A “Soudal” tömítőanyagok jellemzői

Kijavítás javítás a házban, meg kell emlékezni mind a fő, mind a további anyagok, amelyek nélkül nem. A munkafolyamat fontos elemei a tömítőanyagok. Fő feladatuk a lezárási rések és repedések. A tömítőanyagok segítenek megvédeni az anyagot a hőmérsékletcseppekből és a túlzott páratartalomtól, valamint a mellékhatásoktól. Az ilyen termékek kiválasztásakor a pénzeszközök típusára kell összpontosítania.

A Soudal hasonló anyagok legnagyobb gyártója. Fél században jól megérdemelt elismerést kapott a globális piacon. Termékeit az emberek használják, függetlenül javítás és szakmai építők.

Sajátosságok

A soudal tömítőanyagoknak számos értékes jellemzője van, amelyek kiemelik a kiváló minőségüket és megbízhatóságukat. Ez ellenáll az ultraibolya sugarainak, a nedvesség és más külső hatások, az egyszerűség és a hosszú élettartam jó tolerálhatósága.

A tömítőanyagok összetétele polimerek. A típusuktól függően a termék jellemzőit meghatározzák. Az egyik leghíresebb a Soudaflex tömítőanyag. Ez alapvetően poliuretán, azzal jellemezve, hogy egy jó tengelykapcsoló más anyagokkal és rugalmassággal. Alkalmazása nem okoz problémákat, és nem igényel különleges készségeket.

Típusok és előírások

A piac különböző célokra alkalmas tömítőanyagok széles választékát mutatja be. Ezek különböző mennyiségű kötetek és formák csövek csomagolása. Vannak univerzális, tűzálló, szilikon, egészségügyi, akvárium. Leggyakrabban használt akril, szilikon és poliuretán fajok.

A szilikon tömítők nyerték a legszélesebb népszerűséget. Mivel a névből egyértelmű, az eszközök alapja szilikon. A termék számos színben van jelen – átlátszó, fehér, fekete, bézs és bronz. Ez az anyag színe befolyásolja az alapvető tulajdonságait. Használt termék külső és belső munkákhoz.

A szilikon tömítők semlegesek és savasak. Használhatók a magas páratartalommal végzett munkához. Úgy nyúlik és 250 százalék, nem veszítik el tulajdonságait hőmérséklet-ingadozások a -40 és + 100 fok, ha ki vannak téve a nyomás és más légköri jelenségek. Ezenkívül tökéletesen átadja a mechanikai hatásokat. A csoport tömítőei jól érintkeznek a nagyszámú felületekkel. Betongal, téglával, üveggel és más bázisokkal dolgozhatnak.

Következő nézet – akril tömítőanyagok. Sokat közösek a szilikonnal, de megkülönböztetik és megkülönböztetik. Az alapokat különböző színekben állítják elő, gyakrabban használják a beltérben végzett munkákhoz. Ezeket az anyagokat magas páratartalmú szobákban lehet használni, a nedvesség hatása alatt nem változtatják meg a színüket. Ők is ellenállnak a gomba és a penész megjelenésének is.

A csoport finom rezisztens tömítései kiváló esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek gyakran használják a bútorok összeszerelését. Ideálisak fából készült termékek (ajtók és ablakok lámpái, padlóburkolatok. D. ). Száraz alapok rövid ideig. Például, gyors szárítású akril tömítőanyag “Soudal akril expressz” A festékkel és lakk anyagokkal feldolgozhatja és fedezheti 10-15 perccel.

Az akril tömítőanyagok fő hátránya a rugalmasságuk. Ezért meg kell tagadni az ilyen termékek használatából származó repedések méretének lehetséges változását. Bár a hőmérséklet csökkenéséhez kellően stabilak, oszcillációt hordoznak -30 és +75 fok között.

A poliuretán tömítőanyagokat tartós, megbízható és tartós. Ezeket elsősorban külső munkával használják, alkalmas az építési tárgyak varrásainak tömítésére. A szilikonhoz hasonlóan az ilyen alapok 250 százalékra nyúlhatnak. Ezek ellenállnak -40 és +80 fok közötti hőmérsékleti ingadozásokkal, jól tolerálják a legtöbb természetes jelenségét, magas páratartalmat és ultraibolyahatást.

Ez a fajta tömítőanyagok ajánlottak, ha téglával, fával és kővel dolgoznak. A lakkok és a festék bevonása után nem veszítik el tulajdonságaikat. Az ilyen termékek kémiai összetétele azonban meglehetősen agresszív, ezért működés közben óvatosan kell eljárni az allergiás reakciók elkerülése érdekében.

A gyártó gyakran használt tömítőanyag egyik példája Soudaflex 14 lm. A 310 és 600 ml mennyiségben állítjuk elő. A termék fehér, szürke, könnyű és sötétbarna színű, sötét bézs színű. A legtöbb anyaggal kölcsönhatásba lép, amelyet a függőleges varratok tömítésére használják, mert a konzisztenciájának rovására nem áramlik ki őket. A szerszám nem veszíti el a tulajdonságokat, ha festékkel és lakkokkal való bevonat, jól ellenáll a terhelésnek.

Egy másik népszerű márka – Soudaflex 40 FC. Ezt a tömítőanyagot ugyanabban a kötetekben állítják elő, mint az előző, fekete, fehér és szürke. A rugalmassága lehetővé teszi, hogy a varratokat rezisztensnek tartja a rezgésnek, valamint számos más feladatot végezzen az építési munkák során. A termék jól kölcsönhatásba lép egy nagy számú anyaggal, amelyet gyakran használnak betonmal való munka során. Tökéletesen tolerálja a súlyos terhelést, könnyen festhető.

Tömítőanyag Javítsa ki az összes klasszikusot használható mind a külső, mind a belső munkákhoz. A megkülönböztető jellemzője a nedves anyagokkal való kölcsönhatás képessége. A termék kémiailag semleges, jól kölcsönhatásba lép a legtöbb felületen (műanyagból a fémekké). A szerszámnak ellenáll a gyenge lúgok és az oldószerek hatásának.

Használati útmutató

  • Elsősorban felkészíti a felületet. Meg kell tisztítani, zsírtalanítani és megszárítani. Hogy a tömítőanyag ne érjen a bevonat külső oldalán, meg kell ragadnia a festmény skót.
  • A tömítőanyagokkal való munka során ajánlott overall és kesztyűt használni.
  • A készítmény kényelmesebb a szerelési pisztoly használatával. Mennyit használnak, általában a címkén feltüntetettek. A készítményt 45 fokos szögben kell alkalmazni. Gyorsabb szárítás esetén ajánlott elkerülni a vastag réteg képződését. Az extra tömítőanyagot spatulával tisztítják.
  • A szárítási idő mind az alkalmazott tömítőanyag típusától függ, mind az alkalmazott szalag vastagságából. Általában ez a folyamat körülbelül egy napot vesz igénybe, de fél óra elteltével megkezdi az anyagot.

A problémák elkerülése érdekében ajánlott a címkét munka előtt tanulmányozni. Ez jelzi a tulajdonságait és alkalmazási körét a készítmény összetételét, az utasítás annak alkalmazására, a szükséges időt, hogy száraz, valamint az eltarthatósági.

HASZNÁLT?

A Soudal tömítőanyagokat az építési és javítási munkák különböző területeiben használják. Használatuk a kompozíció típusától és annak tulajdonságaitól függ. Például az egészségügyi tömítők ideálisak a fürdőszobákban és a konyhában való munkavégzéshez. Nagy nedvességállósággal, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

A beltérben történő javításkor az akril készítmények előnyösek. Például az akril parketta tömítőanyagot úgy tervezték, hogy parkettával és laminátummal dolgozzon. Tökéletesen összeomlik a profil rögzítésével és sok más feladattal. A bitumenes tömítőanyag az alapítás és a tető javítására szolgál. Jól ellenáll a nedvesség és a hőmérsékleti különbségek hatására.

Univerzális készítmények kiválóan alkalmasak dolgozó fa lezárására használt, a nyílásokba ablak és ajtókeretek. Semleges szilikon tömítőanyag (például Silirub 2) használható lúgos bázisok kezelésére és fémgel dolgozik. Az időjárási viszonyok ellenállása jellemzi, és mind külső, mind belső munkákhoz használják.

Aquarium szilikon tömítőanyag teljesen nem mérgező. Jól tolerálja a víz hatását, rugalmas és gyorsan szárad. Ezt a fajta anyagot fürdőszobákban és zuhanykabinokban, ideális az akváriumok számára.

Hőálló magas hőmérsékleten tömítőanyagok hőálló akár +300 fok, így alkalmas kemencék, kémények, fűtési csövek, valamint az ipari és elektromos munka.

A ragasztó tömítőanyagot aktívan használják különböző területeken. Az ilyen anyagokat széles körben használják a hajógyártásban és az autóiparban, fa, tégla, beton, kő és egyéb anyagok.

A következő videóban láthatja, hogy a SoudaFlex 40 Fc tömítőanyagot teszteljük.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: