Az újratölthető fűrészek jellemzői Makita

Háztartás, univerzális vagy professzionális láncfűrészek – a szükséges eszköz, amely a legtöbb kertész vagy a magánházak tulajdonosai. Ezt az eszközt a fák kiömlésére, a különböző brusade épületek építésére vagy betakarítására használják. A beállított elektromos példányok közül különösen népszerű az akkumulátor modellek a Makita-tól. Fontolja meg a működés, a techparameters, az előnyök és a hátrányok elvét, valamint a választott szabályokat.

A munka tervezése és elve

Bármely láncú akkumulátorfűrész A Makita elektromos motoros gumiabroncsokkal, védőszivattyúval és fékkarral van felszerelve. A házban van egy csavar a lánc feszültségének fokozására, a készülék hatalmáért és reteszeléséért felelős gombok.

Az újratölthető modellek eltávolítható tápegységgel rendelkeznek az akkumulátor formájában. A legtöbb modell Makita gyártója Li-ion akkumulátorokat használ. Az ilyen AKBS nagyfeszültséget biztosít, nagy üzemi időszak (legalább 10 év) megkülönbözteti őket, valamint a széles hőmérsékleti tartományban való munkavégzés képességét. Ezek -20 és + 50 ° C között működtethetők.

A fűrész működésének elve egyszerű: bekapcsoláskor a motor elindul, ahol a nyomaték létrejön. Ez továbbítják a berendezés redukálójára és egy olyan gumiabroncsra, amely éles fogakkal ellátott láncot vezet. Amikor a házon lévő tartályból származó anyagok vágásakor a kenőanyag a vágóelemen található, ami a kenőanyaghoz vezet, amikor dolgozik. Ez az építési láncfűrész.

Jellegzetes

Erőfűrész az akkumulátoron – a benzinberendezések elektromos és mobilitásának kombinációja. Olyan dolgozik, ahol nincs mód a 220V hálózathoz való csatlakozásra. A benzinmodellekkel ellentétben az akkumulátorok biztonságosabbak az éghető anyag és a káros kipufogógázok hiánya miatt. Az újratölthető fűrészek könnyen kezelhetők, mivel tömörségük és könnyű súlya van. A kipufogógáz hiánya miatt még a beltérben is működtethető. Az ilyen eszközök viszonylag csendesen működnek, ami kényelmesebb munkát biztosít.

Autonóm láncfűrész Makita láncok vannak olyan előnyei, amelyek megkülönböztetik a márka felszerelését. Az előnyök a következők:

 • Hosszú élettartam – Az eszközök tartósságát kiváló minőségű anyagok és megbízható komponensek felhasználásával érik el;
 • automatizált kenőanyag-lánc;
 • A gumírozott ergonómiai fogantyúk jelenléte, amelyek csökkentik a rezgésszintet, ami a készülék kényelmes működését teszi lehetővé;
 • Sima és Easy Start fűrész;
 • Könnyű üzemeltetés és karbantartás.

A gyártó nem tud büszkélkedni egy ideális eszközzel, amelyben nincs hiányosság. Makita akkumulátorfűrészek Nincs kivétel.

Minuszuk magas árat tartalmaz. Az autonóm modellek költsége nagyságrenddel magasabb, mint az elektromos vagy benzin módosítások. A hiányosságok az akkumulátor kisülésének köszönhetően kis időtartamot is osztanak. Ezek a mínuszok azonban nem olyan jelentősek. Sok Makita berendezés tulajdonosai számára nem okozott megtagadni a fűrészt.

A népszerű modellek áttekintése

A japán Company Makita kínál fogyasztók széles választékát újratölthető láncfűrészek. Ezek különböznek a súly, a gumiabroncs méretek, a motor, a motor helye és más paraméterek. Tekintsük a legkeresettebb modellek jellemzőit és specifikációit.

 • Makita BUC122Z. Kompakt minifűrész, amelynek súlya 2,5 kilogramm. A kis méreteknek köszönhetően kényelmes dolgozni. A készülék gumiabroncsának hossza 16 cm, lánca 5 m / s sebességgel forog. A berendezéseket 18 voltos lítiumelemekről tervezték. Tápegység és töltő a készletben nincs megadva.

 • Makita DUC204Z. A kertben vagy az otthoni telek munkájára szánt háztartási elektrooperek. Két gumírozott fogantyúval rendelkezik, amelyek biztosítják a készülék sima lefoglalását. Támogatja a sima indítás, az automatikus lánc kenésének funkcióit, a véletlenszerű befogadás blokkolását, amely biztosítja a biztonságot a működés során. A készülék egy lítium-falú akkumulátorból származik, amelyet meg kell vásárolni. A DUC204Z lánccal ellátva 1,1 mm vastagságú lánccal és 3,8 hüvelyk, 20 cm-es gumiabroncs méretű.

 • Makita UC250DZ. Kompakt vezeték nélküli fűrész, hogy az akkumulátortípus Li-Ion. Megbízható eszköz, amely a nem komplikált háztartási feladatok megoldására szolgál. A készülék inerciális fékrendszerrel és automata kenési láncmal van felszerelve. Van egy 25 cm-es gumiabroncs. A munkához lítiumorientált akkumulátort igényel 2 kapacitással.2 A / H.

 • MAKITA BUC250RDE. Kényelmes eszközök és karbantartási eszköz. Két lítium-ion-elemből működik, amelyeknek nincs memóriahatása és önkiszolgása. Professzionális elektrolizált gumiabroncs mérete 25 cm. Képes gyorsan megállítani a stroke, a motor védelmét a véletlen integráció és a túlmelegedés.

Ez nem az akkumulátor réz Makita teljes listája, amelyet az építési piacon szállítanak. A modelltartomány széles skálájából választhat az optimális eszköz, fontos tudni, hogy mit kell figyelni arra, hogy megvásárolja azt.

Választási szabályok

Elektromos másolatok vásárlásakor először meg kell határozni, hogy milyen eszköz lesz – háztartás vagy szakember. Ha az eszközt intenzíven és hosszú ideig használják, akkor a legjobb, ha a professzionális modelleket vizsgálja. Nagyobb hatalommal rendelkeznek, olyan hosszú távú és megszakítás nélküli munka minimális motorfűtéssel.

A professzionális eszközök egyik hiányossága – magas költségeik a hagyományos modellekhez képest. Ezért nincs értelme túlfizetni, ha a berendezést az alkalomra tervezik. A háztartási fűrészek legfeljebb 15 percig használhatók, majd adjunk időt a motor hűtésére. Ez az eszköz alkalmas a kis házi feladat megvalósítására.

A láncfűrész kiválasztásakor érdemes figyelmet fordítani a hatalomra. Ez a technikai jellemzők nagymértékben függnek attól, hogy milyen gyorsan működnek. Teljesítmény – Olyan jelző, amelyről a készülék teljesítménye közvetlenül függ. A kerti munkákhoz, például a fűrészfűrészek, amelyek kapacitása kevesebb, mint 1,5 kW. A vastag rönkök vágásával a modellek a legjobban átadják, akinek teljesítménye meghaladja a 2 kW-ot.

Következő paraméter – Gumiabroncs mérete. Ez attól függ, hogy a fűrészelés lehetséges mélysége. Minél nagyobb a gumiabroncs mérete, annál több vastag bár lehet vágni. De érdemes figyelmet fordítani a lánc forgásának sebességére. Meg kell vizsgálni, hogy az alacsony teljesítményű berendezések nagysebességű jelzőjei nem lesznek terhelésre. Ezért a forgássebességet kapacitási kapacitással kell kezelni.

A fűrész kiválasztása, ne felejtsd el a varázsló biztonságát, mivel az ilyen eszközök a működés során feltárás esetén az egészségre vagy halálhoz vezethetnek. Ahhoz, hogy megvédje magát, válasszon egy eszközt néhány hasznos funkcióval. Ezek közé tartozik a láncfékkar, amely blokkolja a véletlen integrációt, az anti-rezgésrendszert és az inerciális féket.

Fogyasztói vélemények

Újratölthető elektromos példányok a híres Makita márkától egy évszázados történelemmel – a vidéki házak vagy országok tulajdonosainak választéka. A hálózat hálózatában sok pozitív visszajelzés maradt. Benne a felhasználók értékelik:

 • biztonságos és kényelmes működés;
 • az eszközök megbízhatósága és tartóssága;
 • Könnyű karbantartás és könnyű működés;
 • könnyű eszközök és kompakt méretük;
 • Kis olajfogyasztás nagy teljesítmény mellett;
 • jó egyensúlyozás és kis vibráció;
 • Kisebb fűtési motor.

A pyl makita tulajdonosai ünnepeljük és az elektromos példányok hátrányait az elemekkel. Sok ember nem tetszik, hogy szinte minden egyes aggregátumot értékesítenek akkumulátor és töltő nélkül. Ezeket külön kell megvásárolni. Számos láncfűrész felhasználó megjegyezte a kisebb olajszivárgást, amikor a készülék fut. De általában a legtöbb tulajdonos elektromos látványa Makita elégedett a vásárlással. Megjegyzik, hogy az eszközök és hosszú élettartama is intenzív terhelésekkel.

Hogyan kell használni a Makita akkumulátorfűrészt, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: