Fekete tömítőanyagok: Jellemzők és hatókör

  Tömítőanyag – viszonylag “fiatal” anyag az építési piacon. Korábban a repedések közel voltak a falak, házi masztix, mindenféle bitumen készítmények infirred eszközzel, amely nem nevezhető optimális javítási munkák. Az új, zárt anyag megjelenése jelentősen leegyszerűsítette az arcfolyamat.

  Fajták

  A tömítőanyag sokoldalú és többfunkciós habarcs, ezért mind a szakmai mesterek, mind a szerelmesek számára népszerű. Különböző tömítő készítmények vannak a belső és külső munkákhoz.

  Feltételesen a következő típusokra oszthatók:

  • poliuretán;
  • akril;
  • Szilikon.

  Hatékony eredmény elérése érdekében bármilyen habot kell használni a felületi anyagtól, az éghajlati viszonyoktól és a levegő páratartalmától függően. Feladata a por, szennyezés, idegenek, penész. A gyártók széles skáláját kínálják a fém, üveg, fa, zománc, kerámia, természetes kő. A modern anyagok fő előnye a nagy szilárdság és a védelmi tulajdonságok. És ami a legfontosabb – nem változtatják meg minőségeiket az időjárási viszonyok hatása alatt is!

  Az egyetlen mínusz kiválasztás az, hogy a legtöbbjük teljesen nem színező. Az ilyen hiány azonban teljes mértékben kompenzálja a színválasztékot: fekete, piros, átlátszó (semleges) szilikon van.

  Az egyik legkeresettebb tömítőanyag fekete az építkezés és a termelésben. Tekintsük a fekete tömítőanyagok és mezők jellemzőit.

  Silicone Automotive

  Ez a tömítőanyag különböző technikai munkák során alkalmazható, de főleg a tömítések cseréjére szolgál. Különbözik a gépi olaj, a fagyásgátló, a nedvesség ellen. Jól tolerálja a magas hőmérsékletet, és még néhány évvel később sem veszíti el tulajdonságait. A készítmény vastag konzisztenciájának köszönhetően az eszközök alkalmazási folyamatát nem lehet komplexnek nevezni.

  Az anyag használatával kerülni kell a benzinnel való érintkezést.

  Bitumenes

  Az analóg fekete tömítőanyagokhoz képest módosabbnak tekinthető. Ez magában foglalja a fém pigmentet, ami az anyag tartósabbá teszi, és enyhe acél színt ad. Ez jellemzi a külső károsodással és nedvességgel, rugalmassággal, kitaliitással, száraz és nedves felületekkel.

  A tetőben lévő üregek és habarcsok tömítése. Alkalmas javításra és építési munkára a csatorna, kémény, szellőzés. A kiválasztás során fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy ez az anyag nagy toxicitással rendelkezik. Ezért nem ajánlott a beltéri javítási munkákhoz használni.

  Gránitra

  A márvány és a természetes kő tömítései kissé eltérnek a többi állatotől. Könnyebben működnek, könnyen behatolnak repedésekbe, varratokba és pórusokba. Ebben az esetben az ilyen anyagok szerkezete tartósabb és rugalmas. Ezenkívül egy ilyen tömítőanyag kényelmes dolgozni – ha alkalmazzák, vastag varrásra fog menni.

  Az ilyen anyagokat a fogyasztók szerették a kiváló teljesítmény érdekében: Nedvesség, por, szennyezés ellenállás. A szerszám nem mérgező, és nem különbözteti meg a szagot, ha a napos sugarak alatt fűtött. Már nem lehet félni a penész előfordulásától: az anyag részét képező fungicidek megakadályozzák a gomba megjelenését.

  A speciális tömítőanyag használata hosszabb élettartamú kő és márvány. Ugyanilyen jól illeszkedik mind a hazai, mind a szabadtéri munkához.

  Radír

  Ez az anyag egy sziloxán gumion alapul. Az ilyen tömítőanyagokat a fa- és üvegpanelek varráinak elfogyasztására használják. Sok mesterek gyakran használják őket alternatívaként a kerámia burkolólapok fugázására.

   Kétféle gumi tömítőanyag létezik.

   • Acetát felületekre sima anyagokból. Az erős, gyors viharvert szag jellemzi.
   • Semleges a belső munkákhoz. A zománc, az üveg, a fa és a kerámia felületek kiváló tapadása. A kiválasztás során fontos tudni, hogy hasonló eszközökkel összehasonlítva alacsonyabb erővel rendelkezik.

   Szalag

   A butilgumi alapján készült, így ellenáll az alacsony hőmérsékletnek és ultraibolyanak. Kiváló anyagi ragadósság leegyszerűsíti a tömítőanyagok működését. Ezek népszerűek a tetőfedő munkák területén, valamint elengedhetetlenek a hőszigetelés felszerelése során, a résidők és a rozsdás bevonatok eltávolítása során.

   Poliuretán

   A teremtésükért a fő anyag a gyantát, a szexuális technológiát szolgálja. A nagyon alacsony hőmérsékletek ellenállnak, így egyszerűen elengedhetetlenek a kettős üvegezésű ablakok, medencék, interpanel varratok feldolgozása során. Létezik a tömítés (száraz felületeken) és vízszigetelés (nedves felületekhez) kompozíciók.

   Az ilyen típusú tömítőanyagok nem hagyják a vizet, és festésnek vannak kitéve. A gazdaságos használat és a hosszú eltarthatóság.

    A mínuszok közül kiemelhetők kiemelkedően magas költséget. Mindazonáltal az anyag minősége teljesen kompenzálja az ilyen hiányosságot. A kiválasztás során fontos figyelembe venni, hogy hasonló típusú tömítőanyagot tartanak a legjobbnak, és alkalmas fém, fa és csempe munkájára.

    A fenti fekete tömítőanyagok mellett olyan fajták is vannak:

    • Akváriumok és terráriumok gyártásához használt akvárium tömítő ragasztó;
    • Egészségügyi, zuhanykabinok és fürdőszobák feldolgozásához;
    • Alacsony modul, a panelek közötti szalagok fugázására;
    • elektromosan szigetelő.

    Usál hatókör

    Valójában szinte a javítási munka szinte a tömítőanyagok használata szükséges.

    A szabadtéri munka során szükségesek:

    • az ablak- és ajtók blokkok tömítése és csípése;
    • rögzítő lemezek márványból vagy gránitból;
    • varratok varrásai a tetőfedő munkák során;
    • üvegtervek tömítése;
    • Vinyl fekvésű tömítések.

    Az adatalkalmazás a belső munka során nem kevésbé széles:

    • az ízületek tömítése a felfüggesztett mennyezetek berendezése alatt;
    • ablakpárkányok tömítése;
    • különböző részek tömítése;
    • Vízvezeték csövek, szennyvíz, zuhany, tükrök tömítése a fürdőszobában.

    Sorolja fel az összes lehetséges alkalmazást tömítőanyag lehetetlen. Az ezzel az anyaggal dolgozó szakemberek nem fáradtak, hogy új módszereket találjanak annak használatára. Ez vonatkozik olyan magánmesterekre is, akik nem szabványos ötletekkel rendelkeznek a szilikon tömítők használatához.

    Népszerű márkák

    A többcélú kompozíciót a fekete tömítőanyagok egyik piaci vezetőjeként ismerik el Abro Szilikon alapján. Az autóbezetek felszerelése vagy cseréje során használják. Beleszeretett a fogyasztóknak, hogy jó forma van, átszállítja a műszakot, a nyújtást és a tömörítést. Ellenáll a benzinnek, a különböző autóipari olajoknak, fékfolyadéknak, fagyásgátlónak és nedvességnek. Magas hőmérsékleten (260 ° C) alkalmazható.

    Nem kevesebb a kereslet fekete tömítőanyag-tömítés márka Felix.

    Az autóipari gömbben is elosztva, és szükséges a következő automatikus elemek tömítéséhez:

    • szemüveg;
    • Irányítópult;
    • befejező panelek;
    • nyílások;
    • fényszórók;
    • Subharbones;
    • forgatható és hagyja abba a jeleket;
    • Kabinet alkatrészek teste.

    Alkalmas külső, belsejében és alatt egy autó motorháztetője alatt. Jól tolerálja az alacsony és magas hőmérsékletet (-75 ° C és + 399 ° C között).

    A tetőfedő munka elvégzéséhez sok fogyasztó választja a lengyel bitumen tömítőanyagot Tytan fekete szín. Gumi alapján készült, azt magas plaszticitás jellemzi. Ezért van a leggyakrabban a repedezett repedésekre és varratokra. Alkalmas felületkezelésre olyan anyagok, mint a hullámos fém, levélvas, csempe, bitumen. A tixotróp szerkezet miatt kényelmes működtetni – ha alkalmazása nem áramlik a csőből.

    Hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti ABRO gyártójának tömítőanyagát a hamisításból, elmondja a videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: