a bevonatnak magas színvonalúnak kell lennie. Ezért alkalmazza a Shplanyotka-t helyesnek kell lennie, figyeli az összes technológiát. Ha még a legkisebb hibák maradnak a mennyezeten, akkor a cél elrontja. Szakemberek könnyen megbirkózni ezzel a feladattal, de ha az építési munkát végezni önállóan, előnyösen először megtanulni, hogyan kell csinálni a kicsi és kedvező árú területeken, majd indítsa el a mennyezeti felületek.
 • A tapéta paszterjei alatt. Ebben az esetben a mennyezet nem igényel magas színvonalat, elegendő a nagy hibák kiküszöbölése és szabálytalanságok elrejtése. Ugyanez vonatkozik a felszín előkészítésére, amely a feszültség mennyezetét díszíti.
 • A dekoratív vakolat alkalmazása előtt. Maga a befejező anyag egy kiváló hangszínező, így egy gittel, csak nagy repedések és gödrök eltávolíthatók, a vakolat könnyedén megbirkózhat a többiekkel.

Telekválasztás

A Shtlock összetett folyamatnak tekinthető, ezért komolyan kell kezelni. A falaktól eltérően a mennyezet nyitott tér, és kiküszöböli a hibák megjelenését, szükség van az építőanyag megfelelő kiválasztására. Ez nem csak kiváló eredményt kap, de nagymértékben megkönnyíti.

A Putty Mixnek meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • Homogén szerkezete van. Nem lehet elkezdeni a befejezést, ha nagy részecskék vannak a kompozícióban. Szitálniuk kell, vagy jól keverednek.
 • Átlagos szárítási sebességgel rendelkeznek. Gyors tisztázással, nincs ideje befejezni a munkát.
 • Rugalmas és lágy szerkezettel jellemezhető.
 • Nincs hajlamos megszáradni és repedni szárítás után.
 • Biztosítja a hosszú élettartamot.

A keverékben szereplő komponensektől függően a gipsz, az akril és a cementtelvény megkülönbözteti. A gipszkészítmények jól tele vannak repedésekkel, és alkalmasak a száraz helyiségek befejezésére, ezeket vékony réteggel kell alkalmazni. A cementoldatokat a WC és a fürdőszobában lévő mennyezetek kiegyenlítésére használják, mivel azok jól ellenállnak a megnövekedett páratartalomnak.

Ezenkívül az ilyen keverékek nagymértékben közel vannak a nagy mélyedésekben, de a felületük nehéz lengyelül. Általános szabályként a cement vakolat közbenső rétegként alkalmazzuk, majd a dekoratív felületet használják.

Az akril keverékek esetében lehetővé teszik, hogy tökéletes és sima mennyezetet kapjon. Ehhez először a felszínt a kezdő gitt simítja, majd vízbe szerelve vagy latex borítja. Az ilyen megoldásokat a szárítás alacsony sebessége jellemzi, így a tapasztalatlan mesterek is működhetnek velük.

A gitt anyagok is különböznek a rendeltetésükben, ezért külön kell választani a munka minden egyes szakaszában külön. A mennyezet kezelhető, befejező és univerzális keverékkel.

A kiindulást a felületi igazítás kezdetén használják, ez segít az összes látható szabálytalanság elrejtésében.5 cm. Annak érdekében, hogy az anyag és a mennyezet közötti jó tapadást biztosítsuk, ajánlott nagyfokú összetétel megszerzésére nagy frakciókkal. A gyári réteg a célból leggyakrabban olyan befejező keverékeket készít, amelyeknek puha konzisztenciája és a frakció mérete 0.3 mm, finom szemcsés szerkezetük összehangolja a kis hibákat, és biztonságosan rögzíti az elsődleges műveletet. Ha az alapnak kisebb hibái vannak, akkor a szokásos vagy úgynevezett univerzális keveréket használhatja.

A befejező anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy száraz és pasztos formában értékesítik. A porkészítmények általában olcsóak és jól tárolódnak, anélkül, hogy különleges hőmérséklet-rendszert igényelnének. A befejezett gitt a kiváló minőség jellemzi, de az ára is magas. Az ilyen keverékeket vinil vagy akril alapon végezzük, és 0-ra van egy kis frakció.1 mm.

Megvásárolhatja a gitt anyagokat, meg kell fontolnod, hogy milyen bevonattal tervezik a mennyezet szintjét. Ha a felületet festették, akkor puha és műanyagszerkezetű keverékeket kell kiválasztani. Abban az esetben, tapéta vagy dekoratív vakolat fog szolgálni a dekoratív bevonat, az egyetemes és a kiindulási alapuló készítmények gipsz vagy cement jól alkalmazkodik.

Szerszámok

Bármely építési folyamatot nem lehet professzionális eszközök nélkül biztosítani. Nincs kivétel és a gitt mennyezet. Hogy kiegyenlítse a felületeket egy gitt segítségével, sok eszközt használnak, de a legfontosabb dolog a spatula. A varratok, repedések és szétszerelések bezárása érdekében a régi felületre három spatulára lesz szükség különböző méretű: 450 mm (shtchevyania), 30 mm (a nehezen elérhető helyek befejezéséhez) és 80 mm (a munka keverékének átfedésére). Kívánatos, hogy rozsdamentes acél spatulákat és kényelmes öntött fogantyút szerezzen.

Putty esetében szüksége lesz:

 • Kapacitás. Volumetrikusnak és kényelmesnek kell lennie a munkában.
 • Fúró fúvókával vagy építőipari keverővel.
 • Létra.
 • Szabály.
 • Őrlős rúd.
 • Konyhai reszelő.
 • Csavarhúzó vagy spatula csavarhúzóval.
 • Henger.
 • Kefe.

Az oldat előkészítése

Miután az összes eszközt választják, folytathatja a befejező anyag előkészítését. Érdemes megjegyezni, hogy lehetetlen azonnal használni az egész táska tágas port, mivel gyorsan megszárad, és ez nem megfelelő lesz a későbbi munkákhoz. Ezért 3-4 kg kis részeket kell tenyészteni, fokozatosan vízzel keverjük össze. És amikor a megoldás véget ér, újra elkészíthető. Alkalmazza az SHP-t gyorsan, mivel már 20 perc elteltével elkezdődik.

A keverék főzésének folyamata a következő:

 • A csomagolás vakolattal nyílik meg, és egy por egy adagot veszünk. Javasoljuk, hogy legfeljebb 4 kg-ot használjon.
 • A számítások pontos vízre kerülnek. Szabályként 7 liter vizet vesz 10 kg száraz vakolat. Így körülbelül két liter víz lesz 3 kg keverékkel.
 • A port előkészített kapacitásba öntjük, a vizet öntjük, és mindent összekeverünk egy keverővel. Készítse elő a megoldást, amíg meg nem veszi a vastag tejfal konzisztenciáját. Átlagosan néhány percet vesz igénybe.
 • Amikor a megoldás készen áll, öt percig marad, majd újra keverjük. Ezt követően a kész gitt használhatjuk.

A mennyezet elkészítése

Dekoratív bevonat alkalmazása csak egy jól előkészített felületre, és mivel a mennyezet a telephelyén lehet más szerkezetű, hozza azokat nem lehet elkerülni. Leggyakrabban, konkrét mennyezetek, amelyek egy vagy több átfedésből álló lapokból állnak.

Az ilyen lemezek közötti csomópontok szükségszerűen közel vannak egy oldathoz, akkor a gipsz vakolat már elhelyezhető. Tehát, hogy a keveréket a mennyezet felszínén szárítjuk, repedések nem alakultak ki, ajánlott festékrács használata.

Ahhoz, hogy igazítsa a mennyezetet, gondosan tisztítsa meg az előző kivitel porából és maradványaiból. Ezenkívül a betonfelületet alapozzák: szükség van annak érdekében, hogy átkelő réteget képezzen a mennyezeten. A latex megoldások primerként használhatók, ezeket több rétegre kell alkalmazni. Ezután végezzen munkát a kiindulási és befejező gittel. Ennek eredményeképpen egy egyenletes és gyönyörű alapot kiderül, és annak érdekében, hogy a simaság felületét biztosítsuk, meg kell törölni egy csiszolórúddal.

Ha a mennyezet gipszkarton, forgácslap vagy farslap formájában jelenik meg, akkor először a lapok között kell lennie. Ez megszünteti a szabálytalanságokat és javítja a tapadást a gittel. Az ilyen mennyezetek egyszer megőrzik, míg az oldatot nemcsak az egész felületre, hanem a varratokra is alkalmazzák.

Abban az esetben, ha a régi alap a mennyezet fedte vakolat, megtisztítják a segítségével egy fém spatula, majd csiszolás egy akril-oldattal, és a teljes száradás után a felület tesz gitt.

Felületi tekercs

A vakolat a mennyezetek mind a mesterek segítségével is lehetnek, és magad. Egyedül, az ilyen munkákat szabályozzák, ha a költségvetési javításokat tervezik. Ez a folyamat, bár nehéznek tekinthető, de nagyon valóságos, hogy megbirkózzon vele.

A putty alkalmazása szakaszban fordul elő, és így néz ki:

 • Először felkészíti a felületet. Ehhez tisztítsa meg a beton mennyezetet a régi felületről, ha a festékben van, meg kell jeleníteni. A becsapódási varratok és az ízületek simán le kell haladniuk, majd a primer kezelésére.

 • A shtlocking első szakasza, amelynek fő feladata a szabálytalanságok megszüntetésére szolgál. A maximális hatás eléréséhez helyesen kell végrehajtani a keverék alkalmazás technológiáját. A munka a külső falról kezdődik, és folytatódik a mennyezet középpontja felé.

Lehetetlen, hogy lehetővé tegye a beáramlás és a nagy cseppek megjelenését a rétegekben, így a kiegyenlítő mozgásokat gyorsan meg kell tenni. Ellenkező esetben a keverék elkezdődik, és a felület egyenetlen lesz. Általában egy réteget alkalmaz, vastagsága nem haladhatja meg a 10 mm-t.

 • Ha a munka a kezdő gittel teljes, akkor ellenőrizzük a levonhatóság hiányát és a nagy cseppeket: ha a mennyezet sima, akkor a következő lépéshez megy a köszörüléshez. Az építőanyag többlete az egész felület fölé tartozik, a mennyezeti lábazatoktól kezdve. Az okurizáció a csiszolópapír segítségével történik, majd fedje le a felületet a felületi réteggel, amely szintén kicsi szerkezettel kell homokoznia a felső hálót.

 • A végső szakaszban a mennyezet újraellenőrzés, amely után az alapot primer borítja. Alkalmazzon egy akril oldatot csak a teljes felület szárítás után.

Hasznos tanácsadás

A mennyezeti gitt mindegyiket elvégezheti, az újonnan érkezőknek a polimer keverékekkel való munkavégzés elkezdéséhez a konzisztenciájuk lehetővé teszi, hogy egyenletesen összegyűjtsék az anyag rétegeit, és szabálytalanságokat hagyjanak. Ezenkívül a polimer gittál nem lesz száraz, mint az akril, így a folyamat befejezése a mennyezet, akkor nem tud rohanni.

Igazítsa a mennyezetet csak az alapozás után, megbízhatóan védi a bázist a repedésből, és kiterjeszti a befejező anyag élettartamát.

Használhatja mind a kész, mind a száraz keveréket. A cél gitt segítségével olyan tájképeket készíthet, és olyan speciális festékeket készíthet, amelyek lehetővé teszik a mennyezet fényesebb fehér színét. Az első réteget függőlegesen alkalmazzuk, és a második vízszintesen van. A felületi összehangolást zárt helyiségben kell elvégezni, amely nem teszi lehetővé a tervezet megjelenését.

Arról, hogyan kell helyesen helyezni, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: