Bitumenes festék: Jellemzők és használati terület

Mindenféle építési munka során speciális bitumenes festék használható. Az ilyen színező készítmény a kőolajtermékek finomításának eredménye. Speciális szénhidrogéneket tartalmaz, és a külsőleg egy egyszerű gyantához hasonlít. Ma beszélünk arról, hogy ezeknek az anyagoknak milyen nagy jellemzői vannak, valamint hogy hogyan használják ezeket a festékeket helyesen.

Ami?

A bitumenes festék az olaj alapján készült speciális pigment. A kőolajtermékek frakcionált forgalma után a fekete kátrányhoz hasonlító lágy tömegek alakulnak ki, később, és a festéshez bitumenes készítményekké válnak.

Ezek a gumi-bitumen anyagok teljesítenek Először is minden védelmi funkció, Mert könnyen ellenállhatnak az éles hőmérsékleti különbségekkel, emelkedett páratartalom szintjével. Ezek szintén nem lesznek kitéve vegyi anyagok. Gyakran pontosan az ilyen festék a különböző fémszerkezetek fedezésére, ezáltal a korróziógátló védelem biztosítása.

A kőolajtermékek alapján készült ilyen készítmények kiváló védelmi tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Jó gőzgátot biztosítanak. Az ilyen festékből készült bevonatok különös kopási ellenállást, tartósságot különböznek. Ezenkívül csúszásgátló hatásúak. A teljes szárítás után kapott gumifilm nem csúszik teljesen, így az ilyen alkalmazással ellátott padló teljesen biztonságos lesz az emberek számára.

Bitumenes festékek árulják kész formában, mielőtt azokat nem kell híg további komponenseket, így azok azonnal használható. De érdemes megjegyezni, hogy ha egy ilyen bitumenes bevonatot folyamatosan befolyásolja az ultraibolya sugárzás, akkor gyorsan elhalványul.

Ebben az anyagokkal való munkavégzés során a védelmi eszközöket, beleértve a légzőkészülékeket és a sűrű építőipari kesztyűt kell használni.

Hol érvényes?

A bitumenes festékkészítményeket széles körben használják különböző területeken. De leggyakrabban az alábbi tevékenységi területeken használják őket.

  • Épület. Az ilyen anyagok tökéletesek a fa, a fém és a vasbeton, a tégla struktúrák alapos vízszigeteléséhez. A festékadatok védelmet nyújtanak a rothadó és a korrozív réteg kialakulása ellen.
  • Villamosmérnök. A bitumenes készítmények alkalmasak lehetnek olyan vékony vezetőképes vonalak festésére, amelyekhez a védővízbusz tulajdonítható.
  • Hajógyártás. Néha bitumenes anyagokat használnak a vízszállítás alján való teljes kezelésére.

Az ilyen festékek külön fajtái A bútorgyártáshoz. Végtére is használhatók, hogy biztosítsák a nedves párolgás negatív hatásainak további megbízható védelmét.

Ezt a festéket néha elvégzik A palacsintából készült bevonatok feldolgozásához. Ebben az esetben a masztixet az alján lévő összes résekkel és repedésekkel töltik meg, amely maximális védelmet biztosít a további konstrukciókban és működésben. A talajvizek nem fogják elpusztítani az építkezést.

Az ilyen festék alkalmazása vízálló lehetővé teszi, hogy az építési medencék építési. Néha a mesterséges dekoratív tavak készítése és.

Az ilyen festék megvásárlása előtt emlékezni kell arra, hogy ma a kompozíciókat gyártják, kifejezetten fa festésére szolgálnak.

Az alkalmazás módszerei és jellemzői

Ha meg kell fedned az ilyen festéket, akkor érdemes néhány fontos szabályt tartani. Alkalmazhat egy anyagot különböző módon, leggyakrabban ehhez puha keféket vagy porlasztókat használnak.

Az anyaggal való munka megkezdése előtt az összes szennyezés teljesen eltávolítja, és ha szükséges, a sima felület kialakítása. Közvetlenül alkalmazzák, a festéket emlékezni kell arra, hogy nincs szabálytalanság és csokor a tervezésen. Amikor megjelennek, azonnal fel kell oldani.

A teljes szárítás és a fagyasztott festék ideje az adott bitumen kompozíciótól függ. Ez az időszak 6-24 órán belül változhat. A megfelelő alkalmazási technológiával, ilyen fekete festékkel, ellentétben más színező kompozíciókkal, tökéletesen tökéletes lesz a horganyzott vasszerkezeteken is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: