Építési szint: Mi az, hogyan lehet kiválasztani és használni?

Ha bármilyen konstrukciót és befejező munkát végez, akkor az elengedhetetlen eszköz a szint. Az ajtószerkezetek, ablakok, valamint a csempe vagy téglák behelyezése során szükséges. Az építési szint segítségével beépített háztartási készülékek és mérnöki ellátás.

Leírás és kinevezés

Az építési szint egy mérőeszköz, amely az anyagok és szerkezetek vízszintes és függőleges síkokban történő felszerelésére szolgál. Bármely szint fő paramétereit figyelembe veszik:

 • Mérési pontosság – Minél nagyobb a szerszám mérete, annál alacsonyabb a hiba.
 • Ütésállóság – A legtöbb esetben az építési szint egy üreges testet jelent, és a falak vastagsága 100 mm-t elérheti annak érdekében, hogy ellenálljon a mechanikai sokkoknak;
 • Hajlító rezisztencia és csavarás.

Az egyes szintek mérési lombikokat az átlátszóság fokozott szintje és az elszíneződés, a repedés és a folyadék szivárgásának ellenállása jellemzi, a hőmérséklet vagy az UV sugárzás esetén.

Tipikus szintek egy téglalap alakú öntött eset, amelynek alsó vonala őrölt. Általában erősek, de ugyanakkor könnyű anyagok (például műanyag, fa, valamint polisztirol vagy alumínium korróziógátlóval). A mérések határértékének pontosságától függően van egy bizonyos számú üveglombik, amelyben az alkohol-tartalmú folyadék légbuborékkal van nanit. Ha a lombik egy – hasonló szinten használható kizárólag egy vízszintes útmutatóhoz, egy lombikpárok lehetővé teszik, hogy vízszintesen és függőleges méréseket mérjék, és három vagy többet használnak komplex munkák elvégzésére, ha szükséges a dőlésparaméterek mérésére.

A felszínen a szerszám kockázatok – demarkációs vonalak, a szemek való egyeztetések a pozíció speciális reflektorok, és a dugók műanyagból. A szerszám végein a bélés, a mechanizmus véletlen cseppet védve. A legkényelmesebb vezérlési buborékszabályozók esetében a folyadék tartalmazhat fluoreszcens komponenseket, amelyek miatt a munka elvégezhető este és éjszaka.

Fajták

A maximális eloszlás a buborék típusú eszközöket kapott, a kialakításuk egyszerű, intuitív és univerzális. A mért mérések hibája nem haladja meg az 1 mm / m-t. Ezt az eszközt pontosan gyártják a jelenlegi GOST 9416-483. Az ügy egy egyszerű kialakítású, tartós merevekkel történik, a szerszám mérete 30-50 cm-ről 5-ig terjed. A szerkezet súlyának csökkentése érdekében az alumíniumötvözetek szintje van, és az ampulla különösen tartós üvegből származik. Az alap közelében van egy skála mérések.

A mágneses buborékszinteket főként fémszerkezetekkel való együttműködésre használják. Jellegzetes tulajdonsága a beépített mágnesek, ez lehetővé teszi, hogy rögzítse a készüléket függőleges helyzetben fém design elemek. Munka egy kő számára megfelelőbb termékekkel, fokozott monolitikus esetekkel. Ha nehéz méréseket fog költeni, érdemes olyan kombinált termékeket, amelyek összekapcsolják mindkét típus jellemzőit.

Elektronikus modellek egy billentői általában utalnak a drága mérőberendezést, hogy két vagy több kamera egyszerre annak érdekében, hogy értékelje a vízszintes és függőleges síkok a feldolgozott. A tipikus szabványos termékekkel ellentétben ezek az eszközök további funkcionalitású készlet jellemezhetők: Az egyikük olyan kijelzőnek tekinthető, amely vizuálisan megjeleníti a mért síkok eltérését nagyfokú pontossággal. Ezenkívül lehetőséget adnak a mért mutatók rögzítésére. Az elektronikus mechanizmusban hangjelző van – 0 vagy 90 fokos teljesítmény esetén jelet ad.

A vízvezetékek, a csatorna, valamint a gázcsövek vízszintes és foltosságának összehangolása érdekében a csőszint optimális. Azt is lehet használni, hogy bármilyen kör alakú profil.

Egyes építőipari és javítási munkálatok a hidrovum használatát igénylik, a helyes jelölést vízszintes helyzetben kell alkalmazni több objektumban, amelyek egymástól távol vannak egymástól. Egy ilyen eszköz segítségével a padlót elvégzik, az alapítvány telepítése a téglafal alatt, valamint a fémszerkezetek telepítését egyetlen síkban. A hidrosztatikus mechanizmus úgy néz ki, mint egy átlátszó csővel kötött hajók. A művelet kihasználása előtt a rendszer folyadékkal van kitöltve, a cső hajlítása nem megengedett – a folyadékot könnyen áramolhat egy tartályból a másikba.

A lézeres modellek szintén ismertek, a professzionális berendezések kategóriájához kapcsolódnak. Az ilyen eszközök költsége magas, de sok további előnyöket adnak:

 • A jelölés fokozott pontossága – a hiba paramétere nem haladja meg az 1 mm / m-t a mechanizmus típusától függően;
 • A lézeres szintek műszaki paraméterei lehetővé teszik a függőleges, vízszintes, valamint a ferde felületek mérését akár több méter távolságra a mérési zónától.

A legjobb márkák minősítése

Napjainkban megtalálhatja a különböző cégek szintjét, amelyek különböző funkcionális jellemzőkkel rendelkezhetnek, és ennek megfelelően különböző költségeket. A felső gyártók belépnek “STABILA” cég, A szintjük költsége 700 és 2000 rubel között változik. A márka eszközeit az ilyen pluszok megkülönböztetik:

 • kiváló minőségű és stabil olvasás;
 • Alacsony mérési hiba;
 • Magas ergonómia modellek;
 • pontos test geometria;
 • Kis terméksúly.

E márka alatt a mágneses szintek kis résidőkkel vannak felszerelve – az ilyen mechanizmusok a villamos energiával való együttműködés során keresnek, mivel lehetővé teszi a kapcsolók és az aljzatok megjelölését. A legjobb gyártók áttekintésében engedélyezheti Akula cég. A márka híres, melynek folyamatosan frissíti modellkategóriáját, és könyörtelenül bevezeti a fejlett technológiákat a mérőberendezések gyártásához.

A legmagasabb minőség, praktikusság és megbízhatóság híres a német vállalkozás termékeiről Bosch. Műszaki és működési jellemzőihez hasonlóan a hazai kibocsátás “Condtrol” cég, ami sokkal jobban elérhető a költség szempontjából. A következetesen magas kereslet az átlagos árszegmens eszköze között gyártott termékeket használ A márkák “Matrix”, valamint a “Brigádier” és a “Stayer”. Megkülönböztetik a mérések fokozott pontosságát és kedvező ár / minőségi arányt.

Tipp: A jól ismert márkák építési szintjének vásárlása esetén kétségtelenül, lehetőleg. Mindazonáltal, ha egy eszközt választ, a márka nem lehet az alapindikátor, a legfontosabb dolog a jövőbeni felhasználás paramétereinek meghatározása, nevezetesen a tervezett munka jellegével és a szint alkalmazásának gyakoriságával.

Mérési pontosság

A legfontosabb dolog az, hogy emlékezzen arra, hogy bármilyen munkát végezzen – Ez a megengedett hiba értéke, amelyet ezek a mérőműszerek adhatnak:

 • A buborékszerszám 0,5-1 mm / m mérés pontosságát hosszabb szinten, annál alacsonyabb a hiba;
 • A csőszerkezet hibája nagyrészt a méreteiből függ – az alacsonyabb, annál nagyobb az eltérés;
 • Az 1000 mm-ről 25 m-re mérő hidraulus extrém hiba 2-3 mm;
 • Az elektromos szerszámot meglehetősen nagy fokú pontosság jellemzi, a hiba mérete nem haladja meg a 0,1 fokot;
 • A lézeres modellek a legpontosabbak, a hiba körülbelül 0,1-1 mm / m.

Mindig meghatározhatja bármely szint pontosságát. Hogy ez meglehetősen egyszerű – a módszert “180 fokosnak” nevezik. A munka teszteléséhez az építési szintet sima vízszintes sűrűségre kell elhelyezni, amennyire csak lehetséges, hogy nincsenek rések, és javítják, ahol a buborék a kockázatokkal kapcsolatos, majd a vízszintes síkban található Fordítsa a készüléket 180 fokosra, és pontosan rögzítse a telken. Ha a készülék nagy pontosságú, akkor a légbuborék helye változatlan lesz. Hasonlóképpen ellenőrizheti a függőleges mérések pontosságát.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy az építési és befejezési munkát minőségi módon végezzék el, mielőtt elkezdenék, elő kell választani egy praktikus és megbízható mérőeszközt. Napjainkban számos olyan eszköz széles választéka van, amelyek maguk is különböznek a technikai jellemzőikkel, a gyártási minőséggel, és ennek megfelelően,. Különös figyelmet fordítson arra, hogy milyen célok vannak az Ön előtt. Ha szüksége van egy eszközre, amely minden alkalomra használható – válasszon a buborékszerkezetek javára. Ergonómikus, könnyen használható és univerzális. És ami a legfontosabb – magas pontossággal rendelkezik. Az eszközök funkcionalitása elegendő a műanyag ablakok, az ajtó és a bútorok elemeinek telepítéséhez, egy csempe felszereléséhez.

Az elektronikus minták tehetséggel és mágnesekkel optimálisak azoknak az embereknek, akik úgy döntöttek, hogy komolyan foglalkoznak a javítással. Ez az eszköz kiterjesztett funkcionalitással rendelkezik: lehetővé teszi, hogy vizuálisan megjelenítse a kijelzési adatokat pontos eltéréssel. A termékek további előnyei a megnövekedett pontosság, a kapott értékek rögzítése és az elektronikus kalibrálás elérhetősége.

Ha be kell igazítania a vízvezeték vagy a gázvezeték oszlopait, valamint a gerendákat – meg kell fizetnie a figyelmüket a csőbe lehetőségekre.

A padlórendszer elrendezésével a stretch mennyezetek telepítése és az alapítvány építése az optimális vízmechanizmus lesz. Alkalmas a parcellák rögzítésére a kimenet alatt, így egy magasságban helyezkednek el. A vízkészülék segítségével pontos vízszintes beállítást végezhet a szomszédos szobákhoz, amelyek között nincs azonnali láthatóság. Ez az eszköz meglehetősen költségvetési árral rendelkezik, és az egyszerűség jellemzi.

Azok számára, akik lenyűgöző javítási munkával rendelkeznek, a legjobb választás professzionális lézer eszköz lesz. Az ilyen berendezések használata jelentősen megmenti az erősséget és az időt, biztosítja a síkok beállításának fokozott pontosságát vízszintesen és függőlegesen. Ez az eszköz keresi a padlószintet és a falak megjelölését a munkához.

Bármilyen szint megvásárlása, először ellenőriznie kell az eszközt. Bármely látható károsodás (repedések és a chips) nem megengedett, a szerelvény kell tiszta, és az ampullákat egy alkohol tartalmú oldatot be kell építeni az esetben simán, ezek bármely sátorozás nem kívánatos.

Működési szabályok

Legyenek a buborékszint jellemzői jellemzői. Sok tapasztalatlan felhasználó széles körben elterjedt hibát tesz – tegye a szintet a fal oldalára. Ez a megközelítés helytelen, mivel ebben az esetben valószínűleg nem lehet legalább objektív adatot kapni, mivel a nem létező felületet mérik. Maximum, amit mondhatsz – a falon nincs dudor és szabálytalanság a mérőműszer alatt.

Adjunk példát. Tegyük fel, hogy fel kell tenned a polcot. Ehhez a kézbe kell venni, és az építési szintet a tetejére helyezi és csökkenti a tervezett elhelyezési helyet. Ezután nézd meg a buborékot: ha eltérnek – a polcot el kell engedned, vagy emelned kell. Ezután készítsen egy egyszerű ceruzát és távolítsa el az eszközöket. Ha szüksége van egy falmérésre, akkor a munkafelület szintjét a falra kell alkalmaznia, hogy függőlegesen legyen, és az ampulla az emeleten volt. Ha a buborékot a faltól eltérnek, akkor azt jelenti, hogy az alját ismételjük, és a tetején gipsz hozzáadásra van szükséged.

Általában a felhasználók figyelmét, hogy ez nem nehéz dolgozni a szintet, de ahhoz, hogy megtanulják, hogy pontosan mérnek, ez időt vesz igénybe, és a figyelmességet.

Az építési szint helyes használatáról lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: