A PVC panel vágása?

A PVC panel az egyik legnépszerűbb anyag a belsőépítészet számára. A belső térben való használata nemcsak a megjelenést, hanem a megfizethető árat, az egyszerűséget is vonzza a karbantartás és a telepítés során. A felsorolt ​​jellemzőknek köszönhetően sokan részesítik előnyben a PVC paneleket, és nem a kávézókat, amikor személyes higiéniai szobákat végeznek.

A PVC panel vágása?

Az anyag jellemzői

PVC panelek – az egyik modern típusú befejező anyag, amelyet extrudálással gyártanak, és mind a fürdőszobában, mind a nappaliban használnak. Az ilyen termékek előállítási fő nyersanyag a polivinil-klorid, amely öntettel teli. Tehát, hogy a panelek megkaphatók a kívánt színt, összetételük bizonyos mennyiségű zúzott természetes krétát ad hozzá.

A PVC panel vágása?

A PVC panel vágása?

A PVC-panelek díszítése az alábbi módok egyikében hajtható végre:

 • festés;
 • termochet;
 • Offset nyomtatás.

A PVC panel vágása?

Hőnyomtatófej felvisszük egy műanyag felületet egy speciális előmelegített magas henger hőmérséklete, ami nyomja a filmet a termék felületére. Ennek a technológiának köszönhetően gyorsan lehet gyorsan és egyértelműen alkalmazni a rajzot a kép fényereje nélkül. Maga a panelnek nincs szükség további lakk bevonattal. Az offset nyomtatás sokkal kevésbé alkalmazta a magas költségét.

A vágás eszközeinek kiválasztása

A folyamat telepítése olyan befejező anyag otthon, a felhasználók szembesülnek egy kis probléma: a panelek értékesített épület üzletek hossza 3 méter, és a magassága a mennyezet a legtöbb panel házak 2,5 méter.

A PVC panel vágása?

A PVC panel vágása?

Szakemberek a javítási munkák teljesítményében, amelyek szakmai tevékenységükben vannak a PVC panelek telepítésének elvégzéséhez, sok titkot ismertetnek a műanyagok megfelelő vágásához és az egészben. Miután elemeztük őket, minden tulajdonos, aki önállóan akarja javítani, képes lesz arra, hogy felvehesse a legmegfelelőbb szakmai eszközt, vagy kihasználhassa.

A panelek vágási módjának kiválasztása általában a feladatokat és a mesterképességeketől függ. Az alábbiakban a vágási anyagok típusai vannak.

A PVC panel vágása?

Vágó

A legtapasztaltabb szakemberek, akiknek eszközei széles választékkal rendelkeznek, és kiváló minőségű műanyagfeldolgozásra szánnak, inkább a PVC paneleket egy speciális vágógéppel csökkentik. Ennek köszönhetően egy sima szelet van egy műanyag felületen, sok erőfeszítés nélkül, azzal jellemezve, hogy a jar és a forgácsolás hiánya jellemzi. A vágót szinte minden építési boltban értékesítik, és meglehetősen megfizethető áron van.

A PVC panel vágása?

Szükség esetén ez az eszköz függetlenül az egyetemi eszközökből, amelyek elegendőek ahhoz, hogy megfeleljenek a következő ajánlásoknak:

 • Szükség van fémszalag elkészítésére, amelynek vastagsága legalább 2 mm, és a szélesség 1 cm;
 • Ezután szükség van az üreg egyik szélére 45 fokos szögben;
 • Szükséges az öngyilkos termék szélét, csiszoló kő használatával;
 • Az ellenkező oldalt szalaggal kell csomagolni, amely lehetővé teszi a kezek védelmének folyamatát.

A PVC panel vágása?

A műanyag professzionális vágója viszonylag alacsony költséggel rendelkezik, így az akvizíció nyereséges befektetésként szolgálhat, mert ennek az eszköznek köszönhetően a PVC panelek vágása nemcsak kényelmesebbé válik, hanem elég gyors.

Fecsegés

Az anyagok vágásának egyik univerzális szerelvénye Hacksaw, amely valószínűleg bármely mester arzenálában található. Ez az, aki segít, ha szükséges egy műanyag falpanel vágása. Ilyen munka tovább tart, mint amikor egy speciális vágó azonban jelentős mennyiségű burkolat, akkor nem befolyásolja jelentősen a teljes időtartama javítás.

A PVC panel vágása?

Hacksaw használatakor érdemes meghallgatni a következő ajánlásokat szakembereknek:

 • Műanyagos befejező anyagokkal való munkához használjon kis fogakkal ellátott szerszámot, amelyet általában a fém vagy fa használatára terveztek;
 • A PVC panel lerövidítése érdekében nincs szükség erős fizikai erőfeszítésekre, amelyek károsíthatják az anyagot;
 • Vághatsz néhány darabot egy kopogást egyszerre egyszerre összecsukva, és konszolidálhatja az elhajlás vagy az eltolás elkerülése érdekében.

A PVC panel vágása?

A PVC panel vágása?

Annak érdekében, hogy a vágás ne legyen féltékeny, nem ajánlott olyan szerszámot használni, amely különböző irányba válik.

Elektromos szerszámok

A gyors fűrészelés PVC panelekhez az elektromos kéziszerszám a legjobban megfelel. Ebből a célból szinte bármilyen eszköz használható, ami jelentősen csökkenti a telepítésre vonatkozó előkészítésre eltöltött időt.

Gyakran a vágást a következő eszközök segítségével végzik:

 • elektrolovka;
 • Bolgár;
 • Kör alakú.

A PVC panel vágása?

Együttműködni műanyag, hagyjuk, hogy csak alacsony fordulatszámon, mert jelentős melegítés, olvadni kezd, és kiemelni a mérgező párolgás az emberi test, és a metszést ebben az esetben is kiderülhet, hogy lehet szakadt.

Az elektrollok használata elősegíti a PVC panelek előállításának folyamatát lényegesen gyorsabban, mint a kézi eszköz esetében.

Az ilyen feldolgozási módszerrel azonban a következő árnyalatokat kell figyelembe venni:

 • Még a munka előtt is szükség van az inga kikapcsolására;
 • Ezt a pylonra kell alkalmazni a maximálisan kis ruhával;
 • Szükséges a héj mozgás legkisebb sebességének megállapítására, amely elkerüli a műanyag túlzott fűtését a vágási helyen.

A PVC panel vágása?

A PVC panel vágása?

Az elektrolit segítségével nagyon kényelmes a panelek halmainak vágásához, de biztosítani kell, hogy magasságuk ne haladja meg a hámozó eszköz hosszát.

A bolgár a legkényelmesebb és gyakorlati szerszámok, Amellyel vághatja le a fal PVC paneleket. A vágott lemez telepítésével nemcsak egyenes, hanem a műanyag felületén is elkészítették. A műanyag kör feldolgozása során csak alacsony fordulatszámon fordul elő, amely az olvadási élek miatt bekövetkező károkat fogja elkerülni.

A PVC panel vágása?

Kés

Gyakorlatosabb és kényelmesebb eszközök hiányában a PVC-t késsel lehet vágni.

Az ilyen feladat megoldásához a következő típusú vágási termékek alkalmasak:

 • Konyhakés. Ez az eszköz alkalmas több panel vágására a javítás vagy kicserélése során. A nagyméretű fali díszítéshez ilyen eljárás túl hosszú és fájdalmas.
 • Építési kés. A kézi vágószerszám között az ilyen eszköz az egyik optimális lehetőség, amely egy viszonylag kis erőfeszítéseket alkalmaz.
 • Írószeres kés. Egy fa vonal vagy négyzet segítségével ez az eszköz lehetővé teszi, hogy tökéletesen sima panel vágásokat érjen el, így gyakran használják a vágásukhoz.

A PVC panel vágása?

A PVC panel vágása?

A PVC panel vágása?

Alapszabályok vágása

Hogy a PVC-panelek vágására irányuló erőfeszítések ne tűnjenek el, és a munka eredménye indokolt elvárásokat, a szakértők azt javasolják, hogy betartsák a műanyaggal való munkavégzés számos szabályát. Ezek a kis titkok segítenek nemcsak jelentősen csökkenteni az elrontott anyagok számát, hanem a varázslót is felesleges pénzügyi kiadásokból és sérülésekből is tartják.

A fűtött szezonban végzett munka során nem szabad elindítani a paneleket, a közelmúltban felsoroltak. A műanyagnak természetesen melegnek kell lennie szobahőmérsékletre, amely legalább 12 órát ér el. Az a tény, hogy alacsony hőmérsékleten, a műanyag panel törékeny lesz, ezért megrepedhet és hengerelhet nagy fragmensekben.

A PVC panel vágása?

Függetlenül attól, hogy az anyag feldolgozásának feldolgozásának módjától függetlenül az arc magának kell elhelyeznie, amely elkerülni fogja a panel deformációját és a további telepítést. Ha rossz oldalról vágjuk, akkor az elülső részen lévő mikrocickokat észlelheti, amely idővel nyilvánul meg, és jelentősen elrontja a belső tervet.

Szükséges a tervezett vágás közvetlen vonalának közzététele, amely egyszerű ceruzával és írószerrel végezhető el.

A PVC panel vágása?

Az anyag felkészülésének felgyorsítása a telepítéshez való felkészülés során egyidejűleg több PVC paneleket vághat ki vagy láthat. Ehhez elegendő hozzáadni őket egy veremhez, és hozzon létre egy kétpontos támogatást. A halmok ellenkező széle a legjobban nyugszik a falba, amely segít elkerülni a termékváltást, ami ugyanolyan hosszúságú részleteket eredményez.

Biztonsági előírások

Mint minden építőanyaggal való munkavégzés, a PVC-panelek feldolgozása megköveteli a biztonsági szabályoknak való megfelelést. Ezek az ajánlások különösen relevánsak, ha azt tervezik, hogy a hálózathoz csatlakoztatott szerszámvezérlés használata, például egy kirakós vagy csiszológép. A műanyag vágása esetén az elektromos kéziszerszám nagy veszélyt jelent, hogy a fragmensek és a fűrészpor repülhet a panelekből. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy előre megszerezzék védőszemüveget, amelyet nem szabad eltávolítani a munka végéig. Ezek a látszólag egyszerű személyes védőfelszerelések segítenek megvédeni a kezét és a szemét a sérülésekből.

A PVC panel vágása?

A PVC panel vágása?

Ezeknek a tippeknek segíteniük kell a szerszámok kiválasztásának meghatározását, És hozza létre a saját álmaid belsejét, és kerülje a legtöbb hibát, mert egy kis erőfeszítést tesz lehetővé, elérheti a kívánt eredményt, ami jelentős mennyiségű pénzt takarít meg.

Milyen könnyű és világosan vágja a műanyag panelt a videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása