Gipszkő a belsőépítéshez: A használat és az előnyök jellemzői

A meglévő építőanyagok széles választéka között a helyiségek belsőépítéséhez, sokkal egyre pontosabb kőfokció. Különösen, ha ez megköveteli a kiválasztott belső stílusot. De a természetes kő drága anyag, annak használata nem mindig indokolt. Ezért néha az olcsóbb analóg helyettesítésére van szükség, amely bármilyen szobát díszíthet: egy gipszkő a belsőépítészethez. Az ilyen típusú anyagok felhasználásának és előnyei számos fogyasztót vonzanak az építési piacon.

Jellemzők

Ha összehasonlítja a természetes kő és a vakolat, akkor számos preferenciális jellemző is megjegyezhető. Külsőleg természetes lehetőség mesterségesen megkülönböztetett szinte lehetetlen, az utóbbi nagyon méltónak tűnik. De a belsőépítészethez a dekoratív anyag is kényelmes, mert sokkal könnyebb, mint egy természetes analóg. És ez azt jelenti, hogy a telepítés sokkal könnyebb. A falon lévő terhelés kicsi, és ennek megfelelően az anyag tartása jobb lesz.

A kőre a saját kezével készíthető. Az anyagfeldolgozási költségek csökkentése érdekében lehetőség van, hogy kezdetben egy kő sima felületet készítsen.

A gipszkő a negatív hatások ellensúlyozottabb, mint a természetes analóg. A mesterséges anyag kényelmesen áztatható, emellett ellenáll a szennyezésnek. A különböző színpaletta lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb megoldást a befejezéshez.

Annak érdekében, hogy ilyen befejező anyagot hozzon létre saját kezével, szükség van az anhidrid, a gipsz, a víz és a szükséges forma alkalmazása. A legmegfelelőbb ezeknek a céloknak a célja, hogy a szilikon alapját használja, a kegyesség és a műanyag, ezért a kész kő természetesebbnek tűnik. De szilikon alakú, fém, fa, műanyag edények használatával együtt. Ez az időigényes folyamat azonban hosszú időt vesz igénybe. Ezért ismerősebb és kényelmesebb a kész kő használatához.

Érvek és ellenérvek

Bizonyos díszítőanyagok használata esetén mindig észlelik előnyeit és hátrányaikat. Vannak fogyasztói vélemények erről, amelyek már használták ezeket a befejezési lehetőségeket. Ha a gipszkövekről beszélünk, akkor többnyire a vásárlók elégedettek az anyag technikai és dekoratív jellemzőivel.

Az előnyök a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

 • Könnyű csempe, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen felületre szerelje fel;
 • Könnyű stílus, amelyre különleges készségekre nincs szükség, és abszolút bármely olyan személy, akivel ezzel az anyaggal javítható saját kezével;
 • Az anyag környezetbarát alkatrészeket tartalmaz, amelyek a gipszkő használatát teszik;
 • A nagy tartomány lehetővé teszi, hogy kiválassza a kívánt színt és számlát, amely nem korlátozza a tervezési megoldások kiválasztását;
 • A csempe megfizethető, amely négyzetméterenként 380 és 800 rubel között változik;
 • A vakolat csempe meleget takarít meg, nem hagyja ki a zajt, és nem tűzveszélyes anyag.

A hátrányok jelentősen kevesebbek.

 • A magas páratartalmú szobákban lévő burkolólapok további felületkezelést és anyagot igényelnek. A falakat egy primerrel kezeljük, és a kész felület akril lakk.
 • A gipsz törékeny anyagokra utal, így a munka szállítására és javítására óvatosnak kell lenniük.

A szerelés finomságai

Egy ilyen kőzetet bármilyen felületre, még a fából készült és gipszkartonra is elhelyezheti. Csak ebben az esetben további felszíni előkészítést igényel. A fa falhoz megfelelő lesz a láda telepítése és vízszigetelés. Beton és téglafelület, minden könnyebb, de a felület alapos kiegyenlítése nem kerülhető el. Tiszta és sima.

A falak mindenütt más, figyelembe kell venni az összes árnyalatokat.

A falak elkészülésétől, a burkolólapok folyamatától és a további működési időpontjától függ. Ezért különös figyelmet kell fordítania a terület elkészítésére.

 • A falak szennyeződést és porot tisztítanak.
 • Repedések, szabálytalanságok, gödrök közelről egy gitt.
 • Ha a falaknak kifejlesztett szabálytalanságok vannak, használni kell a gipszkartont.
 • Minden ízület finoman bezárul, fedje le a felületet a gittel.
 • Ezután fedje le a primert, ha szükséges, tegye meg kétszer, várja az első réteg szárítást.
 • Ezenkívül kezeli a falat, ha van egy gomba rajta. Nem elég egyszerű megszüntetése, meg kell száradnia a falat, majd feldolgozza a primert.
 • Ha a falaknak van egy régi bevonat, akkor teljesen el kell távolítani. A festék, a tapéta, a dekoratív vakolat.

Az elkészített felületet a primer feldolgozza. A magas páratartalmú létesítményeket olyan speciális kompozícióval kezeljük, amely megakadályozza a gomba és a penész megjelenését. Gipszkőzt ragaszthat egy cement ragasztóoldattal, amelyet a falon lévő hajtómű spatulával alkalmazunk. Ragasztó nagyon gyorsan szárad, így nem azonnal fektetsz. Meg kell próbálnia és alkalmazkodnia, hogy milyen mennyiségben kiderül, hogy egy bizonyos idő alatt eltölteni kell.

Ez egy nagyon fontos kérdés, mert a ragasztó minősége attól függ, hogy a dekoratív elemek hogyan fognak tartani. Többféle lehet.

 • Száraz keverék, amely a cement alapja. Jó felületű anyagot biztosít, de zsugorodást ad.
 • Száraz keverék, Gipszalapú. A vakolat burkolólapok számára a kompozíciónak köszönhetően.
 • Használható ragasztó, amely egy csempe számára készült, valamint folyékony körmök és masztikus. Minden kompozíciónak van utasításai az anyag előkészítéséhez és használatához.

A befejező munka folyamatában gyakran szükség van a csempe felére vagy díszítésére, így a kívánt formát. Könnyű egy fém hacksaw, és a szükséges lyukak fúrhatják. Hogy a csempe jól van dokkolt a külső sarkokon, a csiszolás bemetszést okoz. Ezután az él csiszolja a csiszolópapírt.

Ahhoz, hogy a panelek minőségi, először meg kell tennie a jelölést. Ehhez használnia kell a szintet, és felhívja az első sorot, amelyre az első sor kerül.

A falazat az alsó szögből kezdődik a központi részre. A kő egyenletes és egyenetlen sorokat lehet lefektetni, így a varratok, amelyek közel vannak a guggolóhoz, amely gipsz, alabástrom, cementbázis. A munkában használjon egy keskeny spatula, cselekedj szépen, próbálja meg, hogy ne kenet csempe. Ha a felületet festettük, azonnal távolítsa el az oldatot nedves szivaccsal.

Ha a teljes szárítás befejezése után a habarcs színe nem volt annyira, mint szeretném látni, akkor a varratok egy vékony zűrzával festhetsz akrilfestékkel. A felületet akril lakkokkal lehet lefedni, ez a falakkal csillog, és védelmet nyújt a káros hatások ellen.

Befejező opciók

A gipsz csempe ma nagyon gyakran megtalálható a különböző belső terekben. Stílusosnak és eredetinek tűnik, és bizonyos zónákat készít egy lakásban vagy házban, hangsúlyozhatja a helyiség kiválasztott szobáját, különös tekintettel a specifikus felületekre és a részletekre. Az ilyen felület használatával átalakíthatja a szobát.

A gipszkő jellemzői az, hogy érdekes a pontosan bizonyos elemek kialakításában, és egyszerűen elengedhetetlen az eredeti belső tér létrehozásához. Ha a legvalószínűbb, hogy kötődik hozzájuk az összes szobához, akkor a legvalószínűbb, bár ez az opció is megfelelő az írástudási tervezéssel és a dekoráció kiválasztásával. Csak egy szoba, amely egy egész kővel díszített, idővel az unalmas, és a javítás nem egy évig történik.

A gipszlemezt aktívan használják más anyagokkal kombinálva. Nagyon szép, hogy segítséget nyújt a kandalló, valamint a zóna közelében. És nagyon harmonikusnak tűnik, különösen, ha a megfelelő dekorelemeket választja.

 • Oszlopok, ívek, akcentus falak készülnek ilyen módon. Minden szobában helyszín lesz erre a kőre, csak ügyesen kell használni korlátlan lehetőségeit. Hol kell alkalmazni, hogy a saját intuícióját, ízét, stílusérzékét.
 • A konyhában vele együtt egy bár állványt készíthetsz, és még a munkaterület is. A megfelelően kiválasztott bútorok hangsúlyozzák a közös stílust.
 • Folyosó, gipsz csempékkel díszített, merülők, amelyek a házban a titokzatos légkörbe léptek. Közvetlenül érdekessé válik: Mi a mást meglepődik a tulajdonosnak?

 • Alkalmas ilyen kőfelület és fürdőszoba. A kő és árnyalatok különböző textúrájával nagyon érdekes designt tehetsz. De ugyanakkor nem kell elfelejtenie a további felületkezelés előállítását.
 • A különböző színek miatt vizuálisan megváltoztathatja a helyet. Készítsen egy szobát titokzatosabb és hangulatos, sötétebb hangok segítenek. És a fény bővíti a helyet, és tegye meg a szobát ünnepélyesebb és elegáns.

 • Az erkélyek és a loggiamák is adhatják az eredeti nézetet egy gipszkő segítségével, és hozzon létre egy hangulatos sarkot a kikapcsolódáshoz. Egy vidéki házban egy gipszkő tökéletes a veranda vagy terasz kialakításához.

     Röviden, a befejező anyag használatához szükséges lehetőségek. Megmutathatja fantáziáját, vagy kihasználhatja a kész tervezési megoldásokat.

     A gipszkő fekvésről, nézd meg a következő videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: